Swift halve finalist in de bekercompetitie

donderdag 12 april 2018
Vanavond speelde Swift de kwartfinale van de bekercompetitie tegen Be Quick. De bezoekers uit Nuland werden op het Theo Lommen sportpark in Velden met 24-17 verslagen waardoor de ploeg van Han Janssens in de halve finale op DDW, Rosolo of Spes stuit.

Swift begon erg sterk aan de wedstrijd en stond na tien minuten spelen al met 6-1 voor. De marge van vier tot vijf trefeers verschil werd in de eerste helft niet weggeven. Als Be Quick scoorde, zorgde de ploeg uit Velden er weer voor dat het verschil weer groter werd. Met een 15-8 tussenstand werd de rust in gegaan.

De sterke eerste helft wilde Swift doorzetten in de tweede helft. Toch kwam de thuisploeg minder sterk uit de kleedkamers dan Be Quick. De gasten uit Nuland scoorde na rust drie maal op rij en kwamen weer dichterbij: 15-11. Swift moest een tandje bijschakelen en liep weer uit naar 20-13. Uiteindelijk won Swift met 24-17. De winst kwam geen moment in gevaar. Topscoorsters waren Sharon Janssen en Anouk Bergmans met ieder zeven doelpunten.