OKTOBER 2011

 

John Philipsen en Marlou Propst winnen zesde editie van de Bridge to Bridge Run
zondag 30 oktober 2011
John Philipsen uit Deurne heeft de zesde editie van de Bridge to Bridge Run bij de mannen op zijn naam geschreven. Hij liep de tien kilometer in in 33 minuten en 25 seconden. Hij bleef Kas van Veen uit Den Bosch ruim een minuuut voor. Derde werd John van Bussel uit Baarlo. Bij de dames ging de overwinning naar Marlou Propst uit Tegelen in een tijd van 42 minuten en 20 seconden. Tweede werd Diana Golek uit Polen en Jeanette Verkoeijen uit Lomm wist beslag te leggen op een derde plek. Klik hier voor de volledige uitslag. Klik hier voor foto’s van de Bridge to Bridge Run.

Dames Venlo en Tegelen in evenwicht
zondag 30 oktober 2011
In een matig maar spannend duel hebben de hockeydames van Venlo en Tegelen de punten gedeeld. In de eerste helft kwamen de gasten uit Tegelen op voorsprong, maar vlak na rust scoorde Danique Cabooter de gelijkmaker voor Venlo. Door de puntendeling handhaven beide ploegen zich in de middenmoot. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

Kunst- en vliegwerk
zondag 30 oktober 2011
De keeper van Venlo moest heel wat kapriolen uithalen om zijn doel schoon te houden. Dat lukte hem niet. Hij werd vier keer gepasseerd. Net als zijn collega doelman van VOS trouwens. De wedstrijd eindigde dus in een 4-4 gelijkspel. Bekijk hier meer foto’s van VOS – Venlo. In De Boekend kwamen VCH en MVC’19 remise (2-2) overeen. Klik hier voor foto’s van die wedstrijd.

Venlo verpulvert Sporting ST
zondag 23 oktober 2011
Een dagje vrijaf voor de Venlose amateurs. Behalve dan voor Venlo. Oorspronkelijk stond voor Venlo vandaag de bekerwedstrijd tegen en in Reuver op het programma. Doordat de thuiswedstrijd tegen Sporting ST de vorige week werd afgelast, schoof die wedstrijd door naar vandaag. De bekerwedstrijd wordt nu donderdag 27 oktober in Reuver afgewerkt (aanvang: 19.00 uur). Ze zullen er daar in Venlo Noord geen spijt van hebben gehad want de ploeg vernederde Sporting ST met maar liefst 7-1. Klik hier voor meer foto’s.

Orion Bridge To Bridge Run

Deelnemersveld Bridge to Bridge Run groeit gestaag
oktober 2011
Het is gewoon een trainingsrondje dat door veel atleten gelopen wordt omdat het een prachtig en verkeersluw parcours is en omdat het past in het schema dat uiteindelijk moet leiden tot het grote doel, De Venloop. De Bridge to Bridge Run beleeft op 30 oktober haar zesde editie. De organisatie is in handen van atletiekvereniging Orion.

De Bridge to Bridge Run kent een aantal categorieën. Senioren en veteranen kunnen zich inschrijven voor de vijf of tien kilometer en er zijn twee jeugdlopen in verschillende leeftijdscategorieën. Ook schoolteams, bestaande uit vijf leerlingen kunnen zich inschrijven. De tijden worden bij elkaar opgeteld om te bepalen welk team met de eer gaat strijken. Hoewel Orion zelf geen jeugdleden heeft, besteedt de organisatie veel aandacht aan de jeugd….. Lees hier het volledige interview met Wil Hendricks van Orion.

Quick Boys nadert top vijfde klasse E
zondag 16 oktober 2011
Door een 3-2 overwinning op Kronenberg is Quick Boys opgerukt naar de vierde plaats in de vijfde klasse E. De achterstand op de drie koplopers SV Oostrum, FCV-Venlo en TSC’04 bedraagt slechts een punt. In 4F boekte HBSV thuis een nuttige overwinning op het VOS van John Taihuttu (foto onder). De Hout-Blerickenaren beztten nu de derde plaats in deze klasse op twee punten van MVC’19 en vijf van koploper Sparta’18.

FCV nieuwe leider in 5D, VVV’03 wint weer eens
9 oktober 2011
In de tweede klasse H verloor SV Blerick in eigen huis met 0-3 van stadgenoot Venlosche Boys (foto links). Door die nederlaag is de formatie van Jos Rutten inmiddels afgezakt naar de laatste plaats doordat Festilent thuis met 4-1 van SVC 2000 wist te winnen. Blerick heeft een gelijk aantal punten als Festilent, maar een slechter doelsaldo. Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

In de vierde klasse F won Sparta’18 de topper tegen MVC’19 met 1-4. De ploeg uit Sevenum voert de ranglijst nu aan met vijftien punten uit zes wedstrijden. Opmerkelijk was ook de zege van VVV’03 thuis tegen Venlo: 3-1. Het was de eerste zege van 03 sinds ruim een jaar. In De Boekend kwam VCH niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen promovendus Ysselsteyn (foto onder).

Door zelf met 0-1 bij Kronenberg te winnen en de 4-0 nederlaag die koploper America bij DEV Arcen leed, mag FCV-Venlo zich de nieuwe koploper in de vijfde klasse D noemen. De ploeg uit ‘t Ven moet die positie wel delen met Oostrum dat met 0-4 bij Meterik won. Leider Lorenzo ten Brink meldde bij Omroep Venlo dat de zege enigszins gelukkig tot stand was gekomen. “In het begin waren we sterker en dat leidde tot de 0-1 door Michiel Hermans. Kronenberg zette druk en tot de rust was billen knijpen voor ons. Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Kronenberg bleef druk zetten, maar met wat geluk bleven we overeind.”

HC Blerick lijdt nederlaag
9 oktober 2011
Door thuis met 2-4 van Nuenen te verliezen zijn de hockeyheren van HC Blerick er niet in geslaagd de ongeslagen status vast te houden. De mannen van Marcel Geurts staan nu in de subtop met zeven punten uit vier wedstrijden.

HBSV boekt moeizame zege op VVV’03
zondag 2 oktober 2011
Door een moeizame en enigszins gelukkige zege op hekkensluiter VVV’03, heeft HBSV aansluiting bij de subtop in de vierde klasse F gevonden. Na een gezapige eerste helft die de ploeg van Roland Heger met een 1-0 voorsprong afsloot door een doelpunt van Joey Kreutz, kreeg VVV’03 na het wegzenden van een HBSV-speler Gijs Peeters in de tweede helft volop kansen om op gelijke hoogte te komen. De Venlonaren hielpen alle kansen echter vakkundig om zeep waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan. HBSV staat nu vijfde met negen punten uit vijf wedstrijden. VVV’03 is laatste met een punt uit vijf wedstrijden. Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.