Swift lijdt thuis nipte nederlaag

zondag 18 februari 2018
Vandaag stond de voorlaatste wedstrijd van het zaalseizoen voor Swift op het programma. Tegenstander was DDW uit Hooge Mierde dat zich al geplaatst had voor de play-offs. Voor de thuisploeg stond er niks meer op het spel want de ploeg uit Velden was uitgeschakeld. Na een spannende slotfase verloor de ploeg van Han Janssens nipt met 21-22.

Ondanks dat de play-offs niet werden gehaald, wilde Swift toch de laatste wedstrijden goed afsluiten, ook al met het voorzicht op de veldcompetitie. De laatste weken zat er weer een stijgende lijn in het spel van Swift en de ploeg wilde dat vandaag doorzetten ondanks dat de laatste twee wedstrijden werden verloren. Swift begon sterk aan de wedstrijd en kwam met 2-0 voor, vervolgens was het DDW dat met 3-4 de leiding overnam. De gasten uit Hooge Mierde kwamen op een voorsprong van twee treffers maar Swift scoorde vervolgens de aansluitingstreffer. DDW liep weer uit naar 6-10 maar net voor rust scoorde Janou op ‘t Root nog de 9-10. Even voor de thee maakte Judith Theelen haar rentree na drie maanden blessureleed.

Swift wist dat er meer in zat maar ook dat er in de tweede helft hard gewerkt zou moeten worden. Door een mindere fase van Swift in de tweede helft, kwam de ploeg uit Hooge Mierde op een ruime voorsprong: 11-17. De ploeg uit Velden bleef vechten, want wist dat dit niet nodig was en dat er meer in zat. Langzaam maar zeker kwam Swift dichterbij. Via 14-17 en 17-19 kondigde zich een spannend einde van de wedstrijd aan. Beide ploegen bleven scoren en vlak voor tijd kwam Swift nog terug tot 21-22. In de laatste minuut kreeg Swift nog de kans op de gelijkmaker maar deze kans werd niet benut en DDW speelde vervolgens de wedstrijd rustig uit. Eindstand: 21-22.

Topscoorster van vandaag was Lotte Koper met zes doelpunten.