Swift sluit eerste helft veldcompetitie af met winst

 

zondag 15 oktober 2017
Nadat Swift donderdag de kwartfinale van de bekercompetitie haalde door met 8-19 te winnen van Altior uit Heeswijk-Dinther, stond vandaag de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander was Be Quick uit Nuland dat met 9-12 werd verslagen.

Met een vrije bal opende Be Quick de score. Sharon Janssen trok de stand weer gelijk met een afstandsschot. Vervolgens ging het gelijk op. Bij een 5-4 achterstand lukte het de ploeg van Han Janssens om net voor rust toch weer op een 5-6 voorsprong te komen door treffers van Natascha Geurts en Anouk Bergmans. Na rust was het Swift dat als eerste scoorde en het gat van twee doelpunten was gemaakt.

Be Quick scoorde nog wel de aansluitingstreffer 6-7, waarna een sterke verdedigende fase volgde waarbij Swift veel rebounds had en Be Quick niet meer tot scoren kwam. Van een 6-9 tussenstand liep Swift uit naar 7-11. Be Quick kwam nog terug tot 9-11 met nog vijf minuten te spelen maar dichterbij kwam de thuisploeg niet. Uiteindelijk besliste Esther Theelen de wedstrijd definitief door in de laatste minuut van de wedstrijd de 9-12 te scoren.

Ondanks lastige fases bleef Swift de gehele wedstrijd rustig. Daar waar de ploeg van Han Janssens tijdens andere duels in mindere fases onrustig ging spelen en de wedstrijd uiteindelijk uit handen gaf, bleef de ploeg nu rustig en behield de voorsprong. Wel moet worden gezegd dat Be Quick vandaag vijf strafworpen miste. Swift mag terugkijken op een goede wedstrijd en door de zege deelt Swift de eerste positie in de Topklasse met Be Quick en Spes.

Uitslagen Topklasse
De Korfrakkers – Prinses Irene 27-9
Rosolo – De Peelkorf 14-10
DDW – Spes 14-18
Be Quick – Swift 9-12