Swift boekt belangrijke zege

zondag 8 april 2018
Swift nam het vanmiddag in eigen huis op tegen Rosolo uit Reusel. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Swift wilde haar positie in de top vier verstevigen, Rosolo wilde juist aansluiting met die top vier behouden. Het was de Veldense formatie die in haar missie slaagde.

Swift begon erg sterk aan de wedstrijd en kwam zelfs op een 6-1 voorsprong. Rosolo liet het hier niet bijzitten en kwam nog terug tot 7-4. Met deze stand werd ook de rust in gegaan. De felheid en met name de strijd van de eerste helft moest waren de sterke punten van Swift in de eerste helft en dat moest worden doorgezet in de tweede helft maar daar kwam het niet van. Na de thee kwam Rosolo dichterbij en scoorde zelfs de aansluitingstreffer: 8-7. Het was Sharon Janssen die het verschil weer op twee bracht. Toch lukte het Rosolo om zelfs op gelijke hoogte te komen: 9-9. Swift wisselde van verdedigende tactiek en dat resulteerde er in dat Rosolo het aanvallend moeilijk kreeg.

De ploeg uit Velden bleef vechten voor de punten en het was wederom Sharon Janssen die een belangrijk doelpunt scoorde en daarmee Swift weer op een 10-9 voorsprong bracht. In de laatste minuut probeerde Rosolo in de verdediging nog wat te forceren door een overtreding te maken waardoor Swift nog een strafworp kreeg. Deze maakte Ellen Heijnen rustig af en de winst voor de ploeg uit Velden was een feit: 11-9. Een echte teamprestatie. Van het begin tot het eind werd er vechtlust getoond, maar bovenal was het een hele belangrijke overwinning.

Aanstaande donderdag speelt Swift de kwartfinale in de bekercompetitie tegen Be Quick uit Nuland. Om 20.00 uur begint de wedstrijd op het Theo Lommen sportpark in Velden. Zondag speelt Swift wederom een thuiswedstrijd. De ploeg uit Velden speelt dan tegen hekkensluiter De Peelkorf uit IJsselsteijn.

Uitslagen Topklasse:
Spes – Be Quick 10-11
DDW – De Korfrakkers 15-18
De Peelkorf – Prinses Irene 26-14