JANUARI 2014

 

Thuisduels voor Venlosche Boys en IVO
vrijdag 31 januari 2014
Venlosche Boys en IVO zijn ook dit weekend de twee enige Venlose clubs die in actie komen. De Boys nemen het zondag thuis op tegen HVV Helmond en voor IVO staat er eveneens een thuisduel op het programma. De Veldenaren ontmoeten Heeswijk. De ploeg van Roel Sloesen (foto onder) lijkt een eenvoudige klus voor de boeg te hebben. Helmond wist tot dusver uit vijftien duels slechts vier punten te vergaren en staat daarmee stijf onderaan in de tweede klasse H. Bovendien kregen de Helmondenaren al 62 doelpunten om de oren en wisten slechts 17 keer het vijandelijk net te vinden. ‘Klare Sache’ derhalve, temeer daar de Venlonaren in een uitstekende vorm verkeren. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd Berghem thuis met 2-0 verslagen en de vorige week was Prinses Irene in eigen huis het haasje: 1-4. De formatie deelt momenteel met 32 punten uit 15 wedstrijden samen met ZSV de koppositie dus een zege is noodzakelijk om mee te blijven strijden om directe promotie. Erbij moet worden gezegd dat nummer drie Wilhelmina’08 slechts een punt minder heeft maar ook twee duels minder heeft gespeeld dan beide koplopers. De Weertenaren zijn derhalve ‘virtueel koploper’. Overigens is de kans niet ondenkbeeldig dat Wilhelmina dit weekend punten gaat verspelen omdat de ploeg op bezoek moet bij nummer vier NWC Asten. Voor IVO liggen de zaken net iets anders. De ploeg vecht nog tegen degradatie en een overwinning op Heeswijk zou welkom zijn. De vorige week verloor IVO in Vierlingsbeek enigszins ongelukkig en geflatteerd met 4-0 van Volharding. De Veldenaren verzuimden in de eerste helft de wedstrijd te beslissen en kregen de rekening daarvoor in de tweede helft gepresenteerd.

Uitwedstrijden voor dames en heren van HandbaL Venlo
donderdag 30 januari 2014
Zaterdagavond staat voor de dames van HandbaL Venlo de uitwedstrijd tegen Aalsmeer op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd. Om in de race te blijven voor een plaats in de play offs zal er gewonnen moeten worden. Geen gemakkelijke opgave want Aalsmeer is weliswaar hekkensluiter maar is de laatste weken beter op dreef. Maar met dezelfde inzet strijdend als afgelopen zaterdag thuis tegen SEW, moet HandbaL Venlo de punten mee kunnen nemen naar Venlo. De thuiswedstrijd werd met 32-24 gewonnen door de ploeg van William Gommans. De heren reizen af naar Amsterdam. Na de spannende maar verdiende overwinning tegen Unitas is dit een tegenstander van een ander kaliber. Aristos heeft al menig titelkandidaten laten struikelen en staat dan ook hoog geklasseerd. Aan de hand van goede afstandsschutters weten ze iedere wedstrijd tot een groot aantal doelpunten te komen. Echter krijgen ze er geregeld ook veel tegen. Aan de heren, die er in het algemeen juiste weinig tegen krijgen, de taak om vanuit een solide dekking de Amsterdammers op snelheid te verslaan. Dit zal overigens zonder Mat Rongen en Thijs Linders gebeuren. Beide spelers zijn deze week aan hun knie geopereerd en zullen dit seizoen niet meer in actie komen. (bron: handbal venlo)

Swift lijdt eerste puntverlies
zondag 26 januari 2014
De dames van Swift zijn vandaag in eigen hal tegen het eerste puntverlies opgelopen. Tegen de nummer twee, De Korfrakkers uit Erp, kwam de ploeg van Jan Kooiman niet verder dan een 12-12 gelijkspel. Door dit resultaat blijft de formatie uit Velden op de eerste plaats in de topklasse staan met twee punten voorsprong op De Korfrakkers. Beide ploegen hebben zich inmiddels voor de kruisfinales geplaatst. Zondag staat de uitwedstrijd tegen de nummer drie Spes uit Milsbeek op het programma.

Knappe zege dames HandbaL Venlo tegen SEW
zaterdag 25 januari 2014
HandbaL Venlo heeft vanavond in de eigen sporthal Craneveld een knappe 30-28 zege geboekt op SEW. Na een gelijkopgaande eerste helft, slaagde de ploeg van William Gommans er in om na rust een voorsprong van vijf doelpunten op te bouwen. “Je ziet dat we in die fase verdedigend heel goed staan”, laat coach William Gommans aan L1 weten. “We waren met de snelle omschakeling succesvol en liepen inderdaad een doelpunt of vijf uit. En dan is het jammer dat wanneer SEW stapje voor stapje dichterbij komt er onrust in de ploeg sluipt. Daardoor kwamen we ook niet meer in ons spel.” Door de zege nadert HandbaL Venlo SEW en Hellas nu tot op drie punten. Theoretisch is het, met nog drie wedstrijden te gaan, nog mogelijk dat de ploeg de zesde plek, die recht geeft op het spelen in de kampioenspoule, nog bereikt. 1 februari staat het uitduel tegen nummer laatst Aalsmeer op het programma, de week erop stuit de ploeg thuis op koploper Dalfsen en de reguliere competitie wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen E&O. Coach Gommans ziet nog wel kansen om de zesde plaats te behalen. “Lastig, maar niet onmogelijk. We hebben niet zo’n heel moeilijk programma en zeker thuis tegen Dalfsen zullen we de mouwen moeten opstropen om een puntje te behalen. We gaan de competitie afsluiten met een hoger aantal punten dan het vorig seizoen en dus zit er progressie in de groep. We zijn eigenlijk het kind van de rekening omdat het gepromoveerde DOS gelijk derde staat en dat duwt ons net dat plaatsje naar onder.”

foto: VHC Venlo

Heren VHC Zuid Nederlands zaalhockeykampioen
zaterdag 25 januari 2014
De hockeyheren van Venlo hebben vandaag in Eindhoven het Zuid-Nederlands zaalhockeykampioenschap veroverd. In de finale bleek EMHC een maatje te klein: 5-1. De Venlose doelpunten werden gescoord door Florian Teichelkamp (4x) en Floris van de Ven. In de eerste wedstrijd werd Breda met 5-3 verslagen. Door de twee winstparijen mag Venlo 9 februari in Rotterdam strijden om promotie naar de hoofdklasse. De dames schopten het, ook in Eindhoven, niet zover. De eerste wedstrijd tegen het Tilburgse Were Di ging verloren waardoor de ploeg moest strijden om de derde plek. Die wedstrijd, tegen Oedenrode, werd met 5-2 gewonnen.

KIA Noorderpoort sponsor RSNL natuurijsmarathon
donderdag 23 januari 2014
KIA Noorderpoort wordt sponsor van de RSNL Natuurijsmarathon. Daarmee verstevigt de Noord-Limburgse schaatsvereniging het financiële fundament onder dit regionale schaatsevenement, dat door schaatsbond KNSB de status van gewestelijk kampioenschap is toegekend.

Autofabrikant KIA is internationaal actief als sponsor in de schaatssport. “Als sponsor van de RSNL Natuurijsmarathon kan KIA Noorderpoort als regionale dealer naadloos aansluiten op de de landelijke en internationale KIA-sponsoring”, zegt directeur Roy van Beest van KIA Noorderpoort. “De Venkoelen, de locatie van de natuurijsmarathon, ligt letterlijk bij ons om de hoek. En schaatsen spreekt zeer veel mensen aan. Als KIA Noorderpoort kunnen wij zo onze verbondenheid met Noord-Limburg laten zien.” RSNL-voorzitter John de Langen is verheugd over de samenwerking met KIA Noorderpoort. “Zo’n natuurijsmarathon is een prachtig evenement, maar het vereist jaar op jaar een grondige voorbereiding, ook in jaren zonder natuurijs. En als er dan natuurijs ligt, heeft onze natuurijscommissie maar een paar dagen om alles te regelen. Het draaiboek moet altijd op orde zijn, net als de begroting.”

Huub Verheijden aan de slag bij TSC’04
dinsdag 21 januari 2014
Huub Verheijden (foto) is vanaf het volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van TSC’04. Hij is de vervanger van Grad Xhofleer die na dit seizoen naar GFC’33 vertrekt. Een opmerkelijke keuze van de Tegelse club omdat Verheijden eerder dit seizoen op non-actief werd gesteld door het Veldense IVO vanwege de teleurstellende resultaten. Een opmerkelijke keuze ook van Verheijden zelf want hij staat bekend als een echte Irene-man, een club waar hij eerder als trainer werkzaam was en zijn trainerscarrière ook begon. In 1999 promoveerde RKDSO onder leiding van Verheijden naar de derde klasse door thuis te winnen van Irene. De promotie van RKDSO werd een groot feest, echter Verheijden kon een sprankje teleurstelling voor ‘zijn’ Irene niet onderdrukken, zo meldden de kronieken van RKDSO destijds. TSC’04 is op dit moment een stabiele middenmoter in de vierde klasse F.

Venlosche Boys maakt geen fout tegen laagvlieger Berghem Sport
zondag 19 januari 2014
De top vier in de tweede klasse H heeft geen fout gemaakt. Voor koploper Wilhelmina’08 was dat eenvoudig omdat het uitduel tegen IVO werd afgelast. ZSV won thuis met 4-0 van Prinses Irene en NWC rekende thuis moeiteloos met rode lantaarndrager HVV Helmond af: 5-0. Ook Venlosche Boys won. Op de Alde Wielerbaan werd laagvlieger Berghem Sport met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen diep in de tweede helft. Jos Driessen en Rick Polman waren verantwoordelijk voor de Venlose doelpuntenproductie. Overigens werd afgelopen week bekend dat hoofdtrainer Roel Sloesen en Venlosche Boys de samenwerking met een seizoen hebben verlengd. Beide partijen toonden zich uiterst tevreden. Wilhelmina’08 gaat nu aan kop met 31 punten uit dertien duels. NWC volgt op een punt maar heeft ook een duel meer gespeeld. ZSV en Venlosche Boys hebben ieder 29 punten uit veertien wedstrijden. IVO bezet met elf uit dertien de twaalfde plek. Zondag gaat Venlosche Boys op bezoek bij Prinses Irene, IVO trekt naar Vierlingsbeek waar het Volharding ontmoet. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Berghem Sport.

Dames Swift plaatsen zich voor kruisfinales
zondag 19 januari 2014
Met nog vijf wedstrijdrondes voor de boeg heeft Swift zich vandaag al verzekerd van deelname aan de kruisfinales. Een zege bij DDW volstond en de dames van Jan Kooiman kweten zich uitstekend van hun taak. De Veldense ploeg won met 19-24 en bleven ook na negen competitierondes zonder puntverlies. Ook De Korfrakkers wisten hun duel in winst om te zetten. Be Quick werd in eigen huis met 15-9 verslagen waardoor de ploeg uit Erp op twee punten achterstand blijft staan van koploper Swift. Zondag staat het topduel Swift Velden – De Korfrakkers op de kalender. Bij winst kan het kampioenschap van de topklasse de Veldense dames bijna niet meer ontgaan. Elke andere uitslag staat garant voor aanhoudende spanning.

Handbalsters Venlo kunnen degradatiepoule nog ontlopen
zaterdag 18 januari 2014
De dames van HandbaL Venlo hebben in Geleen een nuttige zege behaald op Vlug en Lenig. In Geleen bleef de ploeg van William Gommans na een 11-12 voorsprong bij rust met 21-28 aan de goede kant van de score. Door de zege maakt HandbaL Venlo nog kans de degradatiepoule te ontlopen. De formatie staat nu gedeeld zevende met E&O. Beide ploegen hebben tien punten uit veertien duels. Met nog vier wedstrijden te spelen hebben HandbaL Venlo en E&O drie punten achterstand op nummer zes Hellas. Zaterdag ontvangt Venlo Westfriesland/SEW. De uitwedstrijd werd nipt met 29-28 verloren.


Trainers dit seizoen tamelijk honkvast
zaterdag 18 januari 2014
Winterstop. De competitie 2013/2014 bij de amateurvoetballers is zo’n beetje halverwege en de trainerscarrousel draait in vergelijking met de winterstop van het vorig seizoen maar moeizaam. Trainers en clubs zijn kennelijk tevreden over elkaar en de tendens is dat veel partijen hebben besloten met elkaar verder te gaan. Hieronder treft u een overzicht aan van de mutaties die, voor zover bekend, vanaf het volgend seizoen bij de diverse Venlose clubs plaats gaan hebben:
Belfeldia: verlengt contract: Tim Nabben
Blerick: verlengt contract met drie seizoenen: Jay Driessen
DEV-Arcen: verlengt contract: Bas Hoppenbrouwers
FCV-Venlo: verlengt contract: Leon Theuws
HBSV: verlengt contract: Rob Jacobs
IVO Velden: out: Huub Verheijden, in: Leon Daems
Kwiek Venlo: lopend contract: Ron Janssen
TSC’04: out: Grad Xhofleer, in: Huub Verheijden
VCH: out: Wil Berden, in: Huub Vercoulen/Eugene Bedaux
Venlosche Boys: verlengt contract: Roel Sloesen
VOS: out: John Taihuttu, in: onbekend
VVV’03: verlengen contract: John Buksak/Harold Derix

Swift op de drempel van de kruisfinales
zaterdag 18 januari 2014
Niet dat er nog iemand aan twijfelt dat de korfbalsters van Swift Velden zich voor de kruisfinales zullen plaatsen. Daar is de overmacht van de ploeg in de topklasse dit zaalseizoen domweg te groot voor. Maar zondag kan het officieel worden. Wanneer Swift in Hooge Mierde van DDW wint, kan de ploeg zich opmaken voor de strijd om het Nederlands kampioenschap. Eerder won de formatie in eigen huis met 17-11 van DDW.

Wisseling van de trainerswacht bij RKDSO
maandag 13 januari 2014
De huidige coach van het eerste damesteam van Spcl. Irene, Karel Thielen, volgt het trainersduo Rob Simons en John Houben vanaf het volgend seizoen op bij vijfdeklasser RKDSO. Zowel Simons als Houben zullen ook na dit seizoen nog wel actief blijven voor de vereniging uit Lomm. Thielen is 53 jaar, woont in Blerick en was als voetballer actief voor Venlosche Boys, FCV-Venlo, het jeugdplan van VVV, het Limburgs elftal en het Nederlands jeugdteam. Als trainer stond hij onder contract bij RKSVO, VVV’03 en Panningen. De vraag is of Thielen het volgend seizoen met een vijfde- of zesdeklasser te maken krijgt. RKDSO staat momenteel stijf onderaan in de vijfde klasse F met slechts twee punten uit dertien duels.

Swift Velden en trainer Jan Kooiman verlengen contract
maandag 13 januari 2014
Dameskorfbalvereniging Swift en trainer Jan Kooiman zijn overeengekomen het lopende contract met één jaar te verlengen. Het wordt Kooiman’s derde jaar bij de vereniging. Jan Kooiman zal zodoende tot en met het seizoen 2014-2015 de selectie blijven trainen. Beide partijen toonden zich zeer tevreden met deze overeenkomst. Swift maakt een zeer sterk zaalseizoen door. De ploeg wist alle acht partijen te winnen en staat daarmee stevig aan kop in de topklasse.

Swift veel te sterk voor hekkensluiter De Peelkorf
zondag 12 januari 2014
Koploper Swift Velden heeft vandaag in eigen huis geen spaan heel gelaten van hekkensluiter De Peelkorf uit Ysselsteyn. Na een 17-2 ruststand eindigde het eenzijdige duel uiteindelijk in een 29-10 zege voor de Veldense dames. Swift liep snel uit naar een 7-0 voorsprong vooraleer De Peelkorf uit een strafworp tegen kon scoren. Daarna scoorde Swift nog eens tien keer en bleef de Ysselsteynse productie beperkt tot een treffer, wederom uit een strafworp. In de tweede helft maakte de ploeg van Jan Kooiman het karwei vakkundig af. “Dit is de top van het dameskorfbal dat we vandaag gezien hebben. Swift is enorm effectief in de afwerking. In de eerste helft stelden wij daar te weinig tegenover in de persoonlijke duels. Daarin zijn we afgetroefd”, zo liet coach Meine Jonkers van De Peelkorf na afloop aan Peel en Maas weten. Swift gaat nu met zestien punten uit acht duels aan de leiding in de topklasse. De Korfrakkers staat met veertien punten tweede en Spes is met zes punten achterstand derde. Zondag gaat Swift in Hooge Mierde op bezoek bij DDW.

Nieuwe tenues voor rugbyvereniging The Wallaby’s
woensdag 8 januari 2014
Aanstaande zondag presenteert rugbyvereniging EVRC The Wallaby’s de nieuwe tenues aan de sponsoren. Café de Tapperie, dat voorgaande jaren ook al shirtsponsor was, heeft ook dit maal bijgetekend. Nieuw op het tenue zal zijn de naam van uitzendbureau En-Job zijn. Om 13.00 uur zullen er foto’s worden gemaakt voor café de Tapperie en het kantoor van En-Job. The Wallaby’s hervatten 19 januari de competitie met een uitduel tegen NSRV Obelix uit Nijmegen. Aanvang 14.30 uur. Overigens kunnen kinderen vanaf zeven jaar vanaf februari ook bij de club terecht voor trainingen.

Bas Hoppenbrouwers verlengt, Grad Xhofleer vertrekt
zaterdag 4 januari 2014
Bas Hoppenbouwers (foto) is ook volgend seizoen trainer van DEV-Arcen. Hoppenbrouwers is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Arcense club. Bestuur, trainer, technische staf en selectie willen de ploeg voetballend door ontwikkelen en er een stabiele vierdeklasser van maken. DEV neemt momenteel de tiende plek in de vierde klasse F in met dertien punten uit evenveel wedstrijden. De ploeg hervat de competitie op 9 februari met een uitduel tegen Kwiek Venlo. Voor die tijd speelt DEV nog een viertal oefenduels. 14 januari speelt de ploeg in Venray een duel tegen de reserves van SV Venray (20.00 uur), 19 januari is SV United gastheer (13.00 uur), 26 januari ontvangt DEV GFC’33 (11.30 uur) en 2 februari gaan de mannen van Bas Hoppenbrouwers op bezoek bij Swalmen (12.00 uur).

Vandaag werd ook bekend dat Grad Xhofleer TSC’04 na drie seizoenen zal verlaten. Xhofleer leidde de Tegelse formatie anderhalf seizoen geleden via een kampioenschap van de vijfde naar de vierde klasse. Van 2004 tot 2007 was hij ook al trainer van TSC’04. De coach verruilt TSC’04 voor GFC’33 uit Grubbenvorst.

VCH gaat verder met een trainersduo
vrijdag 3 januari 2014
Zoals bekend heeft de huidige coach Wil Berden te kennen gegeven er na dit seizoen mee te stoppen waardoor het bestuur van VCH op zoek moest naar een nieuwe oefenmeester. Die is inmiddels gevonden of beter gezegd: die zijn gevonden. Met ingang van het volgend seizoen zullen Huub Vercoulen en Eugene Bedaux de selectie onder hun hoede nemen. Beide heren zijn natuurlijk geen onbekenden voor de club uit De Boekend. Oud VVV-er Vercoulen was in het seizoen 2011/2012 ook al als hoofdcoach werkzaam bij VCH en Bedaux was het vorig seizoen trainer van het reserveteam en dit seizoen staat hij aan het roer van de A-jeugd. “We hebben natuurlijk nagedacht over deze constructie”, legt voorzitter Ron Rommerskirchen uit. “Het afgelopen seizoen hebben we onverwacht veel ervaring moeten inleveren omdat veel spelers zijn vertrokken of in een lager elftal zijn gaan spelen. Eenzelfde scenario hangt ons na afloop van het lopende seizoen eigenlijk weer boven het hoofd. Dat betekent dat we het in de jeugd en lagere elftallen moeten zoeken en Eugene Bedaux kent die jongens als geen ander. Voeg daarbij de enorme brok ervaring die Huub in huis heeft en we denken met die constructie een goede sportieve en structurele basis voor de toekomst te kunnen leggen.” Zoals te doen gebruikelijk bij VCH, zullen de contracten tijdens het Top E-Toernooi worden ondertekend.

Dames en heren HandbaL Venlo hervatten competitie
vrijdag 3 januari 2014
Na een verplichte winterstop van zes weken in de eredivisie door de deelname van Nederland aan het WK, hervatten de vrouwen van HandbaL Venlo zaterdag 4 januari de competitie. De Venlose equipe moet op bezoek bij VOC in Amsterdam. Een lastig duel omdat de Noord-Hollandse gastvrouwen nog titelaspiraties hebben. Ook voor de Venlose handbalsters een uitdaging omdat de ploeg de komende weken de zesde plaats in de competitie wil bereiken. Deze plaats geeft het recht op deelname aan de playoffs. Er breken daarom belangrijke weken aan voor de ploeg van trainer William Gommans. Extra punten in de jacht op de zesde plaats zijn dan ook altijd welkom. Venlo zal er dus ook alles aan doen om te proberen voor een verrassing te zorgen en de punten mee naar Venlo te nemen. Ook de heren moeten weer aan de bak. De mannen van Richard Curfs treden zondag in Kwintsheul aan tegen het reserveteam van middenmoter Quintus. Een zege zou de Venlonaren goed uitkomen want de ploeg is volop in gevecht tegen degradatie.