SEPTEMBER 2014

 

Swift Velden draait Rosolo door de gehaktmolen
zondag 28 september 2014
De korfbalsters van Swift Velden hebben vanmiddag op eigen terrein op niet mis te verstane wijze revanche genomen voor het debacle van de vorige week uit bij Be Quick. Werd er de vorige week nog met 17-7 verloren, vandaag was de formatie van Jan Kooiman veel te sterk voor Rosolo: 20-9. Voor rust liep Swift via 6-1 soepeltjes uit naar 11-3 om het karwei na de thee vakkundig af te maken. “We maakten de kansen uitstekend af en Rosolo gaf niet thuis”, vertelt aanvoerster Marijn Geurts die met een knieblessure aan de kant moest blijven. “We hadden met elkaar afgesproken dat we werklust moesten tonen. De vorige week was het in alle opzichten niet goed. We werken naar de zaalcompetitie toe en proberen de juiste samenstelling te vinden. Dat betekent dat we veel in wisselende samenstellingen spelen en dat houdt weer in dat je elke week moet omschakelen. We willen straks in de zaal presteren. We merkten dat we het vorig seizoen zowel in de zaal als op het veld in het begin van de competitie heel goed speelden en dat het daarna allemaal wat minder werd. Dat willen we nu voorkomen en op het juiste moment pieken.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Swift – Rosolo.

Venlosche Boys morst punten tegen Sparta’18
zondag 28 september 2014
Venlosche Boys heeft vandaag in eigen huis twee belangrijke punten gemorst. Op de Alde Wielerbaan kwam de ploeg van Roel Sloesen na een 2-1 voorsprong bij rust niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het was het eerste puntje voor de mannen uit Sevenum. De Boys hadden eigenlijk het duel al in de eerste helft moeten beslissen, maar de Venlonaren toonden zich niet koelbloedig genoeg in de afwerking. “Ongelooflijk dat we in de eerste helft maar twee keer scoorden”, vertelt Sloesen. “We hebben acht levensgrote kansen gehad. Dan zul je zien dat de tegenstander wel scoort. En dat gebeurde ook, en hoe. Via een been van een van onze spelers draaide de bal met veel effect in de lange hoek. In de tweede helft merk je dat we weinig routine in de ploeg hebben. Het werd een loop- en vechtwedstrijd die alle kanten op kon. Dat ligt ons niet. Ik moet Sparta een groot compliment geven met het behaalde resultaat.” De verwachtingen waren dit seizoen hooggespannen. Venlosche Boys zou bovenin mee moeten draaien maar daar komt tot op heden niet veel van terecht. Toch maakt Sloesen zich geen zorgen. “Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld in het resultaat van vandaag maar niet in de jongens. Zij hebben er keihard voor gevochten. We hebben vooraf als doel gesteld dat we bij de eerste vijf willen eindigen. Niet het bestuur maar de jongens onderling en ik weet zeker dat dat goed gaat komen. We hebben zoveel kwaliteit in huis maar soms ontbreekt de slimmigheid. We praten daar veel over, het is nog een heel jonge groep die nog veel kan en wil leren.” Beide Venlose doelpunten werden door Luke van Veggel gemaakt. Klik hier voor foto’s van het duel Venlosche Boys – Sparta’18.

Spcl. Irene klimt naar de tweede plek door zege op IVO
zondag 21 september 2014
In de derde klasse C is Spcl. Irene opgeklommen naar de tweede plek met negen punten uit vier duels. In Velden was de ploeg met 0-3 te sterk voor IVO (foto boven). Het karwei was al na een kwartier geklaard. Na vijf minuten stond er al 0-1 op het scorebord na een treffer van Jeroen Thijssen en tien minuten later tekende Tom van Rhee de 0-2 via een penalty aan. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Jeroen Thijssen die scoorde en daarmee de partij definitief besliste. Kwiek Venlo werd vooraf getipt als titelkandidaat, maar de ploeg van Ron Janssen heeft het moeilijk en verloor vandaag thuis met 1-4 van RKVB. Het was Toon Kraus die in blessuretijd de Venlose eer redde. VOS verloor na een 2-0 achterstand bij rust met 2-1 bij koploper Mierlo Hout. Gino van Susteren was verantwoordelijk voor de Venlose treffer. Ook Blerick kwam niet tot winst. Het bleef in eigen huis tegen SJVV steken op een 1-1 gelijkspel. Paul van Liempd scoorde voor de Blerickenaren. Klik hier voor foto’s van het duel IVO – Spcl. Irene.

Vierde verlies op rij VCH, VVV’03 komt op stoom
zondag 21 september 2014
VCH is er ook in het vierde duel van deze competitie niet in geslaagd een punt te pakken. Dit keer was SVOC’01 te sterk op sportpark Maassenhof. De Wansummers zegevierden met 0-2. De eerste helft wisten de Blerickenaren nog zonder kleerscheuren door te komen en de ploeg van Eugene Bedaux dwong de keeper van SVOC nog tot een goede redding. SVOC kreeg volop kansen maar wist ze niet te benutten zodat beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten. Na rust wist VCH nog een half uur het doel schoon te houden. Toen scoorde Rob Houwen de 0-1 en daarmee was de strijd gestreden. Net voor het laatste fluitsignaal bezegelde dezelfde Rob Houwen het lot van VCH: 0-2. VVV’03 lijkt langzaam maar zeker op stoom te komen. Boekte de formatie van John Buksak de vorige week de eerste overwinning, vandaag werd in Lottum de plaatselijke SV met 2-5 verslagen. 03 is nu opgeklommen naar de vierde plaats met zeven punten uit vier duels. VCH staat puntloos onderaan. Klik hier voor foto’s van VCH – SVOC’01.

Swift Velden krijgt stevig pak slaag van Be Quick
zondag 21 september 2014
De korfbalsters van Swift hebben in Nuland bepaald geen sterke indruk achtergelaten. Een van de topfavorieten voor het kampioenschap ging kansloos onderuit tegen Be Quick. Na amper een kwartier keek de ploeg van Jan Kooiman al tegen een schier kansloze 6-1 achterstand aan. Swift miste zelfs vier strafworpen en via 10-2 stond er uiteindelijk 17-7 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. Met drie punten uit evenveel duels staat de Veldense formatie nu op een vijfde plek in de topklasse. Zondag staat het thuisduel tegen Rosolo op het programma. De Reuselse ploeg heeft een punt meer dan Swift maar ook een duel meer gespeeld.

VOS verliest stadsderby van Blerick
zondag 21 september 2014
“Als speler was ik vroeger al fanatiek en wilde ik altijd winnen. Dat wil ik als trainer ook.” Dus was VOS-trainer Jimmy Smits na afloop van het met 3-5 verloren thuisduel tegen het nog puntloze Blerick geen blij man. Pikant detail: John Taihuttu werd het vorig seizoen nog door VOS ontslagen en was met zijn nieuwe club Blerick te gast aan de Merelweg. Toch was er geen sprake van enige vorm van vijandigheid. Smits: “Ach, ik ken John al zo lang. Ik heb niets van haat of nijd gemerkt.” Blerick was in het eerste gedeelte van de eerste helft de betere ploeg en dat kwam al na tien minuten tot uiting door een treffer van Bart Zeevenhoven. Daarna kwam de ploeg van Smits beter in haar spel en net voor de thee zorgde Arnold Xhofleer voor de gelijkmaker. “We kregen vier, vijf goede kansen en ik had tijdens de rust een goed gevoel. We moesten ons goede spel doortrekken, maar daar kwam in de tweede helft niets van. Blerick was gewoon beter. We kwamen steeds op achterstand en liepen achter de feiten aan. Na de 2-4 heb ik er een spits bijgezet, we kwamen tot 3-4 terug en de scheids keurde nog een treffer af waardoor het geen 4-4 werd. We hebben de slag in de tweede helft op het middenveld verloren en Blerick kon weer beschikken over Paul van Liempd. Dat scheelt een slok op een borrel, hij scoorde drie keer. Blerick heeft verdiend gewonnen.” De volgende week zondag wacht koploper Mierlo Hout dat nog de maximale score heeft en nog geen enkel doelpunt tegen kreeg. Een uitdaging voor de mannen van Smits. “Wel lekker ja, we kunnen dan in elk geval laten zien dat we beter kunnen dan vandaag.” Spcl. Irene doet in dezelfde klasse ook goed mee. Na drie duels heeft de ploeg zes punten. Het won vandaag met 4-1 van Helden door doelpunten van David Schnorrenberg, Giovanni Romanesco, David Schnorrenberg en Jeroen Thijssen. Ook Kwiek Venlo won. Het waren de eerste punten voor de ploeg van Ron Janssen. In Baarlo werd het 1-3. Doelpunten: Paul Jans (2x) en Hakan Yildirim. Klik hier voor foto’s van het duel VOS – Blerick.

Belfeldia medekoploper na gelukkige winst bij FCV-Venlo
zondag 21 september 2014
Belfeldia lijkt voorlopig de enige ploeg die gelijke tred met topfavoriet Panningen kan houden. Panningen versloeg op eigen terrein Haelen met 1-0 en Belfeldia won met dezelfde cijfers op bezoek bij FCV-Venlo in ‘t Ven. Beide formaties puurden de volle winst uit de eerste drie duels en gaan samen met negen punten aan de leiding in de vierde klasse E. Er viel vandaag niet veel te genieten in ‘t Ven. FCV en Belfeldia schotelden het publiek een rommelige pot voor. De enige treffer werd na een half uur uit een corner door Bert Smeets binnen gekopt. Tien minuten eerder leek FCV op voorsprong te komen maar de scheidsrechter keurde het doelpunt wegens buitenspel af. “Volkomen onterecht”, vertelt Belfeldia-trainer Tim Nabben. “Onze grensrechter hield de vlag omlaag terwijl de scheidsrechter, die op gelijke hoogte stond, het doelpunt toch afkeurde. En als je tien minuten later zelf een 0-1 voorsprong neemt, is dat toch lekker rusten. Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Veel inzet, dat wel maar qua voetbal was het allemaal erg zwak van beide kanten. In de tweede helft zijn we niet echt meer in de problemen geweest. FCV hanteerde voornamelijk de hoge bal maar we stonden defensief goed en onze keeper Bart Hillekens heeft fantastisch keeperswerk afgeleverd. We kregen ook nog wat kleine kansjes maar ik moet zeggen dat de gelukkigste heeft gewonnen.” Hoe het ook zij, Belfeldia mag zich medekoploper noemen en daar was vooraf niet op gerekend. Nabben: “Onze doelstelling is en blijft een plaatsje in de middenmoot. Iedere dinsdag voor de training kijken we elkaar recht in de ogen en we realiseren ons dat we 100 procent inzet moeten tonen. Dan kunnen we van iedereen winnen. Doen we dat niet, dan kunnen we net zo gemakkelijk van iedereen verliezen, ook van de nummer laatst.” In dezelfde klasse boekte HBSV de eerste overwinning. In eigen huis werd EMS met 2-1 verslagen. De Hout-Blerickse doelpunten werden nog voor rust gescoord door Joep Smits en Moreno Walda. TSC’04 verloor met 5-0 bij MVC’19. Klik hier voor foto’s van FCV-Venlo – Belfeldia.

VVV’03 boekt eerste zege van het seizoen
zondag 21 september 2014
VVV’03 heeft vandaag op het eigen sportpark Herungerberg de eerste zege van het seizoen in de wacht gesleept. De ploeg van John Buksak kende een moeizame start en tegenstander SV United toonde zich in die beginfase gelijkwaardig aan de Venlonaren. Naarmate de wedstrijd vorderde, wist 03 zich een steeds groter veldoverwicht te creëren hetgeen na een half uur leidde tot prima schot dat door de keeper van SV United via de paal tot corner werd verwerkt. Op slag van rust kwam 03 dan toch op de verdiende voorsprong. Na uitstekend voorbereidend werk van Brian Zwiggelaar wist Oguz Büyükbas de 1-0 voorsprong tegen de touwen te werken. Na rust behield VVV’03 het betere van het spel en wist de voorsprong nog te verdubbelen. “Natuurlijk zijn we blij met de drie punten”, zei VVV-coach John Buksak na de wedstrijd. “Ik vond dat we wat te plichtmatig te werk gingen. In de eerste helft ging de eerste de beste kans er in. In de tweede helft hadden we het karwei gewoon veel eerder moeten afmaken.” Het doel van VVV’03 werd vandaag door de 44-jarige Maurice Janssens verdedigd. Uit nood geboren. Net voor het eerste duel tegen Kronenberg liep de eerste doelman een zware kuitblessure op. Zijn vervanger brak tijdens de eerste wedstrijd zijn pink op drie plaatsen waardoor een veldspeler tegen Meterik onder de lat moest plaatsnemen. Buksak: “We hebben daar met 0-2 en 1-3 voorgestaan. Maar ja, dan zie je dat de tegenstander de hoge bal gaat hanteren en toen ging het fout en kwam Meterik alsnog op 3-3. We hebben Maurice, die onder meer bij Kwiek en Dijkse Boys heeft gespeeld, bereid gevonden ons te helpen en je ziet dat zo’n ervaren jongen voor veel rust in de defensie zorgt. Probleem voor ons is de promotie/degradatieregeling. Ploegen als United kunnen tegen ons vrijuit voetballen, ze kunnen toch niet degraderen, wij moeten hoe dan ook winnen.” In dezelfde klasse leed VCH wederom een forse nederlaag. In en tegen Kronenberg verloor de ploeg uit De Boekend met 7-0. Door deze resultaten staat VVV’03 op een vijfde positie met vier punten uit drie duels. VCH is laatste en heeft nog geen enkel punt weten te vergaren. Klik hier voor foto’s van IVO – VOS.

Twee Portugese spelers voor VHC
dinsdag 16 september 2014
VHC heeft zich versterkt met de Portugezen Tiago de Sousa Ventosa en Miguel Ralha Rodrigues. Beide spelers hebben in de zomer een week op proef meegetraind in Venlo waarna zowel beide spelers als VHC de wens hebben uitgesproken samen verder te willen. Met name het feit dat VHC een goed verzorgde jeugdopleiding heeft waar beiden een bijdrage aan kunnen leveren en de heren dit seizoen in de zaal in de hoofdklasse spelen, waren voor de Portugezen redenen om zich aan te sluiten bij de club. Beiden zijn tevens internationals en komen uit voor het Portugese nationale hockeyelftal onder de 21 jaar. Zij zullen in de winterstop enkele weken terugkeren naar Portugal om met deze selectie mee te kunnen spelen. Daarna komen ze weer terug naar Venlo. Ze zullen het komende jaar in Venlo bij gast gezinnen verblijven en onder meer jeugdtrainingen gaan geven bij VHC.

Swift Velden niet voorbij Spes
zondag 14 september 2014
De korfbalsters van Swift zijn er op eigen terrein niet in geslaagd Spes uit Milsbeek van zich af te schudden. In een spannend duel hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 12-12. Na een 8-7 ruststand gingen de Veldens dames voortdurend aan de leiding maar gaven de voorsprong uiteindelijk pal voor tijd toch uit handen. “Het stond heel lang 11-10 en met nog enkele minuten te gaan, kwamen we op 12-10”, laat coach Jan Kooiman weten. “In plaats van het duel geduldig uit te spelen, verspelen we de bal en kan Spes tegen scoren en in de laatste seconden kregen we onnodig een strafbal tegen waardoor Spes op gelijke hoogte kwam. We hebben de speelster van Spes nog uit haar concentratie proberen te halen, maar dat lukte helaas niet. Ik denk dat de beginfase voor Spes was maar voor rust hadden we alles weer onder controle. Ik kreeg niet het gevoel dat we de wedstrijd nog uit handen zouden geven. Ik hoop dat we leren van de gemaakte fouten maar ik ben tevreden over het vertoonde spel.” Kooiman en zijn ploeg willen revanche voor de geleden nederlaag om het Nederlands kampioenschap zaalkorfbal in juni tegen De Korfrakkers. Niet dat de veldcompetitie niet serieus wordt genomen maar de prioriteit gaat toch uit naar de zaal. En de ploeg is zich nu al op dat karwei aan het voorbereiden. “We missen nog wat speelsters en er kampen speelsters met kleine blessures waardoor A-junioren ook speeltijd krijgen. Ik heb mijn team dat het in de zaal moet doen nog niet helemaal in mijn hoofd. We zullen ook moeten wennen aan de schotklok die dan wordt gebruikt. Dat zijn toch veranderingen waar je mee om moet kunnen gaan. Maar ons primaire doel is toch het Nederlands kampioenschap zaalkorfbal. Dat hebben we met z’n allen zo uitgesproken.” Klik hier voor foto’s van het duel Swift – Spes.

VOS medekoploper na eclatante zege op IVO
zondag 14 september 2014
In de derde klasse C een slechte dag voor de clubs uit Groot Venlo. Kwiek Venlo verloor op eigen veld met 1-3 van SJVV terwijl Spcl. Irene in Baexem met 3-2 haar meerdere moest erkennen in RKVB. Ook Blerick redde het niet. De formatie van John Taihuttu verloor op eigen terrein met 0-2 van Laar. Blerick stond al na tien minuten met tien spelers op het veld omdat doelman Frank Decker een speler van Laar een open doelkans ontnomen zou hebben. Blerick trachtte nog wel het tij te keren maar Laar verdedigde stug en scoorde in blessuretijd de beslissende 0-2. In het gemeentelijke duel tussen IVO en VOS viel, hoe kan het ook anders (tenzij beide ploegen gelijk zouden hebben gespeeld), viel wel een winnaar uit Groot Venlo te noteren. VOS won met maar liefst 0-5 waardoor de ploeg van Jimmy Smits de koppositie met zes punten uit twee duels nu deelt met Mierlo Hout, SJVV en Laar. Danny Kraus, Arnold Xhofleer, Gino van Susteren, Appie Boulhri en Sofian Boulayounne waren verantwoordelijk voor de Venlose doelpuntenproductie. Kwiek Venlo, Blerick en IVO staan puntloos onderaan. Spcl. Irene heeft drie punten. Klik hier voor foto’s van IVO – VOS.

Hockeydames Blerick lijden nederlaag, heren spelen gelijk
zondag 14 september 2014
Zowel de heren als dames van HC Blerick hebben vandaag hun debuut in de tweede klasse in eigen huis gemaakt. Beide ploegen promoveerden het afgelopen seizoen. De heren rechtstreeks door het behalen van het kampioenschap en de dames via de nacompetitie. De mannen van coach Ruud Kleuskens startten het seizoen verdienstelijk door met 2-2 gelijk te spelen tegen Geldrop. Bij rust leidde Blerick nog met 2-1. De dames leden een 0-3 nederlaag tegen Nuenen na een 0-0 ruststand. De ploeg van Mart Peeters speelde een puike eerste helft maar was niet in staat een van de drie gegeven strafcorners te benutten. Hoewel er een verdween in het doel maar dat kon de goedkeuring van de scheidsrechter niet wegdragen. “Ik heb nog steeds geen idee waarom”, zegt Peeters. “Het was een leuke pot met goed hockey en daar kan ik van genieten. Alleen is het natuurlijk nooit leuk om te verliezen. Nuenen is de degradant uit de eerste klasse en we hebben ze zeker in de eerste helft goed partij geboden.” Direct na rust zette Nuenen echter veel druk en dat resulteerde in twee treffers binnen tien minuten. Peeters: “We bereikten onze middenvelders niet meer. De passing van achteruit was te zacht en de middenvelders reageerden ook wat traag. Na een prima counter hadden we op 1-2 moeten komen maar de speelster schoot zelf in plaats van de bal af te leggen naar een vrijstaande speelster. We laten ons nog te veel afbluffen waardoor we soms in paniek raken. Dat heeft ook met mentale weerbaarheid te maken. Nog te veel speelsters laten de kopjes hangen wanneer er onderling iets wordt gezegd of geroepen. Daar moeten we nog aan werken en dan komt het wel goed want conditioneel zit het wel goed en de meiden kunnen verschrikkelijk goed hockeyen.” Klik hier voor enkele foto’s van de wedstrijden Blerick – Geldrop en Blerick – Nuenen.

Opnieuw nederlaag voor VCH
zondag 14 september 2014
VCH heeft vandaag op het eigen sportpark Maassenhof opnieuw een nederlaag moeten slikken. Verloor de ploeg uit De Boekend de vorige week nog met 2-1 bij Sporting ST, deze keer was Leunen veel te sterk: 0-6. In het eerste part van de eerste helft kon VCH Leunen nog aardig bijbenen. Totdat Leunen op voorsprong kwam. Toen was het verzet van de ploeg van Eugene Bedaux gebroken. Leunen scoorde voor de thee ook nog de 0-2 en het miste een penalty. Dat gebeurde ook in de tweede helft bij een 0-4 stand. Leunen was toen al meer dan heer en meester. Een onthutsend zwak VCH kwam er niet meer aan te pas en het mocht in de handjes knijpen dat het bij 0-6 bleef want VCH-goalie Dylan Hauser verrichtte enkele spectaculaire reddingen en Leunen vertikte het om de vele uitgelezen kansen te benutten. VCH zag zich geconfronteerd met het vertrek van een groot aantal spelers en spelers die lager wilden voetballen waardoor veel jeugdspelers door werden geschoven. Het ziet ernaar uit dat dit sterk verjongde team het erg moeilijk gaat krijgen in de vijfde klasse maar daar was in De Boekend al op gerekend. Klik hier voor foto’s van VCH – Leunen.

Dames en heren HandbaL Venlo winnen uitduels
zaterdag 13 september 2014
De dames van HandbaL Venlo hebben zich gerevancheerd voor het onnodige verlies de vorige week in de eigen sporthal Craneveld tegen SEW. In Emmen versloeg de formatie van Sander Barents E&O met 23-27. Een knappe prestatie, zeker omdat de Venlose eredivisionist bij rust nog met 15-12 achterstond. De volgende week is het sterke Amsterdamse VOC te gast in Venlo. Ook de heren trokken op vreemde bodem aan het langste eind. Werd de vorige week promovendus Atomium’61 nog gedecideerd met 26-16 verslagen, vanavond was wederom een nieuwkomer in de eerste divisie de tegenstander en opnieuw won Venlo. In Almere bleek de ploeg van trainer Richard Curf een maatje te groot voor Havas: 24-31.

Swift pakt in Ysselsteyn eerste twee punten ten koste van De Peelkorf
zondag 7 september 2014
De korfbalsters van Swift Velden hebben in Ysselsteyn een regelmatige en verdiende zege geboekt op De Peelkorf. Bij rust stond de titelkandidaat al op een 7-12 voorsprong. De dames van Jan Kooiman waren aanzienlijk bedrevener in het benutten van de kansen. Het waren de eerste twee punten voor Swift in deze veldcompetitie. De vorige week werd het thuisduel tegen De Korfrakkers na een kwartier vanwege het noodweer gestaakt. Swift leidde op dat moment met 4-1. Die wedstrijd wordt waarschijnlijk in zijn geheel overgespeeld. Zondag staat er voor de Veldense ploeg wederom een topper op het programma. Swift ontvangt dan op het Theo Lommen sportpark het Milsbeekse Spes.

TSC’04 draait in Hout-Blerick de rollen om
zondag 7 september 2014
Dit weekend waren er twee Venlose stadsderby’s in het amateurvoetbal. Gisteravond versloeg VOS in eigen huis Kwiek Venlo, vandaag kruisten in Hout-Blerick HBSV en TSC’04 de degens. Leed de Tegelse ploeg het vorig seizoen nog een 3-1 nederlaag op sportpark Schansheide, nu waren de rollen omgedraaid. Huub Verheijden en zijn mannen trokken dit keer met dezelfde score aan het langste eind: 1-3. Daar zag het na de eerste helft overigens niet naar uit want HBSV leidde op dat moment nog met 1-0 door een treffer na twintig minuten van Morena Walda. De voorsprong was op dat moment verdiend. Na de openingsscore kreeg een zwak spelend TSC’04 een drietal uitstekende kansen. Het vizier van de aanvallers van TSC stond echter niet op scherp en de ploeg van Verheijden mocht nog van geluk spreken dat Walda net voor rust niet voor een verdubbeling van de 1-0 score zorgde. De Tegelse goalie voorkwam erger met een nuttige ingreep. “De eerste helft was gewoon bagger van ons”, stelt TSC’04-coach Huub Verheijden na afloop. “We mochten niet klagen want we hadden op een grotere achterstand kunnen staan. Na rust hebben we uit een ander vaatje getapt. We waren veel agressiever en toonden veel strijdlust. En ja, dan maakt de kopkracht van een jongen als Michel van Oijen toch het verschil.” En dat is een understatement. Eerst was het Sander Eijssen die knap de gelijkmaker voor zijn rekening nam en vervolgens knikte Michel van Oijen kort na elkaar twee keer binnen: 1-3. Verheijden: “Ik denk dat het doelpunt van Sander het omslagpunt was. Na die goal waren we heer en meester en kregen nog een paar kansen. Ook HBSV kreeg in het laatste kwartier trouwens nog een tweetal kansen.” Verheijden is duidelijk over de doelstelling dit seizoen: meedoen om de prijzen. “We hebben veel kwaliteit in huis en ene Michel van Oijen die er dit seizoen ongetwijfeld een stuk of twintig in gaat leggen. We willen meedoen om de prijzen en bij de eerste drie eindigen. Liever nog tweede worden en promoveren.” Klik hier voor foto’s van HBSV – TSC’04.

VOS in openingsduel te sterk voor stadgenoot Kwiek Venlo
zaterdag 6 september 2014
VOS heeft vandaag op eigen terrein in de vooruitgeschoven wedstrijd tegen promovendus en door vele insiders gezien als een van de titelkandidaten Kwiek Venlo, prima zaken gedaan. De ploeg van Jimmy Smits won na een 1-0 ruststand nipt met 2-1 van de stadgenoot. Beide partijen schotelden het talrijke publiek een aantrekkelijke wedstrijd voor. De zwartwitten speelden een prima eerste helft en waren de bovenliggende partij hetgeen na twintig minuten leidde tot de verdiende openingstreffer. Slordig uitverdedigen door Kwiek werd afgestraft door Ronnie van Rens. Met een fraaie volley forceerde hij de 1-0. Daarna bleef VOS beter, gaf geen enkele kans weg maar het verzuimde het karwei af te maken. Zeker het loeiharde afstandsschot van Gino van Susteren had een beter lot verdiend. De bal belandde echter precies op de kruising. Ruststand 1-0. Na de thee zag VOS-coach Smits een ander duel. “En dat had veel te maken met een omzetting die ik moest doen vanwege de blessure van een belangrijke pion op het middenveld waardoor we uit de linies gingen lopen. Kwiek moest komen en het kwam ook.” Na twintig minuten in de tweede helft werkte Chris van de Kamp de gelijkmaker tegen de touwen. Beide ploegen leken tevreden met een punt. Daar dacht Danny Kraus heel anders over. Hij schoot pal voor tijd de 2-1 binnen. Vanzelfsprekend was Jimmy Smits na afloop een tevreden man. “We hadden vrede met een gelijkspel gehad maar dat Danny de winnende treffer toch nog net voor tijd scoort, is natuurlijk fantastisch, zeker omdat het een echte derby was. Die jongens kennen elkaar natuurlijk goed. We hebben er ook hard voor getraind. We speelden verzorgd voetbal en je zag dat de jongens keihard voor elkaar wilden werken.” Het was het eerste competitieduel, dus het is moeilijk in te schatten wat deze zege uiteindelijk waard is. Smits stelt in elk geval geen hoge doelen. “We hebben een goede ploeg en een brede selectie. Ik ga niet hoog van de toren blazen. Het vorig seizoen startten we ook uitstekend maar moesten toch nog tot de laatste wedstrijd tegen degradatie knokken. Dat willen we nu voorkomen door lekker mee te draaien, hard voor elkaar te werken en misschien een periodetitel mee te pikken. We zien wel waar het schip strandt.” Klik hier voor enkele foto’s van deze wedstrijd.

Mustangs geeft grote voorsprong uit handen
maandag 1 september 2014
De honkballers van Mustangs hebben gisteren het uitduel tegen het reserveteam van Tilburg niet in winst weten om te zetten al zag het daar na de vierde inning wel naar uit. De Venlonaren leken met de volle buit huiswaarts zouden keren. De ploeg leidde op dat moment met 1-10. In de vijfde inning sloegen de Brabanders echter keihard terug en kwamen terug tot 9-10. Hoewel Mustangs daarna nog drie runs binnensloeg, was dat niet voldoende voor de overwinning: 16-13 voor Tilburg.