Eenvoudige winst voor Swift

 

zondag 3 september 2017
Na een goede voorbereiding waarin Swift bezig is met een nieuw aanvallend spel te ontwikkelen, ontving de ploeg van Swift trainer Han Janssens vandaag Prinses Irene uit Nistelrode. De Veldense dames boekten een eenvoudige 27-9 overwinning.

Behalve de wijziging in het spel van Swift, is er ook een nieuwe regel. Vanaf nu mag er acht keer gewisseld worden, waarbij terug wisselen mogelijk is. Swift kwam sterk uit de startblokken en na tien minuten spelen stond er al 7-0 op het scorebord. Daarna zakte het aan de Veldense kant wat in waardoor er met een 14-4 tussenstand de rust in werd gegaan. De belangrijkste opdracht na de thee was om fel te blijven, verdedigend de druk erop te houden en de score verder op te voeren.

Ook na de rust wisselde sterke momenten met veel goals zich af met mindere periodes waardoor het lang duurde voordat er gescoord werd. Ondanks de 27-9 overwinning had er vandaag nog meer in gezeten en had er een score van meer dan dertig doelpunten ingezeten. Toch was het een duel waarin er stappen in het nieuwe aanvallend spel van Swift zijn gezet. Topscoorster was vandaag Shenna Janssen met zeven doelpunten.
Volgende week staat een duel tegen Rosolo uit Reusel op het programma.

Uitslagen Topklasse
DDW – Rosolo 11-12
De Peelkorf – Be Quick 12-16
Spes – De Korfrakkers 17-10