SEPTEMBER 2013

 

Internetproblemen (update)
zondag 29 september 2013
We hebben vandaag onoverkomelijke problemen ondervonden met internetverbindingen waardoor we er niet in geslaagd zijn voorgenomen artikelen te publiceren. Inmiddels zijn we weer online maar te laat om nog iets actueels te ondernemen. Daarvoor onze excuses. We willen u de foto’s van wedstrijden waarbij we aanwezig zijn geweest echter niet onthouden. Klik hier voor foto’s van het hockeyduel bij de dames tussen Tegelen en Venlo. En klik hier voor foto’s van de de wedstrijd Kwiek Venlo en Belfeldia in de vierde klasse F (2-0).

HBSV – VCH 3-1

HBSV zet opgaande lijn voort en verslaat VCH
zondag 29 september 2013
Bij HBSV lijkt het lek boven water. Na de 0-5 winst de vorige week bij Belfeldia, wonnen de Hout-Blerickenaren vandaag op het eigen sportpark Schansheide verdiend met 3-1 van VCH. VCH is een ander verhaal. De ploeg uit De Boekend wordt geteisterd door blessures en bleek vandaag andermaal aanvallend nauwelijks een vuist te kunnen maken.

“De groep is dusdanig uitgedund dat het een moeilijk verhaal gaat worden dit seizoen”, opperde coach Wil Berden na afloop. En natuurlijk heeft hij gelijk. Al na drie minuten werd zijn ploeg geconfronteerd met wederom een tegenslag. Davey Steegh moest geblesseerd naar de kant en werd door Maikel Greskowiak vervangen. Toch leek die tegenslag VCH aanvankelijk weinig te deren want een minuut later gaf Dennis Steegh een steekpass op Salman Barari die effectief afrondde: 0-1. HBSV nam hierna het initiatief over en was de betere ploeg hetgeen in een aantal kansen resulteerde. De beste kans kreeg de ploeg van Rob Jacobs na twintig minuten toen HBSV een penalty kreeg omdat Barari na een vrije trap voor HBSV in het eigen strafschopgebied zijn arm opstak om zijn gezicht te beschermen. De scheids zag er een strafschop in die gestopt door goalie Dylan Hauser.

Va banque
Op slag van rust scoorde HBSV via Moreno Walda de verdiende gelijkmaker. Na rust domineerde HBSV en kwam in de zestigste minuut op voorsprong door een doelpunt van Daan van Lare. VCH drong daarna wel aan maar echte kansen, behoudens een schot van Barari op de lat, kreeg het niet. Het was meer wachten op de 3-1 en die kwam er dan ook in blessuretijd toen Maroune Elmalki de wedstrijd definitief besliste. Wil Berden had op een beter resultaat gehoopt toen zijn ploeg twintig minuten voor tijd va banque ging spelen. “We gingen een op een spelen en er gebeurde eigenlijk niets”, aldus de geplaagde coach. “Wellicht het resultaat van de vele aderlatingen die we hebben moeten doen. Maar goed, ik constateer dat de bereidheid om het tij te keren bij mijn spelers er wel degelijk is. Iets om je aan vast te houden.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – VCH.

Dames HandbaL Venlo ook niet opgewassen tegen promovendus DOS
zaterdag 28 september 2013
Het was in Emmercompascuum een weerzien met haar oude club want Loes Vandewal uit Roggel kwam in het verleden ook voor HandbaL Venlo, toen nog Loreal, uit. En het was voor haar een prettig weerzien want haar club DOS won met ruime cijfers van de ploeg van William Gommans. Venlo kwam nog wel op een 0-2 voorsprong maar na drie minuten had DOS de stand alweer gelijk getrokken. De dames gingen de kleedkamer in bij een 21-13 ruststand voor de thuisclub. In de tweede helft liep DOS gestaag via 31-21 en 39-27 uit naar een ruime 41-28 overwinning. Door de vierde nederlaag op rij is HandbaL Venlo inmiddels afgegleden naar de laatste plek in de eredivisie met nul punten uit vier duels. Ook de heren van de Venlose club waren weinig succesvol. In de eigen sporthal Craneveld werd met 21-23 verloren van de reserves van Quintus.

Kwiek Venlo blijft winnen, opnieuw verlies Belfeldia
zondag 22 september 2013
MVC’19 liet er in De Boekend tegen VCH geen enkele twijfel over bestaan wie de betere ploeg was (foto boven). De equipe uit Maasbree was zowel in de eerste als tweede helft heer en meester. MVC verdedigde ver vooruit waardoor VCH aangewezen was op of korte combinaties door het centrum of lange ballen op de vleugelspitsen omdat er veel ruimte achter de Maasbreese defensie lag. Daar slaagde de ploeg van Wil Berden totaal niet in omdat de spelers van Joe Wijnen bijzonder gedisciplineerd en gedreven hun taken uitvoerden. Na een 0-1 ruststand zegevierde MVC uiteindelijk zeer verdiend met 0-2. Door dit resultaat wacht VCH nog steeds op de eerste zege in deze nog prille competitie. MVC’19 deelt met negen uit drie nu de koppositie met SVEB en Kwiek Venlo dat op bezoek bij DEV-Arcen met de volle buit aan de haal ging: 0-2.

Net als VCH wacht ook FCV-Venlo nog steeds op de eerste overwinning. De mannen van Leon Theuws verloren in eigen huis met 0-2 van het Tegelse TSC’04 dat door de winst opklom naar de vierde plaats. “We hebben vandaag verloren van een technisch betere ploeg”, laat Theuws weten (foto boven). “We kwamen na acht minuten al op achterstand en kregen in het vervolg van de eerste helft wat kleine kansjes. Net na rust hadden we moeten scoren. Een honderd procent kans die we helaas misten. TSC’04 scoorde direct erna en toen liepen we achter de feiten aan. We hebben nu een punt uit drie wedstrijden maar ook de eerste twee wedstrijden zijn we absoluut niet weggespeeld. Ik ben ervan overtuigd dat we straks de punten gaan pakken, daarvoor hebben we voldoende kwaliteit in huis. We missen alleen een beetje geluk.” Loek Dinnessen en Rick Jacobs zorgden voor de Tegelse doelpuntenproductie. Degradant Belfeldia kent een dramatische start. Na drie duels staat de teller nog steeds op nul en de ploeg van Tim Nabben staat nu op de laatste plaats in de vierde klasse F. Vandaag verloren de Belfeldenaren in eigen huis met 0-5 van HBSV. Het was de eerste zege voor de Hout-Blerickenaren dit seizoen. Voor HBSV scoorden Moreno Walda en Stan Hovens ieder twee keer, Bert Smeets (ed) was verantwoordelijk voor de vijfde treffer. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – TSC’04.

Koplopers Irene en VOS lijden eerste nederlaag
zondag 22 september 2013
In de derde klasse C leden de beide koplopers een nederlaag. Spcl. Irene verloor op eigen veld met maar liefst 0-5 van de nummer drie Blerick (foto boven). Voor rust scoorden Stevie Sanders en Jimmy Teelen, na de hervatting vonden Robert Willemse, Marinho Vyent en Appie Boulhri het net voor Blerick. Ook VOS liep tegen de eerste verliespartij aan (foto onder). Tegen SC Helmondia werd op eigen terrein met 2-3 verloren. De Venlonaren hadden de nederlaag geheel aan zichzelf te wijten. De ploeg had na een halfuurtje al lang en breed op een comfortabele voorsprong kunnen staan maar verzuimde de fraaiste kansen af te maken. Blerick gaat nu aan kop in de derde klasse C. De ploeg van Jay Driessen heeft zeven punten uit drie duels. VOS, Rood Wit’62, SV Budel en Spcl. Irene volgen met ieder zes punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Spcl. Irene – Blerick.

Jeroen Gerats en bestuurslid Twan Pijpers ondertekenen de contracten

SV Blerick presenteert nieuwe shirtsponsor: Covebo Uitzendgroep
dinsdag 17 september 2013
Met trots heeft Covebo Uitzendgroep zich als nieuwe shirtsponsor van SV Blerick voor de komende drie seizoenen gepresenteerd. “Covebo Uitzendgroep draagt voetbal een warm hart toe”, licht vestigingsmanager Jeroen Gerats toe. “Sport verbroedert, op vele vlakken. Daarbij is voetbal een prachtig podium waarbij sportieve aspiraties zakelijke doelen ontmoeten. In de eerste plaats het spel, de spanning en het succes, daarnaast als ontmoetingsplaats voor ondernemers die wekelijks hun eigen één tweetje met elkaar spelen. Dat is voetbal anno 2013, een schitterende combinatie, waar uiteraard het spel altijd de boventoon voert. Ook Covebo acteert graag op dit podium, zowel sportief als zakelijk.” Lees hier verder.

Winst voor IVO en Venlosche Boys
zondag 15 september 2013
De tweede klasse H kent na de tweede wedstrijdronde maar liefst vier koplopers. Het kwartet puurde de volle winst uit de twee eerste wedstrijden. Onder die ploegen ook Venlosche Boys dat vandaag op de eigen Alde Wielerbaan nipt te sterk was voor Prinses Irene (foto boven). De equipe van Roel Sloesen versloeg de bezoekers uit Nistelrode met minimaal verschil: 1-0. Het enige doelpunt van het duel werd door Rick Polman gescoord. IVO herstelde zich na de 4-1 nederlaag de vorige week bij Wilhelmina’08 door thuis met 3-1 van favoriet Volharding uit Vierlingsbeek te winnen. Volharding kwam in de twintigste minuut nog wel op voorsprong maar IVO scoorde nog voor rust via Ruud van de Kerkhof de gelijkmaker. Vier minuten na de thee en in blessuretijd bezegelde Joep Sijbers met twee doelpunten het lot van Volharding. Met drie punten uit twee wedstrijden mogen de Veldenaren zich nu middenmoter noemen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Prinses Irene.

VVV’03 vindt Venloos kwartiertje opnieuw uit
zondag 15 september 2013
Toen VVV’03 tegen Merselo al na een kwartiertje met 4-0 voorstond en thee ging drinken met een 5-0 voorsprong, leek een zege met dubbele cijfers tot de mogelijkheden te behoren (foto boven). De oppermachtige Venlonaren combineerden naar hartelust en speelden Merselo volledig van de mat. De doelpuntenproductie stokte echter in de tweede helft en wat voor de hand lag, gebeurde niet. Sterker nog, in het tweede bedrijf wist Merselo zelfs een keer tot scoren te komen. Eindstand 5-1. 03-Trainer John Buksak was na afloop meer dan tevreden, ondanks het feit dat zijn ploeg na rust niet meer tot scoren kwam. “In de rust hebben we afgesproken om er vol voor te gaan en er nog een stuk of drie, vier bij te maken. Maar ja, dan zie je toch dat de jongens het wat te gemakkelijk opnemen. De een wil het nog mooier doen dan de ander en dat werkt nu eenmaal niet. Dan kun je als trainer wel liggen zeuren, maar ik bekijk het liever op een positieve manier. Het vorig seizoen kregen we kans op kans en toen gingen ze er niet in, nu scoren we vijf keer in een helft daar waar we de vorige week tegen RKDSO ontzettend veel kansen onbenut lieten.” Wanneer het aan Buksak ligt, doet VVV’03 dit seizoen mee om een plekje in de bovenste regionen omdat de selectie er op vooruit is gegaan in vergelijking met het vorig seizoen. “We mikken op een plaats bij de bovenste vier. Het vorig seizoen is er veel jeugd ingestroomd en die is nu een jaar ervaring rijker, dat telt. Je hoort mij niet roepen dat we voor het kampioenschap gaan maar een periodetitel willen we wel.” In dezelfde klasse werd het duel tussen Leunen en RKDSO gestaakt omdat de spelers van RKDSO kwaad van het veld stapten na een treffer van Leunen die ten onrechte zou zijn goedgekeurd. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – Merselo.

Kwiek Venlo aan kop, VCH komt goed weg in Tegelen
zondag 15 september 2013
In de vierde klasse F gaat Kwiek Venlo na twee wedstrijden aan kop. De ploeg van Ron Janssen heeft, net als SVEB en MVC’19, zes punten op zak maar heeft een beter doelsaldo. Vandaag won Kwiek op bezoek bij Sporting ST in Swolgen moeiteloos met 0-5. In een levendige maar niet beste wedstrijd hebben HBSV en DEV-Arcen in Hout-Blerick de punten gedeeld (foto onder). Na een 1-1 ruststand stond er na negentig minuten 2-2 op het scorebord. Beide Arcense doelpunten nam Dieuwe Geurts voor zijn rekening. Diep in de tweede helft kreeg HBSV nog volop kansen om de winst naar zich toe te trekken maar ze waren niet besteed aan de ploeg van Rob Jacobs. In Tegelen bleeft TSC’04 op 1-1 steken tegen VCH, mede dankzij de doelman van de Boekender formatie die met enkele fenomenale reddingen zijn ploeg voor een nederlaag behoedde (foto boven). In Ysselsteyn liep FCV-Venlo tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan en degradant Belfeldia leed op bezoek bij MVC’19 opnieuw verlies: 2-1. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd TSC’04 – VCH. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – DEV-Arcen.

Venloos trio voert ranglijst in de derde klasse C aan
zondag 15 september 2013
In de derde klasse C maakt Sportclub Irene haar favorietenrol tot dusver volledig waar. Werd de vorige week SV Budel nog met 6-2 op de pijnbank gelegd, vandaag bleek de ploeg van John Versleeuwen in Brabant ook te sterk voor Mierlo Hout: 0-2. Na twintig minuten scoorde Jordy Vallen de 0-1 en acht minuten na rust tekende Toby Colbers voor de 0-2 eindstand. Door de zege nestelt Irene zich met zes punten uit twee duels en een doelsaldo van acht voor en twee tegen aan kop. De koppositie moeten de Tegelenaren overigens wel delen met VOS dat tegen en in Baarlo met 1-3 aan het langste eind trok. In de eerste helft kwam Baarlo door een treffer van Frank Peeters nog wel op voorsprong maar Danny Kraus en de van VCH overgekomen Jeffrey Böhmers (2x) keerden in de tweede helft het tij voor de Venlonaren. Blerick staat nu met vier uit twee derde. De mannen van Jay Driessen kwamen in eigen huis tegen Helden niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Heren VHC boeken opnieuw eclatante zege, heren Blerick verpletteren Mierlo
zondag 15 september 2013
De heren van VHC hebben vandaag opnieuw stevig uitgehaald. Werd Eindhoven de vorige week nog vrolijk met 6-0 afgedroogd, dit keer was Maastricht het haasje (foto boven). VHC scoorde vijf keer door vijf verschillende spelers. Floris van de Ven, Carli Schuencke, Job Baeten, Florian Teichelkamp en Max Traa waren verantwoordelijk voor het Maastrichtse leed. De formatie van Peter Kloimstein gaat nu aan de leiding in de eerste klasse C met zes punten uit twee duels, doelsaldo: elf voor en nul tegen. De heren van Blerick hebben kennelijk een goed gevoel overgehouden aan de 3-1 zege de vorige week tegen Basko gezien de slachtpartij vandaag in en tegen Mierlo. De ploeg boekte een verpletterende 0-10 zege en gaat daardoor samen met Bemmel en Horst aan kop in de derde klasse E.

Zowel dames als heren van HandbaL Venlo leggen het loodje
zaterdag 14 september 2013
De dames van HandbaL Venlo hebben ook de derde partij van de competitie verloren. Dit keer was het Amsterdamse VOC te sterk. Daar zag het in de eerste helft overigens niet naar uit want na een kwartier stond de ploeg van coach William Gommans met 8-7 aan de goede kant van de score en die voorsprong werd in het verdere verloop van de eerste helft zelfs uitgebreid naar een 15-11 voorsprong bij rust. Helaas wisten de Venlose dames die voorsprong niet vast te houden, sterker nog de Amsterdammers wisten de achterstand om te buigen en finishten uit eindelijk op 23-25. Door de nederlaag staat HandbaL Venlo nu op de laatste plaats in de eredivisie met nul punten uit drie duels. Ook de heren waren weinig succesvol. In de eigen sporthal Craneveld verloor de equipe van Richard Curfs het eerste thuisduel tegen het gepromoveerde MHV’81 met 22-24.

Hockeyheren Blerick gaan voortvarend van start
maandag 9 september 2013
De hockeyheren van Blerick zijn de competitie uitstekend van start gegaan. De ploeg bleef tegen Basko uit Veldhoven met 3-1 aan de goede kant van de score. De Blerickse productie stond al na de eerste helft op het scorebord. Niet dat Blerick in de eerste helft zoveel beter was dan Basko, maar de manschappen van coach Ruud Kleuskens bleken meesters in het benutten van kansen. Drie kansen, drie doelpunten. Ook Basko, dat een licht veldoverwicht had, kreeg meer dan uitstekende kansen maar die werden vakkundig om zeep geholpen, met dank ook aan de Blerickse goalie Daan Wevers die enkele fantastische reddingen verrichtte. In de tweede helft kwam Basko een keer tot score en dat was onvoldoende om Blerick van de winst af te houden.

TSC’04 wint in Belfeld, Kwiek debuteert met zege
zondag 8 september 2013
Een doelpuntrijke wedstrijd in Belfeld waar het gedegradeerde Belfeldia en TSC’04 op elkaar stuitten. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de ploeg van Grad Xhofleer. Alle doelpunten vielen in de tweede helft! Jort van de Bongard opende na 55 minuten nog wel de score voor de Belfeldenaren maar daarna liep TSC’04 via Ferdie Janssen (2x), Rick Jacobs en Roy Beurskens uit naar 1-4. In de slotminuut bepaalde Ward van Cleef de eindstand op 2-4. In Venlo Zuid trakteerde het in de vierde klasse debuterende Kwiek Venlo zichzelf op een 2-0 overwinning op HBSV (foto onder). Daarmee loste de ploeg van Ron Janssen de hooggespannen verwachtingen in want Kwiek wordt gezien als de gedoodverfde kampioen. Ook FCV-Venlo deed het bepaald niet onverdienstelijk bij haar eerste optreden in de vierde klasse. De equipe uit ‘t Ven hield in eigen huis SV Oostrum op 2-2. DEV-Arcen verloor op het eigen sportpark De Hondskamp met 0-2 van MVC’19 uit Maasbree. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Kwiek Venlo – HBSV.

Florissante start Venlose clubs in de derde klasse C
zondag 8 september 2013
De Venlose clubs deden vandaag goede zaken in de derde klasse C. Sportclub Irene mag zich na de eerste competitieronde zelfs de trotse koploper noemen. De Tegelse ploeg won in eigen huis eenvoudig met 6-2 van SV Budel. Ook Blerick won. Op bezoek bij promovendus SJVV stond er na negentig minuten 1-2 op het scorebord. De andere promovendus, VOS, wist zich thuis Rood Wit’62 van het lijf te houden: 1-0 (foto onder). Het enige doelpunt van de wedstrijd schreef Rody van de Heuvel na 65 minuten op zijn naam. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – Rood Wit’62.

VCH en Ysselsteyn in evenwicht
zondag 8 september 2013
VCH en Ysselsteyn hebben in een aardige partij de punten broederlijk gedeeld. Na een 2-2 ruststand werd het uiteindelijk 3-3 op sportpark Maassenhof in De Boekend.

Daar waar VCH tijdens de laatste twee bekerwedstrijden al vroeg op achterstand kwam, was dat dit keer net andersom. In de zesde minuut bediende Etienne Wolters met een fantastische lange pass Sjors Burm die op zijn beurt met een geweldige volley de Ysselsteyn-goalie kansloos liet. In het verdere verloop van de eerste helft had VCH geen kind aan Ysselsteyn, alleen wist de ploeg dat niet met doelpunten tot uiting te brengen. Sterker nog, drie minuten voor rust scoorde Ysselsteyn de 1-1, een treffer die het predikaat dubieus meekreeg omdat het schot van Frank Jaspers via de onderkant van de lat terug het veld in kaatste. Na een lange aarzeling besloot de referee het doelpunt toe te kennen: 1-1. Een minuut later mocht de VCH-keeper wederom vissen in zijn eigen net. Na een fout in de Blerickse defensie stormde Dennis Theunissen alleen op de keeper van VCH af. Hij faalde niet en scoorde de verrassende 1-2. Toch zou VCH voor rust, verdiend, op gelijke hoogte komen. Op aangeven van Burm werkte Wolters de gelijkmaker tegen de touwen. In de tweede helft keek VCH al snel weer tegen een achterstand aan. Slordig balverlies van Davey Steegh noopte hem tot het maken van een overtreding die hem op geel kwam te staan. De toegekende vrije trap werd door Theunissen ingeschoten: 2-3.

Inzet en passie
Na 61 minuten kwam VCH op gelijke hoogte door mistasten van de Ysselsteyn-doelman na een corner waardoor Maikel Greskowiak de bal maar hoefde in te koppen. Hij maakte er dankbaar gebruik van. In het verdere verloop van de wedstrijd creëerde VCH een licht veldoverwicht maar wist nauwelijks nog kansen te scheppen. Ook Ysselsteyn slaagde daar niet meer in waardoor het 3-3 bleef. VCH-coach Wil Berden was na afloop een tevreden mens. “Het was een meer dan verdiend punt”, liet Berden weten. “Het was een boeiende pot met bij vlagen heel aardig voetbal. Ik zie een stijgende lijn en ik moet de spelers complimenteren met de inzet en passie die ze hebben getoond.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – Ysselsteyn.