JUNI/JULI 2011

 

VVV wint laatste oefenduel
zaterdag 30 juli 2011
VVV-Venlo heeft het laatste oefenduel om de Herman Teeuwen cup met 2-0 gewonnen. De ploeg van Glen de Boeck (foto) versloeg het Spaanse Getafe met 2-0 door doelpunten van Bryan Linssen en Yanic Wildschut. De eindstand was bij rust al bereikt. VVV opent zaterdag de competitie met een thuisduel tegen FC Utrecht, aanvang 20.45 uur.

VVV verslaat Alemannia Aachen
dinsdag 26 juli 2011
VVV-Venlo heeft de oefenwedstrijd tegen Alemannia Aachen in Reuver met 3-1 gewonnen. De match zou oorspronkelijk in Swalmen worden gespeeld, maar het veld lag er daar te beroerd bij. In de negentiende minuut nam VVV de leiding door een treffer van Bryan Linssen. twaalf minuten later verdubbelden de Venlonaren via Barry Maguire de voorsprong. Na rust scoorde Fabian Bäcker voor de ploeg uit de tweede Bundesliga. Twee minuten later bepaalde wederom Bryan Linssen met een fraaie stift de eindstand op 3-1. De Duitsers traden niet op volle oorlogsterkte aan omdat de competitie in de tweede Bundesliga al volop aan de gang is. Testspeler Andrea Mei maakte een uitstekende indruk. Overigens kwam ook Erwin Koeman, trainer van FC Utrecht en VVV’s eerste tegenstander in de competitie, een kijkje nemen in Reuver.

VCH – VVV-Venlo 0-8
dinsdag 12 juli 2011
VVV-Venlo heeft VCH met dezelfde cijfers verslagen als enkele dagen eerder Wittenhorst. Ook dit keer wonnen de Venlonaren met 0-8. Opvallende verschijning bij VVV was de Italiaan Andrea Mei (foto) die in Venlo op proef is. Hij speelde driekwart van de wedstrijd mee. Voor Huub Vercoulen was het de eerste officiële wedstrijd als hoofdcoach van de ploeg uit De Boekend. Doelpunten: Aziz Khalouta, Barry Maguire (2x), Robert Cullen, Rogier Molhoek en Rick Verbeek (3x). Klik hier voor meer foto’s.

Wittenhorst – VVV-Venlo 0-8
zaterdag 9 juli 2011
Doelpunten: Uchebo, Meeuwis, Linssen, Cullen, Khalouta (2x), Maguire en De Regt. Klik hier voor meer foto’s.
Na afloop van de wedstrijd maakte directeur voetbalzaken Mario Captein bekend dat Rogier Molhoek een contract voor een jaar met een optie van nog een jaar voor de Venlose club heeft getekend. Molhoek komt transfervrij over van Vitesse uit Arnhem.

VVV slaat Meeuwis aan de haak
vrijdag 8 juli 2011
Het hing al een tijd in de lucht, maar vandaag zet Marcel Meeuwis zijn handtekening onder een contract dat hem drie jaar aan VVV-Venlo bindt. Meeuwis komt transfervrij over van Borussia Mönchengladbach. De 30-jarige Goirlenaar speelde eerder van 2002 tot 2006 al bij de Venlonaren. Daarna vertrok Meeuwis naar Roda JC waar Borussia Mönchengladbach hem twee jaar later wegplukte. In Duitsland wist de middenvelder nooit een vaste plek in de basis te verwerven. De tweede helft van het vorig seizoen werd Meeuwis verhuurd aan Feyenoord. Trainer Mario Been wilde hem graag behouden maar technisch directeur Martin van Geel dacht er anders over.

VVV-Venlo boekt monsterzege
woensdag 6 juli 2011
VVV heeft zijn eerste wedstrijd in de oefencampagne tegen DEV winnend afgesloten. Op sportpark De Hondskamp werd het 1-16. Voor de Venlonaren scoorden Linssen (6x), Uchebo (3x), Wildschut (2x) en Maguire, De Regt, Verbeek, Khalouta en Ozyon ieder een keer. Bij een 0-13 stand benutte Ruud Welles een strafschop voor de Arcenaren. Klik hier voor meer foto’s.

VVV contracteert Yanic Wildschut
woensdag 29 juni 2011
VVV-Venlo heeft zich verzekerd van de diensten van de 19-jarige Yanic Wildschut. De van FC Zwolle afkomstige linkerspits tekende een contract van drie jaar met een optie voor nog een jaar. Wildschut is afkomstig uit de jeugd van Ajax en maakte het vorig seizoen de overstap naar FC Zwolle waar hij op 23 augustus 2010 thuis tegen MVV zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Wildschut kwam afgelopen seizoen tot 33 wedstrijden in de hoofdmacht van FC Zwolle, meestal als invaller. Hij scoorde drie keer. Over de hoogte van de transfersom willen beide partijen niets kwijt.

Boymans verkast voor vier seizoenen naar AZ
donderdag 23 juni 2011
De kogel is dan toch door de kerk. VVV-er Ruud Boymans heeft zijn handtekening onder een contract gezet dat hem de komende vier jaar aan AZ bindt. Dat meldt de uit Horn afkomstige spits via Twitter. Het afgelopen seizoen scoorde Boymans elf keer in dertig wedstrijden voor VVV-Venlo. Boymans moet vrijdag nog wel een medische keuring ondergaan.

 

Nieuwe indeling amateurvoetbal komend seizoen bekend.
maandag 20 juni 2011
Opvallend is het verdwijnen van Belfeldia uit de ‘Venlose’ vierde klasse F. De Belfeldenaren spelen het volgend seizoen in de meer zuidelijke vierde klasse D. Zoals verwacht speelt degradant VVV’03 wel in 4F. Ook Quick Boys degradeerde. De ploeg mag het in het komend seizoen in 5E opnemen tegen stadgenoten DEV Arcen, TSC’04 en FCV, maar moet ook richting Horst, Venray om het daar op te nemen tegen ploegen als Kronenberg, Meterik en Oostrum. In 6D lijkt RKDSO in elk geval verzekerd van minimaal 6 punten want de ploeg uit Lomm is ingedeeld bij Brandevoort dat in haar bestaan tot dusver slechts een heel punt wist te vergaren. Klik hier voor een overzicht.

 
Selectie dames Loreal lijkt rond
maandag 20 juni 2011
Met de komst van Inger Smits lijkt de ploeg waarmee trainer Henk Rutten zich het volgend seizoen in de eredivisie moet zien te handhaven nagenoeg rond. Smits is linker opbouwster en ze speelde het vorig seizoen voor de Handbalacademie en is pas zeventien. Eerder wist Loreal zich al te verzekeren van de diensten van Eefje Huijsmans en Charlotte Raue (beiden afkomstig van het Duitse Tüs Lintfort), Tatjana van de Broek (BEVO), Inske Kuik (E&O) en keepster Janneke Vanderwal (Marsna). De dames van Loreal werden het afgelopen seizoen kampioen in de eerste-divisie en keerden na een seizoen weer terug op het hoogste handbalpodium.  Jean-Marie Pfaff te gast in Blerick
dinsdag 14 juni 2011
De vermaarde ex-doelman van het Belgisch elftal en tegenwoordig bekend van de Vlaamse reality-soap De Pfaffs, Jean-Marie Pfaff, bracht vandaag een bezoekje aan de Blerickse Pinksterkermis. De Belg moet blauwe vingers hebben gehad van het uitdelen van handtekeningen. Natuurlijk namen nogal wat ouders de gelegenheid te baat hun kids met de bekende Belg op de foto te vereeuwigen. Klik hier voor meer foto’s.

 

Venlosche Boys Pulse TOP C Toernooi
zondag 12 juni 2011
Vandaag vond onder een stralend zonnetje de eerste dag van het gerenommeerde Venlosche Boys TOP C toernooi plaats. Grote namen als Ajax, Bayern Munchen, Hoffenheim, Fulham en titelverdediger Heerenveen/Emmen stonden garant voor veel publieke belangstelling. Morgen volgt dag twee met alle beslissingen. Klik hier voor de foto’s van eerste Pinksterdag.
Rolstoelhockeyers HC Blerick op zoek naar leden en sponsoren
vrijdag 10 juni 2011
Al in 2006 startte Hockey Club Blerick een G-afdeling voor hockeyers met een verstandelijke beperking. Drie jaar later was het ook mogelijk om rolstoelhockey bij de Blerickse vereniging te spelen. In april van dit jaar kreeg die laatste afdeling een zelfstandig karakter door de oprichting van de stichting Hockey Extra.lees verder…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

IVO TOP D Toernooi
zondag 5 juni 2011
Sparta heeft het eerste IVO Top D Toernooi op haar naam geschreven. In de finale versloegen de Rotterdammers Jagiellonia Byalistok met 1-0. Een dag eerder verloor Sparta in de poulewedstrijd nog met 1-2 van de Polen.

Eindstand:
1 – Sparta Rotterdam
2 – Jagiellonia Byalistok
3 – Sparta Praag
4 – KV Mechelen

Klik hier voor de foto’s van zaterdag

 

SV Blerick TOP B Toernooi, 4 & 5 juni
donderdag 2 juni 2011

 

Rolstoelhockyers HC Blerick in training
woensdag 1 juni 2011
De G-, E- en H-hockeytakken van HC Blerick zijn ondergebracht in de stichting Hockey Extra. De trainingen en wedstrijden vinden plaats in de Health & Racket Club in De Boekend. De teams noemen zich de Red Dragons en ze zijn bepaald niet te onderschatten want de elektrische rolstoelhockyers behaalden dit seizoen het kampioenschap en promoveren naar de tweede klasse. De handbewogen rolstoelhockyers staan 18 juni in de play-offs in Utrecht en kunnen ook nog promoveren. Binnenkort meer hierover…