NOVEMBER/DECEMBER 2011

 

Venlosche Boys aan kop in tweede klasse H
zondag 11 december 2011
Door een 3-0 zege in eigen huiis op SVC 2000 uit Roermond, heeft Venlosche Boys de leiding genomen in de tweede klasse H (foto boven). Heeswijk en Wilhelmina’08 staken de helpende hand toe door respectievelijk gelijk te spelen tegen Festilent (1-1) en te verliezen van Volharding (1-3). De Boys hebben nu 29 punten uit 13 wedstrijden. Wittenhorst heeft een punt achterstand, gevolgd door Heeswijk met 27 punten (en een wedstrijd minder gespeeld) en Wilhelmina’08 met met 26 punten.
Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – SVC 2000.

HBSV kansloos tegen koploper Sparta’18
zondag 11 december 2011
In de vierde klasse F lijkt Sparta’18 ongenaakbaar. De ploeg uit Sevenum versloeg in Hout-Blerick HBSV met maar liefst 1-5. Trainer Roland Heger was uiteraard verre van tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Door een goede actie van hun rechtsbuiten kwamen we redelijk snel met 0-1 achter”, verklaarde Heger na afloop bij Omroep Venlo. “Daarna kregen we enkele goede mogelijkheden maar net voor rust werd het 0-2 door zwak verdedigen van ons. Vanaf toen waande ik met trainer van de F1. Achterin was het kunst- en vliegwerk en toen Stan Canjels een kwartier voor tijd geblesseerd uitviel, moesten we met tien man verder omdat ik in de rust al drie keer had gewisseld.” Door de nederlaag is HBSV naar de zesde plaats afgezakt met 21 punten uit 13 wedstrijden. VOS is door een 5-2 zege op VVV’03 (zie foto) nu tweede met elf punten achterstand op koploper Sparta’18. De ploeg van John Taihuttu heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – VVV’03.

Glen De Boeck opgestapt bij VVV-Venlo
dinsdag 6 december 2011
VVV-trainer Glen De Boeck legt met onmiddellijke ingang zijn functie als hoofdtrainer neer. De Belgische oefenmeester kwam tot dit besluit nadat hij de afgelopen dagen samen met de technische staf en het bestuur van de club gesproken heeft over zijn positie.

Glen De Boeck geeft te kennen dat zijn verwachtingen van de groep die hij bij zijn aanstelling had, niet overeen blijken te komen met de huidige stand van zaken. Daardoor is er voor hem een situatie ontstaan die optimaal functioneren onmogelijk maakt. De Boeck geeft aan dat de onderlinge verstandhoudingen met zowel de technische staf, het bestuur als de spelersgroep goed zijn. VVV staat momenteel onderaan in de Eredivisie. De voormalig Belgisch international was bezig aan zijn eerste jaar in Venlo. “Ik kan niet brengen wat ik zelf wil. Het is een weloverwogen besluit dat volledig bij mij ligt”, aldus De Boeck. Het bestuur van VVV-Venlo vindt het zeer spijtig dat de trainer voor deze stap heeft gekozen, maar heeft respect voor de keuze. De club zal zich beraden over de ontstane situatie en zal aan de slag gaan om een oplossing te vinden voor zowel de korte als de lange termijn. “Het is een vervelende situatie die nu is ontstaan en we gaan naar ons beste kunnen op zoek naar oplossingen”, aldus Mario Captein. (bron: L1)

Volop spanning in vijfde klasse E, TSC’04 neemt koppositie over
zondag 4 december 2011
Door zelf thuis met 4-1 van America te winnen en het gelijkspel dat SV Oostrum tegen Kronenberg moest toestaan, heeft TSC’04 de koppositie in de vijfde klasse E overgenomen. Die positie moet overigens wel met DEV-Arcen worden gedeeld. De ploeg van Grad Xhofleer heeft echter een beter doelsaldo (+18 om +13). De 4-1 doet vermoeden dat het van een leien dakje ging, maar Xhofleer weerlegt dat. “America zat er fel op en gaf weinig ruimte weg waardoor we onrustig werden. Er werd te veel gepraat en te weinig gecoacht. Na rust hebben we dat rechtgezet.” Ook het vorig seizoen stond TSC’04 net voor de winterstop aan de leiding, de club verspeelde die positie echter. Xhofleer: “We spelen de volgende week uit bij Oostrum. Een echte topper. Ik hoop dat we dan nog bovenaan staan en dan die positie kunnen behouden. Dat zou moeten kunnen omdat de groep verder is dan het vorig seizoen. Ook in de breedte zijn we gegroeid.”

In diezelfde vijfde klasse stond ook de Venlose derby tussen Quick Boys en FCV-Venlo op het programma (zie foto boven). Na een 2-0 ruststand won de ploeg uit Venlo Zuid uiteindelijk met 3-1. Door die nederlaag is FCV-Venlo de aansluiting met de top kwijt. TSC’04 deelt de koppositie met DEV-Arcen. Beide ploegen hebben 24 punten uit 12 wedstrijden. Oostrum volgt op een punt, Quick Boys en FCV-Venlo staan op vier punten.

Geen revanche voor BC Olympia’56
zaterdag 3 december 2011
Het vaandelteam van BC Olympia’56 is er niet in geslaagd revanche te nemen voor de 6-2 nederlaag die de ploeg eerder deze competitie tegen Bocholtzse BC leed. In eigen zaal bleef Olympia op 4-4 steken. Een iets minder resultaat waarop trainer John-Peter Kraal had gehoopt. “Vooraf had ik op een kleine zege gehoopt”, zegt Kraal, “maar achteraf kan ik met de 4-4 leven. We hebben kansen gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen, helaas hebben we het in de beide damessingles laten liggen. De dames komen nog net iets te kort, daaraan moeten we gaan werken.In potentie hebben we een ploeg die kampioen kan worden, maar dan moet de arbeidsintensiteit toch echt omhoog. Wil je kampioen worden, dan zul je er toch iets voor moeten doen. Daarin zijn we nog net iets te onvolwassen.”

Mo Ali wint Contour Run op Velden
zondag 27 november 2011
Zoals verwacht heeft Mohamed Ali Mohamed (Mo Ali) de vierde editie van de Contour Run op Velden op zijn naam geschreven. Ondanks de straffe wind en lichte neerslag liep de Somaliër de twaalf kilometer in een nieuw parcoursrecord: 38 minuten en 19 seconden. John Philipsen uit Deurne werd tweede met een achterstand van bijna twee minuten. Bij de dames zegevierde Marlou Propst uit Tegelen die ook al de Bridge to Bridge Run in Blerick won. Het volgend jaar wil de organisatie overstappen naar meer reguliere afstanden als vijf en tien kilometer. De Contour Run op Velden geldt als een van de voorbereidingswedstrijden op de Venloop die op 25 maart van het volgend jaar wordt gelopen.

Swift Velden behaalt eerste overwinning
zondag 27 november 2011
Na twee nederlagen in de zaalcompetitie heeft Swift vandaag de eerste twee punten op haar conto weten bij te schrijven. De Veldens dames versloegen in Hooge Mierde DDW met 12-14. “Het was voor ons erop of eronder”, vertelt voorzitter Toon Geurts. We moesten winnen om aansluiting met de top vier te behouden. Dat is ook onze doelstelling. We willen de halve finale halen. Vandaag ging het niet gemakkelijk. We waren niet scherp genoeg en kwamen op achterstand. Bij rust stonden we uiteindelijk met 4-8 voor en dachten we dat we er al waren. We hebben dan wel met 12-14 gewonnen maar verzuimd om aan ons doelsaldo te werken.” Met twee punten uit drie wedstrijden staat Swift nu zesde in de topklasse. De volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SVSH op het programma.

Venlosche Boys doet uitstekende zaken,
Blerick – Heeswijk gestaakt

zondag 20 november 2011
Venlosche Boys heeft in eigen huis goede zaken in de tweede klasse H gedaan door Volharding uit Vierlingsbeek met 4-0 te verslaan. Na acht minuten stond er al 2-0 op het scorebord door doelpunten van Gustavo Lorenzoni en Paul van Liempd en na een half uur keek Volharding tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. Jerry Schlüter tekende voor de treffer. De doelpunten kwamen door behendig uitgespeelde counters tot stand. In de tweede helft kreeg Volharding enkele uitstekende mogelijkheden maar wist niet tot scoren te komen. In blessuretijd scoorde Paul van Liempd zijn tweede treffer: 4-0. Door de zege en het gelijke spel dat Wilhelmina’08 thuis tegen Mierlo Hout (4-4) moest toestaan, is de ploeg van Jay Driessen opgerukt naar de tweede plaats op een punt van koploper Wilhelmina’08. Heeswijk staat op drie punten maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. De scheidsrechter staakte bij rust het duel tussen SV Blerick en Heeswijk (tussenstand 0-2) omdat de Blerickse grensrechter hem zo irriteerde dat hij een andere assistent vorderde. Daaraan kon niet worden voldaan waarna de scheidsrechter de wedstrijd staakte. Blerick blijft laatste in de tweede klasse H met drie punten uit tien wedstrijden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Volharding.

Dames VHC redden het ook niet tegen Heeze
zondag 20 november 2011
De vorige week verloren de dames van VHC op eigen veld van koploper Helmond met 0-1. Vandaag wachtte de ploeg weer een zware opgave en wederom werd er verloren. Hoogvlieger Heeze bleek een maatje te groot en won op sportpark Het Lambrek met 6-2. De ploeg van Patrick Jeuken is na een goede start inmiddels afgezakt naar de achtste plaats in de eerste klasse met elf punten uit tien wedstrijden. “Een collectieve offday”, zo liet de Venlose coach bij Omroep Venlo weten. “We kwamen naar Heeze voor een punt maar we kwamen al snel onnodig met 2-0 achter. In het tweede deel van de eerste helft speelden we in een hoger tempo en hadden we het betere van het spel. We misten zelfs een strafbal. In de tweede helft hebben we alles op alles gezet om aansluiting te vinden. Door een onzorgvuldige opbouw liepen we tegen een counter op waardoor het 3-0 werd. Daarna haalde Danique Cabooter twee keer doeltreffend uit, een keer door een veldgoal en een keer via de strafcorner. Toen we met 4-2 en door een counter met 5-2 achter kwamen, gingen de kopjes hangen en werd het uiteindelijk nog 6-2.” De volgende week stuit VHC op HOD dat vier punten achter de Venlose dames staat. Een overwinnig is dus noodzakelijk. Jeuken: “Bij trainingen vertonen we progressie, dat komt er tijdens wedstrijden nog niet uit. Het duel tegen HOD is het laatste voor de winterstop. Het zou mooi zijn wanneer we die wedstrijd zouden winnen. Komen we weer in een rustiger vaarwater.”

College Den Hulster en Berden Voorjaarsloop slaan handen ineen
woensdag 16 november 2011
College Den Hulster zal komend jaar wederom het middelpunt zijn tijdens de Berden Voorjaarsloop. Na de succesvolle zesde editie hebben de scholengemeenschap en de organiserende vereniging Scopias Atletiek wederom de handen in elkaar geslagen. Lees hier verder.

DEV-Arcen tweede na zege op Quick Boys
zondag 13 november 2011
Door in eigen huis verdiend met 2-1 te winnen van Quick Boys is de ploeg van Maurice Houben naar de tweede plaats in de vijfde klasse E opgeschoven. Guus Knelissen was verantwoordelijk voor beide Arcense doelpunten. Overigens speelde DEV lange tijd met tien man door een opgelopen rode kaart. De andere topper tussen FCV-Venlo en TSC’04 eindigde onbeslist: 0-0. SV Oostrum blijft met 21 punten uit tien wedstrijden koploper na een nipte 2-3 zege bij Bieslo. DEV-Arcen volgt op een punt. Klik hier voor foto’s van DEV-Arcen – Quick Boys.

Supertalent Mo Ali verschijnt aan de start van de Contour Run op Velden
zondag 13 november 2011
De organisatie van de Contour Run op Velden is erin geslaagd het Somalische supertalent Mohamed Ali Mohamed, roepnaam Mo Ali, te strikken voor de vierde editie van deze wedstrijd. Dit talent, dat gecoacht wordt door Theo Joosten die in het verleden ook al samenwerkte met grote namen als Marko Koers en Haile Gebrselassie, wil de Nederlandse nationaliteit verwerven om ons land straks tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro te kunnen vertegenwoordigen. Lees verder… Inschrijven is nog mogelijk tot en met 20 november. Klik hier om in te schrijven.

‘Het lijkt erop dat overheden ons proberen tegen te werken’
dinsdag 8 november 2011
Na de 4-0 nederlaag tegen SSS’18 in Overloon staat SV Blerick met drie punten uit negen wedstrijden stijf onderaan in de tweede klasse H. Sportief gezien gaat het de club dus niet zo voor de wind. Maar ook over de toekomstige financiële situatie maken ze zich op sportpark ‘t Soarbrook zorgen. Door teruglopende barinkomsten, subsidies en vooral de huizenhoge huurverhoging van 65 procent die de gemeente Venlo verenigingen met buitensport accommodaties vanaf 1 januari 2012 oplegt, dreigen vooral amateurvoetbalclubs in de problemen te komen. Net nu SV Blerick de financiële zaken weer op orde had. Een gesprek met voorzitter Paul Lenders. Lees verder…

Dames VHC komen niet verder dan gelijkspel
zondag 6 november 2011
De dames van Venlo zijn er in Roermond niet in geslaagd Concordia op de knieën te dwingen. Op sportpark Hammerveld kwam de ploeg van trainer Patrick Jeuken niet verder dan een 1-1 gelijkspel. “Dit voelt als verlies”, stelt Jeuken, “we hadden hier drie punten moeten pakken. We gingen uitstekend van start maar lieten na een kwartier de teugels vieren. Dat was ook het moment dat Concordia op voorsprong kwam. De tweede helft hebben we gedomineerd. We kregen ook goede kansen. Een bal belandde op de paal, we schoten twee keer rakelings naast en we kwamen een keer oog in oog met de keepster van Concordia. Pal voor tijd kwamen we door een benutte strafbal van Dieuwke Baeten op gelijke hoogte. We hebben nog geprobeerd door te drukken maar helaas is dat niet gelukt.” Venlo staat nu met tien punten uit acht wedstrijden op de zevende plaats in de eerste klasse. De volgende week speelt Venlo thuis tegen koploper Helmond.

Dames Loreal pakken eerste punten
zaterdag 5 november 2011
Opluchting in sporthal Craneveld zaterdagavond. De dames van Loreal pakten de eerste zege van het seizoen door te winnen van mede-degradatiekandidaat Kwiek/GIBO Groep: 21-19. Door de zege komt Loreal gelijk met de ploeg uit Raalte en nadert directe concurrenten E&O en Fortissimo tot op twee punten. “We zijn de bovenliggende partij geweest”, vertelt coach Gino Smits, “we hebben de wedstrijd vooral op wilskracht gewonnen.” De volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen E&O op het programma. Volgens Smits valt daar ook wat te halen. “E&O is een zeer wisselvallige ploeg. Er valt geen peil op te trekken, ook in eigen zaal niet. Daar liggen dan ook onze kansen.”

Moeizame zege volleybaldames VC Velden
zaterdag 5 november 2011
De dames van VC Velden hebben zaterdag in eigen zaal met 3-2 van VCV gewonnen. Daarmee leed de ploeg volgens coach André Kuijpers onnodig puntenverlies. “We hebben onszelf te kort gedaan”, zegt Kuijpers. “We hadden met 3-1 of 4-0 moeten winnen. We gingen te slap van start waardoor de eerste set met 23-25 verloren ging. De tweede en derde set wonnen we eenvoudig met 25-12 en 25-13. Dat zijn toch grote cijfers. Ook in de vierde set gingen we te slap van start en ook die set verloren we weer. Gelukking wisten we in de vijfde set orde op zaken te stellen. Ik wijt het puntenverlies aan het feit dat we een nog jonge ploeg hebben die mentaal nog moet groeien. We maken nog te veel persoonlijke fouten en de service loopt niet altijd naar behoren. Daar gaan we aan werken.” Door de zege staat VC Velden nu op een achtste plek in de eerste divisie B met veertien punten uit zes wedstrijden. De volgende week wacht de thuisbeurt tegen Bejo-Dinto.