Swift hervat veldcompetitie met een overwinning

maandag 2 april 2018
Na enkele weken rust werd vandaag de tweede helft veldcompetitie korfbal hervat. Swift staat in de topklasse momenteel op de eerste plaats en wil bij de eerste vier te eindigen, een plek die recht geeft op het spelen van de kruisfinales.

Momenteel staan de ploegen heel dicht bij elkaar in de topklasse. Voor de eerste veldwedstrijd reisde Swift af naar Nistelrode om daar tegen Prinses Irene in het strijdperk te treden. Met Kelly Peeters, speelster uit het tweede team in de basis, begon Swift aan de wedstrijd. Swift had de eerste helft moeite om goed het spel te maken en verzuimde de kansen die ze kregen af te maken. De echte overtuiging ontbrak. Ondanks dat bleef Swift wel aan de goede kant van de score. Met een 4-6 tussenstand werd de rust in gegaan. In de rust werd besproken dat er met meer overtuiging, felheid en uitstraling gespeeld moest worden. Toch was het Prinses Irene dat de stand gelijk wist te trekken snel na rust: 6-6.

Hierna herpakte de formatie van Han Janssens zich en ging steeds beter spelen. Ook mede door de invalsters Anouk Stoffels en Nicole Vercoulen. Hierdoor liep Swift uit naar 7-9. De laatste 18 minuten incasseerde Swift geen enkele tegentreffer meer en kon daardoor verder uitlopen. Uiteindelijk trok de ploeg uit Velden het duel toch overtuigend naar zich toe en won met 7-16. Topscoorster van vandaag was Anouk Bergmans met acht doelpunten. Volgende week speelt Swift thuis tegen Rosolo uit Reusel.