OKTOBER 2012

 

Quick Boys/Venlo neemt leiding over van Kronenberg
zondag 28 oktober 2012
Door een moeizame 3-2 zege op eigen veld tegen America, heeft Quick Boys/Venlo de leiding genomen in de vijfde klasse F (foto boven). Quick kreeg hulp van koploper Kronenberg dat twee punten verspeelde bij de nummer drie SV United: 1-1. De ploeg uit Venlo Zuid heeft nu achttien punten uit zeven wedstrijden, een punt meer dan Kronenberg. SV United volgt op vijf punten maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. FCV-Venlo, dat thuis met 2-1 van Lottum won, neemt de vijfde positie in met twaalf uit zeven.

In de derde klasse C gaat IVO nu weer aan kop. In een rechtstreeks duel met koploper Blerick trokken de Veldenaren aan het langste eind: 1-2. Door de zege veroverde IVO de eerste periodetitel. De ploeg heeft nu achttien punten uit acht wedstrijden. Sparta’18, Blerick en FC Oda volgen op twee punten. Onderin deden Spcl. Irene en Belfeldia goede zaken in de strijd tegen degradatie. Irene gaf de rode lantaarn over aan Merefeldia door thuis met 3-1 van de formatie uit Nederweert te winnen. Belfeldia won enigszins verrassend met 2-3 bij Panningen. Belfeldia heeft nu vijf punten uit acht wedstrijden, Irene staat met een punt minder voorlaatste.

In de vierde klasse F blijft VOS maar winnen. De ploeg van John Taihuttu, die na dit seizoen afscheid neemt van de Venlonaren, won op bezoek bij de nummer twee, HBSV, met 0-1. VCH, dat in Swolgen geen spaan heel liet van hekkensluiter Sporting ST (0-6) staat nu met zestien punten uit acht wedstrijden tweede met zes punten achterstand op de ongenaakbare koploper VOS. TSC’04 verloor met 4-3 bij Ysselsteyn, DEV-Arcen legde thuis met 1-4 het loodje tegen SV Oostrum. Beide ploegen bezetten een positie in de middenmoot met respectievelijk dertien en elf punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Sporting ST – VCH (foto’s: Jean Moens).

Tegelse hockeydames aan kop, heren verliezen stadsderby
zondag 28 oktober 2012
Door een 2-1 overwinning op medekoploper MEP uit Boxtel heeft Tegelen de leiding genomen in de eerste klasse C. De Tegelse treffers kwamen op naam van Veronique Quicken en Nicky Deinum. De ploeg heeft nu 23 punten uit negen wedstrijden. Heeze (0-3 winst bij Venlo) heeft twee punten minder, Oss en MEP volgen op drie punten. De heren van Tegelen leden een nederlaag in de stadsderby tegen Blerick. Na een ruststand van 1-1 scoorde Blerick in de laatste minuut de winnende treffer: 2-3. Door de nederlaag neemt Tegelen nu de voorlaatste plaats in de derde klasse D in. Blerick handhaaft zich met dertien uit zeven in de middenmoot.Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.

De heren van Venlo liepen tegen laagvlieger Goirle tegen onverwacht en kostbaar puntverlies aan. In Goirle kwamen de Venlonaren nog wel op voorsprong door een doelpunt van Job Baeten, maar de ploeg moest vervolgens alle zeilen bijzetten om nog een punt uit het vuur te slepen: 1-1. Met twintig punten uit negen wedstrijden blijft Venlo op een tweede plek staan in de eerste klasse C. De ploeg heeft drie punten achterstand op het Bredase Zwart-Wit dat bij Gemert met 0-9 fors uithaalde.

John Taihuttu verlaat VOS na dit seizoen
vrijdag 26 oktober 2012
In navolging van Jay Driessen die al in een vroegtijdig stadium aan heeft gegeven de Venlosche Boys na dit seizoen te verlaten omdat hij aan een nieuwe uitdaging toe is, heeft John Taihuttu zich vandaag met woorden van gelijke strekking in Dagblad de Limburger uitgesproken. Ook hij verlaat VOS aan het einde van dit seizoen. Beide oud-VVV’ers zijn bezig aan hun vierde jaar bij de ploegen die hun domicilie ‘op de berg’ hebben. De ploeg van coach Taihuttu gaat momenteel riant aan de leiding in de vierde klasse F. Aanstaande zondag wacht de uibeurt tegen de nummer twee HBSV dat zes punten achterstand op VOS heeft.

VHC wint topper tegen Eindhoven met 2-1
zondag 21 oktober 2012
De heren van Venlo hebben vandaag op de Herungerberg een belangrijke zege geboekt op het nog ongeslagen Eindhoven. VHC kwam al in de zevende minuut op voorsprong na een strafcorner die door een speler van Eindhoven in het eigen doel werd gewerkt. Hoewel Venlo onder druk kwam te staan, verdubbelde de ploeg van Peter Kloimstein in de vijftigste minuut de voorsprong. Uit de rebound na een strafcorner tikte aanvoerder Floris van de Ven de 2-0 binnen. Er ontspon zich een hectische strijd met kansen voor beide ploegen. Vlak voor tijd wist Eindhoven nog tot 2-1 terug te komen, maar daarbij bleef het. Zwart-Wit wist zich door een 5-2 zege op Hopbel te handhaven aan kop van de eerste klasse C. Die ploeg heeft nu twintig punten uit acht wedstrijden. Venlo volgt op een punt, Eindhoven op drie punten. Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.

Bridge to Bridge Run verloopt vlekkeloos, iets minder deelnemers
zondag 21 oktober 2012
De zevende editie van de Bridge to Bridge Run werd vandaag onder uitstekende weersomstandigheden gelopen. De organisatie had de deelnemers vooraf voor warm weer gewaarschuwd, maar die vrees werd niet bewaarheid door mist in de ochtenduren. 1134 atleten verschenen in verschillende leeftijdcategorieën aan de start. Dat waren er een kleine honderd minder dan het vorig jaar. Voorzitter Hans Franssen van de organiserende atletiekvereniging Orion wijt dat aan de herfstvakantie en de thuiswedstrijd die VVV vandaag tegen Feyenoord speelde. “En er was dit keer door gebrek aan belangstelling geen jeugdloop”, vertelt Franssen. “Vorig jaar waren dat er een stuk of tachtig. Dus met die jeugdlopers erbij zou het aantal deelnemers gelijk aan het vorig jaar zijn geweest.” De Bridge to Bridge Run is geen officiële wedstrijd omdat de te lopen afstanden niet exact vijf en tien kilometer zijn. En wat Franssen betreft blijft dat in de toekomst ook zo. “Om een officiële wedstrijd te kunnen organiseren, moet je als vereniging bij de Atletiek Unie zijn aangesloten. Dat zou betekenen dat onze leden fors meer contributie zouden moeten betalen. Daar voelen we niets voor. Bovendien zouden de loopafstanden precies vijf en tien kilometer moeten zijn waardoor we de finishlijn niet meer op de Kloosterstraat zouden kunnen trekken. Die zou dan ergens onder langs de Maas komen te liggen. Logistiek en qua veiligheid onhaalbaar. We houden het lekker zo, Orion is en blijft toch vooral een recreatieve vereniging.” De tien kilometer bij de heren werd gewonnen door Jeroen Pollen uit Reuver (zie foto boven) in een tijd van 33 minuten en 59 seconden. Bij de dames ging de overwinning naar Diana Golek. Zij liep de tien kilometer in 40 minuten en 45 seconden. Karin Nieuwenhuis-Giel uit Tegelen schreef de vijf kilometer in een tijd van 21 minuten en 8 seconden op haar naam. Bij de heren was Robin Teunissen uit Venray de snelste in een tijd van 17 minuten en 26 seconden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

Schaatsclub RSNL luidt 25-jarig bestaan in met open schaatsfeest
vrijdag 19 oktober 2012
Zaterdag 3 november opent de regionale schaatsvereniging RSNL het seizoen met een open schaatsfeest op de kunstijsbaan in Grefrath. De vereniging viert dit jaar haar zilveren jubileum.
Ook niet-leden zijn van harte welkom. Schaatsen kan op eigen schaatsen maar wie die niet heeft, kan gratis noren lenen, wel even een legitimatiebewijs meenemen. Naast vrij schaatsen op de 400-meter buitenbaan is er een stempeltocht voor de jeugd, een schaatsdemonstratie en verzorgen de vakkundige RSNL-trainers snuffellessen. Dat alles begeleid door live muziek. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Het schaatsfeest vindt zaterdag 3 november 2012 plaats van 19.15 tot 21.00 uur plaats in Eissportzentrum Grefrath, Stadionstraße 161, 47929 Grefrath (Duitsland). De toegang is gratis. Let op, ingang via kassa zij-ingang.

Foto: Jeu Lücker
VCH hard onderuit tegen HBSV, trainer Ger Verheijen zwaar teleurgesteld
zondag 14 oktober 2012
VCH heeft vandaag in eigen huis een flinke afstraffing gekregen. De ploeg verloor na een 0-2 ruststand kansloos met 0-5. In de eerste helft wist VCH nog enkele kansen te creëren, in de tweede helft was er van de formatie van trainer Ger Verheijen nagenoeg niets meer te bespeuren. HBSV was oppermachtig en won eenvoudig. De vorige week verloor HBSV nog kansloos in eigen huis van laagvlieger Leunen. Was er wellicht sprake van onderschatting? “HBSV heeft na de wanprestatie van de vorige week straftraining gehad”, vertelt een teleurgestelde trainer Ger Verheijen van VCH. “We wisten dus wat er ons te wachten stond. We hebben verzuimd vanaf het begin het initiatief te nemen. We waren niet scherp genoeg en lieten ons afbluffen. De groep vond in de rust nog dat het wel goed ging. Daar was ik het niet mee eens. Maar goed, ik heb gezegd dat ze het de tweede helft maar moesten laten zien. Dat hebben ze niet gedaan. Integendeel, we hebben ons naar de slachtbank laten leiden. De 0-5 was niet eens geflatteerd. Na de 0-3 was er geen beweging meer, geen overtuiging. Dat heeft met mentale weerbaarheid te maken. Dat is al jaren een probleem hier. En dat krijg ik er ook niet binnen een week af acht uit. Ik ben hier niet om met deze groep in de grijze middenmoot te eindigen, de jongens willen dat ook niet, maar niet iedereen schijnt te beseffen waarom het gaat. De groep heeft er vertrouwen in, maar dat wil ik dan wel terug zien op het veld. Dat er wat moet gebeuren, is na deze wedstrijd wel duidelijk. We hebben wel wat spelers die niet geheel fit zijn, maar dat is geen excuus. Ik geef sommige van mijn spelers op basis van hun voetbalkwaliteiten nog krediet, maar wellicht dat er straks wat ervaren krachten op de bank beginnen. We zullen deze week eens beginnen met een praatsessie, ik ben niet zo voor straftrainingen. Er is nog geen man overboord, misschien was deze nederlaag wel een wijze les.” Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.

Foto: Jeu Lücker
Stuivertje wisselen in 3C, VOS riant aan kop in 4F
zondag 14 oktober 2012
Volop spanning in de derde klasse C. Liet Blerick zich de vorige week thuis verrassen door Baarlo (1-4) waardoor IVO de kop kon overnemen, vandaag was het de beurt aan de Veldenaren om zich te laten verrassen. De Veldenaren verloren thuis met 1-3 van Rood Wit’62 en omdat Blerick geen fout maakte bij Merefeldia (2-4), is de koppositie nu weer in handen van de ploeg van Leon Theuws. Blerick heeft nu zestien punten uit zeven wedstrijden, FC Oda en IVO volgen op een punt. De 1-0 nederlaag die Spcl. Irene bij Baarlo leed, drukte de ploeg uit Tegelen vaster op de laatste plaats van de derde klasse C. De Tegelenaren vergaarden tot dusver slechts een punt.

In de vierde klasse F had VOS vandaag een prima dag. Na het eerste puntenverlies de vorige week zondag bij DEV-Arcen, ging de ploeg van John Taihuttu vandaag weer vrolijk door met winnen. Zelf versloeg het thuis SVEB met 3-1 (Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd) terwijl concurrent VCH thuis met 0-5 tegen HBSV het onderspit dolf. VOS voert nu de ranglijst aan met negentien uit zeven. HBSV, VCH en TSC’04 (4-1 winst thuis tegen MVC’19) volgen op een respectabele zes punten achterstand. DEV-Arcen blijft het goed doen. Het won met 1-2 bij Melderslo en staat nu met elf punten uit zeven wedstrijden op de zevende plaats.

In de vijfde klasse F leed Kronenberg vandaag het eerste puntenverlies. Thuis kwam de ploeg niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen FCV-Venlo. Quick Boys/Venlo profiteerde optimaal door bij Resia met 0-3 te winnen. Door die zege staat Quick nu met vier punten achterstand tweede achter Kronenberg, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. VVV’03 neemt de laatste plaats in deze klasse in. De Venlonaren verloren thuis met 1-3 van SVOC’01. De ploeg heeft drie punten uit zes duels.

Hockeyheren Venlo blijven winnen, heren Blerick verslaan Peel en Maas
zondag 14 oktober 2012
Coach Peter Kloimstein van de heren van VHC had al gewaarschuwd voor de kracht van nummer laatst Gemert. De ploeg zou te laag op de ranglijst staan en in goede doen zijn, gezien de vier punten uit de laatste twee wedstrijden die Gemert behaalde. Kennelijk had de ploeg zich dat goed in de oren geknoopt want een 1-0 achterstand werd door Florian Teichelkamp, Floris van de Ven, Thijs van Haren en Tim Schäfer omgebogen tot een 1-4 eindstand. De volgende week wacht het thuisduel met concurrent Eindhoven. VHC heeft zestien punten uit zeven wedstrijden in de eerste klasse C.

De drie doelpunten van Sanne Kulaleen, Britt Derks en Simone Oostdam waren voor de dames van VHC niet voldoende om met de winst aan de haal te gaan. Hopbel zegevierde op de Herungerberg met 3-4. De ploeg heeft nu elf punten uit zeven duels en staat in de middenmoot in de eerste klasse C. In dezelfde klasse wisten de Tegelse dames thuis ternauwerdood van hekkensluiter Goirle met 2-1 te winnen. Met zeventien punten gaat de Tegelse formatie nu aan kop. In een doelpuntrijke wedsrijd verloren de dames van Blerick in de tweede klasse C thuis met 4-6 van Horst. De ploeg bivakkeert nu op de laatste plaats met slechts twee punten uit zes duels. In de derde klasse D behaalden de heren een degelijke overwinning op Peel en Maas: 4-1. Klik hier voor enkele foto’s van dit duel.

Motorcrossvereniging Venlo-Blerick beschikt eindelijk over een eigen crossbaan
zondag 14 oktober 2012
Het is de passie voor de sport die hem overeind heeft gehouden. Maar voorzitter Roland van Teijlingen is uiteindelijk toch in zijn missie geslaagd. Na twaalf jaar knokken heeft Motorcrossvereniging Venlo-Blerick een eigen crossbaan. Bovendien viert de vereniging dit jaar ook nog eens het veertigjarig bestaan. Dubbel feest dus in De Boekend waar de nieuwe baan ligt. Lees verder…

Eerste punten voor dames HandbaL Venlo
zaterdag 13 oktober 2012
De dames van HandbaL Venlo hebben de eerste punten binnen. De ploeg won in de eigen sporthal Craneveld van Kwebbel/E&O. Na bij rust nog met 5-10 achtergestaan te hebben, herstelde de ploeg van Gino Smits zich in de tweede helft uitstekend. Met 25-21 bleven de Venlose dames uiteindelijk aan de goede kant van de score, mede door elf doelpunten van Inske Kuik. HandbaL Venlo heeft nu twee punten uit vijf duels.

Heren VHC op bezoek bij hekkensluiter Gemert
vrijdag 12 oktober 2012
De hockeyheren van Venlo doen het uitstekend. De ploeg van trainer Peter Kloimstein bezet momenteel met dertien punten uit zes wedstrijden de derde plaats in de eerste klasse C, slechts een punt achter de koplopers Zwart-Wit en Eindhoven. Zondag gaat Venlo op bezoek bij hekkensluiter Gemert. Wat Kloimstein betreft zeker geen makkie. Gemert heeft vier punten en die werden in de laatste twee wedstrijden behaald. “Altijd lastig”, zegt Kloimstein op de website van VHC. “Ze hebben al jaren een goed en stabiel elftal met een zeer fanatieke aanhang. Het team is begonnen aan een inhaalrace na een matige start. Ze staan weliswaar laag op de ranglijst maar dat zal zeker niet zo blijven. Het gaat geen gemakkelijk middagje worden. Gelukkig is aanvoerder Floris van de Ven er zondag weer bij.” De wedstrijd in Gemert begint zondag om 14.45 uur.

Bridge To Bridge Run, 21 oktober 2012

Jay Driessen stapt op bij de Venlosche Boys
woensdag 10 oktober 2012
Oud-VVV-er en huidige trainer van de Venlosche Boys Jay Driessen verlaat na dit seizoen de club. Dat meldt vandaag Dagblad De Limburger. Volgens de krant is Driessen aan een nieuwe uitdaging toe en wil hij de club de tijd gunnen om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Driessen is bezig aan zijn vierde seizoen. De Venlosche Boys miste het vorig seizoen op een haar na promotie naar de eerste klasse. De club staat momenteel met acht punten uit zes wedstrijden in de middenmoot van de tweede klasse H.

Foto: Jeu Lücker
Eerste puntenverlies VOS, verrassende nederlaag HBSV
zondag 7 oktober 2012
VOS is in Arcen tegen het eerste puntenverlies van het seizoen opgelopen. Tegen DEV kwam de ploeg van John Taihuttu niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Achtervolger HBSV profiteerde niet van de halve misstap van de Venlonaren. In eigen huis verloren de Hout-Blerickenaren verrassend na een 0-1 ruststand met 1-4 van laagvlieger Leunen. VCH profiteerde wel. In Broekhuizen boekte de ploeg van Ger Verheijen een royale 1-4 zege. VOS gaat nu in de vierde klasse F met zestien punten uit zes wedstrijden aan de leiding. VCH volgt op drie punten. HBSV heeft tien punten, evenveel als promovendus TSC’04 dat vandaag thuis de andere promovendus SV Oostrum met 4-3 versloeg (foto boven). Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd HBSV – Leunen. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd TSC’04 – SV Oostrum.

Venlosche Boys verliest weer in eigen huis, IVO aan kop in 3C
zondag 7 oktober 2012
Venlosche Boys is er wederom niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. Twee weken geleden was ZSV op de Alde Wielerbaan met 0-1 te sterk voor de ploeg van Jay Driessen, vandaag nam Helden de punten mee naar huis: 1-2 (foto boven). De Boys staan nu met acht punten uit zes wedstrijden op een zesde plek in de tweede klasse H. In de derde klasse C verloor Blerick in eigen huis geheel onverwacht met maar liefst 1-4 van Baarlo. Door de knappe 1-2 overwinning van IVO bij Panningen, nemen de Veldenaren de koppositie van Blerick over. IVO heeft vijftien punten uit zes wedstrijden, gevolgd door FC Oda op een punt en Blerick op twee punten. In de vijfde klasse F gaat Kronenberg ongenaakbaar met vijftien uit vijf aan de leiding. Quick Boys/Venlo, dat thuis met 7-3 van Merselo won, staat vierde met negen uit vier, op een punt gevolgd door FCV-Venlo dat in Meerlo met 1-5 te sterk was voor SV United. VVV’03 verloor met 3-2 bij Meterik. De Venlonaren staan nu laatste in de vijfde klasse F met drie punten uit vijf wedstrijden. Klik hier voor enkele foto’s van Venlosche Boys – Helden.