Heren HC Blerick kampioen in de zaal

 

zondag 29 januari 2017
Vandaag heeft het eerste herenteam van HC Blerick de titel in de zaalhockeycompetitie in de wacht gesleept. Op de laatste speeldag wonnen de Blerickse heren thuis overtuigend van directe concurrent Helmond en werd ook degradatiekandidaat Nuth aan de kant gezet. Hierdoor zullen de mannen van trainer/coach Mart Engels na een jaar afwezigheid volgend seizoen weer hun opwachting maken in de overgangsklasse.

Na een aanvankelijk stroef begin in de wintercompetitie kwamen de rood-witten op stoom. De eerste twee wedstrijden van de zaalcompetitie werden verloren en gelijk gespeeld. Hierna werd de lijn omhoog echter gevonden. Er werd eerder al gewonnen van medetitelkandidaat Helmond, de ploeg die met een voorsprong van drie punten de laatste wedstrijddag in ging. Blerick had de eerste onderlinge confrontatie tegen deze ploeg al met 2-6 in zijn voordeel beslist, waardoor het Blerickse team met het nodige vertrouwen begon in Sporthal Egerbos.

Doelsaldo
De ploeg kwam geen moment in de problemen. Met goed en geconcentreerd hockey had HCB de regie in handen en met enkele mooie aanvallen die in doelpunten resulteerden, werd er wederom met 6-2 gewonnen waardoor de ploegen qua puntenaantal op gelijke hoogte kwamen. Met een beter doelsaldo nam Blerick de leiding in de poule over waardoor een zege op Nuth (Helmond had voorafgaand aan deze zijn wedstrijd wel gewonnen maar niet vaak genoeg gescoord) voldoende was voor het kampioenschap. Aldus geschiedde: ook van Nuth werd gewonnen zodat het eerste mannenteam van Hockeyclub Blerick na het kampioenschap op het veld van het vorig seizoen nu ook kampioen is in de zaal. Dit resultaat neemt het eerste herenteam van Blerick mee richting hervatting van de veldcompetitie. Wellicht dat het bijdraagt aan het pakken van meer punten om zich zo van lijfsbehoud in de tweede klasse te verzekeren.

Het eerste damesteam van HC Blerick wist zich te handhaven, waardoor volgend jaar zowel de dames als de heren van Hockeyclub Blerick zullen uitkomen in de overgangsklasse.