MEI 2014

 Hockeydames Blerick in Rotterdam op jacht naar promotie
vrijdag 30 mei 2014
De heren promoveerden afgelopen zondag al naar de tweede klasse. De dames van Hockeyclub Blerick kunnen zondag in Rotterdam dat huzarenstukje ook uithalen, al zal dat een stuk lastiger zijn. De heren veegden met 16-0 de vloer aan met hekkensluiter Wijchen, de dames krijgen het aanmerkelijk moeilijker tegen Oirschot, Spanderbosch en Almelo. Bovendien speelt de ploeg op watervelden, iets waar het niet aan gewend is.

Daarom trainden de dames vrijdagavond op het complex van het Venlose VHC dat over watervelden beschikt. Maar wanneer het aan coach Mart Engels ligt, kan dat niet een reden zijn waarom Blerick in Rotterdam niet goed zou presteren. “We spelen allemaal onder dezelfde omstandigheden en we kennen elkaar niet”, laat de coach weten. “Dat heeft ook zo zijn voordelen. In de competitie speel je twee keer tegen elkaar en de meiden weten dan dat een team een bepaalde goede speelster in huis heeft of wat we de vorige keer wel of juist niet goed hebben gedaan. Zaken waarover je je druk kunt maken. Wanneer je de tegenstander niet kent, ga je een wedstrijd onbevangen in.” Blerick bereikte de play-offs via een wildcard van de KNHB omdat het als derde in de derde klasse eindigde, een positie die pas op de laatste wedstrijddag werd bereikt omdat NOVA verrassend van Deurne verloor en Blerick Gemert met 6-0 versloeg. De equipe van Engels zal de komende drie ontmoetingen in elk geval met vertrouwen tegemoet zien want de laatste zes competitiewedstrijden werden in winst omgezet. Toch denkt Engels dat er meer in had gezeten. “We hebben enkele cruciale duels door eigen toedoen onnodig verloren. Thuis tegen Boxmeer stonden we bijvoorbeeld tot tien minuten voor tijd met 2-0 voor en dan geven we die wedstrijd alsnog uit handen en we verliezen met 2-3. De meiden willen graag hockeyen en met grotere cijfers winnen. Na afloop van dat duel hebben we dan ook de koppen bij elkaar gestoken en besloten puur en alleen voor de punten te gaan. Zelfs al zouden we maar met 1-0 voor staan dan nog zou het doel zijn vol voor de punten te gaan. Dat heeft effect gehad. We hebben in de competitie veel gescoord, maar de doelpunten niet lekker verdeeld.” Blerick degradeerde het afgelopen seizoen uit de tweede klasse en kan nu weer promoveren met nagenoeg dezelfde groep als het vorig seizoen. Natuurlijk, de beer moet in Rotterdam nog wel geschoten worden, maar zou handhaving het volgend seizoen in de tweede klasse een realistische gedachtegang zijn? “We zijn gedegradeerd door een groot aantal schlemielige nederlagen”, zegt Engels. “Bovendien beschikken we over een nog jonge groep die nu twee jaar bij elkaar is. We hebben twee jaar geleden vier dames uit het tweede moeten laten instromen. Zoiets kost tijd. Ik denk dat de groep nu rijper is en dat er nog voldoende groei inzit.”

Stormvogels’28 in Velden te sterk voor IVO: 0-1
donderdag 29 mei 2014
Het heeft er alle schijn van dat IVO na de promotie van het vorig seizoen weer afdaalt naar de derde klasse. De mannen van Ron Heijnen leden op eigen terrein een 0-1 nederlaag tegen Stormvogels’28. De Siebengewalders, die in de vorige ronde ook al te sterk waren voor SV Blerick, scoorden halverwege de eerste helft via Ingo Custers de enige treffer van het duel. De Veldenaren probeerden in de tweede helft nog wel terug te komen, hadden ook een veldoverwicht maar tot scoren kwam de ploeg niet meer. IVO moet zondag in Siebengewald winnen om handhaving in de tweede klasse af te dwingen.

Obstakels voor Veldense fans die Stormvogels – IVO willen bezoeken
woensdag 28 mei 2014
Ook leuk. Ga je naar een uitwedstrijd van je favoriete voetbalclub en dan moet je al entree betalen wanneer je de dorpsgrens van de tegenstander overschrijdt, dat meldt IVO op haar website. IVO speelt zondag de return in de nacompetitie tegen Stormvogels’28. De eerste wedstrijd staat aanstaande donderdag (hemelvaart) in Velden op het programma. Nu wil het toeval, dat soort zaken verzin je niet, dat er die zondag in Siebengewald ook een jaarmarkt wordt gehouden en kennelijk moet je wanneer je de grenspaaltjes voorbij tuft entree betalen. Raar trouwens, op de website van de jaarmarkt staat te lezen dat de entree gratis is, alleen je moet wel 2,50 ophoesten om je auto te mogen parkeren. IVO adviseert fans de entree te betalen maar ook om een betalingsbewijs te vragen. Stormvogels schijnt weer met de organisator van de jaarmarkt te hebben afgesproken dat bezoekers van de voetbalwedstrijd hun centen terug krijgen op vertoon van dat bewijs. Wanneer de toegang werkelijk gratis is, zal dat niet zo heel veel zijn, dunkt ons. Hoe het met de 2,50 zit die fans moeten betalen om hun auto te kunnen parkeren, is ons niet helemaal duidelijk. Voordeel schijnt dan weer wel te wezen dat bezoekers van de voetbalwedstrijd door parkeerwachters richting een parkeerplaats nabij het sportpark worden geleid, dat meldt de website van Stormvogels. Verder waarschuwt IVO ook dat ‘supporters er rekening mee dienen te houden dat het wel eens behoorlijk druk kan zijn in en rond Siebengewald, dat ze worden omgeleid naar het sportpark en dat een parkeerplaats mogelijk verder weg gezocht moet worden’. Welaan, sportinvenlo.nl adviseert iedereen wandelschoenen aan te doen, een thermoskan koffie mee te nemen en wellicht ook een opvouwbare tent mee te nemen om de nacht goed door te komen mocht de situatie helemaal uit de klauwen lopen. Hoe het ook zij, een amateurvoetbalwedstrijdje anno 2014 bezoeken is ook al geen sinecure meer…

Dames HC Blerick krijgen wildcard en nemen deel aan de playoffs
dinsdag 27 mei 2014
Het eerste damesteam van Hockeyclub Blerick ontving eerder deze week een wildcard van de hockeybond om deel te nemen aan plaatsingswedstrijden voor promotie naar de tweede klasse. Zondag 1 juni neemt de ploeg deel aan de nacompetitie om, net zoals het eerste herenteam van Blerick, een klasse hoger te gaan spelen. Deze competitie vindt plaats in Rotterdam, waar acht teams strijden om twee plaatsen in de tweede klasse van de bondscompetitie in het seizoen 2014-2015.

De dames van coach Mart Engels eindigden in de reguliere competitie door een sterke finish op de derde plaats. Door toekenning van de wildcard kunnen de Blerickse hockeysters strijden om een plaats in de felbegeerde tweede klasse. Dit zou de kroon op een toch al geslaagd seizoen kunnen worden en hockeyend Blerick, zoals voorheen, nog beter op de kaart zetten. Bij succes spelen zowel het standaard heren- als het damesteam van Blerick dan in de tweede klasse. Een niveau dat past bij een dynamische groeiende vereniging als HCB. En daar eindigen de ambities niet. “Dit zou een fantastisch toetje van een toch al geslaagd seizoen kunnen worden”, aldus René Sanders, voorzitter van Hockeyclub Blerick. “Twee zondagen achter elkaar feest met twee standaardteams die zouden promoveren, dat zou uniek zijn.” “Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen want we treffen sterke tegenstanders”, vult trainer/coach Mart Engels aan. “We zullen drie goede wedstrijden op de mat moeten leggen om promotie af te dwingen en we zullen het zeker niet cadeau krijgen.” De Blerickse dames treffen in de play-offs Almelo, Oirschot en Spandersbosch. In een halve competitie speelt het team drie wedstrijden van twee keer twintig. Alleen de winnaar van de poule bereikt de gewenste promotie. Zondag rond kwart over vijf zal bekend zijn wie van de teams promoveert.

Soms duiken er bekende namen op bij de toernooien. Hier Raúl González Blanco bij VCH in 2012

Toekomstige voetbalsterren onderweg naar Noord-Limburg
dinsdag 27 mei 2014
De regio Venlo heeft op het gebied van jeugdvoetbal een grote reputatie te verdedigen. In samenwerking met VVV-Venlo organiseert een aantal amateurclubs al sinds jaar en dag internationale voetbaltoernooien waaraan topteams uit binnen- en buitenland deelnemen. En dat is dit jaar niet anders. Het volgend weekend staan de Top-Toernooien van SV Blerick, VCH en IVO op het programma en in het Pinksterweekend is het de beurt aan RKMSV en VVV’03. Lees hier verder…

Hockeyers Blerick verpletteren Wijchen en pakken kampioenschap
zondag 25 mei 2014
Blerick moest vandaag op het eigen sportpark Maassenhof van Wijchen winnen om zeker te zijn van het kampioenschap in de derde klasse E. Welaan, dat deed de ploeg met verve. Na een 6-0 ruststand zagen de vele toeschouwers na zeventig minuten uiteindelijk 16-0 op het scorebord staan.

En daarmee was het kampioenschap een feit. Wat de enige overgebleven concurrent Basko er in Cuijk tegen Civicum van gebrouwen had, maakte verder niet meer uit. Coach Ruud Kleuskens was blij met de directe promotie want het vorig seizoen ging het mis in de playoffs. “Zo’n nacompetitie is net als een roulette”, liet de coach weten, “de gelukkigste wint. We speelden destijds het eerste duel misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, toch verloren we door enkele miraculeuze reddingen van de keeper en paal en lat stonden ook al in de weg.” Daar ondervonden de mannen van Kleuskens vandaag geen hinder van. Wijchen was bepaald geen sta in de weg. Hoewel de eerste kans voor de Gelderlanders was. Een strafcorner werd bekwaam door de Blerickse doelman gepareerd. Nadat Blerick via een strafcorner op een 1-0 voorsprong was gekomen, viel de Gelderse doelman met een blessure uit en nam een veldspeler de honneurs waar, hetgeen voor bijna een kwartier vertraging zorgde. Daarna was het gedaan met de tegenstand van de hekkensluiter. Een prima combinatie door het centrum werd mooi afgerond: 2-0. Drie minuten later was het duel beslist. Blerick benutte een strafcorner en het was 3-0. Even kreeg Wijchen nog de kans om op 3-1 te komen maar wederom greep de Blerickse goalie solide in. Twee veldgoals en een strafcorner zorgden voor een 6-0 ruststand. Na rust vielen de goals als rijpe appelen uit de boom. Zowat elke Blerickse aanval mondde uit in een doelpunt. De ene combinatie was nog fraaier dan de ander. Door zeven velddoelpunten en drie benutte strafcorners werd de eindstand op 16-0 bepaald en kon de champagne worden ontkurkt. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Wijchen.

Blerick redt het niet tegen Stormvogels, IVO ronde verder
zondag 25 mei 2014
Blerick heeft het vandaag niet gered tegen Stormvogels’28 waardoor de ploeg een mogelijk onderonsje tegen stadgenoot IVO misliep. Na de 0-0 in Siebengewald leek de formatie van scheidend trainer Jay Driessen op rozen te zitten en aanvankelijk leek die gedachte niet ongegrond. Met twee doelpunten zorgde Appie Boulhri voor een 2-0 voorsprong bij rust en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na twintig minuten in het tweede part bracht Khalid Hlimi echter de 2-1 op het scorbord en pal voor tijd zorgde Thomas Creemers voor de gelijkmaker. Verlenging. Al snel moest Blerick met tien man verder omdat de scheidsrechter Bart Zeevenhoven een tweede gele kaart gaf waardoor deze mocht vertrekken. Twee minuten voor tijd wist Bart Seegers een gegeven strafschop te verzilveren daarmee Blerick in rouw dompelend. In eigen huis kwam Spcl. Irene niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Merefeldia dat een ronde eerder HBSV uitschakelde. In de negentigste minuut leek Giovanni Romanesco de wedstrijd in Tegels voordeel te beslissen door de 3-2 aan te tekenen, maar Merefeldia wist diep in blessuretijd nog de 3-3 te scoren. De volgende week kan Irene alsnog orde op zaken stellen door in Nederweert te winnen. IVO deed prima zaken door thuis met 4-2 van SJVV te winnen. Eerder werd het in Deurne 1-2 voor de Veldenaren waardoor IVO het in de volgende ronde op moet nemen tegen Stormvogels’28. Joep Sijbers, Willem Heijnen, Siebe Munten en Bas Broekaart scoorden voor IVO. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Stormvogels’28.

Hockeyheren Blerick staan op de drempel van promotie
vrijdag 23 mei 2014
Het is het noodlot tarten, maar eigenlijk kan het niet meer misgaan en we durven een voorspelling te doen: de hockeyheren van Blerick pakken zondag het kampioenschap in de derde klasse E. Simpelweg thuis van Wijchen winnen en de buit is binnen. De situatie. Blerick gaat aan de leiding met een punt voorsprong op de enig overgebleven concurrent Basko. Winst volstaat dus en de mannen van trianer/coach Ruud Kleuskens nemen het op tegen Wijchen, de ploeg die tot dusver slechts een wedstrijd wist te winnen. Freewheelend naar de zondag dus. “Nou nee”, laat Kleuskens weten. “We nemen de wedstrijd heel serieus. We hebben de afgelopen week hard getraind en we zijn bepaald niet laks geweest. Er leeft een gezonde spanning onder mijn spelers.” Afgelopen zondag was het nog even schrikken geblazen toen Blerick na een 0-4 voorsprong tegenstander Horst nog tot 3-4 terug zag komen. Kleuskens: “Twee strafcorners die er in gingen en een lange bal die we niet goed verwerkten, we dachten: het zal ons toch niet gebeuren?” Het gebeurde niet, net zoals het na die gedenkwaardige wedstrijd 6 april thuis tegen Boxmeer niet gebeurde. Blerick verloor met 3-4 van de Brabanders en Basko nam de leiding over. Boxmeer maakte het die week erop echter weer goed door ook van Basko te winnen waardoor Blerick zich weer koploper mocht noemen. Blerick scoorde tot dusver 107 doelpunten en kreeg er 43 tegen, dat betekent dat de ploeg zijn wedstrijden gemiddeld met 5-2 won. Er wordt sowieso opvallend veel gescoord in de derde klasse. Kleuskens: “Klopt ja, er zijn maar een of twee counterploegen in deze klasse, de meeste ploegen zijn aanvallend ingesteld. Ik kies ervoor om achterin een op een te spelen en als je tegenstander een handige spits heeft, krijg je er wel eens een om je oren.” Promotie kan Blerick dus bijna niet meer ontgaan en daarmee bewerkstelligt de ploeg directe promotie naar de tweede klasse. Heeft het team daar iets te zoeken? “Daar ben ik van overtuigd”, stelt Kleuskens. “We zijn zonder twijfel de beste in onze klasse, we hebben twee keer van Basko gewonnen. We hebben tijdens de winterstop tegen tweedeklassers geoefend. Tegen Concordia wonnen we thuis met 8-6 en ook tegen Geldrop kwamen we goed mee. Bovendien sparren we regelmatig tegen Venlo en ook dan gaat het zeker niet slecht. Ik ben ervan overtuigd dat we straks, mochten we promoveren, goed in de tweede klasse mee kunnen komen. Maar eerst zondag de klus nog klaren.” Het duel tussen Blerick en Wijchen wordt gespeeld op Sportpark Maassenhof, aanvang 14.30 uur.

Jay Driessen aanvaardt baan als assistent-trainer bij VVV-Venlo en verlaat Blerick
woensdag 21 mei 2014
In de winterstop tekende Jay Driessen nog een contract dat hem drie jaar aan de SV Blerick zou binden. In het contract was een clausule opgenomen waarin was overeengekomen dat Driessen de club zou mogen verlaten wanneer er zich een BVO of hoofdklasser voor hem zou melden. Nu Driessen een assistent-trainerschap bij VVV-Venlo heeft aanvaard, maakt de Venlonaar gebruik van deze clausule en verlaat Blerick vroegtijdig. Driessen ziet geen kans zijn positie als hoofdtrainer bij Blerick te combineren met zijn toekomstige baan bij VVV-Venlo. Driessen was overigens al als trainer van de D1 werkzaam bij de Venlose eerstedivisionist. Als gevolg van deze ontwikkeling moet Blerick nu op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor het volgend seizoen. Blerick is nog steeds actief in de nacompetitie. De ploeg kan zich bij winst aanstaande zondag tegen Stormvogels’28 plaatsen voor de volgende ronde waarin IVO mogelijk de tegenstander wordt.

Swift Velden sluit competitie met zege af
zondag 18 mei 2014
Swift Velden heeft het reguliere seizoen in stijl afgesloten. In Hooge Mierde werd gedecideerd van DDW gewonnen: 15-21. De Veldense dames kenden weinig problemen met de tegenstander en sloten de eerste helft af met een 7-10 voorsprong. Ook na rust bleef Swift de betere ploeg en bouwde de voorsprong verder uit. In de kruisfinale neemt de equipe van Jan Kooiman het op 1 juni op tegen nummer vier Rosolo dat die plek veilig stelde door met 8-8 gelijk te spelen tegen Be Quick. Rosolo en Spes eindigden weliswaar met hetzelfde aantal punten samen op de vierde plaats maar het onderlinge resultaat sprak in het voordeel van Rosolo.

Mustangs verslaat Tilburg 2 overtuigend: 13-10
zondag 18 mei 2014
Door een 13-10 zege op Tilburg 2 heeft Mustangs de tweede zege van dit seizoen binnen. Startend werper Pau Belillas kreeg meteen twee punten te verwerken die door goed aanvallend spel van de Mustangs weer werden rechtgetrokken. In de vierde inning kwam reliever Christiaan Dentgens op de heuvel die de op het punt van scoren staande Tilburgers een halt toeriep. Door héél goed defensief werk met schitterende vangballen en degelijk fieldwerk kregen de Tilburgers geen poot aan de grond. Offensief wist Mustangs elke inning te scoren en de stand in de negende inning was 13-6. Toch werd het nog even spannend. Louis Belillas stond inmiddels op de heuvel, maar wierp te veel vier wijd waardoor de honken volliepen en de Tilburgers de kans kregen terug te komen. Maar door goed defensief spel en met een mooie ‘K’ werd de wedstrijd winnend afgesloten. Mustangs is door de winst opgeklommen naar de zesde plaats in de derde klasse H met vier punten uit zes duels. (bron: mustangs venlo)

HBSV uitgeschakeld na thuisverlies tegen Merefeldia
zondag 18 mei 2014
Het zag er niet slecht uit. HBSV had uit tegen Merefeldia met 0-0 gelijkgespeeld en op het eigen, zonovergoten sportpark Schansheide zou het karwei kunnen worden afgemaakt. Het liep uit op een teleurstelling. HBSV delfde het onderspit na strafschoppen die noodzakelijk waren omdat er na verlenging een 1-1 stand op het scorebord stond.

De eerste helft liet bij vlagen aardig voetbal zien waarbij HBSV de iets betere partij was. Na een kwartier spelen had Kay Bronkhorst de 1-0 voor de Hout-Blerickenaren kunnen scoren maar hij raakte slechts de lat. Een minuut later moest doelman Jules Peeters aan de andere kant vol aan de bak om de 0-1 te voorkomen. Een kwartier voor de thee maakte Daan van Niehuijs dankbaar gebruik van een misverstand tussen twee Nederweertse verdedigers en lobde de bal vakkundig over goalie Ruud Wulms daarmee de ruststand bepalend op 1-0. Na rust tapte Merefeldia uit een heel ander vaatje. Het drukte de ploeg van Rob Jacobs in de verdediging en creëerde een groot aantal kansen. Doelman Peeters verkeerde echter in uitstekende vorm en pareerde alle pogingen waardoor Merefeldia niet kreeg wat het verdiende. De Nederweertse aanvalsdrift eiste zijn tol en vermoeidheid begon de ploeg parten te spelen. De linies sloten niet meer aan en er ontstonden voortdurend gaten in de verdediging. HBSV kon echter niet meer profiteren en net toen iedereen dacht dat HBSV zich met een 1-0 zege zou plaatsen voor de volgende ronde, sloeg het noodlot toe en werkte Huub Vonken de bal na een vrije trap alsnog achter Jules Peeters waardoor een verlenging noodzakelijk werd. In die verlenging gebeurde vrijwel niets. Merefeldia oogde iets frisser maar kansen wisten beide ploegen zich niet meer te scheppen. Na vijf minuten in de tweede helft van de verlenging mocht HBSV’er Gijs Peeters vroegtijdig met rood de kleedkamer opzoeken na een grove charge op Errol van Kempen die daarbij zo geblesseerd raakte dat er in aller ijl een ziekenwagen werd opgeroepen. Omdat de Merefeldia-coach al door zijn wissels heen was, moesten beide ploegen met tien man verder. Overigens had de arbiter van dienst enkele ogenblikken eerder ook een rode kaart aan een Merefeldia-speler kunnen geven toen deze zijn tegenstander op weinig elegante wijze zowat onder de groene zoden werkte. Er werd niet meer gescoord: penalty’s. HBSV kwam nog wel met 2-1 voor maar een wel heel beroerde Panenka-variant van een van de Hout-Blerickenaren deed HBSV de das om. Wulms raapte het balletje op en Merefeldia trok uiteindelijk aan het langste eind: 3-4. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – Merefeldia.

Swift Velden pakt drie korfbalawards in Nistelrode
zaterdag 17 mei 2014
Vrijdagavond zijn op het complex van korf- en voetbalvereniging Prinses Irene in Nistelrode de Korfbalawards 2013/2014 uitgereikt. Swift Velden pikte enkele niet onbelangrijke awards mee. Anouk Bergmans werd uitgeroepen tot de beste aanvalster van de Topklasse. Jan Kooiman was de beste coach en Swift Velden won de award Team of the year Dames Top-klasse. Swift heeft deze uitverkiezingen te danken aan het puike zaalseizoen waarin het de finale van Spes verloor en de ijzersterke veldcompatitie waarin het de ongenaakbare koploper in de topklasse is. De ploeg van Kooiman heeft zich al verzekerd van de eerste plaats en de kruisfinales. Morgen speelt de Veldens equipe de laatste wedstrijd van de reguliere competitie uit bij DDW in Hooge Mierde.

Luke van Veggel op weg naar de 3-0

Geen nacompetitie, wel waardering voor Venlosche Boys
zondag 11 mei 2014
Het leek een kansloze missie. ZSV zou bij het reeds gedegradeerde Berghem Sport moeten verliezen en de Venlosche Boys zouden zelf van Sittard moeten winnen. Nu was dat laatste niet zo lastig, maar dat ZSV in Berghem punten zou laten liggen, was hoogst onwaarschijnlijk. Ook wanneer ZSV gelijk zou spelen, waren er kansen maar dan zouden de Boys met enorme cijfers moeten winnen om de nacompetitie te kunnen halen. Enorme cijfers werden het niet, wel grote: 6-0. De ploeg van Roel Sloesen ging er op sportpark de Alde Wielerbaan vol voor en stond bij rust al met 5-0 voor. Het mocht niet baten, zoals verwacht won ZSV.

“ZSV stond in Berghem zelfs even achter en bij rust was het daar nog gelijk”, liet trainer Roel Sloesen na afloop weten. “Ja, dan ga je ervoor. Jammer dat we na rust nog maar een keer scoorden. We misten enorm veel kansen.” Geen nacompetitie voor Venlosche Boys dus, ondanks de 6-0 zege. Youri Sprengers, Jos Driessen, Luke van Veggel, Luuk van de Ven, Paul Vullings en Paul van Liempd waren verantwoordelijk voor de Venlose doelpuntenproductie. Toch zijn complimenten aan het adres van Sloesen en zijn mannen op zijn plaats. De coach startte het seizoen met nagenoeg een compleet andere selectie dan het seizoen ervoor. Veel A-spelers moesten noodgedwongen aan de selectie worden toegevoegd. De Boys startten het nieuwe seizoen echter furieus met vier zeges uit even zoveel wedstrijden. Net voor de winterstop zakte het iets in maar na de winterstop kende Venlosche Boys weer een vliegende start. Van de eerste negen wedstrijden werden er zeven gewonnen, werd er een keer gelijkgespeeld en verloor de ploeg slechts een duel. Het seizoen duurde echter net iets te lang en Venlosche Boys verspeelde onnodig punten. “Onze jongere spelers waren gewoon op”, zegt Sloesen. “Het herstel duurde langer. Niet zo vreemd, spelen in de tweede klasse is voor dat soort jonge jongens een fysiek zware belasting. Toch blijft het wel zuur. We horen mensen vaak zeggen dat we de best voetballende ploeg in de tweede klasse H zijn en dan zou het leuk zijn geweest wanneer we ook een prijsje hadden meegepakt. Maar we zijn tevreden. We hebben als club en staf grote stappen gemaakt. Het tweede en de A-jeugd spelen nog om promotie en wij hebben het toch ook goed gedaan.” Uithuilen en opnieuw beginnen derhalve. Zoals het ernaar uitziet, 15 juni is overigens nog ver weg, blijft de selectie compleet op Rick Polman na die naar Fortuna vertrekt. Kennelijk hebben de voetballers het naar hun zin daar boven op de berg. Sloesen: “Natuurlijk is het jammer dat Rick vertrekt maar hij heeft het zelf afgedwongen en daar mogen we als club ook trots op zijn. Zoals het er nu naar uitziet, blijft de groep intact en komt linkerflankverdediger Benji Nunumete terug van Wittenhorst. Verder stromen er drie talentvolle A-spelers door en zijn we nog op zoek naar een reservekeeper en een of twee aanvallers. Besprekingen zijn al gaande. Aan verdediging en middenveld doen we niets, die staan als een huis.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Sittard.

Dames VOS verslaan VCH en promoveren naar de vijfde klasse
zondag 11 mei 2014
Op het winderige sportcomplex van VOS aan de Merelweg heeft de thuisploeg in een beslissingswedstrijd beslag gelegd op het kampioenschap van de zesde klasse door met 4-2 van VCH te winnen. Het duel was noodzakelijk omdat beide ploegen in de reguliere competitie met een gelijk aantal punten waren geëindigd.

De eerste tien minuten van de eerste helft waren voor VCH dat ook enkele kansjes wist te creëren. Daarna nam VOS het heft in handen en het mocht een wonder heten dat VCH de rust met een 1-1 gelijke stand haalde. Paal en lat voorkwamen dat VOS de wedstrijd voor rust al besliste. Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. VCH nam het initiatief maar wist niet te scoren. “En dat was jammer”, vertelt Wil Crijnen, die samen met Ron Rommerskirchen verantwoordelijk is voor de coaching bij VCH. “VOS werd duidelijk sterker, een stuk beter in de passing ook en dat brak ons op.” De Venlosen wisten in een kort tijdsbestek drie keer het Blerickse net te vinden en liepen naar een 4-1 voorsprong uit. Het slotakkoord was echter voor VCH. Myrthe Huskes zorgde met een bijzonder fraaie vrije trap in de slotfase voor de 4-2 eindstand. Maar daar schoot de ploeg weinig mee op. Grote en terecht vreugde in het VOS-kamp, teleurstelling bij VCH. Crijnen: “Een jonge dame kon de teleurstelling in de kleedkamer niet verbergen en huilde. Ik heb de ploeg gezegd dat ze een fantastisch seizoen hebben gedraaid. Van de 21 competitiewedstrijden hebben we er 18 weten te winnen en we zijn tot de kwartfinales van de beker door weten te dringen. Ron Rommerskirchen en ik zijn heel trots op wat ze hebben bereikt. En vandaag verdiende VOS het om te winnen omdat ze over de gehele wedstrijd gezien beter waren.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – VCH.

Hockeyheren Blerick houden kampioenskansen in tact
zondag 11 mei 2014
De hockeyheren van Blerick hebben hun kampioenskansen in tact gehouden. Concurrent Basko won met 1-7 bij Bemmel dus moesten de mannen van trainer/coach Ruud Kleuskens in eigen huis vol aan de bak tegen Peel en Maas. De Blerickenaren gingen aarzelend van start. In een aanvankelijk gelijkopgaande strijd nam de ploeg uit Panningen verrassend de leiding: 0-1. Blerick zette aan en scoorde uit een strafcorner de gelijkmaker. Peel en Maas was nauwelijks van de schrik bekomen of de bal lag wederom achter de Panningse goalie. De 2-1 was tevens de ruststand. Na de thee scoorde Blerick snel de 3 en 4-1. Even wist Peel en Maas nog iets terug te doen door de 4-2 op het scorebord te laten noteren. Toen was het gebeurd met het Panningse tegensputteren en liep Blerick vlotjes uit naar 8-2. Door de enigszins geflatteerde zege houdt Blerick de leiding in de derde klasse E met 52 punten uit 20 wedstrijden. Basko volgt op een luttel punt, Boxmeer volgt op 11 punten achterstand. Er zijn nog twee duels te gaan en de kansen op het kampioenschap worden steeds groter voor de roodwitten. De volgende week gaat Blerick op bezoek bij Horst en ontvangt Basko Apeliotes. Voor beide ploegen geen onoverkomelijke hordes. De laatste competitieronde zal de beslissing waarschijnlijk brengen. Blerick ontvangt dan op het eigen sportpark Maassenhof hekkensluiter Wijchen terwijl Basko in Cuijk nog een zware dobber zal krijgen aan het hooggeplaatste Civicum. Toch hoeven er geen wiskundige formules losgelaten te worden op de kansen van Blerick om het kampioenschap voor zich op te eisen: gewoon twee keer winnen.

Swift Velden ontvangt provinciegenoot Spes
zaterdag 10 mei 2014
De dames van Swift Velden spelen morgen de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie van de topklasse. Provinciegenoot Spes is de tegenstander. Voor Swift staan er behalve de eer geen belangen meer op het spel. De ploeg van Jan Kooiman heeft zich al lang en breed voor de kruisfinales geplaatst en kan, met nog twee wedstrijden te spelen, niet meer door de concurrentie worden ingehaald. Voor Spes liggen de zaken net iets anders. De equipe uit Milsbeek staat momenteel derde met dertien punten uit twaalf wedstrijden en zou nog voorbij gestoken kunnen worden door De Korfrakkers en Rosolo hetgeen zou betekenen dat de ploeg op de vijfde plek zou eindigen en de kruisfinales zou mislopen. Koploper Swift mag dus op geduchte tegenstaand rekenen, ook al omdat Spes als heersend Nederlands kampioen zaalkorfbal de kruisfinales op 1 juni zelf organiseert. Swift speelt de volgende week haar laatste wedstrijd van de competitie en gaat dan op bezoek bij DDW in Hooge Mierde.

Rob Jacobs en zijn mannen nemen het zondag in Nederweert op tegen Merefeldia

Nacompetitie van start: HBSV op bezoek bij Merefeldia
vrijdag 9 mei 2014
De reguliere competitie zit er op, de nacompetitie kan beginnen. De balans? Kwiek Venlo werd, zoals verwacht, kampioen van de vierde klasse F en promoveert direct naar de derde klasse. VCH en RKDSO degradeerden naar respectievelijk de vijfde en zesde klasse. Spcl. Irene en IVO spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen. Blerick en HBSV spelen nacompetitie om promotie te bewerkstelligen.

Bij dit duo kan zich zondag Venlosche Boys nog voegen, al lijkt dat heel onwaarschijnlijk. Wilhelmina’08 en NWC strijden om het kampioenschap, de kampioen promoveert en de nummer twee plaatst zich voor de nacompetitie. Daar voegen zich Erp, winnaar van de derde periode en de nummer drie van de ranglijst bij. Dat is nu ZSV dat 49 punten heeft. De Boys hebben 47 punten en ontvangen zondag Sittard terwijl ZSV een uitwedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Berghem Sport op het programma heeft staan. De kans dat ZSV daar punten laat liggen, is zo goed als nihil. HBSV reist zondag af naar Nederweert om het daar in de eerste ronde op te nemen tegen Merefeldia dat derde werd in de vierde klasse E. Een week later volgt de return in Hout-Blerick. Mochten de mannen van Rob Jacobs (foto) zich voor de volgende ronde plaatsen, dan wacht de ploeg een pittige, dubbele ontmoeting met Spcl. Irene (25 mei en 1 juni). Blerick speelt 18 mei in Siebengewald het eerste duel in de nacompetitie tegen Stormvogels’28, winnaar van de derde periode in de derde klasse D. Een week later is Stormvogels in Blerick te gast. Mocht de ploeg van Jay Driessen de eerste schifting overleven, dan speelt Blerick de finale tegen de winnaar van de ontmoetingen tussen SJVV en de nummer elf van de tweede klasse H en dat zou zomaar IVO kunnen zijn. Het is meer dan waarschijnlijk dat de Veldenaren beslag leggen op de elfde plaats in de tweede klasse H omdat het drie punten voorsprong heeft op Sittard. Zondag speelt IVO de laatste reguliere competitiewedstrijd uit bij Erp terwijl Sittard op bezoek gaat bij de Venlosche Boys dat nog strijdt om een plek in de nacompetitie. Mocht IVO onverhoopt toch nog als twaalfde eindigen, dan speelt het in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Nooit Gedacht uit Geffen, de nummer twee uit de derde klasse D.

Dit weekend vrijwillige alcoholcontroles bij sportcomplexen in Venlo
vrijdag 9 mei 2014
In het weekend van 10 en 11 mei 2014 zijn blaastesten bij sportclubs in de gemeente Venlo gepland. Op basis van het druktebeeld ter plekke besluit I&O research waar zij de metingen verrichten. De metingen houden in dat bezoekers van het sportpark die op het punt staan het sportcomplex te verlaten en met auto of motor zijn, worden benaderd vrijwillig mee te werken aan het onderzoek in de vorm van een blaastest. Als de sporters of supporters willen meewerken aan de blaastest wordt een aantal gegevens genoteerd (waaronder leeftijd, geslacht, resultaat van de blaastest, etc.). Met deze gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan. Deelname aan de blaastest is vrijwillig. Deelname aan de blaastest is anoniem, er worden géén persoonsgegevens geregistreerd en de resultaten zijn niet te herleiden naar clubs of individuele personen. Er is géén politie aanwezig. Ook niet in de nabije omgeving en uitkomsten van de blaastesten worden niet verstrekt aan de politie, maar vernietigd na afloop van het onderzoek. Indien deelnemers dat wensen, wordt de uitslag van de blaastest aan hen medegedeeld. Zij weten dan ook of zij eventueel meer alcohol gedronken hebben dan wettelijk is toegestaan.

VHC Venlo verlengt contracten van Kloimstein en Fernandes
donderdag 8 mei 2014
Peter Kloimstein zal ook het volgend seizoen als hoofdcoach voor het eerste herenteam van VHC Venlo fungeren. Dat meldt de club vandaag op haar website. Kloimstein is met tussenpauzes al 35 jaar in diverse functies werkzaam voor de Venlose club en wist het afgelopen seizoen met zijn team te promoveren naar de hoofdklasse van de zaalhockeycompetitie. Doelstelling voor het komende seizoen is het klaarstomen van jeugdspelers voor het eerste elftal waardoor er een bredere basis zal ontstaan en handhaving in de hoofdklasse van het zaalhockey. Het wordt het vijfde seizoen voor de coach. Ook het contract van trainingscoördinator Bernardo Fernandes werd verlengd. Fernandes zal het komend seizoen als coach van het eerste damesteam optreden. Ook blijft hij zijn werkzaamheden als trainingscoördinator voortzetten. Ralf Thijssen blijft eindverantwoordelijke bij het eerste damesteam.

Dames VOS en VCH spelen beslissingswedstrijd op moederdag
dinsdag 6 mei 2014
De dames van VOS en VCH spelen aanstaande zondag een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de zesde klasse. Beide ploegen eindigden met een gelijk aantal punten op de eerste plaats waardoor een barrage noodzakelijk werd. De winnaar van dit ene duel promoveert naar de vijfde klasse. VOS kreeg het recht op een thuiswedstrijd omdat het uiteindelijk een beter doelsaldo dan VCH had. De wedstrijd vindt plaats op het complex aan de Merelweg in Venlo. Aanvang 12.00 uur.

FCV-Venlo sluit prima seizoen af met ongelukkige nederlaag
zondag 4 mei 2014
FCV-Venlo heeft vandaag in de laatste wedstrijd tegen SVEB op eigen terrein een 1-2 nederlaag geleden. Al snel kwam de ploeg van Leon Theuws op achterstand waarna een spannend duel ontstond met veel mogelijkheden voor FCV om de gelijkmaker te scoren. “En net toen we dachten dat er wat te halen viel, scoorde SVEB vroeg in de tweede helft de 0-2”, vertelt Theuws. “Daarna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van SVEB en een kwartier voor tijd scoorden we de aansluitingstreffer. En daar bleef het bij. Ik moet zeggen dat we meer hadden verdiend, maar we hadden pech en misten te veel kansen. Ik denk dat het ons dit seizoen wat tegen heeft gezeten. Men zegt altijd dat pech en geluk elkaar in het voetbal compenseren, maar we hebben toch over het gehele seizoen genomen een punt of zes, zeven te weinig gekregen.” FCV-Venlo startte het seizoen aarzelend met een gelijkspel en drie opeenvolgende nederlagen. Daarna herstelde de ploeg zich uitstekend en was zelfs even in de race voor de laatste periode. Na vierde te zijn geworden in de vijfde klasse wist FCV via de nacompetitie te promoveren naar de vierde klasse en de ploeg had aanvankelijk wat aanpassingsproblemen. “Gaande het seizoen hebben we gezocht naar de ideale samenstelling”, zegt Theuws. “en we hebben grote stappen weten te zetten. Ons doel was handhaving. Terugkijkend mogen we tevreden zijn, hoewel je als coach altijd altijd meer wilt. Verdedigend staat het goed, alleen we scoren te weinig. Maar dat is ook een kwaliteit.” Theuws heeft het naar zijn zin bij de club uit ‘t Ven. In januari verlengde hij zijn contract met een seizoen. Op dus naar het nieuwe seizoen. Wat zijn de vooruitzichten? Theuws: “Hoewel we zo’n beetje het maximale uit de groep hebben gehaald, zit er toch nog wel rek in de jeugdige spelers. We zijn op dit moment in gesprek met een aantal jongens die hebben aangegeven bij ons te willen spelen. Dat zou een welkome aanvulling voor het komende seizoen zijn. Wellicht dat we dan verdere stappen kunnen zetten.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – SVEB.

VCH daalt geruisloos af naar de vijfde klasse
zondag 4 mei 2014
VCH heeft ook zijn laatste wedstrijd in de vierde klasse F verloren. De gedegradeerde ploeg van Wil Berden verloor na een 1-3 ruststand met 1-4 van SV Oostrum. Berden zal een jaar geleden een stuk vrolijker van het veld zijn gelopen nadat hij in en tegen Ysselsteyn met FCV-Venlo via de nacompetitie naar de vierde klasse wist te promoveren. De coach had het moeilijk dit seizoen. Spelers die op het laatste moment vertrokken of lager gingen spelen, blessures en een gebrek aan mentaliteit bij de spelersgroep waardoor trainingen nauwelijks werden bezocht, moeten hem niet vrolijk hebben gestemd. Ook in de laatste wedstrijd bakte VCH er, zeker in de eerste helft, maar weinig van. De equipe speelde met veel jeugdige spelers en er ontbraken enkele ervaren krachten. Al snel keek de onsamenhangend spelende ploeg door verdedigingsfouten tegen een verdiende en hopeloze 0-3 achterstand aan. De naar Venray vertrekkende Chris Wilschut tekende overigens voor de 0-2. Dat was tevens zijn honderdste competitietreffer voor de Oostrummers en dat werd luidkeels en met veel enthousiasme gevierd. Sjors Burm wist via een fraaie treffer voor rust nog wel tegen te scoren en hij had ook nog de 2-3 op zijn voet maar de bal miste net doel. Het zou de verhoudingen binnen het veld ook niet goed hebben weergegeven want Oostrum bleek in het eerste part een meester in het om zeep helpen van juweeltjes van kansen. Na rust bracht Oostrum al snel de 1-4 op het scorebord en daarmee was het eigenlijk gedaan. VCH bleek niet in staat nog potten te breken, Oostrum vond het welletjes: 1-4. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – SV Oostrum.

Blerick zegeviert in topper die geen topper was
zondag 4 mei 2014
Blerick versloeg vandaag op het eigen sportpark ’t Saorbrook koploper Rood Wit’62 met 2-1. Veel schoten de Blerickenaren met de zege niet op want de Helmondenaren hadden hun kampioensfeestje al lang en breed achter de rug en de ploeg van Jay Driessen was al verzekerd van de nacompetitie. Een topper die eigenlijk geen topper was dus. In een prima wedstrijd toonde Blerick zich in de eerste helft de betere ploeg hetgeen tot uiting kwam in een 1-0 voorsprong voor Blerick bij rust. Na de thee waren de rollen omgedraaid en had Rood Wit’62 het betere van het spel. Na een uur kwamen de Helmondenaren dan ook op gelijke hoogte. Even leek het erop of Rood Wit’62 de punten mee naar huis zou nemen toen een inzet de Blerickse paal raakte. In de slotfase beslisten de zwartwitten echter het duel in Blericks voordeel: 2-1. Door de winst sluit Blerick de reguliere competitie af met slechts een puntje achterstand op kampioen Rood Wit’62. De nacompetitie wacht… Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Rood Wit’62.

Mustangs biedt uitstekend partij tegen koploper MULO 2
zondag 4 mei 2014
Mustangs Venlo ontving vandaag koploper MULO 2 uit Helmond en verloor met 4-13. De Venlonaren wisten dat het een zware dobber zou worden tegen de nog ongeslagen Brabanders. Tot nu toe wisten de Helmondenaren alle wedstrijden te beëindigen in zeven innings en met tien of meer punten verschil. Ondanks het feit dat Mustangs dapper weerstand bleef bieden, bleek de koploper zowel aan slag als verdedigend een maatje te groot. Tot en met de derde inning kon Mustangs nog aardig aanhaken. Stand na drie innings: 3-5. Langzaam maar zeker liep MULO echter steeds verder uit. Mustangs kon in de tweede helft van de wedstrijd geen vuist meer maken aan slag. Verdedigend weerhielden de Venlonaren MULO ervan om de wedstrijd weer vroegtijdig te beëindigen door een aantal prachtige veldacties. (bron: mustangs venlo)