MAART 2014

 

Venloop 2014, halve marathon

Keniaan Nicholas Togom wint halve marathon van de Venloop
zondag 30 maart 2014
De Keniaan Nicholas Togom heeft de halve marathon van de Venloop op zijn naam geschreven. Hij was met zijn tijd van 1 uur, 1 minuut en 52 seconden net iets rapper dan zijn landgenoot Ezrah Sang die een seconde later de finish passeerde. Saidi Juma Makula uit Tanzania legde beslag op de derde plek. Elizabe Cherono won de halve marathon bij de vrouwen. Met een tijd 1 uur, 10 minuten en 15 seconden was zij ruim drieëneenhalve minuut sneller dan Jane Moraa uit Kenia. Derde was Agnes Chebet uit Kenia in een tijd van 1 uur, 15 minuten en 14 seconden. De tien kilometer was een prooi voor Venlonaar Mark van Kessel die won in een tijd van 32 minuten en 48 seconden voor Remco Sneppe en Patrick Helgers die derde werd. Bij de vrouwen werd de tien kilometer gewonnen door de Maastrichtse Evelien Ruijters die daar 37 minuten en 31 seconden voor nodig had. Tina Schneider uit Nijkerk werd tweede, Diana Golek derde. Klik hier voor foto’s van de Venloop 2014, halve marathon en hier voor foto’s van de Venloop 2014, tien kilometer.

Ook Sportinvenlo.nl bereidt zich voor op de Venloop van 2014
vrijdag 28 maart 2014
Het spreekt voor zich dat ook wij ons aan het voorbereiden zijn op het Venlose sportieve evenement van het jaar. Natuurlijk is het leuk wanneer VVV weer eens promotie heeft bewerkstelligd en vanzelfsprekend juicht heel de stad mee wanneer de Venlose Hockey Club naar de hoofdklasse van het zaalhockey is gepromoveerd of wanneer de Berden Voorjaarsloop weer een daverend succes is gebleken. Toch is er maar een evenement dat de hele stad aanspreekt en volledig op stelten zet en dat is de Venloop. Een sportief succes dat zijn weerga eigenlijk niet kent. Sinds de loop wordt georganiseerd, zie je dagelijks lopers om je heen. In de bossen, langs de Maas, in wijken, velden en wegen. Zij bereiden zich voor op het ultieme doel: het uitlopen van de Venloop. En of dat nu de vijf kilometer, de tien of de halve marathon is, het maakt niet uit. En het zijn natuurlijk niet alleen de atleten die de Venloop maken tot wat het is. Hele straten worden versierd, de barbecues staan buiten, ongeacht het weertype en de stad stroomt uit om de atleten aan het werk te zien, een praatje te maken of de joekskapel te horen spelen. Kortom, een fantastisch feest waar ook wij ons op voorbereiden. Hoe? Gewoon door de leukste locaties uit te kiezen, er foto’s te maken en die foto’s op sportinvenlo.nl te plaatsen. Kijk daarom zondag vanaf een uur of vijf op onze site. Daar zullen de foto’s worden geplaatst. We richten ons op de tien kilometer en de halve marathon en zullen daarnaast ook de nodige sfeerplaatjes schieten. Kijk zondag hier voor foto’s van de Venloop 2014, halve marathon en hier voor foto’s van de Venloop 2014, tien kilometer.

Kwiek Venlo op titelkoers, VCH op ramkoers
zondag 23 maart 2014
Zo langzamerhand kan op sportpark Hagerhof in Venlo Zuid de champagne koud worden gezet. Kwiek Venlo won op eigen veld met 4-0 van SVEB (foto boven) en behield daarmee de zeven punten voorsprong op HBSV dat thuis met 3-0 SV Oostrum bedwong. Verrassend was het puntverlies van Ysselsteyn bij MVC’19 waardoor die ploeg met een wedstrijd minder gespeeld nu op elf punten van Kwiek staat. Onderin is de situatie voor VCH nagenoeg hopeloos aan het worden. Verloor de ploeg van Wil Berden de vorige week op eigen veld nog het duel tegen mededegradatiekandidaat DEV-Arcen met 0-1, vandaag was wederom een mededegradatiekandidaat te sterk. Belfeldia won in eigen huis met 5-2 (foto onder). VCH staat nu voorlaatste. Met nog vier duels voor de boeg heeft de formatie uit De Boekend vijf punten minder dan SV Oostrum dat ook nog eens twee wedstrijden minder heeft gespeeld. De nummers elf en twaalf degraderen rechtstreeks naar de vijfde klasse. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – SV Oostrum. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Belfeldia – VCH. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Kwiek Venlo – SVEB.

Venlosche Boys na zevenklapper alleen aan kop
zondag 23 maart 2014
Venlosche Boys blijft ook na de winterstop meer dan uitstekend presteren. In Sevenum liet de formatie van Roel Sloesen vandaag weinig heel van Sparta’18. Na een 0-3 ruststand stond er na negentig minuten 0-7 op het scorebord. De Venlose doelpunten werden gemaakt door Rick Polman (3x), Paul Vullings en Luke van Veggel (3x). In Velden zorgde IVO voor een daverende verrassing door koploper ZSV met 3-1 te verslaan. De Veldenaren bewezen zich daarmee een uitstekende dienst want de ploeg nam verder afstand van nummer laatst en voorlaatst, HVV Helmond en Berghem Sport, die beide verloren. Door de nederlaag van ZSV is Venlosche Boys nu alleen koploper in de tweede klasse H met 45 punten uit 21 wedstrijden. ZSV en Wilhelmina’08 volgen op drie punten waarbij aangetekend moet worden dat de Weertenaren drie wedstrijden minder hebben gespeeld dan ZSV en Venlosche Boys.

Korte onderbreking wegens noodweer (foto: vhc venlo)

Hockeyheren Venlo revancheren zich, Blerick handhaaft zich aan kop
zondag 23 maart 2014
Na de 4-0 nederlaag de vorige week tegen MEP, hebben de hockeyheren van Venlo zich vandaag gerevancheerd door op het eigen sportpark Herungerberg met 2-1 te winnen van Geel-Zwart uit Veghel. Bij rust keek de ploeg van Peter Kloimstein nog tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust bezorgde Max Höper met twee strafballen VHC de winst. Het duel lag overigens korte tijd stil vanwege noodweer. Ook de Venlose dames wonnen. In Nuenen werd de plaatselijke trots met 0-3 verslagen. Dieuwke Baeten (2x) en Sanne Kulaleen scoorden via even zoveel strafcorners de drie doelpunten. Sportpark Maassenhof vormde het toneel voor een meer dan doelpuntrijke wedstrijd tussen de heren van Blerick en het Nijmeegse Apeliotes. Het werd uiteindelijk 6-4 voor de mannen van coach Ruud Kleuskens. Blerick blijft door de winst aan de leiding in de derde klasse E met veertig punten uit vijftien duels. Basko volgt op slechts een punt, Civicum is derde op ruime afstand. Er zijn nog zeven duels te gaan.

Swift grijpt naast landskampioenschap in Eindhoven
zaterdag 22 maart 2014
De dames van Swift uit Velden hebben vanavond niet de kroon op een verder uitstekend zaalseizoen kunnen zetten. In het Eindhovense Indoorsportcentrum verloor de formatie van Jan Kooiman de finale om het Nederlands kampioenschap dameszaalkorfbal met 13-10 van het Milsbeekse Spes. In een gelijkopgaande strijd sloten beide ploegen de eerste helft met een 6-6 gelijke stand af. Ook na rust bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Spes maakte in de eindfase het verschil in een enerverende strijd die door drieduizend toeschouwers werd bezocht. Daarmee prolongeerde Spes haar landstitel. Swift behaalde die titel voor het laatst in 2005.

HandbaL Venlo heeft kans op handhaving in eigen hand
zaterdag 22 maart 2014
De dames van HandbaL Venlo hebben handhaving in de eredivisie nog geheel in eigen hand. Zelf won het met 22-24 bij Fiqas/Aalsmeer terwijl Hellas in Geleen van V&L verloor. Het was een spannende strijd in Aalsmeer. Via een 3-4 voorsprong na een kwartier en 7-8 na 25 minuten, ging de ploeg van William Gommans de rust in met een voordelige marge van twee doelpunten: 8-10. Acht minuten na rust kwam Aalsmeer op gelijke hoogte met de Venlose dames: 12-12. Er ontspon zich een spannend duel waarbij Venlo steeds een kleine voorsprong behield. In de slotfase liep het team weg naar 19-22 om tenslotte met 22-24 aan de goede kant van de score te blijven. Door deze resultaten staan V&L en HandbaL Venlo samen op de eerste plek in de degradatiepoule met ieder negen punten uit vijf duels. Hellas heeft acht punten en Aalsmeer sluit de rij met vier punten en is gedegradeerd. HandbaL Venlo speelt het laatste duel uit tegen Hellas en heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te handhaven. Bij verlies volgen er promotie/degradatiewedstrijden.

Foto: Jeu Lücker

Dames Swift Velden op jacht naar felbegeerde landstitel
woensdag 19 maart 2014
Het is alweer negen jaar geleden dat de korfbaldames van Swift uit Velden de landstitel in de zaal in de wacht sleepten. De hele club, nee heel Velden snakt inmiddels naar een hernieuwd succes en dat kan aanstaande zaterdag wanneer het team van coach Jan Kooiman in Eindhoven in het strijdperk treedt tegen provinciegenoot Spes uit Milsbeek.

De enige twee speelsters die er in 2005 ook bij waren zijn de huidige aanvoerster Marijn Geurts (rechts op de foto) en Anouk Bergmans die destijds inviel. Beide dames trainen de A1 van de club die ook tot de finale in Eindhoven wist door te dringen. Een druk dagje voor de dames derhalve. Eerst op de bank de A1 coachen om vervolgens zelf de arena te betreden om te proberen van Spes te winnen en een arena zal het zijn want er worden twee- tot drieduizend toeschouwers verwacht. Lees hier verder.

Charles Korir schrijft Berden Voorjaarsloop op zijn naam
zondag 16 maart 2014
Charles Korir (foto) heeft de vijftien kilometer van de negende editie van de Berden Voorjaarsloop op zijn naam geschreven. De atleet vestigde met 44 minuten en 44 seconden een nieuw parcoursrecord. Op ruim drie minuten legde Daniel Chaves beslag op de tweede plek. Derde werd Roger Smeets die net iets meer dan 49 minuten nodig had. Pauline Claessen won de vijftien kilomter bij de vrouwen in een tijd van 57 minuten en 37 seconden. Fa Adda werd tweede en Melanie Spruyt eindigde als derde. De 7,5 kilometer bij de mannen werd gewonnen door Mohammed Ali Mohammed. Hij had 22 minuten en 28 seconden nodig om de finish te bereiken. Tweede werd Patrick Stitzinger op de derde plaats gevolgd door Ricardo Floris. Linda Korten won, net als vorig jaar, bij de vrouwen in een tijd van 27 minuten en 17 seconden. Tweede werd Aria Schouten en op de derde plaats eindigde Esther Schouten. Klik hier voor foto’s van de Berden Voorjaarsloop 2014.

Venlosche Boys handhaaft zich aan kop
zondag 16 maart 2014
Het was een prima weekend voor de Venlosche Boys. Zelf won het met 1-0 van Heeswijk (foto boven) en Wilhelmina’08 liet twee punten bij Prinses Irene liggen. De ploeg van Roel Sloesen kwam na 25 minuten door een doelpunt van Bas Jordan op een 1-0 voorsprong. Na de thee verzuimden een sterker Venlosche Boys het karwei vroegtijdig te klaren door enkele levensgrote kansen te missen waardoor het tot het einde spannend bleef. Heeswijk kwam uiteindelijk niet meer tot scoren waardoor de 1-0 ook na negentig minuten op het scorebord stond. IVO bleef in Asten bij NWC met lege handen achter. Tot twee keer toe kwamen de Veldenaren op voorsprong. Al na zes minuten was het Willem Heijnen die IVO op aan de leiding bracht maar na een half uur kwam NWC via Martijn Ghielen weer langszij. In de tweede helft kwam IVO via Bas Broekaart opnieuw op voorsprong: 1-2. Het was echter Youri van Brussel die vier minuten na de Veldense treffer beide partijen weer op gelijke hoogte bracht. Twee minuten voor tijd was het diezelfde Van Brussel die het lot van IVO bezegelde: 3-2. Venlosche Boys en ZSV delen nu de koppositie in 2H met elk 42 punten uit twintig wedstrijden, Wilhelmina’08 volgt op drie punten maar heeft ook drie duels minder gespeeld. Onderin staat IVO op twee na laatste met 13 punten uit 19 ontmoetingen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Heeswijk.

Koplopers verslikken zich, VCH in degradatienood
zondag 16 maart 2014
Verrassingen in de kop van de vierde klasse F. Kwiek Venlo kwam in ‘t Ven tegen FCV-Venlo niet verder dan een 1-1 gelijkspel (foto boven) en HBSV verloor met 2-0 bij SVEB. Grote winnaar van het weekend was Ysselsteyn dat volop profiteerde van de Venlose misstappen door thuis met maar liefst 5-0 van TSC’04 te winnen. Onderin pakken zich donkere wolken samen boven VCH. De ploeg van Wil Berden lijkt degradatie nauwelijks nog te kunnen ontlopen na de 0-1 thuisnederlaag tegen DEV-Arcen. Het enige doelpunt van het duel werd tien minuten voor tijd door Bart Valckx gescoord. DEV-Arcen is door de zege nu zo goed als veilig. Ook Belfeldia begint voor de club uit De Boekend langzaam maar zeker uit het zicht te verdwijnen. De mannen van Tim Nabben wonnen in eigen huis met 3-1 van hekkensluiter Sporting ST (foto onder). Twee minuten voor de rust kwam Sporting nog wel op voorsprong maar na rust stelde Belfeldia orde op zaken. Rick Koster en Bert Smeets (2x) stelden de zege voor de thuisploeg veilig: 3-1. Kwiek gaat met 40 punten uit 17 wedstrijden nog steeds riant aan de leiding. HBSV volgt op zeven punten en Ysselsteyn, dat een duel minder heeft gespeeld, is derde met 31 punten. Onderin staat Sporting ST laatste met drie punten uit zestien wedstrijden. VCH is voorlaatste met twaalf uit zeventien. Daarboven staan Belfeldia en SV Oostrum met zeventien punten uit respectievelijk zeventien en vijftien wedstrijden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Belfeldia – Sporting ST. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – Kwiek Venlo.

Dames HandbaL Venlo laten kostbaar punt liggen
zaterdag 15 maart 2014
HandbaL Venlo heeft in de strijd tegen degradatie thuis een kostbaar punt verloren tegen V&L. Na een 9-11 ruststand wist de ploeg op de valreep nog de gelijkmaker te scoren: 23-23. Door het gelijke spel dreigt de ploeg van William Gommans in een lastig parket te geraken. Omdat Hellas thuis eenvoudig met 34-15 van Aalsmeer won, gaat die ploeg nu aan de leiding in de degradatiepoule met acht punten uit vier duels. V&L en Venlo volgen op een punt. Hellas is laatste met vier punten en lijkt rechtstreekse degradatie bijna niet meer te kunnen ontlopen. Er staan nog twee wedstrijdrondes op het programma. V&L speelt nog twee thuisduels terwijl HandbaL Venlo haar twee laatste duels op vreemde bodem speelt. Zaterdag speelt Venlo uit tegen Aalsmeer, de laatste wedstrijd gaat het op bezoek bij Hellas in Den Haag waar afgelopen donderdag de bekerwedstrijd nog met 33-30 verloren werd. De heren wonnen de laatste competitiewedstrijd met 27-24 van DIOS. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel.

(foto: swift velden)

Dames Swift Velden bereiken na spannende strijd de finale
zondag 9 maart 2014
Swift heeft vandaag in Reuver de finale om het Nederlands kampioenschap dameszaalkorfbal weten te bereiken. Na een hectisch duel werd DDW uit Hooge Mierde na verlenging met 15-14 verslagen. In de finale zal de ploeg van Jan Kooiman zaterdag 22 maart in Eindhoven aantreden tegen het Milsbeekse Spes dat enigszins verrassend De Korfrakkers met 14-11 versloeg.

Het was een heet middagje daar in Reuver. Op voorhand was Swift zwaar favoriet tegen DDW, maar de praktijk bleek toch net iets anders. Al direct in de eerste aanval wisten de Veldense dames de score te openen en de ploeg zou tijdens de gehele wedstrijd nooit op achterstand komen. “In de competitie hadden we steeds van die periodes dat we twee, drie of vier goals verder uitliepen”, laat coach Jan Kooiman (foto) weten, “en bij een 6-3 voorsprong leek dat weer te gebeuren. Toch kwam DDW weer terug tot 6-6.” Na een ruststand van 9-7 liep Swift verder uit naar 10-7 en de strijd leek gestreden. En weer wist DDW tot 11-11 terug te komen. Kooiman: “En toen Marijn Geurts twee minuten voor tijd de 14-13 scoorde dacht ik dat de buit binnen was.” Niet dus. DDW scoorde wederom en het was verlengen geblazen. In de derde minuut van de eerste helft besliste Celine Bergmans de wedstrijd in Veldens voordeel: 15-14. Kooiman is niet alleen verheugd over het feit dat het vaandelteam de finale haalde. Hij is ook opgetogen over de kracht die de gehele vereniging dit seizoen tentoonspreidt. “We beleven een uniek jaar. Ik ben bezig aan het tweede seizoen en we zijn overgeschakeld op een andere manier van verdedigen. Niet alleen met het eerste team maar ook alle jeugdteams. Dat werpt nu zijn vruchten af. De A1 heeft zich ook voor de finale geplaatst en de B1 is gisteren zelfs Nederlands kampioen geworden. En daar zijn we enorm trots op. Nu nog Eindhoven. We zijn in 2005 voor het laatst Nederlands kampioen geworden en het hele dorp snakt naar nieuw succes. Ik heb al gehoord dat er zelfs bussen naar Eindhoven vertrekken, dus dat belooft wat.”

HBSV wint tweede periode door zege bij VCH
zondag 9 maart 2014
Door een 0-3 zege op sportpark Maassenhof bij VCH heeft HBSV zich definitief verzekerd van de tweede periode (foto boven), bovendien zorgde de ploeg van Rob Jacobs ervoor dat er nog enige spanning overblijft in de vierde klasse F. Door de winst nadert HBSV koploper Kwiek Venlo tot op zes punten. Met nog zes duels te gaan lijkt Kwiek op rozen te zitten. Beide clubs ontmoeten elkaar overigens niet meer tijdens het restant van de competitie. Voor VCH is het een ander verhaal. De club uit De Boekend staat voorlaatste met twaalf punten uit zestien wedstrijden. De achterstand op de veilige tiende plek is maar twee punten. Die positie wordt ingenomen door Belfeldia dat zondag nummer laatst Sporting ST ontvangt. VCH ontvangt dan DEV-Arcen, een ploeg die met zeventien uit zestien negende staat. Een belangrijk duel derhalve voor de mannen van Wil Berden. Een zege is noodzakelijk om de aansluiting met de onderkant van de middenmoot niet te verliezen. De twee laatste clubs degraderen rechtstreeks naar de vijfde klasse. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – HBSV.

SV Blerick laat punten liggen tegen Spcl. Irene
zondag 9 maart 2014
Blerick is er niet in geslaagd tegen nummer voorlaatst Spcl. Irene de drie punten in eigen huis te houden (foto boven). De ploeg van Jay Driessen kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel waardoor het contact met koploper Rood Wit’62, dat thuis met 2-0 van Baarlo won, verloren dreigt te gaan. Ook de nummer drie kwam tot winst. SC Helmondia versloeg in Weert FC Oda met 0-2. Rood Wit’62 gaat nu met 37 punten uit vijftien wedstrijden aan de leiding, gevolgd door Blerick dat 33 punten heeft (uit zestien) en SC Helmondia met 26 punten uit veertien wedstrijden. Door het verdienstelijke gelijke spel in Blerick, is Spcl. Irene op gelijke hoogte gekomen met VOS. Beide teams hebben zestien punten uit vijftien wedstrijden. De twee ploegen die in een heftig gevecht om lijfsbehoud zijn, krijgen het zondag ook niet al te gemakkelijk. Irene ontvangt koploper Rood Wit’62 en VOS neemt het thuis op tegen Blerick. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Spcl. Irene.

HandbaL Venlo pakt winst en doet goede zaken
zaterdag 8 maart 2014
De dames van HandbaL Venlo hebben vanavond in de eigen sporthal Craneveld in de strijd tegen degradatie belangrijke en ook wel noodzakelijke winst geboekt op het Haagse Hellas. Na een 17-12 ruststand won de ploeg van William Gommans uiteindelijk verdiend met 27-22. “Ik ben blij dat we het vanavond weer goed hebben opgepakt”, liet Venlo-speelster Carly Wagemans die zeven keer scoorde na afloop aan L1 weten, “de eerste twee wedstrijden waren een domper maar nu hebben we laten zien dat we het kunnen.” Zaterdag wacht de dames wederom een thuiswedstrijd. V&L komt op bezoek. Eerder verloor HandbaL Venlo het duel in Geleen met 20-17, tijd voor revanche derhalve. “We hebben iets recht te zetten”, zegt Wagemans. “We moeten die wedstrijd vergeten, leren van wat er daar is misgegaan en met hard werken, beleving en teamgevoel de punten pakken.” In de degradatiepoule hebben V&L, HandbaL Venlo en Hellas elk zes punten uit drie duels. Aalsmeer is laatste met vier punten uit drie wedstrijden.

Swift Velden stuit zondag in kruisfinale op DDW
donderdag 6 maart 2014
Zondag worden in Reuver de kruisfinales afgewerkt die uit moeten maken welke twee ploegen 23 maart in Eindhoven gaan strijden om het landskampioenschap dameszaalkorfbal. Om 15.30 uur treedt Spes in het strijdperk tegen De Korfrakkers en om 14.00 uur is het de beurt aan Swift en DDW om uit te maken wie zich na afloop finalist mag noemen.

Swift heroverde op de slotdag van de reguliere competitie de koppositie op De Korfrakkers. Beide ploegen hadden hetzelfde aantal punten maar Swift was in de twee onderlinge ontmoetingen de sterkere. Dus stuit het op DDW en niet op Spes. “Een duel tegen Spes had wellicht meer emoties losgemaakt”, laat Swift-coach Jan Kooiman weten, “maar onderschat DDW ook niet, we zullen op onze tellen moeten passen want DDW is een gemakkelijk scorende ploeg. Gemakkelijk zal het niet worden maar we hebben ons als doel gesteld de finale te halen en kampioen te worden en dan moet je tegen alle ploegen kunnen winnen.” In de competitie won Swift elk duel totdat de ploeg zich definitief plaatste voor de kruisfinale. Toen ging het wat minder. Er volgden twee gelijke spelen en tegen Be Quick verloor de ploeg zelfs haar ongeslagen status. Gemakzucht? Kooiman: “Nee, dat geloof ik niet. We hadden een reeks van vijftien wedstrijden neergezet waarin we ongeslagen zijn gebleven. Ik denk eerder dat de scherpte er een beetje vanaf was. En vergeet niet dat we Esther Theelen sinds die tijd door een enkelblessure missen. Dat heeft ongetwijfeld ook invloed gehad.” Swift speelt om 14.00 uur en niet om 15.30 uur zoals het vorig jaar. Volgens Kooiman een voordeel. “Het vorig seizoen zagen de meiden de eerste wedstrijd tussen De Korfrakkers en Be Quick. Een spannende wedstrijd waarin Be Quick tegen het einde nog een strafworp miste. We moesten rekening houden met een verlenging. Die spanning namen we mee onze eigen wedstrijd in. Daar hebben we deze keer gelukkig niet mee te maken. Maar goed, we hebben de afgelopen tijd hard gewerkt, de vaksamenstelling nadrukkelijk veranderd en zeer sterk gespeeld. Je koopt er niets voor wanneer dat geen vervolg krijgt. We moeten het nu laten zien.” Kooiman zal ook het volgend seizoen als hoofdcoach fungeren. In januari tekende hij een contract dat hem nog een jaar langer aan de Veldense club bindt. Kooiman: “De groep en het bestuur hebben uitgesproken dat ze niet op me zijn uitgekeken. Het is een leuke groep die nog door kan groeien, dus er was geen reden om ermee te stoppen.”

Foto: Jeu Lücker

Venlose Darts Organisatie viert dertigjarig bestaan in maart met Oktoberfeste
zondag 2 maart 2014
Kan dat de Oktoberfeste op 29 maart op het Floriadeterrein? Wel bij de VDO. De Venlose Darts Organisatie bestond in 2013 precies dertig jaar maar de tijd was te kort om in oktober nog het feest te regelen, zeker omdat de feestcommissie per se Die Powerhosen op de bühne wilde hebben en ja, in oktober zit de agenda van de band natuurlijk propvol. Dan maar in maart 2014. Lees hier verder.

Dames HandbaL Venlo lijken spoor bijster
zaterdag 1 maart 2014
Verloor de ploeg in de reguliere competitie alle achttien wedstrijden op rij en werd er de vorige week thuis in de eerste wedstrijd van de degradatiecompetitie ook al met 28-32 van Hellas verloren, vanavond behaalde Fiqas/Aalsmeer dan eindelijk het eerste puntje op eigen kracht in…Venlo. Een 12-9 voorsprong bij rust wist HandbaL Venlo niet vast te houden en de wedstrijd eindigde in een 23-23 gelijkspel. Kostbaar puntverlies voor de formatie van William Gommans. De situatie begint langzaam maar zeker penibel te worden voor HandbaL Venlo omdat er de vorige week in Geleen verloren werd van V&L. Venlo staat met vier punten uit twee duels nu voorlaatste. V&L en Hellas hebben elk zes punten uit twee wedstrijden en Fiqas/Aalsmeer is laatste met twee punten. Zaterdag ontvangen de dames Hellas uit Den Haag en eigenlijk dient die wedstrijd gewonnen te worden om rechtstreekse degradatie of dergadatie/promotiewedsrijden te ontlopen.