Swift komt niet verder dan een gelijkspel

zondag 15 april 2018
Swift ontving vandaag De Peelkorf uit Ysselsteijn, een van de mindere goden in de topklasse. Toch kwam de ploeg van Han Janssens niet tot winst en moest een zeer teleurstellende 15-15 remise toestaan.

Swift begon wederom erg sterk aan de wedstrijd en kwam met 3-0 voor. Toch kwam De Peelkorf terug tot 3-2. Na tien minuten stond Swift nog met 5-2 voor maar toen stokte de Veldense scoringsdrift. Er werden voldoende aanvallen en kansen gecreëerd maar er werd niet meer gescoord. Na rust was het De Peelkorf dat de score opende en beide ploegen op gelijke hoogte bracht. Hierop had Swift eindelijk weer een antwoord en kwam met 7-5 voor. Belangrijk om dit door te drukken en de wedstrijd na zich toe te trekken, maar dit gebeurde niet. Ook de tweede helft lukte het de ploeg uit Velden niet om te scoren hoewel er voldoende kansen werden gecreëerd. Het was De Peelkorf die vijf doelpunten op rij scoorde en de leiding nam: 8-11.

Strafworpen
Swift bleef doorknokken en probeerde toch dichterbij te komen. Een spannende eindfase van de wedstrijd brak aan. Er werd over en weer gescoord en de vraag was wie er uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. In de laatste paar minuten kwam Swift wel op voorsprong, maar kon dit niet vasthouden en doorzetten. De Peelkorf kwam telkens langszij. De ploeg uit Velden kreeg in de slotfase nog een strafworp mee en deze legde Shenna Janssen er rustig in. Swift stond weer op voorsprong maar wist die niet vast te houden want aan de andere kant werd ook nog een strafworp gegeven. Ook De Peelkorf legde de strafworp erin en dit bracht de eindstand op 15-15. Dit gelijkspel heeft Swift vooral aan zichzelf te danken. De formatie van Han Janssens behaalde bij lange na haar niveau niet vandaag. Bovendien was afronding erg matig.

De komende weken heeft Swift een zwaar programma. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Spes uit Milsbeek.