MEI 2013

 

VCH-trainer Ger Verheijen: “We hebben er niet alles uit gehaald.”

TSC’04 en VCH uitgeschakeld, IVO lijdt 3-0 nederlaag (update)
maandag 27 mei 2013
Geen verrassingen in Deurne. SJVV had eerder in De Boekend tegen VCH al duidelijk gemaakt welke ploeg de sterkste was en won met 0-3. De thuiswedstrijd zou een formaliteit worden en die verwachting kwam ook uit. Zou de ploeg van Ger Verheijen (foto boven) nog enige hoop koesteren om te overleven, dan werd die hoop al na twee minuten de grond ingeboord toen Frank van Mullekom de 1-0 voor de thuisclub aantekende. Na een kwartier stond het al 3-0 en de ploegen gingen rusten bij een 5-0 stand. Na rust liep SJVV nog naar 7-0 uit. Dat VCH in de slotfase nog twee keer scoorde was alleen maar interessant voor de statistieken. VCH-trainer Ger Verheijen kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen seizoen. “De wedstrijden tegen SJVV waren typerend voor het afgelopen seizoen”, laat Verheijen aan indewandelgangen.com weten. “Thuis verloren we met wat pech en uit hadden we gewoon niet de veerkracht om er nog wat van te maken. Dat is jammer want de huidige selectie is in potentie echt derde klasse waardig. De wisselvalligheid sluipt het hele seizoen al in de groep en we hebben geprobeerd dit eruit te halen. Dat is niet gelukt en dus hebben we er niet alles aan gedaan om tot het maximale resultaat te komen.” Verheijen zal eerst gaan genieten van een korte vakantie op Kreta. Daarna bekijkt hij hoe hij het komende seizoen in gaat vullen.
Voor TSC’04 kwam er vandaag een einde aan het avontuur in de nacompetitie. Had de equipe van Grad Xhofleer de zege in Panningen nog uit handen laten glippen, op het eigen sportpark Bakenbos gingen de Tegelenaren met 0-1 tenonder tegen dezelfde opponent. Het enige doelpunt van de wedstrijd schreef Robbert Leisink in de veertigste minuut op zijn naam. Door de nederlaag komt TSC’04 ook het volgend seizoen in de vierde klasse uit. Panningen komt in de volgende ronde uit tegen SJVV uit Deurne. De kans dat IVO de volgende ronde haalt lijkt uiterst klein. In Asten verloren de Veldenaren na een 0-0 ruststand met 3-0 van NWC. Zondag krijgen de mannen van coach Rob Jacobs de kans in eigen huis de schade te repareren om zo kans op promotie te behouden.

FCV-Venlo wint in Kronenberg en promoveert naar de vierde klasse
zondag 26 mei 2013
FCV-Venlo heeft in en tegen Kronenberg door een 0-1 overwinning promotie naar de vierde klasse afgedwongen. De ploeg uit ‘t Ven had nauwelijks problemen met de oranjehemden die aanvallend niet in staat waren een vuist te maken. De zege was dan ook volkomen verdiend.

Het duel speelde zich in de eerste helft in de stromende regen vooral op het middenveld af. Het beroerde weer zorgde voor een glad veld waardoor nogal wat spelers moeite hadden om op de been te blijven. Het notitieblokje kon opgeborgen blijven omdat er geen enkele kans voor beide partijen te noteren viel. Of het moest de verdwaalde bal in het strafschopgebied van Kronenberg zijn die stomtoevallig de paal raakte. Na de thee kwam er wat meer leven in de brouwerij. In die van FCV wel te verstaan want de formatie van Wil Berden ging energiek van start. Na vijf minuten kopte Stan Theelen net over en twee minuten later trof Guus de Grood het doel na een corner: 0-1. Dat was het sein voor coach Hans Winkelhag van Kronenberg om een dubbele wissel toe te passen. Dat zette weinig zoden aan de dijk want FCV bleef de betere ploeg en de solide defensie gaf geen enkele kans weg. Omdat Kronenberg druk probeerde te zetten en regelmatig balverlies leed, kwamen er meer kansen voor FCV. Na een kwartier miste Stan Theelen voor FCV op aangeven van Mikey Jessen het doel op een haar en na 28 minuten knalde De Grood de bal op de paal. Dezelfde paal behoedde Kronenberg negen minuten later opnieuw voor een grotere achterstand. Dit keer was het Khalid Ait Ali die het doel van de Kronenbergse doelman Michel Rijs onder vuur nam en slechts de paal trof. Een minuut voor tijd kreeg het radeloze en fantasieloze Kronenberg dan toch twee kansen op rij. Bram Wijnhoven zag zijn schot gekeerd door FCV-keeper Martin Ververgaert en in de rebound schoot John Verstappen hoog over. De zeer zwak leidende arbiter Jaeqx liet om onbegrijpelijke redenen nog een minuut of tien naspelen. Het mocht niet baten. FCV-Venlo hield eenvoudig stand en het zal vanavond in ’t Ven ongetwijfeld nog lang onrustig blijven. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Kronenberg – FCV-Venlo.

Swift speelt in de kruisfinale tegen Spes
zondag 26 mei 2013
Spes versloeg vandaag op eigen terrein de dames van Rosolo met 14-9. Door dit resultaat eindigt de ploeg uit Milsbeek op de eerste plek in de topklasse en speelt in de kruisfinale over twee weken tegen de nummer vier en provinciegenoot Swift Velden dat met 13-6 van hekkensluiter DSV won. In de tweede kruisfinale staan De Korfrakkers uit Erp en Rosolo tegenover elkaar. De kruisfinales worden in Velden afgewerkt.

 

Blerick nog steeds niet zeker van tweede plek
zondag 26 mei 2013
De hockeyheren van Blerick hebben vandaag verzuimd defintief beslag te leggen op de tweede plaats in de derde klasse D. Op bezoek bij Oirschot kwam de ploeg van Ruud Kleuskens niet verder dan een 4-4 gelijkspel. Omdat nummer drie Basko met 1-3 bij Boxmeer won, kan de formatie uit Veldhoven Blerick nog achterhalen. Met nog slechts een duel te gaan, staat Blerick met 47 punten op een tweede plek en Basko met 45 op plaats drie. Aanstaande zondag ontvangt Basko Oirschot en Blerick stuit in eigen huis op nummer laatst Parkstad Limburg.

Grad Xhofleer: “De jongens weten wat er van ze verwacht wordt.” (foto: Jeu Lücker)

De weg naar promotie leidt voor TSC’04 via Panningen
vrijdag 24 mei 2013
Aanstaande zondag speelt TSC’04 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Panningen. De eerste wedstrijd in Panningen eindigde in een 1-1 gelijkspel, alhoewel TSC’04 er net zo goed met een overwinning vandoor had kunnen gaan. TSC’04 werd vorig seizoen kampioen in de vijfde klasse en kan nu opnieuw promoveren. Bij TSC’04 is het vertrouwen groot en met de club gaat het crescendo. Trainer Grad Xhofleer (foto) kwam twee jaar geleden binnen en moest TSC’04 terugbrengen naar de vierde klasse. “De club had een duidelijke visie waar ik mij goed in kon vinden”, stelt Xhofleer. “Ik kreeg de tijd om een nieuw elftal op te bouwen en binnen vijf jaar wilde de club een stabiele vierdeklasser worden.” Die doelstelling lijkt, nu TSC’04 voor promotie naar de derde klasse speelt, al bereikt. Xhofleer: “Na het kampioenschap vorig seizoen wilden we ook dit seizoen bij de top vijf eindigen. We hebben een jonge en talentvolle groep waar nog de nodige rek in zit. Promotie is echter geen noodzaak. Niets moet, alles mag. Over het te hanteren strijdplan is Xhofleer ook duidelijk. “We spelen aanvallend en willen de tegenstander snel onder druk zetten. Daar doe ik niet geheimzinnig over, we spelen op deze manier al twee seizoenen lang en daar putten we vertrouwen uit. De jongens weten wat er van ze verwacht wordt, het is aan hun om het zondag te laten zien”, besluit Xhofleer. De ploeg die als winnaar uit het tweeluik komt, neemt het in de finale op tegen VCH of SJVV. (bron: indewandelgangen.com)

SV Quick Boys’31/Venlo gaat Kwiek-Venlo heten, Paul Jans naar Kwiek
woensdag 22 mei 2013
Quick Boys/Venlo gaat vanaf het volgend seizoen als Kwiek-Venlo door het leven. Dat laat Peter Janssen van de club aan sportinvenlo.nl weten. Ook krijgt de vereniging andere clubkleuren. Blauwwit gestreepte shirts en zwarte broeken, naar Argentijns model. Vandaag werd ook bekend dat oud VVV’er Paul Jans (foto) het volgend seizoen de gelederen van Kwiek komt versterken. Dat geldt ook voor Rob Dorssers, nu nog keeper van HBSV.
Quick Boys/Venlo is een fusieclub die het vorig jaar ontstond tussen SV Quick Boys’31 en RKSV Venlo. Een min of meer gedwongen fusie omdat de gemeente Venlo van mening was dat de kosten van het onderhoud van het sportpark van RKSV Venlo niet in verhouding stonden tot het aantal leden van de club. “De nieuw ontstane fusieclub vaart er wel bij”, stelt Peter Janssen die verantwoordelijk is voor de technische zaken en afkomstig is van RKSV Venlo. Lees hier verder…

VCH heeft Houdini-act nodig om de finale nog te halen
maandag 20 mei 2013
Er zal een Houdini-act aan te pas moeten komen wil VCH nog ontsnappen aan uitschakeling in de nacompetitie. In De Boekend verloor de ploeg van Ger Verheijen enigszins geflatteerd maar wel verdiend met 0-3 van SJVV.

In de eerste helft had SJVV een licht veldoverwicht, mede door het vele slordige balverlies van de ploeg van Ger Verheijen. Toch waren de betere kansen voor VCH. Na tien minuten moest de Deurnese doelman aan de bak na een schot van Jeffrey Böhmers. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Jeffrey van de Mortel kon na slap verdedigen van de VCH-defensie vrij uithalen en dat deed hij met verve. De Blerickse goalie was kansloos op de kogel van de Deurnese nummer tien. In de twintigste minuut was het Fathi M’kaouar die met een venijnig schot de Deurnese doelman onder vuur nam. Deze wist de inzet tot corner te verwerken. Vier minuten later kreeg Davy Steegh een vrije kopkans maar zijn inzet was te slap. Vlak voor rust werkte Kevin Litjens voor VCH de bal net naast het Deurnese doel. Ruststand 0-1. Na de thee ontwikkelde zich een amusante en aanvankelijk gelijkopgaande strijd. VCH leek vastbesloten de opgelopen schade te herstellen. Toch waren de eerste kansen voor SJVV. In de zevende minuut na rust zag Jeffrey van de Mortel zijn schot net overzeilen en een minuut later tikte VCH-doelman Gwen Lamers een kogel van Ruud Dierker over zijn doel. Maar ook VCH liet zich bepaald niet onbetuigd. Na een uur spelen zag Dennis Steegh zijn fraaie solo door de Deurnese defensie niet beloond. Zijn schuiver belandde net naast de verkeerde kant van de paal. SJVV toonde zich in de laatste twintig minuten steeds sterker in de omschakeling en creëerde ook een overwicht. De ploeg combineerde steeds beter en effectiever. Dat resulteerde tien minuten voor tijd in de verdiende 0-2 door een kopbal van Thijs Matheij op fraai aangeven van Jeffrey van de Mortel die overigens een puike partij afleverde en ook verantwoordelijk was voor de 0-3 na een snelle uitval vijf minuten voor tijd. Het leed voor VCH was nog niet geleden want net voor het laatste fluitsignaal zag Davy Steegh zich genoodzaakt een doorgebroken speler van SJVV neer te halen. De uitstekend leidende arbiter Van de Rijt kon niets anders doen dan de rode kaart trekken. De kans dat VCH het nog redt lijkt niet erg aannemelijk. Hoewel, HBSV verloor een ronde eerder thuis met 1-4 van hetzelfde SJVV om in Deurne op een 0-3 voorsprong te komen. Het huzarenstukje slaagde echter net niet omdat SJVV net voor tijd nog wist te scoren. Hoop doet dus leven. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – SJVV Deurne.

Foto: Jeu Lücker

TSC’04 verrast wederom, IVO naar de volgende ronde
maandag 20 mei 2013
TSC’04 heeft in en tegen Panningen voor een verrassing gezorgd door er met 1-1 gelijk te spelen. De equipe van Grad Xhofleer kwam na 24 minuten door een doelpunt van Jordy Savelkoul zelfs op voorsprong. Lang konden de Tegelenaren niet genieten van de voorsprong want nog in dezelfde minuut scoorde Robin van Osch namens de thuisploeg de gelijkmaker. zondag kan TSC’04 door winst in eigen huis het karwei afmaken en zo een plek in de finale afdwingen. Enkele kilometers verderop haalde IVO de tweede ronde van de nacompetitie door thuis met 4-3 van DAW te winnen. Dat ging echter niet zonder slag of stoot want na een half uur keken de Veldenaren tegen een 0-2 achterstand aan. Omdat IVO in Schaijk met 0-0 had gelijkgespeeld, moest IVO nog minimaal drie keer scoren om de volgende ronde te halen. Dat gebeurde ook. Door doelpunten van Joep Sijbers, Dick Louwhoff en Rick Broekaart stond er na 66 minuten een 3-2 stand op het scorebord. Helaas voor IVO trof DAW via Rik Willems in minuut 73 doel: 3-3 en verlengen omdat beide ploegen nadien niet meer tot scoren kwamen. IVO besliste vier minuten voor tijd het duel in haar voordeel door een doelpunt van Joep Sijbers. NWC is de volgende opponent van IVO. De ploegen treffen elkaar zondag eerst in Asten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – NAW Schaijk.

Eerste Pinkstercross doorslaand succes
zondag 19 mei 2013
Gisteren en vandaag werd op circuit Zaarderheiken in Blerick de Pinkstercross verreden. Het was het eerste grote en officiële evenement dat door Motorcrossvereniging Venlo-Blerick op haar eigen thuishaven werd georganiseerd. In diverse klassen werd gestreden om de hoogste eer. In totaal deden er een slordige vierhonderd crossers mee aan de diverse wedstrijden. Het evenement werd mede dankzij het goede weer bijzonder goed bezocht. Klik hier voor enkele sfeerfoto’s van de Pinkstercross.

SJVV volgende hindernis voor VCH op weg naar de derde klasse
zondag 19 mei 2013
VCH ontvangt maandag SJVV in de eerste wedstrijd van de tweede ronde van de nacompetitie. Na de twee overwinningen op Maarheeze kan het niet anders zijn dat de Boekenders vol zelfvertrouwen de duels met SJVV ingaan. De ploeg uit Deurne eindigde in de reguliere competitie in de vierde klasse E zelfs een plaatsje lager dan Maarheeze dat overtuigend door VCH werd uitgeschakeld. Dus, kippetje eitje, een ABC’tje?

Het vorig seizoen liet VCH zich in de nacompetitie verrassen door Maarheeze. In Brabant won VCH nog met 0-1 om vervolgens de thuiswedstrijd met 1-3 te verliezen. Dit seizoen lagen de verhoudingen weer net iets anders. En dat is slechts een understatement want Verheijen (foto) en consorten waren dit keer veel beter in Maarheeze (1-3) en nog een klasse beter op eigen terrein: 6-1. Hoewel VCH in de afgelopen competitie zeer wisselvallig presteerde en Verheijen aan sportinvenlo.nl liet weten dat VCH weinig in de derde klasse te zoeken heeft, juist op grond van de prestaties dit seizoen, mag toch verwacht worden dat zijn pupillen vol voor promotie gaan. De volgende hindernis om die wens te bewerkstelligen voetbalt onder de naam SJVV uit Deurne. Die ploeg liet zich in de eerste ronde nog bijna verrassen door HBSV. De formatie uit Hout-Blerick was in eigen huis nog een maatje te klein voor SJVV. De Brabanders bleken op alle fronten te sterk, mede door een sterke defensie en een solide middenveld. Sterk in de omschakeling verraste SJVV HBSV keer op keer. HBSV verloor dan ook volkomen verdiend op eigen veld met 1-4. In Deurne tapte HBSV uit een ander vaatje en leek na een 0-3 voorsprong op een verlenging af te steven. Die hoop werd echter de grond ingeboord door een laat doelpunt van SJVV. Gevolg: een ontmoeting tussen de nummer vier van de vierde klasse E, SJVV, en de nummer twee van de vierde klasse F, VCH. De mogelijkheden? Welaan, SJVV moet een deuk in het zelfvertrouwen hebben opgelopen na het thuisduel tegen HBSV en VCH moet zelfvertrouwen hebben getankt na de twee prima duels tegen Maarheze, de nummer drie uit de vierde klasse E. Maar had VVV-Venlo ook niet zelfvertouwen getankt na de 0-1 overwinning bij Vitesse?

TSC’04 op bezoek bij Panningen, onbevangenheid versus wanhoop?
zaterdag 18 mei 2013
TSC’04 stuit maandag in de eerste wedstrijd van de tweede ronde van de nacompetitie op Panningen. Een klus die er wezen mag, een klus ook die mogelijk kan leiden tot een tweede promotie op rij.

De formatie uit Kepèl kwam dit seizoen een klasse hoger uit dan de ploeg van Grad Xhofleer (foto) en zag zich op de laatste wedstrijddag met de nacompetitie geconfronteerd door de nederlaag thuis tegen Sparta’18, dat daarmee het kampioenschap in de derde klasse C behaalde, en het gelijke spel dat Spcl. Irene thuis tegen Belfeldia afdwong waardoor Panningen net dat ene puntje tekort kwam om zich direct te handhaven. Het moge duidelijk zijn dat Panningen als favoriet van start gaat, hetgeen niet wil zeggen dat TSC’04 op voorhand kansloos is. De Tegelenaren verrasten dit seizoen al meerdere malen. Als promovendus reikte TSC dit seizoen tot de derde plek in de vierde klass F en in de eerste ronde van de nacompetitie versloeg de ploeg Bruheze door de uitwedstrijd met 0-1 te winnen en thuis met 2-2 gelijk te spelen. Bovendien schijnt het bij Panningen te rommelen. Trainer Jos Houben heeft zich ziek gemeld ‘na onenigheid met een aantal van zijn spelers’, zo meldde dagblad De Limburger afgelopen donderdag. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor twee spannende confrontaties tussen twee ploegen waarvan de een zich wanhopig probeert te handhaven in de derde klasse en de ander freewheelend de confrontatie aan kan gaan omdat niks hoeft en alles leuk is meegenomen. Het duel in Panningen begint om 14.30 uur, de return op sportpark Bakenbos in Tegelen staat zondag 26 mei op het programma.

VCH plaatst zich overtuigend voor volgende ronde van de nacompetitie
donderdag 16 mei 2013
VCH heeft zich donderdagavond eenvoudig voor de volgende ronde van de nacompetitie geplaatst. Wist de ploeg uit De Boekend zich al gesteund door een 1-3 overwinning bij Maarheeze, op het eigen sportpark Maassenhof pakte VCH nog eens stevig uit tegen de Brabanders: 6-1 (foto’s boven & onder)

Daar zag het overigens na een helft voetbal niet naar uit. Beide ploegen gingen rusten bij een 0-0 stand. In de eerste helft was VCH duidelijk de betere ploeg. Het heerste op het middenveld en het gaf geen kansen weg. Pas diep in de eerste helft toen Maarheeze wat opportunistischer ging spelen, de ploeg moest uiteindelijk twee doelpunten achterstand goedmaken, en er meer ruimte achter de verdediging van Maarheeze ontstond, wist de ploeg van Ger Verheijen zich twee grote kansen te creëren. Tot twee maal toe verscheen Jeffrey Böhmers vrij voor de keeper van Maarheeze en twee maal miste hij jammerlijk. Na rust kwam VCH vlot uit de startblokken en Böhmers moet ‘drie maal is scheepsrecht’ hebben gedacht want na vijf minuten passeerde de aanvaller op rechts de verdediging van Maarheeze en schoot de bal onberispelijk in: 1-0. Tien minuten later had Maarheeze de kans om op gelijke hoogte te komen toen Bram Linders vrij voor de keeper van VCH verscheen. Hij schoot de bal echter hoog over. Daarmee leek het verzet van Maarheeze gebroken. De ploeg kwam er nauwelijks nog aan te pas. Via een fraaie voorzet van Dennis Steegh kopte Fathi M’kaouar na 63 minuten de 2-0 binnen. Door toedoen van Robert van de Broek kwam Maarheeze nog even terug. Hij scoorde na 65 minuten enigszins gelukkig via de Blerickse doelman de 2-1. Er volgde een chaotische periode met enkele grote kansen voor VCH. Maar ook Maarheeze kreeg enkele kleine kansjes tegen het sterkere VCH, maar de ploeg wekte nimmer de indruk de achterstand nog goed te kunnen maken. Een kwartier voor tijd maakte Fathi M’kaouar aan alle onzekerheid een einde. Hij werd in het strafschopgebied neergelegd en benutte zelf de penalty: 3-1. Tien minuten voor tijd was het dezelfde Fathi M’kaouar die verantwoordelijk was voor de 4-1 op aangeven van Hakan Yilderim. Het toetje bewaarde de ploeg uit De Boekend echter voor het laatst, zoals het ook hoort. Achraf M’kaouar en Sjors Burm schoten op onnavolgbare wijze de 5 en 6-1 binnen. M’kaouar via een kanonschot dat ook insloeg als een bom en Burm met een afstandschot, buitenkant voetje, zoals dat in het jargon heet. VCH komt in de volgende ronde uit tegen SJVV uit Deurne.

TSC’04 naar volgende ronde, HBSV redt het net niet
donderdag 16 mei 2013
TSC’04 weet zich in de volgende ronde van de nacompetitie. Na de 0-1 zege bij Bruheze leek de return op het eigen sportpark Bakenbos een formaliteit en daar zag het na een half uur ook naar uit. De ploeg van Grad Xhofleer leidde op dat moment met 2-0 door twee treffers van Michel van Oijen. Toch kwam Bruheze nog terug in de wedstrijd door een doelpunt van Giovanni Christina na 35 minuten. In de allerlaatste minuut tekende Leon Hesen voor Bruheze via een strafschop zelfs nog de gelijkmaker aan, maar de tijd was te kort om nog potten te breken. HBSV leek na de 1-4 thuisnederlaag volslagen kansloos tegen het Deurnese SJVV. Toch stond de formatie uit Hout-Blerick na 75 minuten op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Stan Hovens. Mike Jacobs en Joey Kreyts, voldoende om de drie doelpunten achterstand na het eerste duel te compenseren. Een minuut voor tijd dompelde Jeffrey van de Mortel de equipe van Roland Heger echter in rouw door de 1-3 te scoren. Door dat resultaat is HBSV uitgeschakeld. TSC’04 mag in de volgende ronde proberen Panningen een loer te draaien.

RKDSO gepromoveerd, nacompetitie lijkt voorbij voor HBSV
zondag 12 mei 2013
Het ziet er niet naar uit dat HBSV de volgende ronde van de nacompetitie haalt. De Hout-Blerickenaren gingen op eigen terrein na een 0-2 ruststand fors tegen SJVV uit Deurne onderuit: 1-4 (foto boven). De return aanstaande donderdag lijkt daarom een formaliteit. De andere Venlose ploegen deden het aanmerkelijk beter. In Maarheeze versloeg VCH de plaatselijke club met 1-3 en Bruheze verloor thuis met 0-1 van TSC’04 door een doelpunt van Jordy Savelkoul twee minuten voor tijd. FCV-Venlo liet er in ‘t Ven bepaald geen gras over groeien en versloeg SVOC’01 met maar liefst 6-1 waardoor een overwinning op en in Kronenberg op 26 mei voldoende is voor promotie naar de vierde klasse. In de zesde klasse D pakte RKDSO zoals verwacht de punten. Nummer laatst Menos, dat dit seizoen geen enkel duel wist te winnen, verloor ook vandaag: 0-7. Door de zege is de ploeg uit Lomm winnaar van de derde periode en promoveert rechtstreeks naar de vijfde klasse. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – SJVV Deurne.

Swift plaatst zich voor kruisfinale
zondag 12 mei 2013
De korfbaldames van Swift uit Velden hebben zich alsnog voor de kruisfinale weten te plaatsen. Daar zag het aan het begin van de tweede helft van de competitie allerminst naar uit. De ploeg stond vijfde maar na een reeks uitstekende prestaties zette de ploeg vandaag de voorlopige kroon op het werk door een knappe zege bij De Korfrakkers, een van de drie koplopers. In Erp werd het 6-10. Omdat concurrent Altior in eigen huis met 8-15 van Spes verloor, is plaatsing voor de kruisfinale een feit. Swift sluit de veldcompetitie in de topklasse af met een thuisduel tegen DSV.

Hockeyheren Venlo missen play-offs op haar na, Blerick stelt orde op zaken
zondag 12 mei 2013
De heren van VHC zijn er in de eerste klasse C niet in geslaagd de play-offs te bereiken. De Venlonaren verloren in Breda met 4-3 van kampioen Zwart-Wit. Door de nederlaag en de winst van MEP, moet de ploeg van Peter Kloimstein MEP op de valreep voor laten gaan. Venlo verkocht zijn huid zeer duur in Breda. Nadat Zwart-Wit op 1-0 was gekomen, zorgden doelpunten van Thijs van Haren en Florian Teichelkamp voor een 1-2 voorsprong voor VHC. Nog voor rust wisten de Bredanaren de achterstand weer om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Na rust scoorde Zwart-Wit ook nog de 4-2 waarna Job Baeten de eindstand op 4-3 bepaalde. Daarmee eindigt VHC de competitie op een knappe derde plaats. De heren van Blerick hebben zich vandaag uitstekend hersteld van de verrassende 3-2 nederlaag de vorige week bij Civicum. Hoewel het in de eerste helft niet helemaal van een leien dakje ging, pakte de formatie van coach Ruud Kleuskens vandaag tegen Boxmeer toch flink uit: 8-3 (foto boven). Boxmeer kwam voor de thee tot twee keer toe op een voorsprong door een strafcorner en een strafbal. Blerick stelde echter voor de pauze al orde op zaken en nam een meer dan terechte 3-2 voorsprong. In de tweede helft liep Blerick vervolgens eenvoudig naar 8-3 uit. Met nog twee duels te gaan staat Blerick met 46 punten uit twintig duels stevig op de tweede plaats in de derde klasse D. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Boxmeer.

Swift op bezoek bij een van de drie koplopers
zaterdag 11 mei 2013
De dames van Swift Velden gaan zondag op bezoek in Erp bij De Korfrakkers, de ploeg die de koppostitie in de topklasse deelt met Spes en Rosolo. Het trio is inmiddels al verzekerd van de kruisfinale. Dat is nog niet het geval met Swift. De ploeg neemt momenteel de vierde plek in met twaalf punten uit evenveel duels, op slechts een punt gevolgd door Altior. De wedstrijd tegen De Korfrakkers is dus van cruciaal belang, maar ook bijzonder lastig. Met nog slechts twee duels te gaan is de kans niet ondenkbaar dat Swift de kruisfinale toch haalt, zelfs wanneer de Veldense dames zondag mochten verliezen want Altior krijgt het ook niet gemakkelijk. Die formatie ontvangt zondag namelijk een van de andere koplopers: Spes uit Milsbeek. Daarnaast kan de ploeg van Jan Kooiman vertrouwen op de laatste competitieronde wanneer Swift het laag geklasseerde DSV ontvangt en Altior op bezoek moet bij Be Quick dat nog een theoretische kans op plaatsing voor de kruisfinale heeft.

Civitas wint bekerfinale van Forza Schouwen-Duiveland
donderdag 9 mei 2013
De heren van Civitas Venlo hebben vandaag in de eigen Ruben Kogeldans Sporthal de bekerfinale volleybalregio Zuid gewonnen. Het Zeeuwse Forza Schouwen-Duiveland werd met 3-2 verslagen. De Venlonaren legden eerder in 2010 en 2011 ook al beslag op het kleinood. Setstanden: 25-17, 23-25, 27-29, 25-18 en 15-11.

Periodekampioenen zesde klassen Zuid II promoveren rechtstreeks
donderdag 9 mei 2013
Clubs die in de zesde klasse, afdeling Zuid II, een periodetitel hebben behaald hoeven geen nacompetitie te spelen maar promoveren rechtstreeks. Een en ander is het gevolg van een maatregel die de KNVB heeft getroffen nadat bleek dat er door een aantal fusies plekken vrij zouden komen in de diverse vijfde klassen van de afdeling. Dit betekent dat EWC’46 en Elsendorp in de zesde klasse D al verzekerd zijn van promotie. Bij die twee ploegen kan zich tijdens de laatste competitieronde zondag ook RKDSO scharen wanneer de ploeg uit Lomm een puntje weet te behalen op bezoek bij Menos dat met slechts drie punten stijf onderaan staat. RKDSO zou dan de derde periode pakken en dus direct promoveren. Naaste belager is GFC’33 uit Grubbenvorst dat Fiducia ontvangt en drie punten achterstand heeft op RKDSO. Mocht RKDSO toch verliezen en GFC’33 winnen, dan volgt er een beslissingswedstrijd.

Heren van Civitas spelen bekerfinale
donderdag 9 mei 2013
De heren van volleybalvereniging Civitas uit Venlo spelen vandaag in de Ruben Kogeldans Sporthal de bekerfinale van de volleybalregio Zuid. Tegenstander is Forza Schouwen-Duiveland, een fusieclub uit Bruinisse en Zierikzee. Civitas wist in 2010 en 2011 ook al beslag te leggen op de beker. Dit keer haalden de Venlonaren de finale door op 10 april Ledub in de halve finale met 3-0 te verslaan. De wedstrijd begint om 18.00 uur.

Nacompetitie lonkt voor RKDSO uit Lomm
woensdag 8 mei 2013
RKDSO verkeert de laatste weken in uitstekende vorm. Er werden, naast een gelijkspel tegen Hegelsom, alleen maar overwinningen geboekt en de laatste nederlaag werd 30 maart tegen HRC geleden. Zelfs koploper EWC’46 werd onlangs op een 2-0 nederlaag getracteerd en ook GFC’33 verloor op eigen terrein van RKDSO. Door de prima prestaties vindt de ploeg uit Lomm zich terug op de vierde plek in de zesde klasse D. Een prestatie die er wezen mag, gezien de beroerde resultaten die DSO de laatste jaren boekte. De nacompetitie lonkt zelfs. Wanneer de ploeg zondag bij Menos een puntje weet te scoren, en dat moet mogelijk zijn omdat de formatie uit Landhorst tot dusver nog geen enkele overwinning wist te behalen, is de ploeg van Jos Houben verzekerd van deelname aan de nacompetitie met kansen op promotie naar de vijfde klasse.

Quick Boys/Venlo na 0-4 winst weer vierdeklasser
zondag 5 mei 2013
Quick Boys’31/Venlo heeft de zondagmiddag de titel in de vijfde klasse F weten binnen te halen. In Oirlo werd het tegen SVOC’01 een afgetekende 0-4 zege voor de gasten uit Venlo die daarmee het volgend seizoen hun opwachting maken in de vierde klasse. Dat Quick Boys’31/Venlo kampioen zou worden, stond rond de winterstop al vast. De ploeg barst van de kwaliteit en heeft, zeker gezien het niveau in de vijfde klasse, een uitmuntende selectie. Toch werd het na de winterstop nog spannend toen Kronenberg dichtbij kwam. Uiteindelijk kon de fusieclub uit Venlo het eigenhandig op de laatste speeldag van de competitie beslissen en deed dat vol overtuiging. De Venlose formatie van trainer Ron Janssen (foto) won met 0-4 door doelpunten van, onder andere, Dennis de Jong en Chris van Cann. Na het laatste fluitsignaal kwam de ontlading bij de spelers en staf. Trainer Ron Janssen verdween onder de douche en rond kwart over vijf maakte iedereen aanstalten om naar Venlo te gaan voor een uitgebreider feest. Janssen zelf wist niet wat hem te wachten stond in Venlo, zei hij voor de microfoon van L1. “We hebben ons er extra niet mee bemoeid en ons volledig op deze wedstrijd gericht. Uiteindelijk moest er gewonnen worden om Kronenberg niet dichterbij te laten komen. Dat is nu gedaan en dus zien we wel wat ze in de kantine voor ons in petto hebben”, aldus de trainer van Quick Boys’31/Venlo. (bron: indewandelgangen.com, foto: Jeu Lücker)

Venlosche Boys in veilige haven
zondag 5 mei 2013
Venlosche Boys heeft zich in de tweede klasse H definitief veilig gespeeld. Tegen directe concurrent Margriet werd in Oss met maar liefst 1-5 gewonnen. Bij rust stond de ploeg van Jay Driessen al met 0-2 voor. De Venlose treffers kwamen op naam van Luuk van Veggel (2x), Jules Martens, Jerry Schluter en Benji Nunumete. Met 33 punten uit 25 duels staat Venlosche Boys nu op een geruststellende zevende plek in de tweede klasse H. Aanstaande zondag werken de Boys de laatste competitieronde af op de eigen Alde Wielerbaan tegen Wilhelmina’08 dat de wedstrijd zal zien als voorbereiding op de nacompetitie. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel. Jay Driessen kan zich met een gerust hart voorbereiden op zijn nieuwe taak als coach van het een klasse lager spelende SV Blerick.

Sparta’18 pakt titel, IVO laat het afweten en Irene in veiligheid
zondag 5 mei 2013
In de derde klasse C is de titel zoals verwacht naar Sparta’18 gegaan. De Sevenummers wonnen in Panningen na met 0-3 voorgestaan te hebben uiteindelijk toch nog nipt met 2-3. De enige concurrent IVO liet het bij het reeds gedegradeerde Merefeldia volledig afweten: 4-0. Spcl. Irene speelde zich ten koste van Panningen veilig door op het eigen sportpark Bakenbos met 1-1 tegen Belfeldia gelijk te spelen (foto boven). Door dit resultaat blijft Irene Panningen net een puntje voor. FC Oda, SV Budel en IVO spelen nu nacompetitie, Belfeldia en Merefeldia zijn gedegradeerd. Blerick verloor vandaag in eigen huis met 1-3 van SC Helmondia. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Spcl. Irene – Belfeldia.

VCH verslaat in eigen huis kampioen VOS
zondag 5 mei 2013
In de vierde klasse F waren de kaarten wat de Venlose clubs betreft al geschud. VOS veroverde de vorige week al het kampioenschapkampioen, VCH, TSC’04 en HBSV spelen nacompetitie om promotie naar de derde klasse en DEV-Arcen was al veilig. Toch stonden er vandaag nog twee leuke duels op het programma. In De Boekend stuitten de nummers twee en een op elkaar en op sportpark Schansheide kruisten de nummer vier HBSV en de nummer drie TSC’04 de degens. VOS legde bij VCH met 2-1 het loodje (foto boven) en TSC’04 won na een 0-0 ruststand met 0-1 van HBSV (foto onder). Vier Venlose ploegen eindigden zo op de eerste vier plaatsen. VOS is eerste met 49 uit 22, gevolgd door VCH met 45 punten en TSC’04 met 44 punten en HBSV met 39 punten. DEV-Arcen eindigde op een verdienstelijke negende plek met 25 punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – TSC’04. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – VOS.

Venlose hockeyheren winnen topper van Helmond
zondag 5 mei 2013
Op de Herungerberg hebben de heren van Venlo in de eerste klasse C uitstekende zaken gedaan door met 4-3 van Helmond te winnen (foto onder). Het zag er lang naar uit dat de formatie van Peter Kloimstein met lege handen achter zou blijven. Bij rust leidde Helmond met 0-1. Na rust liepen de Brabanders via 0-2 uit naar 1-3. Toch zou dat niet voldoende blijken want Job Baeten en Florian Teichelkamp (2x) zorgden ervoor dat de punten in Venlo bleven. Eerder had Job Baeten via een tip-in ook al voor de 1-2 gezorgd. Door de winst blijven de Venlonaren op plek twee staan, een plaats die recht geeft op het spelen van play-offs met als inzet promotie naar de overgangsklasse. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitieronde neemt Venlo het in Breda op tegen Zwart-Wit. De Bredanaren zijn al kampioen. Dat zou een voordeel kunnen zijn omdat de spelers met hun gedachten wellicht al op Ibiza verkeren, maar normaal gesproken zal Venlo het tegen de ploeg die tot dusver al meer dan honderd keer scoorde bijzonder moeilijk krijgen. Ook de Venlose dames wonnen in de eerste klasse C. In Breda won de ploeg van Ralf Thijssen na een dubbelblanke ruststand met 0-2 van de plaatselijke trots. Dieuwke Baeten en Yvette van de Ven waren verantwoordelijk voor de treffers. In dezelfde klasse speelden de dames van Tegelen met thuis met 3-3 gelijk tegen Hopbel.In de derde klasse D strijden de heren van Blerick ook nog steeds om promotie. De de tweede plaats biedt wat dat betreft perspectieven. Toch werd er vandaag verrassend verloren van Civicum. In Cuijk bleek de thuisploeg te sterk: 3-2. Blerick had echter het geluk dat ook nummer drie en concurrent Basko verloor, met dank aan stadgenoot Tegelen dat met 2-1 won. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VHC – Helmond.

Champagne staat koud bij Quick Boys/Venlo
zaterdag 4 mei 2013
Wie een maand of drie geleden beweerd zou hebben dat het nog tot de laatste competitieronde zou duren vooraleer er een kampioen in de vijfde klasse F bekend zou zijn, zou voor gek versleten zijn. Afgevoerd worden naar een oord waar het beter toeven was voor een halve gare. Nu zou dezelfde persoon waarschijnlijk als profeet worden bestempeld want inderdaad, vandaag pas wordt beslist wie er met de titel in de vijfde klasse F aan de haal gaat. Quick Boys/Venlo leek onstuitbaar. Het veegde regelmatig de vloer aan met zijn tegenstanders en liep steeds verder uit. Maar er kwam de klad in het spel van de ploeg van Ron Janssen en Kronenberg kwam zelfs langszij. Het leek erop dat beide equipes de laatste competitieronde in zouden gaan met een gelijk aantal punten. Daar stak VVV’03 echter een stokje voor, zeg maar een heuse balk want John Buksak en de zijnen versloegen de vorige week zondag Kronenberg met 2-0. Gevolg: VVV’03 veilig, Kronenberg drie punten achter op Quick omdat die ploeg met 5-1 van Meterik won. Zondag hebben de Venlonaren aan een punt voldoende om de champagneflessen te laten knallen. Niet zo heel eenvoudig overigens want Quick moet op bezoek bij de nummer drie, SVOC’01. Wanneer de ploeg uit Venlo-Zuid toch zou verliezen en Kronenberg wint thuis van Merselo, volgt er een beslissingswedstrijd.

Zo ontspannen zullen de heren van Quick zondag waarschijnlijk niet langs de zijlijn zitten

Venlosche Boys kan zich in Oss definitief veilig spelen
zaterdag 4 mei 2013
Voor Venlosche Boys staat er zondag een uiterst belangrijk duel op het programma. De Venlonaren nemen het in Oss op tegen Margriet dat op slechts twee punten van de Boys staat op een plek die de ploeg uit Oss zal veroordelen tot het spelen van de nacompetitie om handhaving te realiseren. Met nog twee competitierondes voor de boeg hebben Nulandia, Prinses Irene en Venlosche Boys elk dertig punten uit 24 wedstrijden. Margriet heeft 28 punten en staat op plek elf. NWC en Mierlo-Hout hebben elk 25 punten en staan op plaats twaalf en dertien. Helden is reeds gedegradeerd. Nummer dertien degradeert ook en de nummers elf en twaalf spelen nacompetitie. Bij winst is de ploeg van de naar Blerick vertrekkende coach Jay Driessen definitief veilig. Ook een gelijkspel zou een aardig resultaat zijn omdat Venlosche Boys het karwei dan een week later tijdens de laatste competitieronde thuis tegen Wilhelmina’08 af zou kunnen maken. Bij verlies belanden de Boys hoe dan ook in een zeer precaire situatie.

Twee toppers en stadsderby’s die nergens om gaan
vrijdag 3 mei 2013
Ondanks het feit dat er twee stadsderby’s op het programma staan, staat er zondag tijdens de laatste competitieronde vanuit Venloos perspectief in de vierde klasse F hoegenaamd niets meer op het spel. Afgelopen zondag pakte VOS de titel via een 2-1 overwinning op Leunen en legde HBSV beslag op de derde periode. VCH nam de eerste periode van VOS over en TSC’04 is de rechtmatige eigenaar van de tweede periode. Voeg daarbij dat promovendus DEV-Arcen geen moeite had om zich te handhaven en de conclusie is snel getrokken dat de wedstrijden nergens meer om gaan. Raar natuurlijk omdat de nummers een en twee en drie en vier elkaar zondag ontmoeten. In de Boekend ontvangt nummer twee VCH stadgenoot VOS en nummer vier HBSV ontvangt op sportpark Schansheide nummer drie, TSC’04 uit Tegelen. Eveneens een stadsderby derhalve. Omdat het om des keizers baard gaat, mogen toeschouwers wellicht rekenen op twee wedstrijden waarin onbevangen wordt gevoebald. Altijd leuk, ligstoeltje erbij en genieten maar. Voor VCH, HBSV en TSC’04 is het tevens een leuke voorbereiding op de nacompetitie. Onderin is Melderslo gedegradeerd en strijden Leunen en Sporting ST nog tegen degradatie.

Spanning te snijden in derde klasse C, alle opties behalve directe degradatie open
donderdag 2 mei 2013
Volop spanning in de derde klasse C. Wie sleept de titel binnen, welke ploeg is gedoemd promotie/degradatiewedstrijden te spelen en wie eist de derde periode op? Een ding staat als een paal boven water. Wanneer Sparta’18 zondag een puntje behaalt op bezoek bij Panningen, mag de ploeg uit Sevenum zich kampioen noemen. Maar daar zit hem net de crux. Panningen zal zijn huid boven de marktwaarde verkopen omdat de ploeg alles in het werk zal stellen om zich veilig te spelen. De mannen uit Kepèl moeten Irene voor zien te blijven om de nacompetitie te ontlopen. Beide ploegen hebben 25 punten uit 21 wedstrijden en Irene lijkt in het voordeel omdat de Tegelenaren het zondag thuis tegen het reeds gedegradeerde Belfeldia moeten opnemen. Met Irene is ook de equipe genoemd die in een vreemde situatie verkeert. De tricolores zouden zuiver hypothetisch gezien nog kunnen degraderen, maar ook promoveren! Wanneer de ploeg uit Tegelen zondag van Belfeldia verliest en Panningen zou het kampioenschap van Sparta’18 verstieren, speelt Irene de nacompetitie om degradatie te ontlopen. Mocht de ploeg echter winnen en SV Budel zou verliezen of gelijkspelen, dan pakt Irene doodleuk de derde periode, speelt het nacompetitie en zou dan nog kunnen promoveren. Hoe het ook zij, het lijkt erop dat Sparta’18 de titel gaat pakken. De enige concurrent, IVO Velden, mag nog enige hoop koesteren. Wanneer Sparta in Panningen toch het loodje legt en de Veldenaren winnen op bezoek bij degradant Merefeldia, staan beide ploegen in punten gelijk en volgt er een beslissingswedstrijd. Theoretiseren is leuk, de praktijk blijft leuker.