NOVEMBER 2013

 

Schaatsvereniging RSNL heeft een nieuwe voorzitter
dinsdag 26 november 2013
Na zes jaar heeft Rik van Druten de leiding van de Noordlimburgse schaatsvereniging overgedragen aan John de Langen. “Na zes jaar is het tijd voor iemand anders”, motiveert Van Druten (52) zijn besluit om terug te treden als voorzitter. Hij blijft wel actief als vrijwilliger binnen RSNL, met name op het gebied van sponsoring en communicatie. Zijn opvolger, Venraynaar John de Langen (66), was geïnspireerd door de barre Elfstedentocht van 1963 en nauw betrokken bij de eerste pogingen om in Venlo een schaatsclub op te richten. “Zodra het ging vriezen, werd er door ons in de omgeving van Venlo naarstig naar ‘dragend’ ijs gezocht”, vertelt De Langen. “Mooder Maas liet na een hoogwaterperiode regelmatig naast het gesloopte Sportfonds-zwembad – waar nu het Venlose ziekenhuis staat – een flinke plas water achter. Hierop kon vaak worden geschaatst. Maar het Zwart Water was, zoals voor vele Venlonaren, onze favoriete schaatsplek.” Op die plek organiseert RSNL heden ten dage na
tuurijsmarathons. De Langen reed drie Elfstedentochten, maar bij RSNL is hij pas enkele jaren betrokken. “De schaatslessen die ik op onze thuisbaan van Grefrath volg hebben mijn techniek dankzij de professionele begeleiding met sprongen verbeterd.” Schaatsvereniging RSNL heeft zeshonderd leden, die schaatsen op noren. Elke zaterdag verzorgt RSNL schaatslessen op de kunstijsbaan in Grefrath. De RSNL-trainingen zijn op dinsdag- en donderdagavond en op zondagmorgen. Individueel of in groepsverband kunnen RSNL-leden dan in Grefrath terecht om hun techniek, snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren.

‘t Ven en De Boekend komen remise overeen
maandag 25 november 2013
VCH heeft aan het treffen met FCV-Venlo een punt overgehouden. In ‘t Ven stond er na negentig minuten 1-1 op het scorebord, een stand die bij rust al was bereikt. Gezien het wedstrijdverloop was oud-coach van FCV en de huidige trainer van VCH Wil Berden daar allerminst tevreden mee, zeker omdat de bezoekende partij uit De Boekend in de eerste helft een groot aantal kansen wist te creëren.

“In de eerste helft waren we de bovenliggende partij”, stelt Berden. “We hadden bij rust met 1-3 of zelfs 1-4 voor kunnen staan. De kansen die we creëerden kwamen via vlot lopende combinaties tot stand. Martin Ververgaert hield zijn doel schoon en hij heeft voor FCV dit punt gepakt.” Al na acht minuten leek VCH op een 0-1 voorsprong te komen toen Bas Joosten na een prima combinatie wist te scoren. Helaas gebeurde dat in buitenspelpositie. Drie minuten later wisten de VCH-voorwaartsen zich geen raad met een strakke voorzet van Tristan Savelkouls. Geheel tegen de verhouding in nam FCV-Venlo na twintig minuten de leiding na een mistrap van een VCH-verdediger waardoor de spits van FCV vrije doortocht had: 1-0. Een minuut later had de gelijkmaker gescoord moeten worden. Uit een corner kreeg VCH twee vrije schietkansen die beide door FCV-goalie Martin Ververgaert onschadelijk werden gemaakt. In de 23ste minuut schoot Salman Barari op aangeven van Hakan Yilderim de bal via een speler van FCV rakelings over. Op het half uur toonde Ververgaert opnieuw zijn klasse door een vrije trap van Dennis Steegh uit zijn doel te boksen. Een minuut later redde de doelman opnieuw door een schot van Yilderim tot corner te verwerken. Het kon niet uitblijven. Uit de corner die volgde kon Dennis Steegh bij de tweede paal de bal binnen schieten: 1-1. In de tweede helft kwam FCV beter in de wedstrijd, hoewel de eerste goede kans toch weer voor VCH was. Na een kwartier kwam Achraf M’kaouar na een breedtepass van Savelkouls vrij voor doelman Ververgaert, maar de aanvaller tikte de bal net naast. FCV had vervolgens pech bij twee vrije trappen. Een vrije trap ging net naast in de 77ste minuut en acht minuten later belandde een bal op de lat. Het slotakkoord was voor VCH. In de laatste minuut schoot Bas Joosten op aangeven van Dennis Steegh de bal hoog over en in de blessuretijd wist M’kaouar een fraaie voorzet van Etienne Wolters niet te verzilveren. Eindstand: 1-1. “In de tweede helft waren we geen schim meer van de ploeg die in de eerste helft volop kansen kreeg”, aldus Berden. “Al met al een teleurstellend resultaat. Daarbij komt ook nog dat onze directe concurrenten ook punten blijven pakken.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – VCH.

VVV’03 pakt in Well punt tegen koploper EWC’46
zondag 17 november 2013
VVV’03 heeft vandaag in Well een punt gepakt tegen koploper EWC’46. Bij rust keek de ploeg van John Buksak (foto) tegen een 1-0 achterstand aan en toen drie minuten na rust EWC’46 via een penalty op 2-0 kwam, leek de strijd gestreden. Toch kwamen de Venlonaren knap terug. In de allerlaatste minuut kopte Oguz Buyukbas de gelijkmaker tegen de touwen.

“En dan mag je achteraf toch tevreden zijn”, stelt de vandaag jarige 03-coach Buksak. “In het eerste kwartier van de eerste helft waren we de betere ploeg en kregen we twee kansjes. Daarna werd EWC gevaarlijker, zonder dat ze echt uitgespeelde kansen kregen. Ik moet zeggen dat EWC wel een heel gevaarlijke voorhoede heeft. Na een uitval werd het toch 1-0. Ze speelden puur op de counter, iets wat me wel verraste.” Al na drie minuten in de tweede helft kwam EWC’46 op een 2-0 voorsprong via, volgens Buksak, een dubieuze penalty. Drie minuten later zorgde Yusuf Gungor met een halve lob voor de aansluitingstreffer. EWC’46 spits Mimoun Akrom kreeg 25 minuten voor tijd rood voor het voortdurend praten tegen de scheidsrechter. VVV’03 had wat moeite om gebruik te maken van de overtal situatie. Buksak: “Het is dan lastig om direct de goede oplossing te vinden. We kregen twee opgelegde kansen, een speler die alleen voor de keeper verschijnt en recht tegen hem aanschiet en een bal op de lat. Gelukkig kopte Oguz de bal in de laatste minuut die bal binnen. Ik denk een terecht uitslag. We waren als team beter, zij hadden iets meer individuele klasse in huis.” EWC’46 gaat met 23 uit negen aan kop, GFC’33 volgt op drie punten, Leunen op vier maar dat heeft een wedstrijd minder gespeeld. VVV’03 staat vijfde met zestien uit tien.

VCH wacht nog steeds op eerste overwinning
zondag 17 november 2013
In de vierde klasse F maakte koploper Kwiek Venlo geen fout. Het won moeizaam met 3-2 van TSC’04 en vergrootte daarmee de voorsprong op de concurrentie omdat MVC’19 met 2-0 bij HBSV verloor. Ysselsteyn (1-3 winst bij DEV-Arcen) en HBSV zijn nu de naaste belagers van de club uit Venlo Zuid. Kwiek heeft 26 punten uit negen duels, HBSV en Ysselsteyn volgen op respectabele achterstand met elk negentien punten. Onderin nam FCV-Venlo afstand van de degradatiezone door thuis met 5-2 van nummer laatst Sporting ST te winnen. De Venlose doelpunten werden gescoord door Khalid Ait Ali (2x), Kevin Daemen en Max Custers (2x). VCH wacht nog steeds op de eerste zege. Vandaag lukte het tegen SVEB weer niet. Na een 0-1 achterstand bij rust werd het uiteindelijk 2-2 op sportpark Maassenhof door treffers van Bas Joosten en Achraf M kaouar (foto onder). Belfeldia slaagde er niet in om de prima reeks van de afgelopen weken voort te zetten. In Belfeld trok de ploeg van Tim Nabben tegen SV Oostrum aan het korste eind: 1-3 (foto boven). Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – SVEB. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Belfeldia – SV Oostrum.

Blerick handhaaft ongeslagen status, weer verlies VOS
zondag 17 november 2013
Blerick heeft haar ongeslagen status in de derde klasse C behouden. Mierlo Hout bleek in Blerick een maatje te klein en verloor met 4-0 (foto onder). Bij rust stond het door doelpunten van Gary Roumimper en Appie Boulhri (2x) al 3-0, hetgeen tegen de verhoudingen in was gezien het spelbeeld in de eerste helft. In de tweede helft kreeg Blerick nog legio kansen maar alleen Esam Doudouh wist tien minuten voor tijd nog te scoren. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0. Door de zege staat de ploeg van Jay Driessen nu tweede achter Rood Wit’62 dat 24 punten uit tien wedstrijden heeft. Blerick heeft drie punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Wanneer de ploeg zondag het inhaalduel in en tegen Budel weet te winnen, neemt het de koppositie van Rood Wit’62 weer over door een beter doelsaldo. VOS lijkt intussen het spoor volkomen bijster. In Helmond verloren de Venlonaren de vijfde wedstrijd op rij. Op sportpark De Braak verloor VOS met 3-1 van MULO. Ook Spcl. Irene leed een nederlaag. Baarlo was in Tegelen met 0-2 te sterk voor de mannen van John Versleeuwen. VOS staat met tien punten uit tien duels tiende, Irene heeft twaalf punten uit tien duels. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Mierlo Hout.

HandbaL Venlo verslaat hooggeklasseerd Quintus
zaterdag 16 november 2013
De dames van HandbaL Venlo hebben vanavond in sporthal Craneveld een even kostbare als knappe zege behaald op het hooggeklasseerde Quintus uit Kwintsheul. In de eerste helft stond de ploeg van William Gommas voortdurend op voorsprong. Via 7-4 en 11-8 gingen beide teams met een 11-10 voorsprong voor de Venlose dames de rust in. In de tweede helft ging de strijd lange tijd gelijk op. Na veertig minuten stond het 15-15 en tien minuten later stond er 20-20 op het scorebord. Kort voor tijd keek Venlo tegen een 23-24 achterstand aan. Toch wist de ploeg die achterstand nog om te buigen en trok uiteindelijk met 26-24 aan het langste eind.

Glenn Helder en Stan Valckx te gast op SVB sponsoravond
woensdag 13 november 2013
Afgelopen dinsdag hield de sponsor Cie van SV Blerick een sponsormeeting bij Scelta Mushrooms in de Boekend. Te gast waren oud VVV/PSV-speler Stan Valckx en oud Vitesse/Arsenal-speler Glenn Helder. Beide oud-internationals werden stevig aan de tand gevoeld door de vaste gespreksleider Marcel Abrahams. SVB heeft met zo’n 175 sponsoren een van de grotere businessclubs van de regio en daar is de club maar wat trots op.

Contour Run op Velden, 24 november 2013


Venlosche Boys na winst op IVO medekoploper
zondag 10 november 2013
Venlosche Boys heeft in de tweede klasse H stadgenoot IVO dieper in de zorgen gedrukt en zelf goede zaken gedaan in de strijd om aansluiting met de top te behouden (foto boven). Sterker nog, door de 1-3 zege in Velden staat de ploeg van Roel Sloesen gedeeld eerste met negentien punten uit negen duels. Wilhelmina’08 en Heeswijk hebben beide eveneens negentien punten maar dan uit respectievelijk zeven en acht wedstrijden. Venlosche Boys had geen gemakkelijke middag in Velden, zeker in de tweede helft niet. Toch stond er na 45 minuten al 0-3 op het scorebord. “In de eerste helft had IVO veel balbezit”, laat coach Roel Sloesen van de Boys weten. “We scoorden gemakkelijk in de omschakeling omdat er achter de defensie van IVO veel ruimte was. We hadden in de rust afgesproken veel druk te zetten en flink af te gaan jagen, maar daar kwam niet veel van ook al omdat ik twee geblesseerde maar wel bepalende spelers uit voorzorg van het veld moest halen. Ik moet zeggen dat IVO toen nog behoorlijk wat kansen heeft gehad om dichterbij te komen. Onze keeper heeft weten te voorkomen dat we hier punten hebben laten liggen.” Venlosche Boys draait vrolijk mee in de top en dat werd vooraf niet verwacht gezien het vertrek van een tiental spelers. En ook Sloesen is een betrekkelijke nieuwkomer. Sloesen: “We wisten wel dat we een goede jeugdlichting hadden en dat er ook in het tweede prima spelers voetbalden maar dat we na negen wedstrijden zo hoog zouden staan, hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. We hadden op een plek in de middenmoot gehoopt tijdens de winterstop. Het is een groep die wil knokken maar die ook nog te onrustig is. Dat zag je in de thuiswedstrijd tegen Volharding die we met 0-4 verloren, maar ook vandaag in de tweede helft tegen IVO. We zakten gewoon door de ondergrens. Dat kan, het is nog een jonge groep, wel een groep waar nog veel rek inzit. Maar ik heb er alle vertrouwen in, we beschikken over een brede staf met veel ervaring.” Voor Venlosche Boys scoorden Rick Polman en Luke van Veggel (2x), voor IVO zette Joep Sijbers een kwartier voor tijd de 1-3 op het scorebord. Ondanks de nederlaag steeg IVO toch een plaatsje omdat HVV Helmond met maar liefst 10-1 in Vierlingsbeek van Volharding verloor. De ploeg uit Velden heeft nu vier punten uit negen duels en staat voorlaatste. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – Venlosche Boys.

Sterk HBSV pakt winst en rukt op naar derde plek
zondag 10 november 2013
In Tegelen won HBSV verrassend eenvoudig van het sterke TSC’04. Na een 1-2 ruststand werd het 1-3 voor de Hout-Blerickenaren door doelpunten van Stan Hovens en Moreno Walda (2x) (foto boven). Voor TSC’04 scoorde Sander Eijssen tegen. Na het teleurstellende verlies de vorige week thuis tegen Ysselsteyn, was dit voor HBSV weer een stap in de juiste richting: bovenin mee blijven draaien. “We hebben het duel eigenlijk vanaf minuut een bepaald”, vertelt HBSV-coach Rob Jacobs. “Na de 0-1 hadden we even de mazzel dat TSC’04 niet uit een counter scoorde. Toch scoren ze daarna de gelijkmaker via een penalty. Toen we net na rust op 1-3 kwamen, was de wedstrijd gespeeld. Zij gingen nog wel een op een spelen maar dat mocht niet baten. We hebben vandaag lekker, zakelijk en goed gevoetbald.” Toch laat de ploeg nog te vaak steekjes vallen. De vorige week verloor HBSV thuis nog onnodig van Ysselsteyn. Jacobs wijt dat aan onervarenheid maar ziet tegelijkertijd ook dat de groep wat stabieler wordt. “De coach van Ysselsteyn zei nog dat hij nooit op de drie punten had durven hopen omdat we 88 minuten de strijd hadden beheerst. Maar ja, dat hoort op dit moment bij HBSV hoewel ik wel meer vastigheid zie. Het is allemaal wat minder speels bij de jeugd, zonder dat ze overigens hun streekjes verliezen.” De volgende week komt MVC’19 op bezoek, een ploeg die tot op heden slechts twee tegendoelpunten moest toestaan. Een leuke graadmeter? Jacobs: “Ze kunnen de boel kennelijk goed op slot gooien. Maar ik ken ze verder niet, ondanks het feit dat ik zelf uit Maasbree kom. Het zou leuk zijn wanneer we zouden winnen en een keer vanaf het begin bovenin meedraaien. De vorige seizoenen pakten HBSV steeds in de laatste periode een prijs.” Intussen begint Belfeldia de smaak te pakken te krijgen. Na de eerste vier duels verloren te hebben, is de ploeg nu vier wedstrijden ongeslagen. Na gelijke spelen tegen DEV-Arcen en VCH en de eerste winst de vorige week tegen FCV-Venlo, volgde vandaag wederom een zege. Op sportpark ‘t Venneke in Broekuizenvorst versloeg de ploeg van Tim Nabben knap SVEB met 2-3 waardoor Belfeldia langzaam maar zeker aansluiting met de middenmoot krijgt. Voor Belfeldia scoorden Bert Smeets (2x) en Davey van de Beucken. Kwiek Venlo liet voor de tweede keer punten liggen. Eerder kwam het thuis tegen FCV-Venlo niet verder dan een 1-1 gelijkspel, vandaag wilde Ysselsteyn in eigen huis niet meewerken: 2-2. DEV-Arcen verloor met 4-0 bij SV Oostrum en het duel tussen FCV-Venlo en VCH werd afgelast. Kwiek Venlo gaat aan kop met 23 uit negen, gevolgd door MVC’19 dat zeventien punten uit acht duels heeft. Door de zege is HBSV naar de derde plek opgeklommen met zestien uit negen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd TSC’04 – HBSV.

Knappe zege Venlose hockeydames, heren spelen gelijk
zondag 10 november 2013
De hockeydames van VHC hebben vandaag op eigen veld een knappe 3-2 overwinning geboekt op nummer twee Helmond. Na een afgekeurd doelpunt kwam Venlo via een strafcorner door Maartje Korten toch op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust verdubbelde Piene Cornet de voorsprong. Na rust gaf Venlo de verdiende voorsprong uit handen. Helmond kwam terug tot 2-2. Toch zouden de punten in Venlo blijven. Dieuwke Baeten reageerde attent na een strafcorner en scoorde uit de rebound de 3-2. Door de zege blijft Venlo op een vijfde plek in de eesrte klasse C staan met zeventien punten uit tien wedstrijden. De heren speelden in Vught verdienstelijk gelijk tegen MOP. De Venlonaren kwamen tot twee keer toe door Florian Teichelkamp en Tim Schäfer op een voorsprong. MOP kwam echter ook twee keer terug: 2-2. Venlo handhaaft zich in de middenmoot van de eerste klasse.

Na een zege is het prettig toeven aan de bar. (foto: VHC)

Dames Swift Velden openen zaalseizoen met grote zege
zondag 10 november 2013
Swift Velden is de competitie voortvarend van start gegaan door in Ysselsteyn de eerste wedstrijd van het zaalseizoen in winst om te zetten. Na een 6-9 ruststand werd het uiteindelijk 10-22. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het bepaald geen walk-over voor de Veldense dames. Promovendus De Peelkorf kon de eerste helft de ploeg van Jan Kooiman aardig bijhouden omdat Swift veel kansen miste. In de tweede helft was Swift een stuk effectiever waardoor het via 10-16 uit kon lopen naar 10-22.

Winst voor zowel dames als heren HandbaL Venlo
zondag 10 november 2013
De dames van HandbaL Venlo hebben gisteravond in de eigen sporthal Craneveld een belangrijke overwinning geboekt. Na een ruststand van 13-9 won de ploeg uiteindelijk met 26-20 van Kwebbel/E en O. Over de gehele wedstrijd gezien was HandbaL Venlo steeds de betere ploeg. Hoewel E en O na een 15-13 tussenstand terug leek te komen, sloeg de formatie van William Gommans vervolgens een flink gat: 21-13. Daarna gaven de Venlose dames de zege niet meer uit handen. HandbaL Venlo neemt nu de gedeelde zevende plek in de eredivisie in met zes punten uit negen duels, evenveel als V&L en Kwebbel?E en O. De heren pakten gisteravond de eerste punten van dit seizoen. In eigen huis bleef het HARO Rotterdam met 23-20 de baas. Ondanks de winst blijft de ploeg laatste in de eerste-divisie A met twee punten uit tien wedstrijden.

Wil Berden keert even terug op het oude nest
donderdag 7 november 2013
VCH-coach Wil Berden keert zondag voor even terug op het oude nest bij FCV-Venlo in ‘t Ven. De afgelopen drie seizoenen was hij er met veel succes werkzaam. Het afgelopen seizoen wist hij met zijn mannen in Kronenberg tegen de plaatselijke trots promotie naar de vierde klasse via de nacompetitie af te dwingen. Dit keer is Berden om hele andere redenen aanwezig op sportpark Arenborg.

“Altijd leuk om die mensen weer eens te zien”, vertelt Berden. “Ik heb drie jaar lief en leed met die club gedeeld. Dat vergeet je natuurlijk niet.” Toch zal Berden voornamelijk naar ‘t Ven gaan om de drie meer dan broodnodige punten binnen te slepen. VCH wacht immers nog steeds op de eerste zege. De vorige week werd de wedstrijd tegen Sporting ST afgelast vanwege een sterfgeval binnen de Swolgense vereniging. “En dat was best wel jammer. We hadden graag voortgeborduurd op dat prima laatste half uurtje de week ervoor tegen Belfeldia toen we van 1-4 terugkwamen naar 4-4, maar het was niet anders. Met passie, power en goed voetbal hebben we toen laten zien waartoe we in staat zijn.” VCH presteert tot op heden ver beneden verwachting. Het vorig seizoen deed de ploeg volop mee om de prijzen, dit seizoen ligt dat net even iets anders. Met drie punten op de teller staat de ploeg voorlaatste, twee punten meer dan Sporting ST dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Oorzaak? Natuurlijk, aanvaller Jeffrey Böhmers vertrok op het laatste moment naar VOS, Fahti M’kaouar ging vanwege werkzaamheden in een lager elftal van Kwiek Venlo spelen en Berden kreeg te maken met spelers die in een lager team van VCH wilden spelen. Toch heeft de ploeg nog voldoende kwaliteit in huis om niet daar te staan waar het nu staat. “Het heeft ook met mentaliteit te maken”, stelt Berden. “Ik denk dat de jongens zelf wel weten waar het aan schort, ze moeten maar eens in de spiegel kijken. We doen qua kwaliteit niet onder voor welke andere ploeg in de vierde klasse F dan ook, maar je moet wel willen. We laten gewoon veel te weinig zien.” FCV-Venlo, de tegenstander van zondag, doet het bepaald niet onaardig. Het won van HBSV en DEV-Arcen en speelde gelijk tegen SV Oostrum en, verrassend, tegen Kwiek Venlo dat daarmee het eerste puntverlies van het seizoen leed. Een tegenstander om rekening mee te houden derhalve, weet ook Berden. “FCV-Venlo moet het weliswaar van werkvoetbal hebben maar ze hebben ook drie, vier spelers die iets extras kunnen brengen. Ze staan er beter voor dan wij en we gaan het er beslist niet gemakkelijk krijgen.”

Swift Velden tweede tijdens Emons Top-4 Toernooi
maandag 4 november 2013
De korfbaldames van Swift hebben de tweede plek behaald tijdens het Emons Top-4 toernooi dat zaterdag in Milsbeek is gehouden. Aan het toernooi deden de vier beste ploegen uit de topklasse in de zaal van het afgelopen seizoen mee. Zowel De Korfrakkers als Swift Velden wonnen hun wedstrijden tegen Spes en Be Quick. Het laatste, onderlinge duel moest de beslissing brengen. De Korfrakkers won met 13-8. Het toernooi geldt als voorbereiding op het komende zaalseizoen.

Kwiek Venlo pakt eerste periode, Belfeldia pakt eerste winst
zondag 3 november 2013
Door een nipte 2-1 zege thuis tegen SV Oostrum heeft Kwiek Venlo zich verzekerd van de eerste periodetitel in de vierde klasse F (foto boven). Kwiek had slechts een punt nodig en op de keper beschouwd had de ploeg van Ron Janssen zich zelfs een nederlaag kunnen permitteren omdat het doelsaldo van de ploeg uit Venlo Zuid aanmerkelijk beter was dan het doelsaldo van de enig overgebleven concurrent MVC’19 dat overigens thuis niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen TSC’04 uit Tegelen. Door het puntverlies van de formatie uit Maasbree loopt Kwiek verder uit. Kwiek-coach Ron Janssen was na afloop verre van tevreden. “In de eerste helft zijn we zelfs twee keer goed weggekomen. In de tweede helft was het iets beter maar we hebben ook toen zeker niet laten zien wat we kunnen. We konden de eerste periode bijna niet meer verspelen omdat we een veel beter doelsaldo dan MVC’19 hadden. En ik vermoed dat dat ook de oorzaak is geweest van het zwakke optreden van mijn ploeg. Je zag dat er gemakzucht insloop. Maar ik moet toegeven dat het ook de verdienste van onze tegenstander Oostrum is geweest. De ploeg speelde een prima wedstrijd. Maar goed, we hebben de drie punten binnen en wat ik een beetje verwacht had, is ook uitgekomen. Maasbree heeft tegen TSC’04 punten laten liggen waardoor we weer wat verder zijn uitgelopen. We gaan dit seizoen voor promotie en de periode hebben we vast binnen. We gaan voor directe promotie maar het seizoen is nog lang en je weet niet of je nog met veel blessures of schorsingen te maken krijgt waardoor je zwakker wordt. Daarom is zo’n periodetitel wel degelijk belangrijk.” Over de geruchten dat Ken Leemans en Ahmed Ammi de gelederen van Kwiek Venlo zouden komen versterken, is Janssen kort. “Onzin! Wanneer je berichten verspreidt, is het wel zo netjes wanneer je eerst informeert of er een kern van waarheid inzit.” Belfeldia boekte vandaag de eerste overwinning. Kind van de rekening was het FCV-Venlo van Leon Theuws. Gaf Belfeldia de vorige week na een 1-4 voorsprong tegen VCH de zege nog onnodig uit handen, vandaag stond de 3-0 eindstand al bij rust op het scorebord. In de twaalfde minuut opende Brian Reihs de score voor de ploeg van Tim Nabben. Twee minuten later was het weer raak. Dit keer was Niels Kessels succesvol. Vlak voor rust bepaalde Kevin Faassen de eindstand op 3-0. In Hout-Blerick verloor HBSV van Ysselsteyn. De formatie van Rob Jacobs kwam voor rust via Daan van Lare nog wel op een 1-0 voorsprong maar had daarmee ook haar kruit verschoten. In de tweede helft kwam Ysselsteyn terug en wist twee keer te scoren: 1-2. In Arcen kwamen DEV-Arcen en SVEB remise overeen: 0-0. Het duel tussen Sporting ST en VCH werd afgelast wegens een sterfgeval binnen de Swolgense club. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Kwiek Venlo – SV Oostrum.

Venlosche Boys - Sparta'18

Winst Venlosche Boys, IVO zakt weg
zondag 3 november 2013
Venlosche Boys blijft lekker meedoen in de tweede klasse H. De vorige week pakte de ploeg een punt in Heeswijk en vandaag won het met 1-0 van het gepromoveerde Sparta’18 door een doelpunt in de tachtigste minuut van Rick Polman (foto boven). De ploeg van Roel Sloesen staat nu met zestien punten uit acht wedstrijden op een meer dan verdienstelijke vierde plaats op een punt van ZSV en drie op de koplopers Wilhelmina’08 (dat een wedstrijd minder heeft gespeeld) en Heeswijk. Met IVO gaat het steeds beroerder. Opvallend is het grote aantal doelpunten dat de Veldenaren tegen krijgen (28 in 8 wedstrijden). Vandaag was ZSV met 4-1 te sterk. IVO is inmiddels naar de laatste plaats afgezakt met vier punten uit acht duels. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Sparta’18.

Blerick winnaar eerste periode
zondag 3 november 2013
In de derde klasse C heeft Blerick beslag gelegd op de eerste periode (foto boven). Zelf kwam het thuis niet verder dan een moeizame 1-1 tegen het sterke SC Helmondia maar het volstond. Helmondia kwam na twintig minuten wel op voorsprong maar tien minuten voor rust tekende Dave Elmir voor de gelijkmaker. In het verdere verloop van de wedstrijd werd niet meer gescoord waardoor de buit binnen was. Concurrent Rood Wit’62 won thuis weliswaar met 3-0 van MULO maar het doelsaldo van Blerick (23-8) is beter dan dat van Rood Wit’62 (18-7). De mannen van Jay Driessen delen nu de koppositie met de ploeg uit Helmond. Beide clubs hebben achttien punten uit acht wedstrijden. In dezelfde klasse verloor VOS wederom. Dit keer was Helden in eigen huis te sterk voor de Venlonaren: 3-2. Op het eigen sportpark Bakenbos stelde Spcl. Irene teleur door met 0-1 van FC Oda uit Weert te verliezen. VOS is weggezakt naar de zevende plek met tien punten uit acht wedstrijden. Irene heeft een punt minder en staat tiende. De volgende week zondag staat het duel tussen VOS en Spcl. Irene op het programma. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – SC Helmondia.

Dames en heren van Hockeyclub Blerick boeken winst
zondag 3 november 2013
De vaandelteams van hockeyclub Blerick hebben op het eigen sportpark Maassenhof hun wedstrijden in winst weten om te zetten. De heren versloegen Son met 5-1 (foto boven) en de dames waren te sterk voor Deurne: 1-0 (foto onder). Door deze resultaten blijven de heren lijstaanvoerder in de derde klasse met 21 punten uit acht wedstrijden. De ploeg moet die koppositie delen met Basko dat echter een minder doelsaldo heeft. De dames hebben 17 punten uit acht duels. De heren van Venlo traden aan tegen nummer drie Helmond. Na zeventig minuten stond er een 2-2 gelijke stand op het scorebord. De ploeg van Peter Kloimstein speelde een prima partij en kwam via een strafcorner van Florian Teichelkamp op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust kwam Helmond terug. Een strafbal en strafcorner werden benut. Na rust was het wederom Florian Teichelkamp die uit een strafcorner scoorde: 2-2. De Venlose en Tegelse dames brachten het er minder goed vanaf. Beide ploegen verloren hun uitwedstrijd met 3-2. Venlo bij Weert en Tegelen in Oedenrode. Beide ploegen vormen nu de middenmoot in de eerste klasse C. Venlo heeft veertien punten, Tegelen dertien uit negen wedstrijden.

The Wallaby’s kraaien viktorie
zondag 3 november 2013
The Wallaby’s hebben de eerste winst van het seizoen geboekt (foto onder). Na zes nederlagen op rij werd vandaag op eigen terrein The Dukes 3 uit ‘s-Hertogenbosch met maar liefst 45-0 verslagen. Door de zege droegen de Venlonaren in de derde klasse Zuidoost de rode lantaarn over aan The Pink Panthers 2 dat echter wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Zowel dames als heren HandbaL Venlo lijden nederlaag
zaterdag 2 november 2013
Niemand hoefde over profetische eigenschappen te beschikken om te kunnen voorspellen dat de vaandelteams van HandbaL Venlo dit weekend weinig tot geen punten zouden vergaren. De dames moesten immers bij de gedoodverfde kampioen Dalfsen op bezoek en de heren was hetzelfde lot beschoren. Zij moesten naar de ongeslagen koploper Houten. Op de website vand de club werd nog wel gemeld dat de heren juist tegen de toppers goed preseteren en het ‘vaak gelijk opgaande wedstrijden zijn die dan op het laatst verloren gaan’, maar daar mocht dit keer geen sprake van zijn. Na een 18-11 ruststand dolven de heren uiteindelijk het onderspit met 32-20. Door dit resultaat wacht de ploeg na negen wedstrijden nog steeds op het eerste punt. Ook de dames leden een kansloze nederlaag. In Overijssel verloor de ploeg van William Gommans met maar liefst 37-22 van Dalfsen. Tot 5-4 konden de Venlose dames het nog aardig bijbenen en na een kwartier stond er 7-4 op het scorebord. Bij rust keek HandbaL Venlo echter al tegen een 18-9 achterstand aan en via 23-11 en 34-19 vijf minuten voor tijd, werd het tenslotte 37-22. HandbaL Venlo deelt nu de achtste plek in de eredivisie met Vlug en Lenig uit Geleen. Beide ploegen hebben vier punten uit acht wedstrijden.

Voorbeschouwing vierde klasse F
zaterdag 2 november 2013
We willen de jongens van Kwiek Venlo geen druk op de schouders leggen, maar het lijkt al een uitgemaakte zaak wie morgen de eerste periode voor zich op gaat eisen. Sterker nog, het lijkt al een uitgemaakte zaak wie er uiteindelijk met de titel aan de haal zal gaan.

Hoewel MVC’19 op slechts drie punten van koploper Kwiek op de tweede plaats van deze klasse bivakkeert, kan het morgen eigenlijk niet meer fout gaan. Een puntje thuis tegen Oostrum volstaat voor de mannen van Ron Janssen om de eerste periode te pakken en wie twijfelt daaraan? En hoewel Paul Jans eerder aangaf niet al te veel om die titel te geven omdat het toch niet op zijn CV komt te staan, zal het wel een solide basis vormen voor de rest van het seizoen. MVC’19 krijgt trouwens ook nog een hele kluif aan TSC’04, de tegenstander van zondag. Met dertien uit zeven staat die ploeg op slechts drie punten van MVC’19 en de mannen van Grad Xhofleer zullen er ongetwijfeld alles aan doen om op gelijke hoogt met de ploeg uit Maasbree te komen. Onderin ook een belangrijk duel. Het VCH van Wil Berden gaat naar Swolgen waar het op Sporting ST stuit. VCH ontsnapte de vorige week aan een zeker lijkende nederlaag. In eigen huis kwam het op een 1-4 achterstand tegen Belfeldia maar in het laatste half wist de formatie uit De Boekend de stand nog gelijk te trekken en had zelfs nog kansen om de volle winst naar zich toe te trekken. Maar dat zou te veel van het goede zijn geweest. Toch gaf het ‘de burger moed’, zoals Berden het na afloop verwoordde. Volgens de coach was het het beste half uur sinds zijn komst naar VCH. VCH heeft nu drie punten uit zeven, Belfeldia twee uit zes en Sporting een uit zes. De ploeg van Tim Nabben (foto) ontvangt morgen FCV-Venlo dat de laatste weken uitstekend presteert. De mannen Leon Theuws wonnen van HBSV, speelden gelijk tegen Kwiek (het enige puntverlies voor Kwiek tot dusver) en de vorige week won het met 4-1 van DEV-Arcen. HBSV is door de 0-3 zege op Sporting ST de vorige week inmiddels naar de derde plek opgeschoven. Rob Jacobs en consorten ontvangen morgenmiddag op sportpark Schansheide Ysselsteyn. De winnaar van dat duel zal aansluiting met de top behouden.

Voorbeschouwing derde klasse C
zaterdag 2 november 2013
Na de 3-2 bekerwinst twee weken geleden tegen RKSVN en de 0-2 zege de vorige week bij MULO in Helmond zal men in Tegelen ongetwijfeld weer opgelucht ademhalen. Spcl. Irene kende een prima start maar viel daarna snel terug.

Irene lijkt inmiddels het goede spoor weer gevonden hebben en de ploeg van John Versleeuwen kan dat morgen bevestigen door thuis van laagvlieger FC Oda te winnen. Bij winst zou Irene weer aansluiting bij de middenmoot vinden, toch een plek waar die ploeg ook niet thuishoort. Een kleine smet op het blazoen van Blerick na de bekernederlaag twee weken geleden tegen Resia. De equipe van Jay Driessen zette het ‘misverstand’ de vorige week op een niet mis te verstane manier weer recht door het sterke Baarlo moeiteloos met 1-4 te verslaan. Morgen wacht de Blerickenaren wederom een stevige klus. Nummer drie SC Helmondia dat slecht drie punten achterstand op Blerick heeft, komt op bezoek. Winst is periodewinst. In dezelfde klasse lijkt VOS een beetje de weg kwijt. De afgelopen drie wedstrijden wist de promovendus niet meer te winnen, vooral de 7-2 nederlaag tegen Blerick moet hard zijn aangekomen. Morgen krijgt de ploeg kans op eerherstel in Helden waar het moet winnen om nog enigszins aansluiting met de top behouden. Bij verlies lijkt VOS met een anonieme rol in de middenmoot genoegen te moeten nemen.