SEPTEMBER 2011

 
VCH verslaat stadgenoot HBSV
zondag 25 september 2011
Door een 4-2 overwinning op HBSV heeft VCH zich met negen punten uit vier duels aan kop genesteld van de vierde klasse F. De ploeg uit De Boekend moet die positie wel delen met MVC uit Maasbree, Sparta uit Sevenum en Ysselsteyn. Volgens trainer Huub Vercoulen een verdiende zege. “Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen, ook qua spelopvatting. HBSV heeft een zeer jeugdige en goed voetballende ploeg. Het was zaak dat we ze direct onder druk zetten. Dat hebben we gedaan en HBSV kwam niet altijd met de goede oplossing. Dat heeft met jeugd te maken, met ervaring. We hebben de wedstrijd gedomineerd en hadden bij rust al met 4 of 5-0 voor moeten staan.”

Dames Tegelen lijden eerste puntenverlies
zondag 25 september 2011
De hockeydames van Tegelen zijn in eigen huis tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Bij rust leidde Tegelen nog met 1-0, maar na de thee sloegen de gasten uit Oedenrode twee keer snel toe: 1-2. Vijf minuten voor tijd wist de ploeg van Jos Nonnekes alsnog een punt veilig te stellen. Klik hier voor meer foto’s.
De heren van VHC (foto rechtsboven, meer foto’s) wonnen in eigen huis met 3-1 van Gemert. Ook de dames van VHC waren succesvol. Het uitduel tegen Hopbel werd in een 1-3 winst omgezet.

03 verliest weer
zondag 25 september 2011
Wederom is de ploeg van Jerry Taihuttu er niet in geslaagd een wedstrijd in winst om te zetten. Degradant VVV’03 verloor in eigen huis met 1-3 van promovendus Melderslo en is nu hekkensluiter in 4F.

Opnieuw verlies voor VVV-Venlo
zaterdag 24 september 2011
VVV is er in Den Haag opnieuw niet in geslaagd de eerste overwinning van het seizoen te pakken. De Venlonaren verloren met 2-0, een uitslag die de krachtsverhoudingen binnen de lijnen goed weergaf.

In de eerste helft had VVV weinig in de melk te brokkelen tegen de Hagenaars. De Venlonaren schoven de bal achterin eindeloos heen en weer, ook al omdat het middenveld zich verstopte. Het resulteerde steeds weer in een foutieve lange bal waardoor ADO achterin nauwelijks iets te duchten had en veelvuldig in balbezit was. ADO combineerde er lustig op los en in de vijftiende minuut scoorde John Verhoek. Zo leek het althans, maar het doelpunt werd, terecht, wegens buitenspel afgekeurd. VVV bleef volharden in traag en fantasieloos voetbal en nadat keeper Gentenaar in de twintigste minuut een indraaiende corner net wist over te tikken, was het een minuut later wel raak. Een voorzet van Supusepa werd door de Venlose defensie volkomen verkeerd beoordeeld waardoor John Verhoek alle tijd had om snoeihard uit te halen: 1-0. In de veertigste minuut werd Cullen in het strafschop gebied neergehaald door Kum, arbiter Kuipers zag er geen overtreding in. In dezelfde minuut zette Horvath zijn schoen tegen een voorzet van Wesley Verhoek en Gentenaar was voor de tweede keer kansloos. Toornstra had in blessuretijd ook nog de 3-0 op de schoen maar Yoshida wist dat ternauwernood te voorkomen.

Statisch
In de tweede helft ontspon zich een gezapig duel omdat ADO het wel geloofde en VVV nimmer de indruk wekte bij machte te zijn om te scoren. VVV speelde te statisch om gevaarlijk te kunnen worden. Geen opkomende verdedigers of inschuivende middenvelders, de traagheid van Maguire en het verstoppertje spelen van Molhoek zorgden ervoor dat VVV afhankelijk bleef van de splijtende pass die maar niet kwam. ADO leunde rustig achterover en liet de Venlonaren tot op de middellijn ongemoeid. De enige kans die VVV creëerde kwam uit een vrije trap die Maguire (foto) op de lat schoot. Een minuut voor tijd schoot Chery voor ADO nog op de paal. Maar toen was de strijd allang gestreden.

VVV ook in bekerstrijd niet opgewassen tegen Heerenveen
dinsdag 20 september 2011
Daar waar Ajax en PSV er niet in slaagden om in Venlo van VVV te winnen, deed SC Heerenveen dat wel. En dat nog wel twee keer binnen vier dagen.

Zaterdag besliste Heerenveen de wedstrijd in het laatste kwartier, dinsdagavond deed het dat in het eerste kwartier. In de eerste helft had de ploeg van Ron Jans geen kind aan VVV. Heerenveen heerste op alle fronten. Die overmacht kwam al na een klein kwartier tot uiting toen Barry Maguire dom balverlies op het middenveld leed. Jeffrey Gouweleeuw kon ongehinderd doorlopen en bediende Luciano Narsingh op maat: 0-1. In de twintigste minuut rondde Bas Dost een mooie aanval over meerdere schijven bekwaam af. Tot de rust kwam de voorsprong van de Friezen niet meer in gevaar. Dost had zelfs de 0-3 op de schoen, maar miste. VVV wist zich geen enkele kans te scheppen. De Venlonaren leden veel balverlies en misten elke vorm van creativiteit op het middenveld en stootkracht in de aanval.

Controle
In de tweede helft kwam Quin Kruijsen opdraven voor Rogier Molhoek. Weliswaar was VVV wat meer in balbezit, maar dat leverde geen resultaten omdat de de ploeg te traag en fantasieloos speelde. Bovendien had Achmed Musa ook vandaag zijn dag niet. In de 63ste minuut verving Bryan Linssen Uche Nwofor. Musa ging op rechts spelen en Uchebo in de spits, hetgeen het spel van de Venlonaren ten goede kwam. Maar Heerenveen bleef de wedstrijd onder controle houden. Een kwartier voor tijd leek Dost zijn tweede treffer te noteren na een misverstand tussen Ferry de Regt en doelman Robin Udegbe (foto), maar hij miste net. In de 84ste minuut kreeg VVV de enige kans van de wedstrijd. Na een onoverzichtelijke situatie in het Friese strafschopgebied zag de hardwerkende Robert Cullen zijn inzet op de lijn gekeerd door Youssef el Akchaoui. Het bleef bij 0-2. Het spel van VVV is nog veel te onsamenhangend en leunt te veel op de onvoorspelbaarheid van de Nigerianen voorin dat tot nu toe te weinig rendement op heeft geleverd en dat moet trainer Glenn de Boeck zorgen baren.

TSC’04 pakt eerste overwinning tegen Kronenberg
zondag 18 september 2011
TSC’04 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Na het gelijke spel de vorige week tegen Oostrum was het dit keer tegen Kronenberg wel raak: 1-0. Trainer Grad Xhofleer was niet tevreden over het vertoonde spel. “Het was geen geweldige wedstrijd, maar goed de vorige week tegen Oostrum speelden we heel goed en behaalden toen slecht een punt. Nu speelden we niet goed en pakken we drie punten.” Xhofleer wil met zijn ploeg dit seizoen proberen een prijs te pakken om zo aan de nacompetitie te kunnen deelnemen. Hij heeft er de ploeg voor. “De organisatie staat goed en we geven weinig weg. We creëren veel kansen, maar scoren nog niet genoeg.” Klik hier voor meer foto’s.

Deelnemers Venloop finishen het volgend jaar bij het Limburgs Museum
maandag 12 september 2011
De finishlijn van de Venloop is vanaf het volgend jaar getrokken bij het Limburgs Museum aan de Keulsepoort. Daarmee stapt de organisatie af van de traditie om de loop te beeindigen op de Markt bij het stadhuis. De organisatie zag zich tot deze maatregel gedwongen vanwege de toename van het aantal deelnemers aan de tien kilometer en het gegeven dat de Venloop het volgend jaar en in 2013 deel uitmaakt van het NK halve marathon. Het parcours blijft vrijwel gelijk, alleen de route van de laatste kilometers is gewijzigd zodat de deelnemers nog steeds twee keer over De Parade lopen.

Blerick thuis hard onderuit tegen Wittenhorst
zondag 11 september 2011
SV Blerick had zondagmiddag weinig in te brengen tegen de gasten uit Horst. Bij rust stond Wittenhorst al op een 0-3 voorsprong. Het werd uiteindelijk 1-5. Klik hier voor meer foto’s van SV Blerick – Wittenhorst.
Kassa
Venlo heeft de goede seizoenstart geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg van Peter Janssen verloor in Ysselsteyn met 3-2. Janssen was niet te spreken over het spel van zijn ploeg. “We zijn te veel in het fysieke spelletje van Ysselsteyn meegegaan”, verklaarde een gefrustreerde Janssen na afloop bij Omroep Venlo. “Net voor rust kwamen we op een 1-2 voorsprong. In de rust hebben we afgesproken dat iedereen in positie zou blijven spelen. Ja, als ze zich daar niet aan houden en je mist twee, drie goede kansen, is het kassa aan de andere kant. We hadden het eerder af moeten maken.”

Revanche
VCH revancheerde zich voor de 3-1 nederlaag de vorige week tegen VOS. Thuis versloeg de ploeg van Huub Vercoulden Egchel met 3-1 (foto). Klik hier voor meer foto’s van VCH – Egchel.
Dure punten
DEV Arcen wacht nog steeds op de eerste overwinning. Kwam de ploeg de vorige week thuis tegen Meterik niet verder dan een 1-1 gelijkspel, vandaag verloren de Arcenaren met 4-3 bij Kronenberg. “Een volledig onnodige nederlaag”, stelt trainer Maurice Houben. “Het had net zo goed 8-3 voor ons kunnen zijn, zoveel kansen hebben we om zeep geholpen. Defensief waren we vandaag erg zwak, normaal ons sterke punt. Ik geloof dat Kronenberg voor rust een keer over de middellijn is geweest. We hebben dure punten laten liggen.” Klik hier voor de uitslagen.

John Taihuttu verslaat De Koes
zondag 4 september 2011
De competitie is van start gegeaan en ze lieten er daar in Lomm bepaald geen gras over groeien. RKDSO won op eigen veld met maar liefst 7-1 van Oranje Zwart. Minder goed verging het VVV’03. De ploeg van Jerry Taihuttu ging bij Sporting ST met 4-1 kopje onder. De degradant zette een gigantische nederlagen reeks in competitieverband vrolijk voort. Het vorig seizoen verloren de Venlonaren alle wedstrijden in de derde klasse. Broer John Taihuttu deed het als trainer van VOS een stuk beter. Hij versloeg De Koes, trainer van VCH: 3-1. Honderd meter verderop verloor Venlosche Boys het thuisduel tegen Heeswijk met 1-4 (foto rechts). Alle andere uitslagen van ploegen uit Venlo zijn hier te vinden.