JUNI/JULI 2012

 

Eva Tostrams Nederlands kampioen KNVB Calvé straatvoetbal 2012
woensdag 11 juli 2012
Eva Tostrams, lid van de Blerickse voetbalclub VCH, heeft met haar team Street Soccer Girls beslag gelegd op het Nederlands kampioenschap. De wedstrijden werden de vorige week zaterdag afgewerkt op De Dam in Amsterdam. Lees verder…

Sport in Venlo nu ook op Facebook
zaterdag 23 juni 2012
Vanaf vandaag is onze website ook te vinden op Facebook. Via deze pagina gaan we aandacht besteden aan wat andere media als Omroep Venlo, dagblad De Limburger, L1 of websites van andere verenigingen op lokaal sportgebied hebben te melden. Klik op het icoontje in de rechter kolom!

Competitie-indeling amateurvoetbal bekend
maandag 18 juni 2012
De KNVB heeft vandaag de competitie-indeling van het amateurvoetbal die zondag 2 september van start gaat bekend gemaakt. Degradant SV Blerick komt dit seizoen uit in de derde klasse C waar het de degens gaat kruisen met andere Venlose clubs als promovendus Belfeldia en IVO en Spcl. Irene. Promovendi DEV-Arcen en TSC’04 spelen het komend seizoen in de doorgaans Venloos getinte vierde klasse F waar ook HBSV, VCH en VOS in uitkomen. In de vijfde klasse krijgen FCV-Venlo, degradant VVV’03 en de nieuwe fusieclub Quick Boys/Venlo veelal te maken met clubs uit de omgeving Horst en Venray. Indeling seizoen 2012/2013:

Tweede klasse H:
Berghem Sport, DESO, Helden, Margriet, Mierlo Hout, Nulandia, NWC, Prinses Irene, SSS ’18, SVC 2000, Venlosche Boys, Volharding, Wilhelmina ’08 en ZSV.

Derde klasse C:
Baarlo, Belfeldia, Blerick, Budel, Helmondia, IVO, Merefeldia, FC Oda, Panningen, Rood Wit’62, Sparta’18 en Sportclub Irene.

Vierde klasse F:
DEV-Arcen, HBSV, Leunen, Melderslo, MVC’19, SV Oostrum, Sporting ST, SVEB, TSC’04, VCH, VOS en Ysselsteyn.

Vijfde klasse F:
America, FCV-Venlo, Kronenberg, SV Lottum, Merselo, Meterik, Quick Boys’31/Venlo (nieuwe fusieclub, officiële naam nog niet bekend), Resia, SV United en VVV’03.

Zesde klasse D:
Boerdonk, BVV, Elsendorp, EWC, Fiducia, GFC’33, Griendtsveen, Hegelsom, Holthees, HRC’27, Menos, RKDSO, Sambeek en SVS.

VVV-Venlo varia
woensdag 13 juni 2012
VVV-Venlo heeft vandaag de transfervrije Ricky van Haaren aangetrokken. De twintigjarige middenvelder komt over van Feyenoord en hij tekende een contract dat hem twee jaar aan de Koelclub bindt. Eerder verzekerde de club zich al van de diensten van de van Cambuur afkomstige Oguzhan Türk. Ook hij was transfervrij en ook hij tekende voor twee jaar. Ismo Vorstermans en Jeffrey Leiwakabessy zijn het volgend seizoen weer in de Koel te bewonderen. Vorstermans werd voor nog een seizoen van FC Utrecht gehuurd, Leiwakabessy verlengde zijn contract met een jaar. Ook spelen de Braziliaan Matheus (contract voor een jaar) en de Finse doelman Niki Mäenpää (drie jaar) het volgend seizoen in Venlo. In een eerder stadium werden al Guus Joppen en Jeffrey Altheer van Helmond Sport overgenomen. Beiden tekenden een driejarig contract in Venlo. Gisteren werd overigens bekend dat het nieuwe damesteam FCE/PSV dat het komend seizoen in de BeNe League gaat uitkomen een ordinaire overval heeft gepleegd op de damesafdeling van VVV-Venlo. De club uit Eindhoven had voor het sluiten van de overschrijvingstermijn nog maar twee speelsters gecontracteerd waarop de club besloot een achttal Venlose speelsters te benaderen. Vervolgens besloot VVV haar team terug te trekken. De Venlose technische staf vertrekt eveneens naar Eindhoven.

Sterspeler Raúl ziet PSV Top E-toernooi van VCH winnen
zondag 3 juni 2012
Onder toeziend oog van Raúl, voormalig speler van Schalke 04, Real Madrid en het Spaanse elftal, heeft PSV voor de derde keer op rij beslag gelegd op de eerste plaats van het Top E-toernooi van VCH. Hij en honderden toeschouwers zagen PSV in de finale eenvoudig met 5-0 zegevieren over Feyenoord. In de strijd om de derde en vierde plaats won Ajax met 3-2 van de combinatie RKC/Willem II. Sekou, middenvelder van PSV, werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Klik hier voor foto’s van het VCH TOP E-toernooi 2012.