De Peelkorf geen partij voor Swift

 

zondag 17 september 2017
De dames van Swift namen het vandaag op tegen promovendus De Peelkorf uit Ysselsteyn. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was vanaf het begin al duidelijk en de pupillen van Han Janssens boekten een eenvoudige 11-27 winst op De Peelkorf.

Na 18 minuten stond Swift met 0-6 voor maar het verzuimde om het gat nog groter te maken. Daarna werd Swift in de verdediging wat slordig en gaf makkelijk goals weg. Met een 6-14 tussenstand werd de rust ingegaan. Voor de tweede helft was het belangrijk om de slordigheden in de verdediging eruit te halen en ervoor te zorgen dat De Peelkorf de fouten ging maken. Dit werd goed opgepakt en in de aanval liep Swift langzaam verder uit. Na twaalf minuten spelen was de tussenstand 7-20.

Ook deze wedstrijd was er de mogelijkheid om de dertig doelpunten te halen. Een mindere fase halverwege de tweede helft zorgde ervoor dat er in de eindfase een tandje bijgeschakeld moest worden om nog de dertig treffers te halen. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Esther Theelen haar 5e en 6e doelpunt van de wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op 11-27. De gehele wedstrijd was Swift de bovenliggende partij. Het was een wedstrijd met zeer sterke fases waarbij goede aanvallende combinaties werden gespeeld maar ook bleek dat de ploeg nog steeds zoekende is. De stijgende lijn is er echter. Iedereen in de basis heeft scoorde en zelfs twee invalsters kwamen tot scoren. Bovendien mocht Kelly Peeters vandaag haar debuut maken in het eerste van Swift en dat leverde een prima invalsbeurt op.

Komende week staat er eerst een bekerwedstrijd op het programma. Aanstaande donderdag om 20.00 uur speelt Swift in Hout-Blerick tegen HBSV 1. Zij komen uit in de eerste klasse. Daarna volgen er vier topwedstrijden. De eerste opponent is Spes dat sinds dit seizoen weeer op het hoogste niveau acteert. Het duel begint om 15.00 uur.