JANUARI 2013

 

Paul van der Smitte nieuwe trainer dames BVC Holyoke
woensdag 30 januari 2013
Paul van der Smitte is de nieuwe trainer van het eerste damesteam van volleybalclub BVC Holyoke. Dat is het bestuur van de Belfeldse club met de coach overeengekomen. Huidig trainer Jan Frings van het damesteam stopt er na afloop van dit seizoen mee. Van der Smitte is nu nog trainer van het tweede damesteam. Naar een vervanger voor het tweede damesteam wordt nog gezocht. De ploeg bezet momenteel de zevende plek in de eerste klasse F met 37 punten uit 14 duels.

Berden Voorjaarsloop 2013 loopt gestaag vol, Fontys Hogeschool Venlo nieuwe hoofdsponsor
dinsdag 29 januari 2013
De Berden Voorjaarsloop 2013 stevent af op een nieuw deelnemersrecord. Het evenement, dat 3 maart gehouden wordt, telt inmiddels al meer dan 1.100 inschrijvingen. Hiermee ligt het aantal inschrijvingen fors voor op de loop van 2012.

“Het is bekend dat naarmate de sluitingsdatum voor de inschrijvingen dichterbij komt, het aantal inschrijvingen per dag steeds forser oploopt”, vertelt voorzitter Luc Thielen van het kernteam Berden Voorjaarsloop. “Vorig jaar rond deze tijd was het aantal inschrijvingen aanmerkelijk lager. We verwachten dat er uiteindelijk 2.500 lopers aan de start zullen verschijnen. Dat is tevens het maximaal aantal inschrijvingen.” Het evenement kent veel faciliteiten waar renners en toeschouwers gebruik van kunnen maken. Om dit te garanderen werkt de organisatie met dit maximum aantal deelnemers. De editie 2013 heeft overigens een nieuwe hoofdsponsor. Fontys Hogeschool Venlo is vanaf 2013 één van de vijf hoofdsponsoren die het evenement rijk is. Thielen: “Wij zijn er trots op dat Fontys Hogeschool Venlo ons op deze wijze wil ondersteunen. Zij zijn al een aantal edities verbonden aan het evenement en hebben voor 2013 besloten hoofdsponsor te worden.” Een andere nieuwe, eerder aangekondigde hoofdsponsor, is Run2Day Venlo. Run2Day is met de vestiging in Venlo sinds 2011 actief. De hardloopspeciaalzaak ondersteunt meerdere evenementen van organisator Scopias Atletiek. Naast de vijf hoofdsponsoren fungeert Berden Mode Wonen en Slapen als naamsponsor. De samenwerking met de naamsponsor is voor 2013 verder uitgebreid. “Traditiegetrouw vindt de startnummeruitgifte op vrijdagavond en zaterdag plaats bij de vestiging van de zaak in Blerick”, zegt Thielen. “Dit breiden we uit naar de vestigingen in Heerlen en Sittard. Aan het aantal inschrijvingen uit deze regio merken we dat we hiermee in een behoefte voorzien.”

Dames HandbaL Venlo plaatsen zich voor play offs
zondag 27 januari 2013
Door een 23-30 overwinning in Cothen tegen Fortissimo, heeft HandbaL Venlo zich voor de kampioenspoule weten te plaatsen. Door de zege achterhaalde het team van Gino Smits Aalsmeer. Beide ploegen sloten de reguliere competitie af met twaalf punten uit achttien duels, maar de Venlose handbalsters hebben een beter doelsaldo.

Swift Velden boekt nuttige zege
zondag 27 januari 2013
De dames van Swift hebben vandaag een belangrijke overwinning behaald op JES. In Venhorst werd het na een 4-8 voorsprong bij rust uiteindelijk 8-17. Door de zege deelt de ploeg van van Peter Kooiman nu de vierde plek in de topklasse met Rosolo met twaalf punten uit tien wedstrijden. De eerste vier ploegen nemen deel aan de kruisfinales. De volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen nummer laatst DSV uit Diessen op het programma.

Goed nieuws voor dames HandbaL Venlo
zaterdag 26 januari 2013
Vlug en Lenig heeft vanavond HandbaL Venlo een helpende hand toegestoken. De Geleense dames wonnen in eigen huis met 29-26 van Aalsmeer. Door de zege heeft HandbaL Venlo nu het spelen van play offs geheel in eigen hand. De ploeg van Gino Smits heeft twee punten achterstand op de nummer zes Aalsmeer. Die ploeg is uitgespeeld. Wanneer HandbaL Venlo morgen in Cothen van hekkensluiter Fortissimo wint, is de formatie op grond van een beter doelsaldo verzekerd van een plekje in die play-offs.

Bekerduel Venlosche Boys – Venray donderdag 21 februari
zaterdag 26 januari 2013
Venlosche Boys neemt het donderdag 21 februari in eigen huis in de achtste finale van de districtsbeker Zuid II op tegen de koploper van de hoofdklasse B SV Venray. De winnaar van het duel wacht een thuiswedstrijd in de kwartfinale tegen de winnaar van Volkel – Volharding. De wedstrijd op sportpark De Alde Wielerbaan begint om 20.00 uur.

HandbaL Venlo heeft plaatsing voor play offs niet meer in eigen hand.
dinsdag 22 januari 2013
De dames van HandbaL Venlo hebben vanavond met 31-22 verloren bij de nummer drie van de eredivisie Quintus. Bij rust keek de ploeg van Gino Smits al tegen een 17-11 achterstand aan. Door het verlies moet HandbaL Venlo hopen op medewerking van het Geleense V&L dat al zeker is van de degradatiepoule. Het komend weekeinde wordt de laatste ronde van de reguliere competitie afgewerkt. Zaterdag ontvangt V&L Aalsmeer dat twee punten voorsprong op de Venlose dames heeft. Wanneer de Geleense dames zaterdag hun partij in winst omzetten en HandBal Venlo weet in de eigen hal Craneveld met hekkensluiter Fortissimo af te rekenen, dan plaatsen de Venlosen zich op grond van een beter doelsaldo dan Aalsmeer alsnog voor de play offs waaraan de beste zes ploegen deelnemen.

Pentjak silatclub Venlo zoekt ambitieuze jeugd
maandag 21 januari 2013
Pentjak silat is niet alleen een gevechtkunst maar ook een levenswijze en een vorm van sport. In Venlo en omstreken is Setia Hasi Organisasi nog een vereniging die de authentieke stijl van pentjak silat beoefent. Een unicum want zelfs in Indonesië waar de krijgskunst vandaan komt, komt dat niet veel meer voor. Maar de Venlose meesters worden ouder en natuurlijk willen zij ervoor zorg dragen dat de oorspronkelijke stijl niet verloren gaat. Lees verder…

Teleurstellend gelijkspel voor Swift
zondag 20 januari 2013
De dames van Swift velden zijn er thuis niet in geslaagd van laagvlieger Altior te winnen. Na een 8-7 voorsprong bij rust nam de ploeg uit Heeswijk-Dinther toch een puntje mee naar huis: 13-13. Door het puntverlies verzuimde de ploeg van Peter Kooiman op gelijke hoogte te komen met concurrent Spes dat met 14-12 bij Be Quick verloor. Swift staat nu vijfde in de topklasse op een punt van nummer vier Spes. De nummers een tot en met vier plaatsen zich voor de play offs.

HandbaL Venlo behaalt nipte maar nuttige overwinning
zaterdag 19 januari 2013
De dames van HandbaL Venlo hebben vanavond in de eigen sporthal Craneveld een belangrijke zege geboekt. Concurrent Vlug en Lenig uit Geleen werd na een 18-14 ruststand net op afstand gehouden: 27-26. Het was een spannend en bij vlagen hard duel. Na rust maakte Vlug en Lenig de vier doelpunten achterstand die het bij rust had opgelopen goed. Bij een 22-22 gelijke stand ontspon zich een spannende slotfase waarin de ploeg van Gino Smits uiteindelijk aan het langste eind trok. Aanstaande dinsdag staaat voor de Venlose ploeg het uitduel tegen de nummer drie Quintus op het programma. Zondag reizen de dames af naar Utrecht waar het laatste reguliere competitieduel tegen de nummer laatst Fortissimo wordt gespeeld. Dat duel moet gewonnen worden om de play offs nog te kunnen halen.

Belangrijk duel voor dames HandbaL Venlo
zaterdag 19 januari 2013
Voor beide teams is een overwinning noodzakelijk. Zowel V&L als HandbaL Venlo verzamelden tot dusver acht punten en hebben nog uitzicht op een plaats in de play-offs. De verliezende partij is zeker veroordeeld tot de degradatie-poule. Afgelopen weekend wisten de gasten uit Geleen verrassend te winnen van Hellas. De dames van HandbaL Venlo verloren, na een uitstekend gespeelde eerste helft, van titelkandidaat VOC in Amsterdam. Vanavond is het voor de ploeg van Gino Smits erop of eronder. (bron: HandbaL Venlo)

Venlosche Boys loot thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Venray
maandag 14 januari 2013
Vandaag is in Leveroy de loting verricht voor de achtste finale van de districtsbeker regio Zuid II. Venlosche Boys lootte een thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Venray. De wedstrijd moet uiterlijk 17 februari zijn gespeeld. De winnaar van het duel komt in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel Volkel/Volharding. Mochten de Boys winnen, dan zal de ploeg van Jay Driessen wederom een thuiswedstrijd spelen.

Swift Velden heeft kruisfinales nog steeds in zicht
zondag 13 januari 2013
Na drie nederlagen op rij, hebben de dames van Swift vandaag het zoet der overwinning weer eens mogen smaken. In Milsbeek boekte de ploeg van Peter Kooiman een knappe 13-15 overwinning op koploper Spes. Door de zege houdt Swift uitzicht op een plekje in de kruisfinales. In de topklasse gaat Korfrakkers met dertien uit acht aan de leiding, gevolgd door Spes en Be Quick met elf punten. Rosolo staat vierde met tien punten. Swift staat vijfde met negen punten. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de kruisfinales.

BVC Holyoke organiseert Nederlands kampioenschap zitvolleybal in eigen huis
donderdag 10 januari 2013
Volleybalvereniging BVC Holyoke is erin geslaagd het Nederlands kampioenschap zitvolleybal 2013 naar Belfeld te halen. 11 mei zullen de vier beste teams uit de eredivisie in sporthal De Hamar met elkaar de strijd aanbinden om de landstitel. In 1988, 2010 en 2011 wist de Belfeldse ploeg de titel al binnen te slepen. Met 24 punten uit zeven duels neemt BVC Holyoke momenteel de derde plaats in in de eredivisie. Volleer gaat aan de leiding met 32 punten, Alterno staat tweede met 29 punten.

John Buksak verlengt contract met VVV’03
woensdag 9 januari 2013
VVV’03 en hoofdtrainer John Buksak hebben het contract dat tot het einde van dit seizoen liep met een seizoen verlengd.

Zwaar programma voor de dames van HandbaL Venlo
dinsdag 8 januari 2013
De dames van HandbaL Venlo hadden zich een gemakkelijker begin van het jaar kunnen voorstellen. De nummer acht van de eredivisie ontvangt morgen namelijk koploper en landskampioen Dalfsen in de eigen sporthal Craneveld. Dalfsen lijkt de titel haast niet meer te kunnen ontgaan. De Overijsselse ploeg won al haar dertien duels en gaat met de maximale score van 26 punten aan kop. Op vier punten, met een wedstrijd meer gespeeld, staat VOC Amsterdam op een tweede plek en laat dat nu net de tegenstander van HandbaL Venlo van aanstaande zaterdag zijn. Dan reist de ploeg van Gino Smits af naar Amsterdam. De wonderen zijn de wereld niet uit, maar de kans dat de Venlose dames uit beide duels punten behalen, lijkt vrijwel uitgesloten. Toch kan de ploeg de punten goed gebruiken. Met acht punten uit dertien partijen staat HandbaL Venlo momenteel op de achtste plaats met slechts twee punten achterstand op E & O dat op de zesde plek staat. Die zesde plaats geeft recht op het spelen van play-offs waardoor van degradatie geen sprake meer kan zijn.

Grad Xhofleer ook het volgend seizoen hoofdcoach van TSC’04
zondag 6 januari 2013
Grad Xhofleer staat ook het volgend seizoen als hoofdcoach aan het roer van TSC’04. De Tegelse club en Xhofleer hebben het aflopende contract met een seizoen verlengd. Xhofleer leidde zijn ploeg het vorig seizoen naar het kampioenschap in de vijfde klasse waardoor rechtstreekse promotie naar de vierde klasse werd gerealiseerd. Daar doet de ploeg het uitstekend. Met 23 punten uit 12 wedstrijden staat TSC’04 op een tweede plek, zeven punten achter koploper VOS. Xhofleer was eerder van 2004 tot en met 2007 al hoofdcoach van de Tegelse club.


Trainerscarrousel draait op volle toeren (update)
zondag 6 januari 2013
Winterstop. De competitie 2012/2013 bij de amateurvoetballers is zo’n beetje halverwege en de trainerscarrousel begint langzaam maar zeker op stoom te raken. Hieronder treft u een overzicht aan van de mutaties die, voor zover bekend, vanaf het volgend seizoen bij de diverse Venlose clubs plaats gaan hebben:
Belfeldia: verlengt contract: Tim Nabben
Blerick: out: Leon Theuws, in: Jay Driessen
DEV-Arcen: out: Maurice Houben, in: Bas Hoppenbrouwers
FCV-Venlo: out: Wil Berden, in: Leon Theuws
HBSV: out: Roland Heger, in: Rob Jacobs
IVO Velden: out: Rob Jacobs, in: Huub Verheijden
Quick Boys/Venlo: verlengt contract: Ron Janssen
TSC’04: verlengt contract: Grad Xhofleer
VCH: out: Ger Verheijen, in: Wil Berden
Venlosche Boys: out: Jay Driessen, in: Roel Sloesen
VOS: out: John Taihuttu
VVV’03: verlengt contract: John Buksak