JULI/AUGUSTUS 2013

 

Dames HandbaL Venlo niet opgewassen tegen Quintus
zaterdag 31 augustus 2013
De dames van HandbaL Venlo, uitkomend in de eredivisie, zijn de competitie gestart met een nederlaag. In Kwintsheul verloor de ploeg van nieuwbakken coach William Gommans met 29-21 van Quintus. Bij rust keken de Venlose dames tegen een 15-13 achterstand aan. Na rust kwam HandbaL Venlo nog even tot 15-14 terug, maar vervolgens bouwde Quintus de voorsprong uit naar vijf doelpunten om uiteindelijk met acht doelpunten verschil te winnen: 29-21.

VCH verliest in eigen huis met 3-4 van Haelen
dinsdag 27 augustus 2013
VCH heeft zich op het eigen sportpark Maassenhof niet weten te herstellen van de 5-0 nederlaag die eerder tegen tweedeklasser Sparta’18 werd geleden. In de tweede poulewedstrijd van de bekercompetitie verloor de ploeg thuis met 3-4 van Haelen, uitkomend in de vierde klasse D.

Al na een klein kwartier stond er 0-2 op het scorebord. En erger nog: na tien minuten moest Akiva Daniel met een zware blessure van het veld. Zijn rechter enkel was omgeslagen en hij werd overgebracht naar het Venlose ziekenhuis. De exacte aard van de blessure is nog niet bekend. Wie gedacht had dat VCH zich gewonnen zou geven, zat er stevig naast. De ploeg van Wil Berden wist zich na rust uitstekend te herstellen en zette de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. In de 58ste minuut was het Dennis Steegh die via een strafschop voor de 1-2 tekende en tien minuten later zorgde Salman Barari voor de gelijkmaker. Weer tien minuten later was het Dennis Steegh die met zijn tweede doelpunt verantwoordelijk was voor de 3-2 voorsprong. Lang kon VCH niet genieten van die voorsprong want acht minuten voor tijd scoorde Haelen de gelijkmaker. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Haelen zelfs nog een keer te scoren en nam zo de drie punten mee naar huis. Voor Haelen wisten Rick van de Linden (2x), Joep Houben en Bob Caris het Boekender net te vinden. Aanstaande zaterdag wacht het laatste groepsduel. Dan is het naar de derde klasse gepromoveerde VOS te gast in De Boekend. Pikant detail: het wordt een weerzien met Jeffrey Böhmers, de oud-aanvaller van VCH die op het laatste moment overschrijving aanvroeg naar de ploeg van John Taihuttu.

Spectaculair rugbytoernooi in De Boekend
woensdag 14 augustus 2013
In het weekend van 31 augustus en 1 september houdt rugbyclub the Wallaby’s haar traditionele 15-a-side toernooi. Het wordt de negentiende editie van dit toernooi. Tevens zullen de damesteams die kampioen van Nederland, Duitsland en België zijn geworden, strijden om de Noordzee Cup.

In het weekend strijken teams uit Nederland, België, Duitsland en Engeland neer in De Boekend om er te strijden om de felbegeerde Wallaby Cup, de dames zullen strijden om de Ladies Tombstone. Maar niet voordat zaterdagavond het huidige team van The Wallaby’s en oud-leden van de vereniging tegen elkaar in het strijdperk getreden zijn. Ook al een jaarlijkse traditie waarbij het er altijd weer hevig strijd wordt geleverd. Zondag gaat om 10.00 uur het toernooi van start. De heren strijden in drie poules om de hoogste eer, de dames in twee poules. Er zullen de hele dag wedstrijden te zien zijn op sportpark Maassenhof, thuishonk van de Venlose rugbyclub. Rond 17.00 uur worden de finales afgewerkt.

Noordzee Cup
Een ander unieke gebeurtenis is de strijd om de Womans Noordzee Cup. De kampioenen van Nederland, Duitsland en België van het afgelopen seizoen zullen strijden om deze trofee. Vanaf 13:00 uur zal de Womans Noordzee Cup van start gaan. Al met al belooft het ook dit jaar weer een spectaculair weekend te worden met rugby op hoog niveau. Wie met deze sport kennis wil maken, doet er goed aan het toernooi te bezoeken. Rugby is weliswaar een harde sport maar ook bij uitstek een sport waarbij iedereen respect voor elkaar heeft. Aanvang wedstrijd 31 augustus: 19.00 uur. Zondag is iedereen vanaf 10.00 uur van harte welkom op sportpark Maassenhof.

Inschrijving Venloop vanaf vandaag geopend
donderdag 1 augustus 2013
Atleten die het volgend jaar aan de Venloop willen deelnemen, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de diverse afstanden. Ook het volgend jaar staat er weer een wandeltocht op zaterdag op het programma. Deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 25 of, voor het eerst, 40 kilometer. Zoals gebruikelijk kunnen deelnemers die zich gedegen op de diverse lopen willen voorbereiden zich ook inschrijven voor de Running Academy. Onder deskundige begeleiding worden atleten klaargestoomd voor de loop van de halve marathon of de vijf en tien kilometer. De trainingen van de Running Academy worden vanaf 7 september gehouden op Sportkern Maassenhof in De Boekend. De Venloop vindt het volgend jaar op 29 en 30 maart plaats.

Bekerprogramma amateurs bekend
zondag 21 juli 2013
Vakantie, een leegte in de harten van sporters en sportliefhebbers. Wij, liefhebbers van het amateurvoetbal, vervelen ons helemaal te pletter. De bal rolt niet, geen uitslagen, geen spanning. Geen geinige info via sportwebsites en het leven schijnt even geen zin te hebben. Wat overdreven natuurlijk, maar we kunnen onze ruggen rechten. Nog een maand en de bekercompetitie gaat weer van start. Het is de voorbode van de reguliere competitie. De meeste trainers zien deze competitie als onderdeel van de voorbereiding en dus als een soort oefenprogramma. Logisch want veel eer valt er niet te behalen. Veel ploegen hebben een nieuwe trainer en het is voor die mensen een uitgelezen mogelijkheid om de jongens te leren kennen, de tactische en technische opties maar zeker ook om ‘sfeer te smeden’. Het gaat lang niet altijd om de mogelijkheden, maar veelal ook om ervoor te zorgen dat er een vriendenploeg op de groene zoden staat. Sporters die voor elkaar door het vuur willen gaan. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor het voetbal. Ook hockey-, volleybal-, korfbal- of andere sportclubs staan te popelen om de nieuwe competitie en dus een nieuwe uitdaging aan te gaan, met alle teleurstelingen of successen die daarmee gepaard gaan. Voldoende geschreven. Klik hier voor het bekerprogramma van de Venlose voetbalamateurclubs.

De Koel op de schop (laatste update: zaterdag 20 juli 2013)
juni/juli 2013
Zoals u wellicht ter ore is gekomen, en wie twijfelt daar aan, wordt het natuurgras van stadion De Koel momenteel vervangen door kunstgras. Velen gruwelen van het idee, anderen juichen de zet van VVV-Venlo juist toe. Hoe het ook zij, Sportinvenlo volgt de werkzaamheden die daarmee gepaard gaan op de voet middels foto’s van de Tegelse fotograaf Jeu Lücker. Jeu zal regelmatig het stadion bezoeken om deze historische gebeurtenis op beeld vast te leggen. Wat we met z’n allen natuurlijk wel hopen is dat het gemis aan de geur van het gras gecompenseerd wordt door de smaken van het zoet der overwinningen. klik hier voor een fotoreportage die regelmatig ververst zal worden.

Er kan weer worden gescoord in De Koel!!!
Naar alle waarschijnlijkheid wordt het veld vandaag (16 juli) gekeurd

VVV-Venlo maakt weinig indruk tegen HBSV
zaterdag 6 juli 2013
Net als dinsdag bij VOS, heeft VVV-Venlo vandaag ook met 0-4 van de amateurs van HBSV gewonnen. Op sportpark Schansheide bleken de manschappen van trainer René Trost meesters in het missen van kansen. Na een kwartier nam Jules Reimerink de eerste treffer voor de Venlonaren voor zijn rekening. Tien minuten later verdubbelde Uche Nwofor via een penalty de voorsprong. Ook in de tweede helft bleef VVV maar kansen missen. De meest riante mogelijkheden werden vrolijk om zeep geholpen. Bovendien leverde de HBVS-goalie meer dan puik keeperswerk. Alleen Daan Verlijsdonk na 67 minuten en vijf minuten later Selman Sevinç wisten het Hout-Blerickse net nog te vinden. Eindstand: 0-4. Klik hier voor enkele foto’s van de wedstrijd.

WSV De Maas laat eerste roeisloep te water
donderdag 4 juli 2013
Naast het roeien biedt watersportvereniging WSV De Maas in Venlo nu ook de mogelijkheid om te sloeproeien, een ruigere variant van het gewone roeien. Daarmee zorgt de vereniging voor een Limburgse primeur. Het sloeproeien is een sport die sterk in opkomst is. Er wordt in wedstrijdverband gevaren met reddingssloepen, Whalers of opleidingssloepen met een variërend aantal roeiers. Afgelopen zondag werd de eerste roeisloep van WSV De Maas onder grote belangstelling te water gelaten (foto onder). De officiële doop van de sloep zal zondag 1 september 2013 in de Stadshaven van Venlo plaatsvinden. klik hier voor meer informatie over deze tak van sport.

Foto: WSV De Maas

Bekerindeling seizoen 2013/2014 bekend
dinsdag 2 juli 2013
De KNVB heeft vandaag de groepsindeling voor de beker bekendgemaakt. De wedstrijden zullen in principe 24, 27 en 31 augustus worden gespeeld. VCH treft Haelen, Sparta’18 en VOS. Coach Wil Berden is bepaald niet ongelukkig met de tegenstanders. “Mooie indeling, leuke tegenstanders waar we ook wat aan hebben in de voorbereiding”, laat hij weten. Klik hier voor de groepen waar Venlose clubs bij betrokken zijn.

HBSV treedt in het strijdperk tegen de profs van VVV-Venlo
maandag 1 juli 2013
Zaterdag 6 juli vormt sportpark Schansheide in Hout-Blerick het decor voor de ontmoeting tussen HBSV en VVV-Venlo. De wedstrijd maakt onderdeel uit van de viering van het 75-jarig bestaan van de Hout-Blerickse Sport Vereniging. Zowel VVV als HBSV zitten dan midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. HBSV gaat proberen bovenin mee te draaien in de vierde klasse F terwijl VVV ongetwijfeld na een seizoen terug wil keren in de eredivisie. Beide ploegen hebben nieuwe trainers. HBSV met Rob Jacobs uit Maasbree en afkomstig van IVO uit Velden waarmee hij het afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse promoveerde en VVV met de opvolger van Ton Lokhof, René Trost. Het belooft een leuke wedstrijd te worden waarbij beide teams ongetwijfeld vol gas zullen geven. Tevens zal deze wedstrijd worden aangegrepen om de nieuwe shirtsponsor te presenteren. Heuvelmans Advocaten heeft ook voor de komende drie seizoenen haar naam verbonden aan de wedstrijd-outfit van het eerste team van HBSV. Sportinvenlo zal tijdens de wedstrijd aanwezig zijn en foto’s publiceren.