MEI 2011

 
Melderslo dompelt DEV Arcen in rouw
zondag 29 mei 2011
En weer lukte het niet. In de reguliere competitie verloor DEV Arcen in Melderslo met 3-0 en thuis kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Gisteren stond er meer op het spel. Er moest worden gewonnen om promotie naar de vierde klasse te realiseren. En wederom won DEV Arcen niet. De ploeg moest genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Arcen kwam na 70 minuten nog wel op voorsprong maar vijf minuten later lag de bal aan de andere kant in het doel. De verslagenheid was groot bij de mannen van Maurice Houben. Melderslo mag zich op gaan maken voor een seizoen in de vierde klasse.
Klik hier voor de foto’s van DEV Arcen – Melderslo

 

VCH TOP E
zondag 29 mei 2011
Vandaag en gisteren vond op sportpark Maassenhof in De Boekend het dertiende VCH TOP E toernooi plaats. Deelnemende verenigingen, onder andere, Ajax, PSV, VVV-Venlo en Racing Genk. Klik hier voor de foto’s.

 

 

Sporthal Hagerhof heet sinds vandaag Ruben Kogeldans Sporthal
vrijdag 27 mei 2011
Het eerbetoon aan de in 1989 bij een vliegramp in Zanderij omgekomen Ruben Kogeldans is een idee van docenten van college Den Hulster, de school waarop Ruben heeft gezeten. De plechtigheid vond vandaag laat in de middag plaats onder toeziend oog van de ouders, familie en vrienden van Ruben. Er waren ook bekende namen uit de sportwereld aanwezig, zoals Jos Luhukay en oud-hockeyinternational Tom van ‘t Hek (foto).

 

            

dinsdag 24 mei 2011
Promotiestrijd tussen DEV Arcen en Melderslo
Op de laatste wedstrijddag van het seizoen verspeelde DEV Arcen het kampioenschap zonder zelf te spelen. De ploeg had twee punten voorsprong op Egchel en was uitgespeeld. Egchel won haar laatste wedstrijd en werd kampioen. Dit keer heeft DEV Arcen alles zelf in de hand. De opdracht is simpel: winnen. Bij winst promoveert de ploeg van Maurice Houben naar de vierde klasse. Bij een gelijkspel of nederlaag, promoveert het Melderslo van trainer Gé Ummenthun. Eerder won DEV Arcen met 0-2 bij Koningslust. Melderslo rekende in eigen huis met 6-1 af met dezelfde ploeg. Het doelsaldo van Melderslo is dus aanmerkelijk beter. Alleen winst telt voor DEV Arcen. De wedstrijd wordt zondag 29 mei op sportpark De Hondskamp in Arcen gespeeld. Aanvang 14.30 uur.

 

Venlo haakt af in strijd om promotie
zondag 22 mei 2011
Venlo is er niet in geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Verloor de ploeg donderdag al met 2-0 in Helmond van SC Helmondia, zondag was er helemaal geen redden meer aan. De ploeg van Peter Janssen ging in eigen huis, dat wil zeggen: het veld van IVO Velden, kansloos tenonder tegen dezelfde opponent: 0-5.

Venlo leek er na de verloren beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de vierde klasse F niet meer in te geloven. Trainer Janssen sprak na afloop ook over een zomeravondpartijtje. “De teleurstelling was groot na die wedstrijd tegen SVEB”, stelt Janssen. “Mijn spelers lieten de kopjes hangen, er was iets geknakt en ze snakten naar het einde van het seizoen. Daarmee wil ik de prestatie van Helmondia overigens niet te kort doen. We hebben gewoon onze meerdere in hen moeten erkennen.” Bij rust leidden de Helmondenaren al met 0-2. Net voor rust kreeg Venlo haar enige grote kans van de wedstrijd. In de tweede helft speelde Venlo geruime tijd met tien man omdat een speler kramp kreeg en Venlo niet meer mocht wisselen. Daar profiteerde Helmondia optimaal van. De ploeg liep simpel uit naar 0-5. In de laatste minuut miste Coen Hertogs nog een penalty voor Helmondia.
Klik hier voor de foto’s van Venlo – SC Helmondia

Korfbalsters Swift Velden verslaan DSV met 11-3
zondag 22 mei 2011

 

Seizoen voorbij voor VCH
donderdag 19 mei 2011
VCH heeft in de nacompetitie een kansloze nederlaag geleden tegen FC Oda. De mannen van Wiel Driessen zijn daarmee uitgeschakeld voor promotie naar de derde klasse.

Wist de ploeg uit Blerick in Weert nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, in eigen huis toonde VCH zich fantasieloos en slordig. VCH startte voortvarend en schiep zich twee uitstekende kansen. Toen was het kruit verschoten. FC Oda nam de teugels in handen en in de twintigste minuut openden de gasten de score. Twee minuten later lag de bal weer in het Blerickse net. Vlak voor rust gooiden de Weertenaren de deur op slot: 0-3. Na rust wist VCH geen enkele kans te creëren. Het fris ogende FC Oda liep vlotjes uit naar 0-6. Toch mag de promovendus terugzien op een geslaagd seizoen. Tegen alle verwachtingen behaalde de ploeg een periodetitel en eindigde het op een meer dan verdienstelijke vijfde plaats in de vierde klasse F.
Klik hier voor de foto’s van VCH – FC Oda

 

SVEB verslaat Venlo in beslissingsduel
zondag 15 mei 2011
SVEB uit Broekhuizenvorst heeft vandaag Venlo in Hegelsom na verlenging met 3-2 verslagen en daarmee promoveert de ploeg van Ger Verheijen naar de derde klasse. Het duel was noodzakelijk omdat beide ploegen in de reguliere competitie evenveel punten hadden vergaard.

Venlo kwam nog wel op voorsprong maar kwam fysiek duidelijk tekort. Wellicht dat de wedstrijd tegen VOS van afgelopen donderdag nog in de benen zat. De rust werd met een gelijke stand van 1-1 bereikt. Nadat vrij snel in de tweede helft een Venlonaar het veld uit werd gestuurd, brak het verzet van Venlo. SVEB nam met 2-1 de leiding en hoewel Venlo vlak voor tijd met een schitterende treffer nog gelijk kwam, was de verlenging voorspelbaar. Met een man meer schiep SVEB zich kans op kans en uiteindelijk kwam de 3-2 ook op het scorebord waardoor SVEB zich de terechte kampioen van de vierde klasse F mag noemen.
Klik hier voor de foto’s van Venlo – SVEB

 

Venlo wint van VOS en forceert beslissingswedstrijd tegen SVEB
donderdag 12 mei 2011
Venlo heeft vanavond het belangrijke inhaalduel tegen VOS met 4-7 gewonnen. Door die zege is een beslissingsduel noodzakelijk tegen SVEB.

Venlo heeft in een sprankelend en spectaculair duel aan de Merelweg drie punten overgehouden. Op het kunstgrasveld van VOS was Venlo in de eerste helft de duidelijk betere ploeg. VOS kwam door een penalty zelfs even aan de leiding. Maar dat duurde niet al te lang want Venlo kwam, ook al door een strafschop, op gelijke hoogte. Daarna freewheelde Venlo naar een 2-4 ruststand. Ook de tweede helft was het aanzien meer dan waard. VOS bleef op de counter loeren en kwam vlak na rust op 3-4. Toen had de ploeg van John Taihuttu haar kruit verschoten en liep Venlo vrolijk uit naar 4-7. De overwinning was volkomen verdiend en VOS wekte geenszins de indruk op voorhand de punten aan Venlo cadeau te willen doen. Omdat Venlo en SVEB op gelijke hoogte zijn geëindigd, is een beslissingsduel noodzakelijk. Die wedstrijd wordt 15 mei op het terrein van Hegelsom gespeeld. Aanvang 14.30 uur.
Klik hier voor de foto’s van VOS – Venlo

 

TOP E-toernooi VCH Blerick


 

Tegelse dames blijven in het spoor van koploper MEP
zondag 8 mei 2011
Het blijft ongemeen spannend in de eerste klasse C van het vrouwenhockey. Tegelen maakte geen fout en won probleemloos met 0-4 bij Heeze. De twee andere titelkandidaten maakten echter ook geen fout. MEP won met 0-6 bij Wijchen en Helmond zegevierde thuis over Concordia: 4-0. MEP gaat met 44 punten aan kop, gevolgd door Helmond en Tegelen. Beide clubs hebben een punt achterstand. De ploeg van Jos Nonnekes neemt het aanstaande zondag thuis op tegen laagvlieger Weert. MEP speelt thuis tegen Concordia en Helmond kruist in Nuenen de degens met de plaatselijke hockeyclub.

 

DEV Arcen vist achter het net
zondag 8 mei 2011
DEV Arcen is er niet in geslaagd met het kampioenschap in de vijfde klasse E aan de haal te gaan. De ploeg moest machteloos toezien hoe Egchel in eigen huis Melderslo met 1-0 versloeg en het kampioenschap voor zich opeiste. DEV was al uitgespeeld. Dat had alles te maken met het oneven aantal ploegen in deze klasse. DEV is nu veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om alsnog promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen.
Klik hier voor de standen in het amateurvoetbal

 

    
Interessante ontwikkelingen in 4F
zondag 8 mei 2011 (update)
Het duel tussen VOS en Venlo (3-0) van 6 februari dit jaar moet worden overgespeeld worden omdat VOS destijds spelers met een ongeldige spelerspas had opgesteld. Deze maatregel heeft grote gevolgen voor de strijd om het kampioenschap in 4F. Zowel Venlo als SVEB wonnen vandaag hun duels, hetgeen betekent dat Venlo nu drie punten achterstand heeft op de ploeg uit Broekhuizen. Wanneer Venlo donderdag de replay tegen VOS wint, is er een beslissingswedstrijd tussen SVEB en Venlo noodzakelijk om te bepalen wie zich kampioen van de vierde klasse F mag noemen en dus rechtstreeks promoveert. VOS-Venlo staat donderdag 12 mei op het programma. Aanvang 19.00 uur.

 

Luhukay met Augsburg naar Bundesliga
zondag 8 mei 2011
Venlonaar en voormalig speler van VVV-Venlo Jos Luhukay is er met zijn FC Augsburg in geslaagd de Bundesliga te bereiken door een 2-1 overwinning op FSV Frankfurt. Ook concurrent Bochum won en zou theoretisch nog op gelijke hoogte met Augsburg kunnen komen. Maar met nog een wedstrijd te gaan, heeft de formatie van Luhukay een voorsprong van drie punten op Bochum en bovendien een veel beter doelsaldo: 57-25 om 46-34.

 

Venlose Beachsportdagen

 

Doen we ‘t of doen we ‘t niet?

 

VCH – SVEB 1-2
zondag 1 mei 2011
Door de 1-2 nederlaag tegen SVEB is VCH uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap in 4F. SVEB leidt de dans met 44 punten voor Sparta met 42 en Venlo met 41 punten.
Klik hier voor de foto’s van VCH – SVEB

 

 

Mooi gebaar Ahmed Musa
zondag 1 mei 2011
Nadat Ahmed Musa in samenwerking met zijn landgenoot Michael Uchebo de 1-0 in De Koel tegen Feyenoord op het scorebord bracht, stevende hij op de camera’s af, trok zijn shirt uit en toonde de tekst die op zijn t-shirt stond: ‘May dey soul rest in peace’. Het had alles te maken met het overlijden van Uchebo’s vader, drie dagen eerder. De twee Nigerianen zijn vrienden van elkaar en leven samen onder een dak.