OKTOBER 2014

 

Maciek Miereczko dubbele winnaar van de Bridge to Bridge Run
zondag 26 oktober 2014
De Duitser Maciek Miereczko (foto) heeft vandaag zowel de vijf als de tien kilomter van de negende editie van de Bridge to Bridge Run op zijn naam geschreven. Wegens wegwerkzaamheden moesten de atleten een ommetje maken waardoor de werkelijke afstanden 5,5 en 11 kilometer waren. De Duitser legde de vijf kilometer af in achttien minuten en twee seconden, gevolgd door de Belg Fred Collignon die negen seconden meer nodig had. Derde werd de Duitser Kai Schmidt met een tijd van achttien minuten en dertien seconden. Op de tien kilometer werd Miereczko (36.35) gevolgd door de Belg Guy Fays op bijna een minuut en Ron Koster uit Tegelen (38.17). De vijf kilometer bij de dames werd gewonnen door de Tegelse Karin Nieuwenhuis-Giel in een tijd van 22 minuten en 23 seconden, tweede werd Anne van Heeckeren en derde Mirelle van Eijk. De tien kilometer bij de dames was een prooi voor An Lenders. Zij liep de afstand in 45 minuten en 11 seconden. Tweede werd op ruim een halve minuut Marlou Propst. Irma van Rijswijk eiste de derde plek voor zich op. Klik hier voor foto’s van de Bridge to Bridge Run 2014.

DEV-Arcen pakt eerste winst in kelderduel
zondag 26 oktober 2014
Coach Bas Hoppenbrouwers was na afloop van het met 2-3 gewonnen duel in Broekhuizenvorst tegen SVEB eerlijk in zijn oordeel. Zijn DEV-Arcen had het duel enigszins gelukkig gewonnen. De situatie vooraf: SVEB puntloos onderaan, DEV-Arcen een plekje hoger met een puntje uit zes duels. Punten halen om uit de onderste regionen weg te komen was dus het devies. Er ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd met kansen aan beide kanten. Het was SVEB dat na een half uur via Joep Beurskens de score opende. “Een beoordelingsfout van een van mijn jongens waarvan de tegenstander profiteerde door op een fantastische manier te scoren”, vertelt Hoppenbrouwers. Beide partijen zochten de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Na rust hanteerde DEV-Arcen een andere tactiek. Hoppenbrouwers wil niet zeggen wat er precies veranderde om tegenstanders niet wijzer te maken dan ze al zijn, een redenatie die te billijken valt. “Tijdens de rust hebben mijn leiders en ik, je doet het tenslotte met z’n allen, gezocht naar een oplossing en voor een ander systeem gekozen. Dat had effect en SVEB had weinig grip meer op ons spel. We kwamen op een 1-3 voorsprong en moesten in blessuretijd nog de 2-3 toestaan omdat onze keeper de bal in de voeten van de tegenstander speelde en scoorde.” Voor DEV-Arcen wisten Rick Broeren en Dieuwe Geurts (2x) het net te vinden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd SVEB – DEV-Arcen.

HBSV verrast met fraaie winst op MVC’19
zondag 26 oktober 2014
HBSV boekte vandaag een verrassend afgetekende overwinning op het Maasbreese MVC’19. De ploeg van Rob Jacobs won na een 2-0 ruststand met 3-0 van de nummer twee van de vierde klasse E. De Hout-Blerickenaren konden de punten goed gebruiken gezien de stand op de ranglijst. Het eerste kwartier was het een kwestie van aftasten. MVC’19 kreeg de betere kansen maar het bleef 0-0. Totdat na een half uur Roy Geraedts de score opende. De 1-0 voorsprong kwam uit het niets. Even voor rust was Daan van Laere goed voor de 2-0. “In die fase beheersten we de wedstrijd”, vertelt HBSV-coach Rob Jacobs. “Het was een lekker gevoel om met die 2-0 de kleedkamers op te zoeken. Het is altijd maar afwachten hoe de tegenstander de tweede helft het veld opkomt. Maar ook in de tweede helft toen we na een rode kaart een half uur met tien man verder moesten, kwam MVC er niet aan te pas. Ik denk dat het onze verdienste was dat MVC niet in het spel kwam.” Nogal wat insiders tipten HBSV vooraf als titelkandidaat. Daar kwam tot dusver maar weinig van terecht. De ploeg staat ook na de winst op MVC’19 nog steeds op een voorlaatste plek, al heeft HBSV de middenmoot na de zege wel weer in het vizier. Jacobs wist echter op voorhand dat het een stuk lastiger zou worden dan het afgelopen seizoen toen HBSV volop in de top meedraaide. “Het is nogal moeilijk om vijf mutaties op te vangen. We missen toch iemand als Stan Hovens die door een zware blessure niet aan voetballen toekomt. Zo’n jongen is toch goed voor tien doelpunten en tien assists. Gelukkig kunnen we wel weer beschikken over Stan Canjels. Hij heeft nieuw werk in de horeca en we dreigden ook hem kwijt te raken en dan lever je stiekem toch veel scorend vermogen in. Moreno Walda scoort veel maar is ook afhankelijk van passes van jongens als Stan Canjels en Stan Hovens. Wel leuk overigens dat ik Canjels tien minuten voor tijd inbracht en dat hij in blessuretijd met een weergaloos doelpunt voor de 3-0 zorgde. Het veldspel is nog steeds verzorgd en met Stan Canjels weer in de aanval heb ik goede hoop dat we uit de onderste regionen wegkomen.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – MVC’19.

Hockeydames Blerick kunnen geen potten breken tegen Goirle
zondag 26 oktober 2014
Blerick is vandaag andermaal tegen een nederlaag opgelopen. Nummer drie Goirle bleef op sportpark Maassenhof met 0-2 aan de goede kant van de score. In de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op. Beide ploegen wisten zich nauwelijks kansen te scheppen. Toch was het Goirle dat met een 0-1 voorsprong de rust in ging. Na rust was Goirle de bovenliggende partij maar wist ondanks een drietal strafcorners de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Halverwege het tweede part kreeg Blerick een enorme scoringskans maar die werd niet verzilverd. De uitbraak die volgde werd fataal voor de ploeg van Mart Engels en de Brabanders zegevierden uiteindelijk met 0-2. Door het verlies blijft Blerick in de tweede klasse C op een voorlaatste plaats staan met drie punten uit zes duels. De dames van Venlo wisten zich aan kop van de eerste klasse C te handhaven. De formatie van trainer/coach won uit bij Hpbel met 1-3 van de plaatselijke trots. Voor Venlo scoorden Simone Oostdam, Danique Cabooter en Nicky Deinum. Met zeven zeges uit evenveel duels gaat de ploeg nu met 21 punten aan de leiding. Klik hier voor foto’s van het duel Blerick – Goirle.

Swift verspeelt 8-4 voorsprong en is geen medekoploper
zondag 19 oktober 2014
Swift Velden heeft verzuimd zich naast Spes aan kop van de topklasse te nestelen. De ploeg van Jan Kooiman verloor met 13-14 van De Korfrakkers uit Erp en staat nu vierde. In de eerste helft liep Swift via 2-0 en 5-2 uit naar een 8-4 voorsprong bij rust maar kon die voorsprong niet vasthouden. Sterker nog, de Veldense equipe moest lijdzaam toezien hoe eeuwige concurrent Korfrakkers de punten meenam naar Brabant. Het was de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie. De dames kunnen zich nu richten op de zaalcompetitie waarin Swift revanche wil nemen voor de vorig jaar verloren finale tegen Spes. Eerst vindt 1 november nog het door Spes georganiseerde Emons Top-4 toernooi in Groesbeek plaats. Deelnemers zijn DDW, Korfrakkers, Spes en Swift. Klik hier voor foto’s van Swift Velden – De Korfrakkers.

IVO en Blerick bekeren verder, FCV-Venlo en Venlosche Boys stranden
zondag 19 oktober 2014
FCV-Venlo is er niet in geslaagd om voor een bekerstuntje te zorgen. De ploeg uit ‘t Ven verloor op eigen terrein met 1-4 van het een klasse hoger spelende FC Oda uit Weert. Het Venlose doelpunt kwam op naam van Casimir Duijf. IVO zorgde vrijdagavond wel voor een verrassing in de bekerstrijd door Venlosche Boys uit te schakelen. In de eerste helft kwamen de Veldenaren via Bas Broekaart en Joep Sijbers op een 2-0 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Na de thee trok de ploeg van Roel Sloesen de stand binnen tien minuten gelijk door doelpunten van Luuk van Veggel en Jerry Schlutter. Strafschoppen. Het duurde even maar uiteindelijk trok IVO met 10-9 aan het langste eind. Donderdagavond om een uur of half elf had Blerick het een klasse lager spelende Budel pas op de knieën en net als IVO had de ploeg van John Taihuttu ook strafschoppen nodig om zich te verzekeren van een plek in de volgende ronde. Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord. Al na twee minuten kwam Blerick op achterstand om die tien minuten voor tijd weer ongedaan te maken. Paul van Liempd scoorde de gelijkmaker. De strafschoppenserie duurde een eeuwigheid maar eindigde in het voordeel van Blerick: 11-10. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – FC Oda.

Heren HandbaL Venlo pakken eerste periode in de eerste divisie
maandag 13 oktober 2014
De heren van HandbaL Venlo hebben onverwacht beslag weten te leggen op de eerste periode in de eerste divisie. De ploeg won zaterdag redelijk eenvoudig in Zoetermeer na een 8-9 stand bij rust met 13-21 van Gemini en was afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. En die was de ploeg van Richard Curfs buitengemeen gunstig gezind. Koploper DIOS verloor met 23-20 bij het reserveteam van Quintus en Sittardia werkte ook al mee. Het verloor in eigen zaal met 26-33 van HARO Rotterdam. Door deze resultaten pakte HandbaL Venlo de eerste periode en is dus verzekerd van promotiewedstrijden naar de hoogste divisie. Met tien punten uit zes duels gaan de Venlonaren nu alleen aan de leiding. Zaterdag is AHV Achilles uit Apeldoorn te gast in Venlo.

Venlosche Boys en Volharding in evenwicht
zondag 12 oktober 2014
Venlosche Boys en het Vierlingsbeekse Volharding hebben de punten broederlijk gedeeld. Na een 0-0 ruststand opende Luuk van de Ven na zeventig minuten de score voor de ploeg van Roel Sloesen. Zeven minuten later was het alweer gelijk. Mark Blenckers trok de stand gelijk en daar bleef het bij. Venlosche Boys staat nu met twee zeges, twee gelijke spelen en twee nederlagen met acht punten uit zes wedstrijden in de middenmoot van de tweede klasse H. Over twee weken gaan de Boys op bezoek in Veldhoven waar de wedstrijd tegen Marvilde wordt gespeeld. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Volharding.

VCH - VVV'03

Ondanks 1-5 nederlaag toch voorzichtig optimisme bij VCH
zondag 12 oktober 2014
Het leek een onmogelijke klus en het lukte ook niet. Hekkensluiter VCH wist ook vandaag geen punten te behalen. Niet zo gek want het sterke VVV’03 kwam op bezoek. Bovendien kreeg de ploeg de afgelopen week te maken met een trainerswisseling. Eugene Bedaux legde zijn taak als hoofdtrainer om gezondheidsredenen neer. Wiel Roox nam zijn taak over en zat vandaag voor het eerst op de bank. Hij zag zijn ploeg al na een kwartier door twee persoonlijke fouten op een 0-2 achterstand staan. VCH kwam nog voor rust tot 1-2 terug en begon de tweede helft uitstekend. Verdedigend klopte het beter dan de afgelopen weken, vond ook Roox. “Zeker het eerste half uur van de tweede helft speelden we goed, hoewel ik erbij moet zeggen dat we ook wel geluk hebben gehad dat VVV enkele goede kansen miste. Ik heb de tweede helft van het duel tegen SVOC’01 gezien en ik vond dat we te ruim dekten. Vrijdagavond heb ik voor de eerste keer voor de groep gestaan en daar hebben we op getraind. Ons probleem is ook dat we voorin te weinig stootkracht hebben. Rechtsvoor speelt een jongen die voorheen linksachter speelde, dan weet je het wel.” In de tweede helft was VCH een half uur in staat de Venlose aanvalsdrang in toom te houden. Toen ging het mis en kwam VVV’03 door doelpunten van Dimitris Tourarzidiz (2x) en Burak Karaca op een 1-5 voorsprong. Roox: “Ik heb twee jongens uit het tweede in de verdediging staan. Die waren kapot en dan moet je natuurlijk niet met de bal gaan lopen. Dan vraag je om moeilijkheden en die kregen we dus ook.” Nog steeds nul punten dus op het conto van VCH maar vandaag waren er toch enige lichtpuntjes aan de horizon te bespeuren. “En dat stemt tot voorzichtig optimisme”, vertelt Roox. “Ik vind het erg sneu voor Eugene, de man die toch al zoveel voor club doet en de eerste vijf wedstrijden prima werk heeft afgeleverd. Ik schrok er wel van dat ik na vijf wedstrijden plotseling met Huub Vercoulen hoofdtrainer van VCH ben. We zien wel waar het schip strandt, maar een ding is zeker. We gaan in elk geval nog punten pakken.” Klik hier voor foto’s van het duel VCH – VVV’03.

SV Blerick - Kwiek Venlo

Sterk spelend Kwiek Venlo verslaat Blerick
zondag 12 oktober 2014
Kwiek Venlo heeft enigszins verrassend op sportpark ’t Saorbrook de drie punten mee naar Venlo Zuid genomen. Blerick werd met 1-2 verslagen. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit want al na drie minuten scoorde Paul van Liempdt, wie anders, voor de ploeg van John Taihuttu. Kwiek mocht blij zijn dat het daarbij bleef want de Blerickenaren schiepen zich een groot aantal kansen en teisterden ook nog eens het houtwerk. “We hadden afgesproken dat we ons tot in de middencirkel zouden laten terugzakken en vandaar uit druk zouden zetten”, vertelt Paul Jans, aanvalsleider van Kwiek-Venlo. “Maar Blerick hanteerde slim de lange bal en omdat ze twee grote en sterke jongens voorin hebben, werden ze erg gevaarlijk. We mochten bij zijn dat we na een kwartier niet met 2, of 3-0 achterstonden.” Gaandeweg kwam Kwiek echter beter in haar spel en dat resulteerde in enkele grote mogelijkheden. Het wachten was op de gelijkmaker en die leek er te komen toen Jans de bal uit een vrije trap achterover kopte. Maar het leer raakte slechts de paal. Na rust dicteerde Kwiek het spel en vijf minuten na de thee bracht Jordy Hattu de gelijkmaker op het scorebord. Jans: “Dat doelpunt viel op een goed moment. Normaal vallen we wanneer we achter komen met een blok van zeven spelers aan en lopen vervolgens tegen een counter aan. Door de vroege gelijkmaker konden we rustiger en vanuit de organisatie naar de 1-2 toewerken.” En die 1-2 viel ook. Het was Jans zelf die twintig minuten voor tijd het duel besliste. Door de zege is Kwiek naar de middenmoot opgeklommen, een plek waar de ploeg volgens Jans zeker thuishoort. “We hebben vandaag verdiend gewonnen. Het blijkt maar weer dat je vanuit de organisatie moet blijven spelen, ook wanneer je achter komt te staan. We hebben een kwalitatief goede ploeg, we hoeven dit seizoen niks en wanneer we vierde of vijfde eindigen, ben ik tevreden.” Klik hier voor foto’s van het duel Blerick – Kwiek Venlo.

Trainerswisseling bij VCH
donderdag 9 oktober 2014
Eugene Bedaux (foto) legt zijn taken als hoofdtrainer van VCH om gezondheidsredenen met onmiddellijke ingang neer. VCH stelde voor aanvang het trainersduo Eugene Bedaux/Huub Vercoulen om praktische redenen aan. Zowat het gehele eerste elftal stapte om diverse redenen op waardoor de club volledig afhankelijk was van de A-jeugd. Bedaux kent de club op zijn duimpje en moest in de toekomst doorstromen als hoofdcoach van de club uit De Boekend. Vercoulen met al zijn ervaring zou hem daarbij helpen. Beide heren verzorgden tot dusver de trainingen en Bedaux nam tijdens de wedstrijden plaats op de bank. Techniektrainer Wiel Roox zal de plaats van Bedaux nu innemen. “Een scenario waar we vooraf rekening mee hebben gehouden”, laat voorzitter Ron Rommerskirchen weten. “We hadden Wiel al gevraagd om wanneer dat noodzakelijk mocht zijn de plaats van Eugene in te nemen. Helaas is dat nu gebeurd. Het is de bedoeling dat Huub en Wiel de trainingen voor hun rekening nemen en dat Wiel vanaf november op de bank plaatsneemt. Tot die tijd zal Huub dat doen. Jammer dat het zo is gelopen, maar het is niet anders. Eugene blijft in de toekomst zijn werkzaamheden bij onze club verrichten en dat zijn er veel.”

Moeizame winst Kwiek Venlo op IVO
zondag 5 oktober 2014
Kwiek Venlo heeft in eigen huis een zwaarbevochten zege geboekt op IVO uit Velden. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 1-0 in Venlo Zuid. Beide partijen bakten er in het eerste part niet veel van. “Slordig en onrustig van beide kanten”, liet Kwiek-trainer Ron Janssen na afloop weten. “Na rust was het wat beter en op grond daarvan, vind ik dat we verdiend hebben gewonnen.” Na 63 minuten scoorde Toon Kraus de enige goal van de wedstrijd waardoor Kwiek drie punten op haar conto bij mocht schrijven. Daarmee staat de ploeg nu op een negende plaats in de derde klasse C met zes punten uit vijf duels. ‘Kenners’ hadden meer verwacht en rekenden Kwiek zelfs tot een van de favorieten. Janssen denkt daar heel anders over. “Ik wist vooraf dat het lastig zou worden en over kampioensaspiraties hoor je mij absoluut niet praten. Eerst maar eens een jaar lekker wennen in deze klasse. Alles gaat toch allemaal wat sneller, zeker in de omschakeling. De jongens krijgen niet meer zoveel tijd om na te denken. We doen het zeker niet slecht maar we hadden meer punten moeten hebben. De vorige week verloren we met 1-4 maar qua kansen hadden we een gelijkspel verdiend. Het zit op dit moment wat tegen. We weten dat we beter vanuit de organisatie moeten voetballen en vaker de nul moeten houden. Ik denk dat een plaats in de middenmoot realistisch is.” Klik hier voor foto’s van het duel Kwiek Venlo – IVO.

VVV’03 zet zegereeks voort, verlies voor VCH
zondag 5 oktober 2014
In de vijfde klasse F boekte VVV’03 alweer de derde zege op rij. Twee weken geleden won het thuis met 2-0 van SV United en de vorige week werd SV Lottum het slachtoffer van de Venlose dadendrang. Vandaag bleek Melderslo een maatje te klein. Door doelpunten van Oguz Buyukbas en Yusuf Gungor leidde de ploeg van John Buksak bij rust met 2-0. Daar bleef het in de tweede helft geruime tijd bij. Pas in de slotfase besliste 03 het duel door twee treffers van Dimitris Tourarzidiz. Einduitslag 4-1. Door de zege staat VVV’03 nu op een vierde plaats met tien punten uit vijf duels, drie minder dan koploper Montagnards. In dezelfde klasse verloor VCH met 4-0 uit bij SV United. De ploeg bezet nu puntloos de laatste plaats in 5F. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – Melderslo.

FCV-Venlo laat onnodig punten tegen laagvlieger RKSVN liggen
zondag 5 oktober 2014
FCV-Venlo heeft vandaag volkomen onnodig drie punten laten liggen. Op sportpark Arenborg trok de equipe uit ‘t Ven tegen RKSVN, dat tot dusver nog niet wist te winnen, aan het kortste eind: 1-3. Bij rust leidde FCV nog met 1-0 en dat was een zwakke afspiegeling van het wedstrijdbeeld, beaamt ook FCV-coach Leon Theuws. “We hadden voor rust de strijd al moeten beslissen. We misten vier, vijf grote kansen en wanneer je vervolgens direct na rust binnen tien minuten twee goals aan de tegenstander cadeau geeft, heb je de nederlaag alleen maar aan jezelf te wijten. Na de 1-2 heb ik er een aanvaller bijgezet en zijn we va banque gaan spelen. En toen hebben we ook nog de nodige kansen weten te creëren, maar ja, als je ze niet benut, schiet je daar ook niet veel mee op.” Met zeven punten uit vijf wedstrijden neemt FCV nu een plekje in de middenmoot in. Achteraf bezien is Theuws daar niet zo heel gelukkig mee. “We zijn in de breedte sterker geworden en we hebben een betere start dan het vorig seizoen gekend. Dat was ook niet zo moeilijk. Maar er had meer ingezeten. Met een beetje geluk hadden we bij de bovenste vier gestaan maar door de twee thuisduels die we onnodig hebben verloren, staan we nu in de middenmoot. We moeten gewoon in onszelf blijven geloven en onze kwaliteiten benutten, dan komt het wel goed.” In dezelfde klasse verloor HBSV thuis met 2-3 van Panningen na een 1-2 ruststand (foto onder). De Hout-Blerickse treffers kwamen op naam van Joep Smits voor rust en Roy Schouwenberg na rust. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – RKSVN. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – Panningen.

Dames HandbaL Venlo verslaan promovendus DSS, heren zegevieren eveneens
zaterdag 4 oktober 2014
De dames van HandbaL Venlo hebben in Heemskerk promovendus DSS met 27-36 aan de kant gezet. De formatie van Sander Barents stond de hele wedstrijd op voorsprong. Via 9-12 en 10-15 bereikten de Venlonaren de rust met een voordelige marge van vijf doelpunten: 12-17. Na de thee werd die voorsprong gestaag uitgebreid. Een kwartier na rust stond het 20-26 en HandbaL Venlo finishte uiteindelijk op 27-36. De ploeg deelt nu de vierde plaats in de eredivisie met Hellas en Quintus (dat zaterdag te gast is in sporthal Craneveld) met vier punten uit even zoveel duels. De heren revancheerden zich voor de eerste competitienederlaag de vorige week tegen MHV. In eigen hal werd Quintus 2 uit Kwintsheul met 27-16 verslagen. Door dit resultaat rukt de ploeg van Richard Curf op naar de tweede plaats van de eerste divisie met acht punten uit vijf wedstrijden, evenveel als Sittardia dat echter een duel minder heeft gespeeld.