MAART/APRIL 2011

 

Venlo – HBSV 6-2
maandag 25 april 2011
Door een 4-1 overwinning op naaste concurrent Belfeldia heeft SVEB zijn leidende positie in de vierde klasse F versterkt. Belfeldia viel door de nederlaag terug naar de vijfde positie. SVEB leidt met 41 punten, gevolgd door Sparta met 39 punten. Venlo en VCH hebben ieder 38 punten, Belfeldia staat met 37 punten vijfde. Zondag staat de belangrijke partij tussen VCH en SVEB op het programma. Klik hier voor de fotoreportage van Venlo – HBSV

 

.nl of .net, Venlonaren blijven actief op de digitale snelweg
zondag 24 april 2011
Venlonaren.nl is niet meer, lang leve Venlonaren.net! Kort nadat de eigenaar van de supporterssite van VVV-Venlo Venlonaren.nl de stekker eruit trok, pakte Danny Steeghs de draad weer op en de vorige week verscheen Venlonaren.net online. Lees verder

 

VVV speelt gelijk en ziet Willem II tot op drie punten naderen
zaterdag 23 april 2011
VVV-Venlo heeft aan het duel in eigen huis met SC Heerenveen een kostbaar en meer dan verdiend punt overgehouden. Na een saaie eerste helft die de Friezen met een 0-1 voorsprong afsloten, volgde een spannende en bij vlagen spectaculaire tweede part waarin VVV in de slotseconden een 2-1 voorsprong prijsgaf.

VVV startte energiek en schiep zich in de beginfase via Michael Uchebo en Ahmed Musa twee kansjes. Een vrije trap van Dario Vujicevic miste in de 16e minuut maar net doel en in de 35e minuut keerde doelman Kevin Stuhr-Ellegaard een schuiver van diezelfde Vujicevic. Hoewel Heerenveen daar, behoudens een goede kans voor Bas Dost, weinig tegenover stelde, moesten de Venlonaren voortdurend bedacht zijn op de dreigende acties van Luciano Narsingh. Toch zou Heerenveen pal voor rust op voorsprong komen. Achmed Ahahaoui verspeelde op het middenveld de bal en Narsing stoomde op. Ferry de Regt beging een overtreding op Narsing en uit de toegekende vrije trap schoot Mika Väyrynen fraai binnen. Net voor dat moment moest Balázs Tóth wegens een blessure afhaken, Quin Kruijsen was zijn vervanger.

Gouden wissel
In de tweede helft ging er direct veel meer dreiging uit van VVV, al was dat veelal met chaotisch voetbal. In de 47e minuut zette Robert Cullen voor en Stuhr-Ellegaard wist de schuiver van Vujicevic ternauwernood te keren. Acht minuten later legde Daryl Janmaat onder de ogen van scheidsrechter Nijhuis Musa opzichtelijk neer en de referee kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Vujicevic miste echter knullig. Vijf minuten later schoof Musa de bal net naast. Een kwartier voor tijd ontsnapte VVV aan een penalty omdat Maya Yoshida, die overigens een puike partij speelde, Oussama Assaidi binnen het strafschopgebied aan het shirt zou hebben getrokken. De grensrechter oordeelde echter anders omdat Assaidi even daarvoor de bal met de hand had meegenomen. Op twintig minuten voor het einde moest Ahahaoui plaatsmaken voor Ruud Boymans. Een gouden wissel want een kwartier later schoot de spits VVV met een fantastische omhaal naast Heerenveen. Nauwelijks drie minuten later lag de bal alweer achter doelman Stuhr-Ellegaard. Janmaat veranderde een schot van Boymans van richting: 2-1. VVV rekende zich al rijk maar Bas Dost dacht daar anders over. In de blessuretijd wist uitgerekend Boymans de bal tijdens een chaotische situatie in het Venlose strafschopgebied niet weg te krijgen waarna Dost de bal achter Dennis Gentenaar kon tikken waarmee de 2-2 eindstand op het scorebord stond. (sportinvenlo.nl)

Leemans opent kunstgrasveldje in Hout-Blerick
woensdag 20 april 2011
VVV-er Ken Leemans heeft vanmiddag onder grote publieke belangstelling en onder schitterende weersomstandigheden in Hout-Blerick een kunstgrasveld op speelweide ‘t Brookerveldje officieel geopend. Het veld werd aangelegd op initiatief van de dorpsraad en de kinderen om de leefbaarheid in het dorp te bevorderen. Lees hier meer over het initiatief.

 

VCH – SV Oostrum 2-0
zondag 17 april 2011
klik hier voor de fotoreportage
Het is ongemeen spannend in 4F. Met nog drie wedstrijden te gaan, strijden nog vijf ploegen om het kampioenschap. Koploper is SVEB met 38 punten, gevolgd door Belfeldia met 37 punten en Sparta, Venlo en VCH volgen met respectievelijk 36, 35 en 35 punten. De spanning in de eredivisie is er niks bij…

 

Officiële opening Nationale Sportweek op sportpark Vrijenbroek
zaterdag 16 april 2011
Burgemeester Bruls heeft vandaag op sportpark Vrijenbroek het startsein voor de Nationale Sportweek in Venlo gegeven. Tot en met 23 april zijn er in de hele stad activiteiten georganiseerd die betrekking op sport hebben. Kijk hier voor meer informatie. Klik hier voor meer foto’s.

VVV-Venlo BuurtBattle van start
vrijdag 15 april 2011
Na veel voorbereiding gaat de tweede editie van de VVV-Venlo BuurtBattle Venlo van start. Van 15 april tot en met 27 mei 2011 zullen de deelnemende teams en leiders zich iedere vrijdagavond m.u.v. 6 mei, van 18.00 tot 20.00 uur actief inzetten in de Gemeente Venlo.

De VVV-Venlo BuurtBattle staat voor ontmoeting, verbinding en trots op de wijk. Het draait echter niet alleen om voetbal; teams kunnen namelijk ook punten scoren door Fair Play en het doen van buurtbijdragen. Rachid Ofrany, Rick Verbeek, Dianne Reemers en Christa Stuart zijn ambassadeurs van de VVV-Venlo BuurtBattle en zullen diverse keren naar de speellocaties in Blerick, Venlo en Tegelen komen om de voetbaljeugd aan te moedigen. Op de diverse locaties zal ook een dj aanwezig zijn die het geheel muzikaal opluistert. De VVV-Venlo BuurtBattle is ook gewoon een gezellige avond voor de kijkers. (tekst: VVV-Venlo)

 

DEV Arcen op titelkoers
maandag 11 april 2011
DEV Arcen heeft door een nipte en moeizame 2-1 zege op TSC’04 uit Tegelen de kansen op promotie in eigen hand gehouden. Met nog drie wedstrijden te spelen, heeft de ploeg van Maurice Houben nu een voorsprong van vijf punten op Egchel dat overigens een duel minder heeft gespeeld. Melderslo lijkt te zijn afgehaakt na de verrassende 2-0 nederlaag bij Koningslust. Die ploeg heeft zeven punten achterstand op DEV en ook een wedstrijd minder gespeeld.
Meer foto’s

 
 

 

Dames Loreal gehuldigd op stadhuis Venlo
donderdag 7 april 2011
Na afwezigheid van een seizoen keren de dames van Loreal terug in de eredivisie. Zondag versloeg de ploeg in Beek BFC met 22-32 waarna het kampioenschap een feit was. Dinsdag won Loreal ook nog eens de uitwedstrijd tegen Internos. Zaterdag speelt de Venlose ploeg de laatste wedstrijd in thuishaven sporthal De Craneveld, maar niet voordat er een feestje op het bordes van het stadhuis wordt gevierd.

 

 

Zwoegen door bossen en over paden met Dust ‘n Mud
Eind jaren tachtig, begin negentig van de vorige eeuw was het een ware hype die in 1996 nog eens een boost kreeg doordat Bart Brentjens tijdens de Olympische Spelen goud veroverde. Anno 2011 heeft mountainbike aan populariteit ingeboet, maar dat betekent niet dat er geen liefhebbers meer zijn die enkele malen per week op hun mountainbike stappen om van hun sport te genieten. Frank Verkoijen is er zo een. Hij is voorzitter van de Venlose moutainbikevereniging Dust ’n Mud. lees verder…

Foto’s Venloop 2011, klik hier…

 
 
 

 

Equidrôme een nieuwe ruitersportzaak met een uniek concept
In juni van het vorig jaar legde de huidige premier Mark Rutte de eerste steen. De volgende week donderdagmiddag zal topruiter Eric van der Vleuten de officiële opening van het Equidrôme verrichten. Het Equidrôme hanteert een concept dat in alle opzichten uniek is voor Nederland. lees verder…