JUNI 2013

 

Nieuwe shirtsponsor voor SV Blerick, Seacon Logistics ook komende drie jaar hoofdsponsor
vrijdag 28 juni 2013
Goed nieuws voor SV Blerick deze week. Tijdens de tweejaarlijkse sponsormeeting die gehouden werd op TrafficPort Venlo werd de nieuwe shirtsponsor van de selectie bekendgemaakt. Covebo Personeelsdiensten is de opvolger van Gebatrans. Gebatrans zal echter ook in de toekomst als sponsor blijven fungeren. Nog meer goed nieuws want hoofdsponsor Seacon Logistics kondigde aan het hoofdsponsorschap met drie jaar te verlengen. SV Blerick komt uit in de derde klasse C en wist in een eerder stadium al Jay Driessen als nieuwe oefenmeester aan te trekken.

Op de foto vlnr: Fred Spijksma (Gebatrans), Jeroen Gerats (Covebo Personeelsdiensten) en Ge Coenen van Seacon Logistics. (foto: SV Blerick)

Selectie en staf seizoen 2013/2014 VCH bekend
donderdag 27 juni 2013
Het bestuur van VCH heeft vandaag de selectie en staf voor het seizoen 2013/2014 bekendgemaakt. Opvallend is het vertrek van spits Jeffrey Böhmers naar stadgenoot VOS dat het afgelopen seizoen onder leiding van coach John Taihuttu naar de derde klasse promoveerde. VCH eindigde het vorig seizoen als tweede in de vierde klasse F. In de nacompetitie werd de ploeg uitgeschakeld door SJVV uit Deurne. VCH staat het komend seizoen onder de bezielende leiding van de van FCV-Venlo afkomstige Wil Berden (foto). Met die ploeg promoveerde hij het afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse. Klik hier voor de details.

Voorprogramma selectie HBSV bekend
woensdag 26 juni 2013
Het trainings- en oefenprogramma van HBSV is inmiddels bekend. De ploeg van nieuwbakken trainer Rob Jacobs zal in de voorbereiding, onder meer, wedstrijden tegen Volharding, Panningen en Helden spelen. HBSV eindigde het vorig seizoen op een vierde plek in de vierde klasse F waardoor het nacompetitie mocht spelen. Daarin werd de ploeg nipt uitgeschakeld door SJVV uit Deurne na een 1-4 thuisnederlaag en een 1-3 winst in Deurne. Overigens vormt zaterdag 6 juli sportpark Schansheide in Hout-Blerick het decor voor het vriendschappelijke duel tussen HBSV en VVV-Venlo, hetgeen alles te maken heeft met de viering van het 75-jarig jubileum van HBSV. Klik hier voor het programma van HBSV.

Nieuwe trainer en coach voor heren BVC Holyoke
maandag 24 juni 2013
Bram Tusveld heet de nieuwe trainer van het eerste herenteam van BVC Holyoke uit Belfeld, Loek Hendrix is de nieuwe coach. Beide heren volgen trainer/coach Ger van Heugten op. Hij nam na afloop van het vorige seizoen afscheid van BVC Holyoke. Bram Tusveld heeft verschillende teams op hoog niveau getraind en speelde zelf jaren in het eerste van Civitas. Hij kijkt ernaar uit aan de slag te gaan met het team. Tusveld begint na de zomervakantie met twee trainingen in de week te geven aan de heren. Loek Hendrix is de coach van het team. Hendrix heeft een trainersdiploma en gaf voorheen leiding aan het eerste damesteam van Civitas. Voor deze duofunctie is gekozen omdat Tusveld niet altijd beschikbaar is op zaterdag wanneer BVC Holyoke haar wedstrijden afwerkt. Wanneer hij wel beschikbaar is, zal hij Hendrix ondersteunen.

KNVB maakt competitie indeling 2013/2014 bekend
vrijdag 21 juni 2013
De definitieve indeling van het amateurvoetbal is vandaag door de KNVB bekendgemaakt. Zoals verwacht is de vierde klasse F het volgend seizoen ‘volgestouwd’ met verenigingen uit Groot Venlo. Belfeldia, DEV-Arcen, Kwiek-Venlo, FCV-Venlo, HBSV, TSC’04 en VCH zullen tegen elkaar in het strijdperk treden. Het contingent Venlose clubs wordt aangevuld met MVC’19, Sporting ST, SVEB, SV Oostrum en Ysselsteyn. Het gepromoveerde VOS komt het volgend seizoen uit in de derde klasse C en zal daar, onder meer, stuiten op plaatsgenoten Spcl. Irene en Blerick. Het via de nacompetitie gepromoveerde IVO kruist in de tweede klasse H twee maal de degens met Venlosche Boys. De vijfde klasse F telt, in tegenstelling tot het vorig seizoen, gewoon weer twaalf clubs. VVV’03 en RKDSO uit Lomm zijn in deze klasse ingedeeld. klik hier voor de volledige indeling van Zuid II.

Foto: Venlose Hockey Club

Selectie hockeyheren Venlo voor volgend seizoen al vrijwel rond
maandag 17 juni 2013
Het heeft er alle schijn van dat de Venlose hockeyheren het volgend seizoen ingaan met nagenoeg dezelfde selectie als het afgelopen seizoen, aangevuld met jeugd en enkele nieuwe spelers. Een prima vooruitzicht want Venlo presteerde het afgelopen seizoen boven verwachting. De jonge garde van Peter Kloimstein verspeelde op de laatste wedstrijddag deelname aan play-offs door een nederlaag tegen kampioen Zwart-Wit. Routiniers als Teun Gubbels, Floris van de Ven en Peter Baars verdedigen ook het volgend seizoen de clubkleuren van VHC en ook talenten als Thijs van Haren, Roeland Bergwerff, Jordi de Bock, Max Traa, Tim Bruinen en Pablo Hofstra zijn in de toekomst op de Herungerberg te bewonderen, zo meldt de website van de hockeyclub. Daarnaast begroet Venlo ook een aantal nieuwe spelers. Bas van Beek (Son), Christopher Brill (Mülheim) en Joep van Eil (Oranje Zwart) completeren de selectie. Daarmee zou Venlo het volgend seizoen wel eens hoge ogen in de eerste klasse kunnen gooien.

Dames Swift grijpen naast landstitel, jeugd doet het beter
zondag 16 juni 2013
De dames van Swift Velden zijn het landskampioenschap misgelopen door in Mill met 13-15 van Rosolo te verliezen. Bij rust stonden beide ploegen nog op gelijke hoogte: 7-7. De vorige week zondag won de ploeg van Jan Kooiman in de kruisfinale nog enigszins verrassend met 11-8 van Spes, hetgeen het nodige vertrouwen aan de ploeg moet hebben geschonken. Dat bleek echter niet voldoende om ook de Reuselse dames aan de kant te schuiven. “We speelden niet zo sterk als de vorige week”, vertelt Swift-speelster Sharon Janssen. “Tijdens de kruisfinale stonden we echt met acht dames op het veld. We waren een echt team, iedereen scoorde. Dat was vandaag niet het geval. We waren te veel van bepaalde speelsters afhankelijk. En we hadden de scheidsrechter niet echt mee. Maar dat was niet de oorzaak van de nederlaag. We moeten het toch echt bij onszelf zoeken. Ik zeg het niet graag, maar Rosolo heeft verdiend gewonnen.” In Mill werd ook de finale om het landskampioenschap bij de A-jeugd gespeeld. Daarin waren de Veldense dames wel succesvol. Na een spannende strijd versloeg Swift De Korfrakkers uit Erp na verlenging met 10-8. “We hebben een groot deel van de wedstrijd achtergestaan”, vertelt Swift-speelster Anouk Stoffels. “We hadden er veel vertrouwen in maar stonden bij rust toch met 2-5 achter. We zijn goed teruggekomen en ik denk dat we uiteindelijk verdiend hebben gewonnen, ook al op basis van de reguliere veldcompetitie waarin we een wedstrijd hebben verloren, een gelijkgespeeld en de rest hebben gewonnen.”

Hockeyheren Blerick niet naar tweede klasse
zondag 16 juni 2013
De heren van Blerick zijn er in Wageningen niet in geslaagd promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Op sportpark De Bongerd verloor de ploeg de eerste wedstrijd in poule A met 1-2 van Culemborg. Het tweede duel tegen Rosmalen eindigde in een 1-1 gelijkspel. De laatste wedstrijd tegen Twente werd met 4-1 verloren waardoor de formatie uit Hengelo uiteindelijk naar de tweede klasse promoveerde.

IVO gepromoveerd door uitspraak KNVB
vrijdag 14 juni 2013
Het is natuurlijk een stuk aantrekkelijker om je tegenstander op het veld te verslaan en daarmee promotie af te dwingen dan dat een uitspraak van de commissie van beroep van de KNVB als gevolg heeft dat je promoveert. Het overkwam IVO en ongetwijfeld zal er in Velden niet om getreurd worden want de beslissingswedstrijd die zondag tegen FC Hoensbroek op het programma stond werd daarmee overbodig. Beide ploegen spelen het volgend seizoen in de tweede klasse. Vanwege voetbalrellen werd Alphense Boys onlangs van de hoofdklasse teruggezet naar de eerste klasse. De club ging tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB in beroep. De commissie van beroep handhaafde de uitspraak van de tuchtcommissie echter waardoor er enkele plaatsen in diverse klassen vrijkwamen. Loting bepaalde dat die plaatsen door clubs uit het district Zuid II zouden worden ingevuld. IVO en Hoensbroek profiteerden van die uitspraak. (foto: Jeu Lücker)

Swift op jacht naar de landstitel
vrijdag 14 juni 2013
Coach Jan Kooiman en consorten trachten zondag in Mill de landstitel veldkorfbal in de wacht te slepen. De Veldense korfbalsters treden dan in het strijdperk tegen Rosolo uit Reusel. Na een beroerde eerste competitiehelft stond Swift op een vijfde plek in de reguliere competitie en leek een tweestrijd tussen Altior en Swift om de vierde plek die recht zou geven op plaatsing voor de kruisfinale aanstaande. Die verwachting kwam ook uit. Swift speelde een meer dan puike tweede competitiehelft en plaatste zich voor de kruisfinale die afgelopen zondag in eigen huis tegen Spes werd afgewerkt. Swift versloeg de kampioen in de zaal en bekerwinnaar Spes met 11-8. In de andere kruisfinale won Rosolo van De Korfrakkers uit Erp waardoor de finale om het Nederlands kampioenschap gaat tussen Swift en Rosolo. Aanvang van het duel: 15.45 uur, de organisatie is in handen van MIKO‘76.

Blerick strijdt in Wageningen om promotie
vrijdag 14 juni 2013
De hockeyheren van Blerick spelen zondag in de play-offs om een plek in de tweede klasse. De ploeg van Ruud Kleuskens (foto) is ingedeeld in poule A en speelt achtereenvolgens tegen Culemborg (11.00 uur), Rosmalen (13.00 uur) en Twente (15.00 uur). In poule B spelen Fit, Barendrecht, Drunen en Hoorn tegen elkaar. De winnaars van beide poules promoveren naar de tweede klasse. Elke wedstrijd duurt twee maal twintig minuten. De duels worden afgewerkt op het complex van hockeyclub WMHC in Wageningen.

Dames Swift Velden plaatsen zich ten koste van Spes voor de finale
zondag 9 juni 2013
De dames van korfbalclub Swift hebben vandaag een uitstekende prestatie neergezet door in eigen huis in de eerste kruisfinale te winnen van Spes, bekerwinnaar en landskampioen in de zaal. De Veldense dames wonnen met 11-8 en plaatsten zich daarmee voor de finale om het Nederlands kampioenschap die 16 juni in Mill wordt gespeeld. Tegenstander is dan Rosolo dat in de tweede kruisfinale De Korfrakkers met 11-6 versloeg. Ook de junioren A1 van Swift hebben zich geplaatst voor de finale om het Nederlands kampioenschap. De junioren spelen de volgende week, ook in Mill, tegen de A1 van De Korfrakkers uit Erp.

IVO verslaat Mierlo Hout en kan nog promoveren
zondag 9 juni 2013
Door een doelpunt van Rik Broekaart in de blessuretijd van de eerste helft, heeft IVO de kans op promotie naar de tweede klasse in tact gehouden. In Zeilberg wonnen de Veldenaren op het veld van ZSV met 0-1 van Mierlo Hout dat door de nederlaag naar de derde klasse degradeert. De volgende week neemt de ploeg van Rob Jacobs het op tegen FC Hoensbroek dat probleemloos met 4-0 van Leonidas won. De wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld en de winnaar promoveert naar de tweede klasse.

Megamix-VCH

25-jarig huwelijk tussen Megamix en VCH
zaterdag 8 juni 2013
Een feestje vandaag in De Boekend. Sportpark De Maassenhof vormde het decor voor de viering van het 25-jarig jubileum tussen Terraq Megamix en VCH, een uniek huwelijk tussen sponsor en voetbalclub. Erbij moet worden vermeld dat het huwelijk twee jaar werd onderbroken. Een soort scheiding van tafel en bed. VCH vond een beter betalende sponsor in de vorm van Transnova. Toen dat bedrijf hoofdsponsor van VVV-Venlo werd en VCH weer een beroep deed op Megamix, waren de zaken weer snel beklonken en zelfs ‘beschonken’. Natuurlijk mocht het sportieve element vandaag niet ontbreken. Er vond een heuse wedstrijd tussen Megamix en oud-trainers van VCH plaats. Oud-international Harrie Heijnen en Truus Driessen verrichtten de aftrap. Er ontspon zich een fantastisch en kwalitatief hoogstaand duel tussen twee ploegen die er vol voor gingen. Uiteraard wist Megamix beslag op de overwinning te leggen (6-4) omdat, zo zou voorzitter Ron Rommerskirchen na afloop verklaren, “er ook in de toekomst nog zaken moeten worden gedaan.” Pure match-fixing derhalve. Het mocht hem de pret bepaald niet drukken. Onder de welluidende tonen van joekskapel Biëstig Good, een gigantisch buffet en een enkel biertje, was de dag voorbij voordat iedereen het in de gaten had. Klik hier voor foto’s van de feestelijkheden en klik hier voor foto’s van het nu al historische duel tussen Megamix en VCH. Een reportage volgt.


Overzicht trainerswisselingen in het Venlose amateurvoetbal (update)
woensdag 5 juni 2013
Het zit er zo’n beetje op. De amateurcompetitie is afgelopen en de nacompetities zitten er eveneens op. Behalve dan voor IVO want de ploeg uit Velden komt zondag nog in actie om te trachten promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen op het terrein van ZSV in Zeilberg waar de Veldenaren de degens met Mierlo Hout kruisen. De winnaar van dat duel neemt het een week later op neutraal terrein op tegen de winnaar van Leonidas – FC Hoensbroek. En de winnaar van die wedstrijd speelt het volgend seizoen in de tweede klasse. Nog geen vakantie dus voor trainer Rob Jacobs en de zijnen. Jacobs verkast het volgend seizoen naar HBSV en zo zijn er wel meer trainers die het veld ruimen en oefenmeesters die hun opwachting maken bij een Venlose amateurvoetbalclub. Hieronder een overzicht van de diverse mutaties:
Belfeldia: verlengt contract: Tim Nabben
Blerick: out: Leon Theuws, in: Jay Driessen
DEV-Arcen: out: Maurice Houben, in: Bas Hoppenbrouwers
FCV-Venlo: out: Wil Berden, in: Leon Theuws
HBSV: out: Roland Heger, in: Rob Jacobs
IVO Velden: out: Rob Jacobs, in: Huub Verheijden
Kwiek-Venlo: verlengt contract: Ron Janssen
RKDSO: verlengen contract: John Houben & Rob Simons
TSC’04: verlengt contract: Grad Xhofleer
VCH: out: Ger Verheijen, in: Wil Berden
Venlosche Boys: out: Jay Driessen, in: Roel Sloesen
VOS: verlengt contract: John Taihuttu
VVV’03: verlengt contract: John Buksak

Feyenoord wint VCH Top E-Toernooi, Bhaichung Bhutta FS is de sportiefste
zondag 2 juni 2013
Feyenoord heeft vandaag het VCH Top E-Toernooi op zijn naam geschreven. In de finale waren de Rotterdammers net iets te sterk voor het verrassende MSV Duisburg. In de eerste helft kwam Feyenoord op voorsprong door een Duits eigen doelpunt. Pal voor het einde van de wedstrijd maakte Duisburg gelijk hetgeen de vele Duitse toeschouwers ertoe aanzette het ‘und jetzt geht’s los’ luidkeels in te zetten. Een verlenging van twee maal vijf minuten was noodzakelijk om de winnaar aan te wijzen. Zowel in het eerste als het tweede part van de verlenging scoorde Feyenoord een keer. Eindstand 3-1. In de strijd om de derde plaats werd PSV Eindhoven, de winnaar van de laatste drie edities, met 4-0 afgedroogd door Sparta. Bhaichung Bhutta FS uit India ging met de sportiviteitsbeker aan de haal. Klik hier voor foto’s van het VCH Top E-Toernooi toernooi.

Hockeyheren van Blerick verzekeren zich van de play-offs (update)
zondag 2 juni 2013
Basko was nog de enige concurrent die de hockeyheren van Blerick van de tweede plaats in de derde klasse D kan afhouden. Voor het begin van de laatste speelronde had Blerick twee punten voorsprong op de ploeg uit Veldhoven. Basko won vandaag thuis met 2-0 van Oirschot. Maar dat was niet voldoende omdat ook de formatie van coach Ruud Kleuskens geen steek liet vallen. Sterker nog, op sportpark Maassenhof won Blerick met afgetekende cijfers van Parkstad Limburg: 6-1 (foto boven). Daarmee verzekerden de Blerickenaren zich van het spelen van play-offs om promotie naar de tweede klasse. Het verlengstuk van de competitie wordt 16 juni in Wageningen afgewerkt. Dan spelen acht ploegen, verdeeld over twee poules, tegen elkaar. De winnaars van beide pouIes promoveren naar de tweede klasse. In dezelfde klasse werden de heren van Tegelen overigens voorlaatste met negentien punten uit 22 wedstrijden.

IVO verliest maar behoudt kans op promotie (update)
zondag 2 juni 2013
Ondanks een 5-4 thuiszege op NWC Asten is IVO er niet in geslaagd promotie naar de tweede klasse te realiseren omdat de uitwedstrijd met 3-0 werd verloren. Voor de Veldense ploeg scoorden Joep Sijbers (2x), Jorg Jacobs, Dick Louwhoff en Willem Heijnen. Dat wil niet zeggen dat promotie niet meer mogelijk is. Zondag speelt IVO een wedstrijd tegen Mierlo Hout op neutraal terrein. ZSV uit Zeilberg zal gastheer zijn. De winnaar van dat duel neemt het een week later op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen FC Hoensbroek en Leonidas, eveneens op neutraal terrein. De winnaar van die wedstrijd dwingt alsnog promotie naar de tweede klasse af.

Voorzitter Ron Rommerskirchen (links) en trainer Wil Berden ondertekenen het contract

Voor trainer Wil Berden is de cirkel rond
zaterdag 1 juni 2013
Al in december werd bekend dat trainer Ger Verheijen VCH zou verlaten en Wil Berden van FCV-Venlo zijn opvolger zou worden. Toch werd vandaag tijdens het Top E-Toernooi pas het eenjarig contract dat de nieuwe coach aan de Blerickse club bindt door voorzitter Ron Rommerskirchen en Berden ondertekend.

Berden is opgetogen over zijn nieuwe job en komt het volgend seizoen zijn oude werkgever ook weer tegen want met FCV-Venlo promoveerde hij via de nacompetitie door overwinningen op SVOC’01 en Kronenberg naar de vierde klasse. “Wanneer je drie jaar bij een club werkt, is de chemie weg”, vertelt Berden. “Het Berden-effect is als het ware uitgewerkt. Ik heb met veel plezier bij FCV gewerkt, een warme club, goed georganiseerd, veel goede jeugd en daarom veel toekomst.” Al vrij snel nadat Berden zijn vertrek bij de club uit ’t Ven had aangekondigd, zocht VCH-voorzitter Rommerskirchen contact met Berden. Een actie waarop hij ook had gehoopt. Berden: “Ik heb tot mijn 25ste bij VCH gevoetbald en nu ben ik hier trainer. De cirkel is rond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de club nauwelijks ken. Ik heb ze het afgelopen seizoen een keer of drie gezien. Van de wedstrijd tegen Ysselsteyn was ik onder de indruk, toen bereikte VCH een hoog niveau. Later zag ik VCH nog eens tegen Oostrum. Toen viel het me enorm tegen.” Berden kreeg van de Blerickse club geen doelstellingen mee. Toch is er wel degelijk het nodige werk aan de winkel voor de nieuwe coach. Ger Verheijen liet zich in het verleden nog wel eens ontvallen dat het zijn ploeg aan mentale weerbaarheid ontbrak. Daar moet Berden derhalve mee aan de slag, zo lijkt het althans. “Daar heb ik van gehoord”, zegt Berden, “maar daar kan ik nu nog geen oordeel over vellen. Na een maand of drie heb ik daar meer zicht op. Ik zal ongetwijfeld wel eens een akkefietje met iemand krijgen maar dat hoort erbij. Het is in elk geval wel zo dat spelers tegenwoordig veel mondiger zijn maar ook een stuk minder presteren. Het is zaak ze een spiegel voor te houden. De sfeer binnen een groep is vaak ook afhankelijk van de prestaties op het veld. Maar goed, ik verheug me in elk geval op het nieuwe seizoen. Kan ook niet anders met zoveel Venlose clubs in de vierde klasse.”

Ruim honderdvijftig toekomstige Cruijffjes actief tijdens het VCH Top E-toernooi
zaterdag 1 juni 2013
Voor de voetballertjes was het geen enkel probleem, de vele toeschouwers hadden wel wat moeite met het weer. Een vlagerige en koude wind en temperaturen die absoluut geen gelijke tred met de tijd van het jaar hielden. Koud dus op sportpark Maassenhof, maar het mocht hem de pret niet drukken. Het VCH Top E-toernooi was vandaag als vanouds weer een succes. Tot in de puntjes verzorgd en druk bezocht. Morgen volgt deel twee.

“Altijd leuk zo’n toernooi”, meldt Frank Jacobs (foto), coach van de E-tjes van VVV-Venlo. “Natuurlijk willen we winnen, maar het is niet een kwestie van moeten maar van willen, anders leg je druk op de spelers en dat is niet de bedoeling. Die druk leggen ze zichzelf wel op. De jongens trainen drie keer per week, dat is veel van ze gevraagd. Ook van de ouders. Prof worden doe je niet alleen, dat doe je met het hele gezin. We proberen bij VVV de spelertjes zo goed mogelijk te begeleiden, techniek aan inzicht te koppelen maar wel op een manier dat ze er plezier aan blijven beleven. We zijn laatst met een aantal trainers naar Barcelona geweest. Dat was zeer leerzaam, maar ook daar hanteren ze het motto ‘play and enjoy’.” Geen tijd meer om verder te praten. Zijn pupillen moeten aan de bak tegen FC Den Bosch. Na afloop van de wedstrijd is Jacobs een meer dan tevreden man. Zijn voetballertjes hebben zojuist met 2-1 van de Bosschenaren gewonnen. “We hebben dit seizoen al vier keer van die ploeg verloren”, vertelt Jacobs, “en dan is het mooi om hier te winnen. Ik heb in de eerste helft een joch van het veld gehaald omdat ik niet tevreden over hem was. Hij huilde. Natuurlijk heb ik hem weer een kans gegeven en hem als spits weer het veld ingestuurd. Dan is het fantastisch dat hij uiteindelijk de winnende goal scoort. Dat zijn van die leermomenten voor zo’n jongen die hij niet snel zal vergeten.” Klik hier voor foto’s van de eerste dag van het toernooi.