JANUARI/FEBRUARI 2012

 
IVO aan kop in derde klasse C
zondag 26 februari 2012
Omdat de scheidsrechter niet bij de wedstrijd Spcl. Irene tegen ZSV kwam opdagen en de 3-0 zege van IVO op Panningen, heeft de ploeg van Rob Jacobs vandaag de koppositie van ZSV overgenomen. Jacobs was tevreden over zijn ploeg. “Hoewel het allemaal niet sprankelend was, hebben we toch de hele wedstrijd gedomineerd. Nadat we tien minuten na rust met 1-0 voor kwamen, liet Panningen het lopen en hadden we gemakkelijk naar 6 of 7-0 kunnen uitlopen. Dat zou gezien het wedstrijdbeeld van de eerste helft overigens niet terecht zijn geweest.” Aan een kampioenschap denkt de trainer vooralsnog niet. Wel moet de doelstelling worden bijgesteld. Jacobs: “We wilden in de top vijf meedraaien, we mikken nu hoger. Maar we moeten natuurlijk wel met de beide beentjes op de grond blijven staan.” Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd IVO – Panningen.

VCH en VOS delen punten broederlijk
zondag 26 februari 2012
In De Boekend hebben VCH en VOS de punten gedeeld. Bij rust leidde VCH nog met 1-0. Na rust was het een en al VOS wat de klok sloeg. De ploeg van John Taihuttu kwam dan ook door een doelpunt van Gino Taihuttu in de 68ste minuut meer dan verdiend op gelijke hoogte. Overigens schoten beide ploegen niet veel met een punt op. VOS blijft tweede in de vierde klasse F met 23 punten, VCH staat derde met 22 punten. Sparta’18 staat met 33 punten ongenaakbaar aan kop. Klik hier voor foto’s van deze wedstrijd.

In de tweede klasse H blijft het ongemeen spannend. Koploper Venlosche Boys verloor na een gelijk opgaand duel door een doelpunt in de slotminuten met 2-1 bij Wilhelmina’08. Omdat ook Wittenhorst verloor (1-0 bij Festilent), staat nu Heeswijk weer aan kop. Die ploeg won thuis met 4-0 van Veritas. Heeswijk heeft nu 34 punten uit 15 duels, gevolgd door de Venlosche Boys met 33 punten (uit 16) en Wittenhorst met 32 punten (uit 15). Blerick verloor in eigen huis met 0-3 van Volharding. De ploeg staat met 4 punten uit 14 wedstrijden stijf onderaan en lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen.

 

Start-To-Run is instapcursus voor hardlopers met of zonder ambities
vrijdag 17 februari 2012
Wie langs het parcours van de Venloop staat, nooit een meter heeft gelopen en toch denkt: ‘daar wil ik ook graag eens aan meedoen’, krijgt vanaf 10 maart de ultieme gelegenheid zijn droom te verwezenlijken. Dan start op sportpark Vrijenbroek in Venlo de door atletiekvereniging Scopias georganiseerde cursus Start-To-Run. Lees verder…

Trainer Wiel Driessen overleden
maandag 13 februari 2012
Voetbaltrainer Wiel Driessen is zaterdag op zestigjarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Driessen leidde in 2010 VCH nog naar de vierde klasse. Hij wordt donderdag in Blerick gecremeerd.

 

Jasper van Mierle wint Open Limburgs kampioenschap schaatsen
zondag 12 februari 2012
Jasper van Mierle uit Nijmegen heeft het Open Limburgs kampioenschap op natuurijs op zijn naam geschreven. Hij won voor Rik Koppelaar uit Eindhovenen en Luuk Aarts uit Vierlingsbeek die derde werd. Bij de dames won Anke Weerts uit Vierlingsbeek. Zij was de enige vrouwelijke deelneemster. Bij de recreatieve deelnemers won Peter Hendrickx bij de heren en Janneke Hermans uit Eindhoven bij de dames. Lees verder…

Zondag Open Limburgs kampioenschap marathonschaatsen in Venlo
donderdag 9 februari 2012
De Elfstedentocht mag dan niet doorgaan, de schaatsliefhebber hoeft niet te wanhopen want zondag wordt op de Vencoulen in natuurgebied Zwart Water in Venlo de eerste open Limburgs kampioenschap marathonschaatsen op natuurijs verreden. De organisatie is in handen van de Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg (RSNL). Lees verder…

Dames Loreal stunten tegen koploper SEW
zaterdag 4 februari 2012
De dames van Loreal hebben in eigen huis een verrassende overwinning behaald op koploper SEW. De ploeg van trainer Gino Smits won met26-21. Bij rust leidde de Venlonaren met 13-9. Met nog twee wedtrijden tegen ploegen uit de onderste regionen voor de boeg maakt Loreal nog steeds kans de degradatiepoule te ontlopen en deel te kunnen nemen aan de kampioenspoule. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij de nummer laatst Raalte en de week erop speelt Loreal thuis tegen E&O. “Een superprestatie”, zegt teammanager Hay Hendriks. “We hebben de laatste weken veel progressie getoond en het wachten was eigenlijk op een stunt. De laatste wedstrijd tegen E&O is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Wanneer we die winnen belanden we wellicht in de kampioenspoule. Dat zou een geweldig leerproces voor ons zijn want dan spelen we nog eens acht wedstrijden op topniveau.”

Venlosche Boys aan kop in tweede klasse H, IVO doet goede zaken
zondag 29 januari 2012
Door thuis met 3-1 van Veritas te winnen en doordat Heeswijk er niet in slaagde bij Achates te winnen, heeft Venlosche Boys de koppositie in de tweede klasse H overgenomen. De overwinning van de ploeg van Jay Driessen kwam moeizaam tot stand. Veritas nam zelfs de leiding. “In de eerste helft ging het gelijk op”, stelt Driessen, “Veritas kwam op voorsprong en gelukkig konden we net voor rust op gelijke hoogte komen. In de tweede helft hadden we een overwicht. We wisten van tevoren dat het moeilijk zou worden en dat we geduldig moesten blijven. De kansen zouden toch wel komen. En dat is ook gebeurd. Vijf minuten voor het einde kwamen we op voorsprong en net voor tijd maakten we het af. Onze doelstelling vooraf was om bij de eerste vijf te eindigen. We liggen op schema.” In dezelfde klasse leed Blerick een kansloze 5-1 nederlaag bij Wittenhorst.

In de derde klasse C won IVO met 1-4 bij promovendus SVEB. Door die zege en omdat ZSV thuis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Rood Wit’62, is de ploeg uit Velden de koploper ZSV tot op een punt genaderd. Volgens trainer Rob Jacobs had zijn ploeg het karwei al in de eerste helft kunnen afmaken. “We speelden erg goed in de eerste helft, maar we misten te veel kansen. In de tweede helft hebben we het souverein afgemaakt. We hadden een surplus aan kwaliteit en op onze overwinning viel niks af te dingen.” In de derde klasse C won Spcl. Irene thuis met 2-1 van Baarlo.

Heren Loreal verliezen van laagvlieger Venus/Nieuwegein
zaterdag 28 januari 2012
De heren van Loreal zijn er in Nieuwegein niet in geslaagd laagvlieger Venus te bedwingen. De Venlose formatie verloor met 29-28. Bij rust leidde Loreal nog met 12-17. “We misten de scherpte en waren niet fel genoeg”, vertelde trainer/coach Rob van Bokhoven bij Omroep Venlo. “Bovendien zijn we slachtoffer geworden van enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter. We zijn bezig met een nieuwe verdedigingsvorm die veel kracht en concentratie vergen. De scheidsrechter was duidelijk niet gewend aan onze manier van verdedigen. We hadden ook de indruk dat de tijdwaarneming niet helemaal klopte. Toen er nog zeven seconden te speln waren, was er een time-out. We hebben toen afspraken gemaakt waar een bepaalde speler zich niet aan hield waardoor Venus alsnog de winnende treffer scoorde. We kregen de indruk dat er langer dan zeven seconden werd gespeeld. Maar ik wil het niet alleen op de arbitrage gooien. We hebben te veel dezelfde type spelers. We worden te apathisch wanneer het te heet onder de voeten wordt. Dan zijn we te afwachtend. Ook konden we door blessures en schorsingen in de tweede helft niet goed door wisselen en we komen in de breedte nog wat te kort.”

Noël Heumassej wint bronzen medaille
zondag 15 januari 2012
Noël Heumassej heeft tijdens het Nederlands kampioenschap taekwondo in Almere de bronzen medaille gewonnen. De Venlose bereikte bij de junioren de halve finales in de klasse tot 46 kilogram. De vechtster van Oh-Do-Kwan Venlo verloor door een golden point van de juniorkampioene van vorig jaar. Noël Heumassej kwam voor het eerst uit in de juniorenklasse. Vorig jaar werd ze Nederlands kampioen bij de aspiranten.

Darter Dave Proosten gaat voor Lakeside 2013
zondag 15 januari 2012
Vandaag wordt in Frimley Green de finale van de Lakeside afgewerkt. Laat dat nu net het podium zijn waar darter Dave Proosten het volgend jaar ook wil staan. De 26-jarige Venlonaar is er eindelijk in geslaagd voldoende financiële middelen te verwerven om een aantal kwalificatietoernooien te spelen om zijn doel te bereiken. Lees verder…