Swift lijdt tweede verlies op rij

 

zondag 8 oktober 2017
Swift heeft vandaag de tweede nederlaag van het seizoen geleden en zakt daarmee naar plek twee op de ranglijst van de topklasse. Na vorige week DDW, was het vandaag De Korfrakkers dat in Velden aan het langste eind trok: 14-19.

Net als vorige week was het doel van de wedstrijd zelf het spel maken en de opdrachten goed uitvoeren. Swift speelde een ontzettend sterke eerste helft. De ploeg boog een 1-3 achterstand om in een 5-4 voorsprong en kwam ook steeds beter in de wedstrijd. Er werden goede aanvallen neergezet en het harde werken resulteerde er in dat de formatie van Han Janssens zelfs op een 11-7 voorsprong kwam. Net voor rust scoorde De Korfrakkers nog twee doelpunten waardoor er met 11-9 de rust in werd gegaan.

De Korfrakkers kwam in de tweede helft sterker uit de startblokken dan de thuisploeg en kwam weer op gelijke hoogte: 11-11. Anouk Bergmans zorgde met een afstandsschot nog voor de 12-11 maar daarna kantelde de wedstrijd compleet. Binnen tien minuten scoorde De Korfrakkers zes keer en nam een 12-17 voorsprong. Swift had moeite met het neerzetten van aanvallen en scoorde maar drie keer in de tweede helft. Bovendien werden er te gemakkelijk doelpunten weggegeven.

Met nog een kwartier te spelen waarin nog alles mogelijk was, zorgden Natascha Geurts en Shenna Janssen dat de achterstand werd verkleind tot drie doelpunten maar dichterbij kon Swift niet meer komen. Uiteindelijk verloor de ploeg uit Velden met 14-19. Topscoorster was Esther Theelen met vier doelpunten.

Donderdag speelt Swift om 20.00 uur de derde ronde van de bekercompetitie tegen Altior in Heeswijk-Dinther en zondag 15 oktober volgt de laatste veldnwedstrijd in Nuland tegen Be Quick.

Uitslagen Topklasse
Prinses Irene – Be Quick 9-16
Spes – Rosolo 15-14
De Peelkorf – DDW 14-14
Swift – De Korfrakkers 14-19