JULI/AUGUSTUS 2014

 

Noodweer zit korfbaldames van Swift Velden dwars
zondag 31 augustus 2014
Het was een bijzonder fraai affiche. Vandaag stond tijdens de eerste wedstrijdronde van de veldcompetitie direct de topper tussen het Veldense Swift en De Korfrakkers uit Erp op het programma. Het zou op een teleurstelling uitdraaien, vooral voor Swift. Kwart over drie, een kwartier na begin van het duel, brak boven Velden noodweer en onweer los en het veld kwam blank te staan waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan het duel, tijdelijk, te staken. Op dat moment ging Swift met 4-1 aan de leiding. Het duel zou volgens de regels van de korfbalbond binnen het half uur moeten worden hervat maar dat kon pas na een uur. Vervolgens weigerde De Korfrakkers verder te spelen waardoor de wedstrijd definitief werd gestaakt. Het ziet er nu naar uit dat de wedstrijd later in zijn geheel moet worden overgespeeld.

Verbouwing sporthal Egerbos in Blerick krijgt gestalte
vrijdag 22 augustus 2014
De verbouwing/nieuwbouw van sporthal Egerbos begint langzaam maar zeker gestalte te krijgen. Een hal (Egerbos 1) werd gerenoveerd terwijl de tweede werd afgebroken. In de plaats daarvan is nieuwbouw verrezen die beter aansluit bij de bestaande bebouwing in de omgeving. Het interieur van de nieuwbouw is nagenoeg klaar (foto boven). 30 september 2013 werd met de verbouwing begonnen en het is de bedoeling dat de sporthal vrijdag 21 november officieel wordt geopend. Naast leerlingen van het Blariacumcollege zullen in de toekomst ook sportclubs als HV Blerick en Venlo Sport Crusaders van de faciliteit gebruikmaken. Klik hier voor meer foto’s.

Foto: Jeu Lücker

Grote gratis toegankelijke Honden Doe Dag aan de Merelweg in Venlo
donderdag 14 augustus 2014
Zondag 24 augustus zal er een unieke Honden Doe Dag op de sportvelden van Omnivereniging VOS aan de Merelweg worden gehouden. Deze dag die volledig in het teken staat van de hond heeft als doel zoveel mogelijk takken van hondensport te demonstreren waarbij gebruik wordt gemaakt van een of meerdere honden. Denk bijvoorbeeld aan: pakwerken, doggie dance, agility, speuren, schapen drijven, flyball, fietsen met je hond of jachttraining. Tijdens deze demonstraties zullen er ook meerdere clinics worden gegeven waar toeschouwers met hun trouwe viervoeter aan deel kunnen nemen. Voor de kleintjes is er een springkussen en er kan tevens een bezoek worden gebracht aan de stand van De Beestenboel die meerdere aaibare dieren zal meenemen. Ook is er de mogelijkheid voor de kleintjes om paardje te rijden. Deze unieke dag, de toegang is gratis, wordt georganiseerd door Hondengedragstraining Puppytalk, Hondentrimsalon Doggiesvoice en Agilityvereniging Viervoeters VOS, Just For Fun. De gratis demonstraties beginnen om 13.00 uur en zullen tot 17.00 uur duren. Lees hier verder.

Mustangs verliest nipt van koploper All-In
zondag 20 juli 2014
De honkballers van de Mustangs hebben het vandaag koploper All-In bijzonder moeilijk gemaakt. De Venlonaren verloren nipt met 10-12 van de ploeg uit Veldhoven. De gasten begonnen sterk en kwamen snel met 3-0 voor. Na de eerste inning kwam startende pitcher Louis Belillas op stoom en wist de volgende vier innings de nul te houden, mede dankzij uitstekend veldwerk van de Venlose verdediging. Mustangs zelf wist niet meer dan één punt te scoren in de derde inning door aan slag zwak te presteren. Na de vijfde inning stond het 1-3. In de zesde inning kreeg Belillas het moeilijker op de heuvel waardoor de honken meer volliepen. Mede door een arbitrale dwaling, hij gaf een een duidelijk fout geslagen bal buiten de lijnen van het rechtsveld, goed waardoor All-In tot scoren kwam. De pitcher werd vervangen en de reliever Christian Dentges had ook moeite om de lopers op de honken op hun plek te houden. All-In scoorde maar liefst zes punten in deze dramatische inning. Het antwoord van Mustangs kwam in de volgende innings maar onvoldoende. Na zeven innings stond er 2-9 op het scorebord. In de achtste inning leek All-In de Venlonaren de fatale nekslag te geven door het verschil tot tien punten uit te bouwen (2-12). Mustangs wist in de gelijkmakende slagbeurt echter net voldoende punten te scoren om een negende inning af te dwingen. Stand na de achtste inning: 4-12. Mede door fantastische veldacties van absolute uitblinker Matthijs Vossen, die de meeste nullen voor zijn rekening nam geduren de de hele wedstrijd, scoorden de gasten niet meer in hun laatste slagbeurt. Mustangs greep de laatste strohalm aan om de matte slagprestatie in het begin van de wedstrijd te compenseren. De ploeg kreeg grip op de tweede pitcher van All-In en wist nog zes punten te scoren. Helaas bleek de marge die de Brabanders hadden opgebouwd te groot. Wederom wist Mustangs op het nippertje niet te winnen van All-In. Eindstand 10 – 12. (bron: mustangs venlo)

Klasse-indeling amateurvoetbal bekend
donderdag 3 juli 2014
De KNVB heeft dinsdag de klasse-indeling voor het seizoen 2014/2015 bekendgemaakt. Was het vorig seizoen de vierde klasse F nog een echte ‘Venlose’ klasse met zeven verenigingen uit de gemeente Venlo, het komend seizoen wordt die rol overgenomen door de derde klasse C waarin door de promotie van Kwiek Venlo en de degradatie van IVO vijf Venlose clubs uit zullen komen. Ook VOS, Spcl. Irene en SV Blerick zullen het komend seizoen in deze klasse spelen. In de voormalige vierde klasse F, nu E, bivakkeren Belfeldia, FCV-Venlo, HBSV en TSC’04. Opvallend is de ‘verbanning’ van DEV-Arcen uit deze klasse. De Arcenaren moeten naar het gezellige Brabantse land om daar ploegen als Hapse Boys, Constantia of Vianen Vooruit te bestrijden. Ook Venlosche Boys zal veelvuldig in Brabant te vinden zijn. Roel Sloesen en consorten moeten naar plekken als Veldhoven, Woensel, Heeze en Eindhoven. Hieronder een overzicht van de klassen waarin ploegen uit Groot Venlo spelen:

Tweede klasse H:
Marvilde, Nieuw Woensel, PSV, Heeze, RPC, Rood Wit’62, Helmondia, SSS’18, SVC 2000, Sparta’18, Stormvogels’28, Venlosche Boys, Volharding en ZSV.

Derde klasse C:
Baarlo, Blerick, FC Oda, Helden, IVO, Kwiek Venlo, Laar, Mierlo Hout, RKVB, SJVV, Spcl. Irene en VOS.

Vierde klasse E:
Belfeldia, EMS, FCV-Venlo, GFC’33, HBSV, Haelen, MVC’19, Panningen, RKSVN, SC Leeuwen, Swalmen en TSC’04.

Vierde klasse G:
Constantia, DEV-Arcen, EWC’46, Hapse Boys, Heijen, Olympia’18, RKOSV Achates, Oostrum, Milsbeek, SVEB, Vianen Vooruit en Vitesse’08.

Vijfde klasse F:
Kronenberg, Leunen, Melderslo, Meterik, Montagnards, Resia, Sporting ST, Lottum, SV United, SVOC’01, VCH en VVV’03.

Zesde klasse C:
America, Boerdonk, BVV’27. Griendtsveen, Hegelsom, Holthees, Merselo, Racing Boys, RKDSO, RKPVV, Brandevoort en SVSH.

Foto: Jeu Lücker

John Taihuttu volgt Jay Driessen bij SV Blerick op
woensdag 2 juli 2014
De ene gelouterde coach maakt plaats voor de andere. John Taihuttu (foto) volgt Jay Driessen op bij derde klasser SV Blerick. Dat meldt de club vandaag op haar website. Beiden waren in het verleden als profvoetballer actief bij VVV-Venlo en beiden hebben tot dusver een succesvolle loopbaan als trainer achter de rug. In de winterstop tekende Jay Driessen nog een contract dat hem drie jaar aan de SV Blerick zou binden. In het contract was een clausule opgenomen waarin was overeengekomen dat Driessen de club zou mogen verlaten wanneer er zich een BVO of hoofdklasser voor hem zou melden. En die kwam er. VVV-Venlo trok de coach aan als assistent-trainer waardoor SV Blerick alsnog op zoek moest naar een nieuwe trainer. Die werd gevonden in de persoon van John Taihuttu die het vorig seizoen bij VOS vroegtijdig werd ontslagen. Beide partijen kwamen een contract voor een jaar overeen met een optie voor nog een jaar.