Swift ook te sterk voor Rosolo

 

zondag 10 september 2017
De korfbalsters van Swift hebben ook hun tweede duel in de Topklasse in winst om weten te zetten. In Reusel bleek de formatie van Han Janssens net een maatje te groot voor het Brabantse Rosolo: 9-10. Door de winst delen Swift en Be Quick de koppositie met elk vier punten uit twee duels.

Beide ploegen wonnen hun eerste competitiewedstrijd. Swift won eenvoudig van Prinses Irene en Rosolo was verrassend te sterk voor landskampioen DDW. Rosolo opende de score met een vrije bal en dat was ook het enige moment dat Rosolo op voorsprong heeft gestaan. Swift kwam op gelijke hoogte en vervolgens op voorsprong. De 3-3 tussenstand was het laatste moment in de wedstrijd dat Swift de Brabantse opponent weer op gelijke hoogte liet komen. Vanaf 3-4 bleef Swift aan de leiding maar bleek niet in staat de voorsprong verder uit te breiden.

Beide ploegen gaven veel druk in de verdediging waardoor er in deze fysieke wedstrijd weinig werd weggegeven. Rosolo probeerde op het einde van de wedstrijd nog wat te forceren maar uiteindelijk was het Swift dat aan het langste eind trok en met 9-10 de tweede zege over de streep trok. Anouk Bergmans was met vier doelpunten de topscoorster bij Swift. Volgende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan gaat Swift bij het gepromoveerde De Peelkorf uit Ysselsteyn op bezoek.

Uitslagen Topklasse
De Korfrakkers – DDW 16-20
Prinses Irene – De Peelkorf 10-16
Be Quick – Spes 11-10
Rosolo – Swift 9-10