Eerste nederlaag voor korfbalsters Swift

 

zondag 1 oktober 2017
Swift heeft vandaag in Hooge Mierde tegen DDW het eerste verlies van het seizoen geleden. De Veldense dames verloren weliswaar met 17-13 maar de ploeg zette toch stappen in een proces waar het mee bezig is en dat was de belangrijkste opdracht. Met het eigen dynamische spel weer sterk terug in de wedstrijd komen, goede aanvallen neerzetten en mocht het niet lukken daar leerpunten uit halen.

Swift opende de score maar het was DDW dat daarna de leiding nam en zelfs op 6-1 een voorsprong kwam. De aanvallen van Swift liepen nog niet als gewenst. Na een time-out werd er tactisch wat gewijzigd en de aanvallen van Swift begonnen beter te lopen. Dit resulteerde erin dat Swift langzaam terug in de wedstrijd kwam en het gat met DDW kleiner werd. Met een 7-5 tussenstand werd de rust bereikt.

Ook voor de tweede helft was de opdracht met het eigen spel bezig te zijn. De sterke aanvallen van voor de rust werden doorgezet in de beginfase van de tweede helft waardoor Swift op gelijke hoogte kwam: 8-8. Daarna scoorden de ploegen om de beurt tot 11-11. DDW pakte vervolgens weer de voorsprong, 13-11. Swift kwam nog wel terug tot een doelpunt maar tijdens de laatste fase van de wedstrijd verzwakte Swift waardoor DDW de wedstrijd naar zich toe trok en de winst met 17-13 voor zich opeiste. Toch putte Swift vertrouwen uit het vertoonde spel en gaat voor de volle winst in de laatste twee wedstrijden van de veldcompetitie. Volgende week zondag speelt Swift in Velden tegen De Korfrakkers uit Erp.

Uitslagen:
Rosolo – Prinses Irene 13-11
Be Quick – De Korfrakkers 11-10
Spes – De Peelkorf 12-11