MEI 2012

 

DEV-ARCEN wint nacompetitie en promoveert naar de vierde klasse
maandag 28 mei 2012
Het vorig seizoen lukte het net niet. Toen moest DEV-Arcen de promotie aan Melderslo laten. Dit keer lieten de mannen van trainer Maurice Houben zich de kaas niet van het brood eten. Na eerder FCV-Venlo met 1-3 in ‘t Ven te hebben verslagen, was de ploeg vandaag in eigen huis te sterk voor SV Oostrum: 4-1. “Natuurlijk stond er wel wat spanning op de wedstrijd”, verklaarde Houben bij Omroep Venlo, “maar we hebben de wedstrijd vanaf het begin gedomineerd. We hebben volop kansen gecreëerd, daar waar Oostrum maar drie of vier kansen heeft gehad. Meer dan verrdiend dus.” Houben heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zich het volgend seizoen kan handhaven. “We hebben nog een jonge groep die compleet blijft. Ik ben ervan overtuigd dat we het volgend seizoen leuk in de vierde klasse mee kunnen draaien.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

In de strijd om promotie naar de derde klasse redde HBSV het niet. Werd er uit bij FC Oda nog verdienstelijk gelijkgespeeld, op eigen bodem ging het mis. De ploeg uit Hout-Blerick verloor met 1-3. Belfeldia bereikte wel de derde en laatste ronde, zij het nipt. In Roosteren werd met ruime cijfers gewonnen: 1-4. vandaag verloren de Belfeldenaren thuis met 2-4. Het volstond om de finale van de nacompetitie te bereiken. Die finale zal zondag 3 juni worden gespeeld op sportpark De Solberg in Beesel. Tegenstander is SHH uit Herten. De winnaar komt het volgend seizoen uit in de derde klasse.

Mustangs gaat wederom voor promotie
maandag 28 mei 2012
Mustangs leed de vorige week zondag een 6-8 nederlaag tegen Royals maar het mag hem de pret bij de Venlose honk- en softbalvereniging niet drukken. De vereniging beschikt over een fraaie accommodatie, het standaardteam doet nog volop mee in de strijd om promotie en in juni staat er aan de Toeperweg een internationaal softbaltoernooi op het programma. Lees verder…

Alemannia Aachen wint Top C-toernooi Venlosche Boys
maandag 28 mei 2012
Alemannia Aachen heeft de vijftiende editie van het Venlosche Boys Top C-toernooi op haar naam geschreven. De Duitsers wonnen in de finale met 1-0 van SC Heerenveen/Emmen. VVV/Helmond Sport wist beslag te leggen op de derde plaats door KAA Gent na strafschoppen te verslaan. Klik hier voor enkele foto’s van het toernooi.

VVV”03 gedegradeerd naar vijfde klasse
zaterdag 26 mei 2012
Ondanks een uitstekende tweede seizoenhelft en het ontlopen van directe degradatie, is VVV’03 er niet in geslaagd klassebehoud te bewerkstelligen. Twee weken geleden kregen de Venlonaren de eerste kans zich via de nacompetitie te handhaven. In een eerste beslissingswedstrijd verloor 03 met 1-2 van Bruheze. Vandaag kreeg 03 een tweede kans. Daarvoor was wel winst tegen SES noodzakelijk. Daar slaagde de ploeg niet in. In Ysselsteyn werd met 2-4 verloren. Bij rust stonden de manschappen van John Buksak en Harold Derix op een schijnbaar kansloze 0-3 achterstand. Toch kwamen de Venlonaren nog terug tot 2-3 en moest SES alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen. Vier minuten voor tijd maakte Gijs Bens zijn derde treffer en aan alle onzekerheid een eind: 2-4. Daarmee doet VVV het volgend seizoen een stapje terug.

Nacompetitie in beslissende fase
vrijdag 25 mei 2012
De Venlose clubs die nog verwikkeld zijn in de strijd om promotie of degradatie zijn in een beslissende fase beland. Voor VVV’03 is het zaterdag erop of eronder. In Ysselsteyn nemen de Venlonaren het op tegen SES uit Langenboom. De winnaar van het duel verzekert zich van nog een seizoen in de vierde klasse. De verliezer daalt af naar de vijfde klasse. De Venlose vierdeklassers beschikken over uitstekende papieren. Zowel Belfeldia als HBSV hebben maandag een thuisduel voor de boeg. Belfeldia won eerder uit met 1-4 bij Roosteren en daar lijkt geen vuiltje meer aan de lucht. HBSV speelde in Weert met 2-2 gelijk tegen FC Oda. Een overwinning volstaat om een plaatsje in de laatste en beslissende derde ronde af te dwingen. Ook DEV-Arcen staat er rooskleurig voor. Sportpark De Hondskamp kan Tweede Pinksterdag het toneel van een feestje worden. Wanneer de ploeg van Maurice Houben tegen SV Oostrum wint of gelijkspeelt, is promotie naar de vierde klasse een feit.

Biljartsport heeft ernstig te lijden onder vergrijzing
maandag 21 mei 2012
Het gaat misschien te ver om te spreken van een teloorgang van de biljartsport in Venlo. Feit blijft wel dat het ledental van de Venlose Biljart Bond in vergelijking met de hoogtijdagen zowat gehalveerd is. Over het hoe en waarom. Lees verder…

 


Venlosche Boys uitgeschakeld in nacompetitie
zondag 20 mei 2012
Venlosche Boys is er niet in geslaagd de 5-2 nederlaag eerder tegen Caesar in Beek weg te poetsen. De ploeg van Jay Driessen kwam op eigen bodem niet verder dan een 1-1 gelijkspel en is nu uitgeschakeld (foto boven). Belfeldia deed het aanzienlijk beter. De Belfeldenaren wonnen bij Roosteren met maar liefst 1-4 en verschafte zich daarmee een uitstekende uitgangspositie voor het bereiken van de volgende ronde. Ook DEV-Arcen deed goede zaken. Bij FCV-Venlo werd met 1-3 gewonnen. De Arcenaren kunnen op Tweede Pinksterdag promotie naar de vierde klasse bewerkstelligen door thuis tegen SV Oostrum minimaal gelijk te spelen. In de strijd om promotie naar de tweede klasse moest IVO andermaal een 5-3 nederlaag incasseren tegen Veritas. Eerder verloor de Veldense ploeg in eigen huis met dezelfde cijfers. De Veldenaren mogen nu hun vakantiekoffers inpakken. HBSV maakt nog steeds kans op promotie naar de derde klasse. De ploeg uit Hout-Blerick hield FC Oda in Weert op 2-2.

Mustangs verliest koppositie aan Royals
zondag 20 mei 2012
Mede door een grand slam van Royals in de tweede inning, is honkbalvereniging Mustangs haar ongeslagen status kwijt. Concurrent Royals won in Venlo met 6-8 en gaat nu aan kop in de vierde klasse N.

VCH – Maarheze 1-3

VCH lijdt onnodig verlies en is uitgeschakeld
donderdag 17 mei 2012
VCH is door Maarheze uit de nacompetitie geknikkerd. De ploeg van Huub Vercoulen verloor volledig onnodig op eigen veld met 1-3. VCH leidde bij rust nog met 1-0 door een doelpunt van Maikel Greskowiak. In de tweede helft kregen beide ploegen volop kansen om te scoren. VCH slaagde daar niet in, de ploeg van coach Twan Wijnen wist wel raad met de mogelijkheden en scoorde drie maal. het was tevens de laatste wedstrijd als trainer voor Huub Vercoulen. Na een seizoen wordt hij opgevolgd door Ger Verheijen die het vorig seizoen met SVEB promoveerde en dit seizoen met dezelfde ploeg ook weer degradeerde. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

HBSV en Belfeldia naar volgende ronde, Venlosche Boys en IVO verliezen
donderdag 17 mei 2012
Door een 2-2 gelijkspel bij MULO in Helmond heeft HBSV zich voor de volgende ronde van de nacompetitie om promotie naar de derde klasse weten te plaatsen. Het ging echter allerminst van een leien dakje. Na de reguliere speeltijd stond het 2-0, dezelfde cijfers waarmee HBSV de Helmondernaren in Hout-Blerick had verslagen zodat een verlenging noodzakelijk was. Daarin wist HBSV twee maal te scoren, ook al omdat MULO vermoeid raakte door een rode kaart die Sander der Kinderen in de 65ste minuuut had gekregen voor het neerhalen van een doorgebroken HBSV’er. HBSV neemt het in de volgende ronde op tegen FC Oda. De Weertenaren verloren bij VOS met 2-1 maar wonnen de thuiswedstrijd met 4-1. Ook Belfeldia wist zich voor de volgende ronde te kwalificeren. In Neerkant werd het 0-4. Eerder kwam de Belfeldse ploeg op eigen bodem niet verder dan 2-2. De volgende opponent heet Roosteren. Venlosche Boys en IVO verloren beide hun eerste wedstrijden en lijken kansloos om nog de volgende ronde te bereiken. De Boys verloren in Beek met 5-2 van Caesar en IVO was op eigen veld niet opgewassen tegen Veritas: 3-5.

UDI’19/Beter Bed en OJC Rosmalen plaatsen zich voor Top C-toernooi
donderdag 17 mei 2012
Elk jaar nemen er ook vier amateurteams deel aan het Univé Top C-toernooi van de Venlosche Boys. Twee vaste plekken worden ingenomen door Venlosche Boys en SV Blerick. Tijdens een kwalificatietoernooi wordt om de twee resterende plaatsen gestreden. Dat toernooi vond vandaag op de Alde Wielerbaan plaats. In de eerste finale won UDI’19/Beter Bed na strafschoppen van SV Meersen. In de tweede finale bleek OJC Rosmalen met 2-1 te sterk voor SV Venray. Foto: Purity-photography/Leon van Ulft

HBSV – MULO 2-0. Klik hier voor meer foto’s.

Venlosche Boys mist titel, HBSV en VCH winnen
zondag 13 mei 2012
Wittenhorst is ondanks een 0-1 nederlaag tegen SSS’18 kampioen in de tweede klasse H geworden. Dit had de ploeg te danken aan SVC 2000 dat titelconcurrent Venlosche Boys in Roermond op 0-0 hield. Venlosche Boys mag zich nu op gaan maken voor de nacompetitie. Van de Venlose clubs die al aan de nacompetite zijn begonnen, wisten alleen VCH en HBSV te winnen. VCH won met 0-1 bij Maarheeze terwijl HBSV in eigen huis het Helmondse MULO met 2-0 aan de zegekar bond (klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – MULO). Belfeldia speelde thuis met 2-2 gelijk tegen Neerbeek en FCV-Venlo leed een 2-0 nederlaag bij SV Oostrum. VOS redde het niet bij FC ODA in Weert: 4-1. VVV’03 kon in Ysselsteyn haar plek in de vierde klasse veilig stellen door te winnen van Bruheze. De Venlonaren verloren echter na verlenging met 2-1. Na negentig minuten stond het gelijk: 1-1. VVV’03 krijgt nog een kans om klassebehoud te bewerkstelligen. Aanstaande zondag neemt de ploeg het op neutraal terrein op tegen SES uit Langenboom. De verliezer degradeert, de winnaar handhaaft zich.

Hockeymannen Blerick verliezen van Son: 1-2.
zondag 13 mei 2012
Klik hier voor meer foto’s.
 
 
 
 
 
 
 

Venlosche Boys lijdt 3-0 nederlaag maar treurt niet
donderdag 10 mei 2012
Venlosche Boys heeft vanavond een beslissingswedstrijd in Deurne tegen Heeswijk met 3-0 verloren. De Heeswijkse doelpunten op De Kranenmortel werden door Frank Dobbelsteen, Rob Tibs en Tom Sleddens gescoord. De Venlonaren zullen echter niet malen om de nederlaag want de baard van de keizer had niet langer kunnen zijn. Het ging simpelweg nergens om. Heeswijk dacht de tweede periode op doelsaldo al binnen te hebben. Het doelsaldo van beide ploegen was gelijk, Heeswijk scoorde echter een doelpunt meer dan de Boys. Kassa, zo dacht men in Heeswijk. De KNVB dacht daar weer heel anders over en stond op een beslissingsduel ondanks het feit dat beide ploegen hoe dan ook al verzekerd waren van de nacompetitie. Venlosche Boys kan zelfs nog kampioen worden. Zondag is de slotronde in de tweede klasse H. De ploeg van Jay Driessen heeft twee punten achterstand op Wittenhorst en gaat op bezoek bij SVC 2000. Wittenhorst ontvangt SSS’18.

Vrouwen VVV spelen bekerfinale in Den Haag
donderdag 10 mei 2012
De vrouwen van VVV-Venlo spelen de bekerfinale op zondag 27 mei tegen ADO in Den Haag. Dat is vandaag via loting bepaald. Aanvankelijk stond het duel op dezelfde datum in stadion De Vliert in Den Bosch gepland, maar omdat betrokken partijen het niet eens konden worden over de voorwaarden waaronder het duel gespeeld moest worden, werd een loting om te bepalen waar het duel gespeeld moest worden noodzakelijk. ADO-Den Haag was de gelukkige.

Dit weekend eerste Top-C toernooi van RKMSV
dinsdag 8 mei 2012
Op sportpark De Starte in Meijel vindt zaterdag 12 en zondag 13 mei de eerste editie van het RKMSV TOP-C toernooi plaats, een toernooi voor spelers jonger dan veertien jaar dat in samenwerking met VVV-Venlo werd georganiseerd. Grote namen uit de Nederlandse competitie ontbreken, maar de organisatie is er wel in geslaagd een groot aantal bekende clubs uit het buitenland binnen te halen. De jonkies van Fulham, Queens Park Rangers, Zenit St.Petersburg en Jagiellonia Bialystok zullen proberen de finale op Moederdag te halen. De regionale eer wordt hoog gehouden door een Peel en Maas team. Later deze maand en begin juni vindt er een groot aantal TOP-toernooien binnen de Venlose gemeentelijke grenzen plaats. Klik hier voor meer informatie over deze toernooien.

VVV-Venlo speelt in voorbereiding weer tegen DEV-Arcen
maandag 7 mei 2012
Net als vorig jaar speelt VVV-Venlo ter voorbereiding op de competitie ook dit jaar weer een wedstrijd tegen het DEV-Arcen van Maurice Houben. Dat meldt de Arcense club vandaag op haar website. Het vorig jaar won VVV onder een stralende zon en onder grote publieke belangstelling met 1-16 op sportpark De Hondskamp. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 4 juli, aanvang 19.30 uur. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd DEV-Arcen – VVV-Venlo van het vorig jaar.

VVV’03 wint met 4-3 van Leunen en ontloopt directe degradatie
zondag 6 mei 2012
Door een nipte 4-3 overwinning op Leunen is VVV’03 er in geslaagd directe degradatie te ontlopen. De Venlonaren maakten het zich nog onnodig moeilijk door een 3-0 voorsprong prijs te geven. Dat gebeurde overigens nadat trainer John Buksak twee spelers had gewisseld en al bekend was dat concurrent Egchel verloren had van kampioen Sparta’18 waardoor VVV’03 al zeker was van de tiende plek. “Enkele spelers stonden op scherp en ik wilde voorkomen dat ze geel zouden krijgen en aanstaande zondag niet zouden kunnen spelen”, legt Buksak uit. “Het nieuws uit Egchel en de wissels leidden tot concentratieverlies waardoor Leunen terug kon komen. Dat mag je eigenlijk niet uit handen geven, maar daarna hebben we gas gegeven en toch nog gewonnen.” VVV’03 speelt nu zondag een beslissingsduel tegen Bruheze, de nummer 10 uit de vierde klasse E. Bij winst handhaaft 03 zich in de vierde klasse. Bij verlies speelt de club wederom een beslissingswedstrijd tegen de verliezer van SES of Handel tegen Mariahout. De verliezer van dat duel degradeert naar de vijfde klasse. Het is nog niet bekend waar de wedstrijden worden gespeeld.

TSC’04 verovert titel na misstap DEV
zondag 6 mei 2012
Door een 2-4 zege bij Bieslo heeft TSC’04 de titel in de vijfde klasse E voor zich opgeëist. De equipe van Grad Xhofleer promoveert nu naar de vierde klasse. Het had er alle schijn van dat de strijd om het kampioenschap op een beslissingswedstrijd tussen beide titelkandidaten zou uitdraaien. Zowel TSC als DEV-Arcen moesten het vandaag opnemen tegen zwakkere broeders uit de vijfde klasse E. Het door geblesseerde en geschorste spelers gehavende TSC slaagde er wel in om te winnen van Bieslo. Het DEV-Arcen van coach Maurice Houben kwam tegen Resia niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 0-0. “Tijdens het eerste half uur hebben we voldoende kansen gecreëerd, daarna hebben we het af laten weten. Ik weet niet waaraan het heeft gelegen, wellicht dat de zenuwen ons parten hebben gespeeld”, aldus Houben.

Vrouwen en mannen Helmond maatje te groot voor VHC
zondag 6 mei 2012
Zowel de mannen als vrouwen van VHC dolven vandaag het onderspit tegen Helmond. De vrouwen verloren in Brabant met 4-0 van de kampioenen, de mannen (foto boven) leden op eigen terrein een 1-4 nederlaag. Beide ploegen hebben zich overigens gehandhaafd.

Venlosche Boys ziet titel uit zicht verdwijnen
zondag 6 mei 2012
Venlosche Boys is er in eigen huis niet in geslaagd dergradatiekandidaat Margriet van zich af te schudden. De ploeg van Jay Driessen kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Door zelf met 1-2 bij Wilhelmina’08 te winnen, kan Wittenhorst aanstaande zondag de titel pakken door thuis SSS’18 te verslaan. Venlosche Boys sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen SVC 2000. Elftalleider John Duijff van de Boys kijkt teleurgesteld terug op de wedstrijd van vandaag. “Het was een spannend en enerverend duel waarin zowel wij als Margriet de punten hard nodig hadden. We hebben er keihard voor geknokt, maar daar waar de ballen er normaal gesproken wel in gaan, wilde het vandaag niet lukken hoewel we de kansen wel hebben gehad. We hebben het nu niet meer in eigen hand en moeten hopen op een misstap van Wittenhorst de volgende week. Anders moeten we ons op de nacompetitie voorbereiden. En daar heb ik alle vertrouwen in”, aldus Duijff bij Omroep Venlo.