JUNI 2014

 

Schermvereniging d’Artagnan in Venlo: klein maar fijn
maandag 30 juni 2014
Twee weken geleden behaalde de achtjarige tweeling Laeticia en Anthony Schreinemachers de zilveren en bronzen medaille tijdens het Nederlands kampioenschap schermen in Duiven in de categorie ‘kuikens’. Beiden zijn lid van de Venlose schermvereniging d’Artagnan, een vereniging die het vorig jaar haar 35-jarig jubileum vierde. Een interview met penningmeester Jan Somers, zelf een uitstekend schermer.

Schermen is in ons land niet echt een sport die massaal wordt bedreven. De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) telt drieduizend leden die bij pakweg zeventig verenigingen hun sport beoefenen. Daarvan zijn er 35 actief bij d’Artagnan. Opvallend genoeg telt de vereniging meer jeugdleden dan senioren (20 om 15). De populariteit van de sport is stijgende. “Dat heeft te maken met de prestaties van Bas Verwijlen tijdens de Olympische Spelen in Beijng en Londen”, vertelt Somers. “In 2008 werd hij achtste en vier jaar later bereikte hij de laatste zestien. De belangstelling voor de sport wordt dan door de invloed van televisie groter. Maar laten we eerlijk zijn, een echt grote sport zal het nooit worden.” Lees hier verder.

Mustangs lijdt nederlaag tegen hekkensluiter
maandag 30 juni 2014
De Venlose honkballers hebben afgelopen zaterdag verloren van het tot dan toe puntloze PSV2 uit Eindhoven. In tegenstelling tot de week ervoor kon Mustangs, dat twee belangrijke basisspelers miste, geen vuist maken aan slag. Mede door een aangepaste tactiek die anders uitpakte dan verwacht, stond Mustangs na de eerste slagbeurt al met 5-1 achter. PSV2 liep verder uit tot 7-2 na de vierde inning. Mustangs wist de wedstrijd nog spannend te maken en kwam terug tot 9-9. Echter in de voorlaatste slagbeurt bracht PSV2 het winnende punt over de plaat. Mustangs wist niet meer te scoren en moest teleurgesteld het onderspit delven. (bron: mustangs venlo)

Twaalfjarige Hout-Blerickse maakt overstap naar Borussia Mönchengladbach
zondag 22 juni 2014
Op hockey na is vrouwenvoetbal tegenwoordig de belangrijkste teamsport van ons land. Het aantal vrouwelijke KNVB-leden is de laatste jaren explosief gestegen. De sport wordt daardoor ook commercieel interessanter en grote clubs scouten niet alleen naar jongens maar zeker ook meisjes. Dat ondervond Jaquelin Coenen uit Hout-Blerick. Borussia Mönchengladbach stond bij haar op de stoep.

Onlangs werden de wereldkampioenschappen hockey in Den Haag gehouden. De Nederlandse dames veroverden de wereldtitel en de wedstrijden werden live door de NOS uitgezonden. Een zelfde scenario hangt wellicht ook het vrouwenvoetbal boven het hoofd. Vrouwenvoetbal zit in de lift. De media besteden meer en meer aandacht aan de sport en voetbalclubs richten damesafdelingen op. Gerenommeerde clubs doen dat ook waardoor het niveau stijgende is. Zo ook Borussia Mönchengladbach. De Duitse voetbalgrootmacht heeft een compleet scoutingapparaat in huis dat ook de Nederlandse velden afstruint op zoek naar talent. Naar Tegelen bij Sportclub Irene bijvoorbeeld. Daar ontdekte de club de pas twaalfjarige Jaquelin Coenen die vanwege haar begaafdheid prompt een uitnodiging kreeg proeftrainingen in Duitsland te volgen. Lees hier verder.

Sander Barents volgt William Gommans op bij HandbaL Venlo
vrijdag 13 juni 2014
HandbaL Venlo heeft Sander Barents aangetrokken als nieuwe trainer/coach voor het eerste damesteam voor het komende seizoen. De 33-jarige Venraynaar was het afgelopen seizoen al assistent-trainer van William Gommans die de Venlose verliet omdat ‘de chemie tussen spelersgroep en trainer niet meer optimaal genoeg was om de samenwerking voort te zetten in het nieuwe seizoen’. Barents zal geassisteerd worden door de 38-jarige Dion Sillen die het afgelopen seizoen actief was in het begeleidingsteam van het eerste damesteam van Hellas Den Haag. Inmiddels is ook bekend geworden dat de Venlose eredivisionist zich heeft versterkt met de keepsters Kelly Smits (BEVO) en Claudia Rompen (V&L) en met de van BFC afkomstige, talentvolle Larissa Nusser.

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt, is onze site bijna 48 uur offline geweest. Dat had alles te maken met een servercrash. Onze excuses voor het ongemak.
woensdag 11 juni 2014

 

Beslissende competitiedag rolstoelhockeyers Red Dragons in Reuver
woensdag 11 juni 2014
Zaterdag 21 juni wordt in Sportcentrum De Schans in Reuver de laatste speelronde gehouden voor handbewogen rolstoelhockeyers (H-hockey). Aan deze competitiedag nemen de H-hockeyteams van geheel Zuid-Nederland deel. Graag nodigt de Stichting Hockey Extra geïnteresseerden uit om de Red Dragons te steunen op weg naar de eerste klasse. De organiserende Red Dragon H-hockeyers van Stichting Hockey Extra uit Blerick maken een serieuze kans om kampioen te worden van de tweede klasse waardoor ze volgend seizoen mogelijk een klasse hoger spelen. Tijdens de voorlaatste wedstrijddag in Zoetermeer lieten de spelers zich al van hun sterke kant zien en wonnen al hun wedstrijden. Als eerbetoon aan Claudine van der Gouw, is deze competitiedag naar haar vernoemd. Claudine was vanaf het eerste uur een inspirerende coach voor de H-hockeyers. Onder haar bezielende leiding wisten de rolstoelhockeyers de afgelopen jaren op hoog niveau te presteren en sleepten hiermee een aantal titels in de wacht. Claudine van der Gouw heeft het coachen helaas om medische redenen moeten beëindigen. Uit waardering voor haar geweldige inzet, wordt deze competitiedag aan haar opgedragen. De wedstrijden vinden plaats in Sportcentrum De Schans aan de Bosdaellaan 1, 5953 BW te Reuver tussen 10.00 en 18.00 uur. Belangstellende sportliefhebbers zijn van harte uitgenodigd om de strijdende teams te komen aanmoedigen.

Over Hockey Extra
Stichting Hockey Extra bestaat sinds 6 april 2011 officieel als Stichting en is gelieerd aan Hockeyclub Blerick. De club is opgericht om mensen met een lichamelijke beperking in teamverband te kunnen laten hockeyen. Behalve een H-hockey team kent de club ook twee elektrische rolstoelteams, de E-teams. Rolstoelhockey is de enige sport waaraan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel in team- en competitieverband kunnen deelnemen. Momenteel bestaat de club uit 25 enthousiaste leden en dit aantal is groeiende. Er is echter plaats voor nog meer spelers. Klik hier voor meer informatie.

Dames Blerick keren na een seizoen weer terug in de tweede klasse
zondag 1 juni 2014
De hockeydames van Blerick zijn er in Rotterdam in geslaagd promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het werd een meer dan spannende strijd waarin shoot-outs tegen Spandersbosch uiteindelijk de beslissing moesten brengen. Blerick startte met een 1-1 gelijkspel tegen Oirschot. “We begonnen heel slecht aan dat duel”, vertelt coach Mart Engels. “Wellicht dat het veld en de zenuwen daarin een rol speelden. We konden de zaak in de tweede helft rechttrekken en daar was ik heel tevreden over.” Ook het tweede duel tegen Spandersbosch eindigde in een 1-1 remise. Drie minuten voor tijd leek Blerick het duel in haar voordeel te beslissen toen het op een 1-0 voorsprong kwam. “En toen maakten we de fout toch te veel druk naar voren te willen zetten”, zegt Engels, “daarvan profiteerde Spandersbosch.” Het derde duel tegen Almelo moest Blerick met 4-0 winnen en de wedstrijd tussen Spandersbosch en Oirschot moest in een gelijkspel eindigen. Dat laatste gebeurde maar Blerick won maar met 3-0 van Almelo waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Engels: “Eigenlijk hebben we verzuimd met grotere cijfers van Almelo te winnen. Ik geloof dat we acht strafcorners hebben gehad en er niet een hebben benut. Dat had alles te maken met het waterveld waar we niet aan gewend zijn. Maar ik kan de meiden niets verwijten. Tijdens het hele toernooi werd er nauwelijks uit strafcorners gescoord. Maar gelukkig hebben we het via de shoot-outs gered. We misten de eerste twee shout-outs maar onze keepster Esmee Tomaula pakte werkelijk alles. Toen we vervolgens twee keer scoorden, was de buit binnen.” Daarmee keert Blerick na de degradatie het vorig seizoen direct weer terug in de tweede klasse. “En dat is razend knap, nu eerst maar eens een pilsje pakken. Dat wordt Venlo want in Blerick is zo’n beetje alles gesloten.”

Swift verslaat Rosolo en staat in de finale
zondag 1 juni 2014
Swift Velden heeft in Milsbeek de finale bereikt van het Nederlands kampioenschap veldkorfbal die tweede Pinksterdag in Erp op het programma staat. Tegenstander is dan De Korfrakkers dat dus thuisvoordeel geniet. De equipe van Jan Kooiman had wel een verlenging nodig om opponent en regerend landskampioen Rosolo uit Reussel op de knieën te krijgen. Na het laatste fluitsignaal stond het 11-11. In de verlenging sloeg Swift toe en liep uit naar een 14-12 zege. Anouk Bergmans had een flink aandeel in de Veldense doelpuntenproductie. Zij scoorde zes keer.

Sparta Rotterdam winnaar zestiende Top E-Toernooi
zondag 1 juni 2014
Sparta heeft de zestiende editie van het VCH Top E-Toernooi op zijn naam geschreven. In de finale versloegen de Rotterdammers PSV Eindhoven, dat in de halve finale enigszins verrassend Feyenoord had uitgeschakeld, met 3-0. Die stand stond bij rust al op het scorebord. Het was voor Sparta niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Niemand had vreemd opgekeken wanneer PSV in de beginfase met 2-0 had voorgestaan. De Eindhovenaren kregen enkele uitstekende kansen om tot scoren te komen. Sparta was dat betreft aanmerkelijk doeltreffender. Met name de acties van de spits waren bijzonder effectief. De tweede helft gaf een gelijkopgaande strijd te zien waarin niet meer werd gescoord. De aanvoerder mocht zodoende de hoofdprijs van wethouder van sport, Ramon Testroote, in ontvangst nemen. De coach van de Rotterdammers moest en zou na afloop de sloot in. Helaas was er in de verste verten geen sloot te bekennen…Klik hier voor foto’s van het toernooi.