Benauwde zege koploper Swift

 

zondag 24 september 2017
Na de ruim gewonnen bekerwedstrijd afgelopen donderdag tegen HBSV ging Swift met veel vertrouwen vandaag de strijd aan met Spes uit Milsbeek dat na een jaar afwezigheid weer terug is in de Topklasse.

Spes opende de score maar Swift herstelde zich snel en nam een 3-1 voorsprong. Vervolgens kwamen beide ploegen om de beurt tot scoren. Swift speelde goede aanvallen maar verzuimde verder uit te lopen. Met een 8-5 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Meteen na rust scoorde Esther Theelen de 9-5. In plaats van verder uit te lopen, verzwakte Swift. Mindere fases zorgden ervoor dat Spes weer dichterbij kon komen en mede door drie Milsbeekse treffers kwam Spes tot op een doelpunt: 9-8.

Natascha Geurts zorgde ervoor dat het verschil weer twee werd maar wederom kwam Spes terug tot op een doelpunt. Daarna liep de ploeg van Han Janssens uit naar 13-9 maar wederom wist Swift de zeker lijkende voordelige marge niet vasthouden. Langzaam kwam Spes dichterbij, zelfs tot een doelpunt verschil. Het laatste doelpunt van Spes werd in de laatste minuut gemaakt en dat bepaalde de eindstand, 13-12.

Door de winst gaat Swift nog steeds alleen aan de leiding in de Topklasse met acht punten uit vier duels. Volgende week staat er weer een topper op het programma. Dan reist Swift af naar landskampioen DDW uit Hooge Mierde.

Uitslagen topklasse
De Korfrakkers – De Peelkorf 21-9
Be Quick – Rosolo 19-19
Prinses Irene – DDW 11-18