FEBRUARI 2014

 

Hard werkend VCH pakt verdienstelijk punt bij Kwiek Venlo
maandag 24 februari 2014
Het leek op voorhand een kansloze missie. VCH op bezoek bij de ongenaakbare koploper Kwiek Venlo. En VCH had het ook knap lastig. Kwiek domineerde in de eerste helft en zette de ploeg van Wil Berden goed vast op eigen helft. De kansjes die Kwiek creëerde werden telkens verijdeld door uitstekend keeperswerk van Dylan Hauser. VCH schiep zich in de eerste helft een kans die zomaar tot de 0-1 had kunnen leiden. Sjors Burm ging na een goede steekbal door op de uitkomende keeper van Kwiek, zijn lob was echter net te kort zodat de bal nog van de lijn kon worden gehaald. De rust werd bereikt met een 0-0 op het scorebord. Na de rust nam Kwiek weer het initiatief en zette VCH met de rug tegen de muur. Dit leidde rond in de zestigste minuut tot een corner voor voor de formatie van Ron Janssen. Geheel vrijstaand kon Kwiek-aanvoerder Sten Gijsen inkoppen waardoor VCH tegen een 1-0 achterstand aankeek. In de 72ste minuut werd een foutieve ingooi van VCH genadeloos afgestraft. Hakim Aknaf profiteerde: 2-0. VCH kroop vanaf dat moment vaker uit zijn schulp en dit leidde dan ook tot de eerste treffer in de 86e minuut. De ingevallen Akiva Daniel draaide handig weg bij zijn directe tegenstander en schoot de bal hard binnen: 2-1. VCH zette in de resterende tijd alles op alles. Bobin Kec, die eveneens inviel, zag zijn uitstekende schot via een voet van een tegenspeler net naast de kruising vliegen. VCH kreeg deze middag een keer loon naar werken. Via een goede steekbal schoot Akiva Daniel beheerst binnen en werd de eindstand bepaald op 2-2. Een uitstekend resultaat maar voor Kwiek waren de druiven natuurlijk zuur. “Als je zo laat in de wedstrijd nog de gelijkmaker weet te scoren dan voelt het als een gewonnen punt”, liet VCH-coach na afloop weten. “Een prima resultaat dat mede door hard werken met een punt is beloond.”

Venlosche Boys niet opgewassen tegen Wilhelmina’08
zondag 23 februari 2014
Venlosche Boys is er niet in geslaagd drie belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap in eigen huis te houden (foto boven). Tegen concurrent Wilhelmina’08 werd nipt met 0-1 verloren. In de eerste helft kregen de Weertenaren enkele goede kansen om de score te openen en de ploeg was ook iets sterker. Clubtopscorer Twan Hendrikx zag een inzet door de Venlose keeper gekeerd en een tweede belandde op de paal. Ook in de tweede helft had Wilhelmina aanvankelijk het betere van het spel maar Venlosche Boys kwam steeds beter in de wedstrijd. Totdat de Venlose goalie acht minuten voor tijd de bal volkomen verkeerd raakte en het voor Nick Bronzwaer een koud kunstje was de bal in het doel te werken: 0-1. Diezelfde Bronzwaer werd in blessuretijd van het veld gestuurd. “Volkomen onterecht”, vertelt Venlosche Boys-coach Roel Sloesen. “In een duel om de bal met een speler van ons struikelde Bronzwaer en viel tegen onze leider aan. Dat zag weliswaar rot uit maar er was geen enkele opzet in het spel. Maar we hebben verloren en dat is jammer. Na de 0-1 hebben we nog twee spitsen ingebracht maar het was te laat om nog potten te breken. We hadden niks te verliezen en we hebben er vol voor geknokt. Ik denk dat we vandaag van een volwassener team hebben verloren. Onze gemiddelde leeftijd is negentien, twintig jaar, die van Wilhelmina een jaar of 27, 28. Dat telt ook.” Koploper ZSV maakte geen fout thuis tegen het Vierlingsbeekse Volharding en won met 5-0. ZSV gaat met 39 punten uit 18 duels aan kop, gevolgd door Venlosche Boys met 36 uit 18 en Wilhelmina’08 met 35 uit 15. In de onderste regionen speelde IVO doelpuntloos gelijk bij Sittard. De Veldenaren hebben nu dertien punten uit zeventien wedstrijden en staan daarmee twaalfde. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Wilhelmina’08.

Kwiek Venlo en HBSV laten punten liggen, DEV-Arcen pakt belangrijke zege
zondag 23 februari 2014
VCH en FCV-Venlo hebben koploper Kwiek Venlo en nummer twee HBSV vandaag flink pijn gedaan. Kwiek kwam op het eigen sportpark Hagerhof niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen de ploeg van Wil Berden. Kwiek kwam een kwartier na rust via Sten Gijsen aan de leiding, een score die acht minuten voor tijd verdubbeld werd door Hakim Aknaf: 2-0. Kwiek leek op rozen te zitten maar Akiva Daniel dacht daar heel anders over. Vier minuten voor tijd scoorde hij de aansluitingstreffer voor VCH en in blessuretijd bracht hij ook nog eens de 2-2 op het scorebord. In Hout-Blerick schotelden de 22 acteurs het publiek een weinig verheffende partij voetbal voor (foto boven). HBSV en FCV-Venlo wisten zich nauwelijks kansen te creëren tijdens een partijtje flipperkastvoetbal en uiteindelijk mocht HBSV nog de handjes dichtknijpen dat het nog een punt overhield aan het duel. Tien minuten voor tijd belandde de bal na een snelle uitval van de ploeg uit ‘t Ven nog op de lat. Onderin behaalde DEV-Arcen een kostbare zege. Concurrent Belfeldia werd nipt met 2-1 verslagen. Door een fraai geplaatst schot van Rick Koster kwam Belfeldia in de eerste helft op voorsprong maar op aangeven van Sam Derks scoorde Roel van IJzendoorn nog voor de thee de gelijkmaker. In de tweede helft besliste Bart Valckx na goed voorbereidend werk van Edvin Besic de wedstrijd in het voordeel van de Arcense ploeg: 2-1. TSC’04 en SV Oostrum kwamen op sportpark Bakenbos remise overeen: 2-2. Kwiek gaat met 39 punten uit zestien wedstrijden aan kop in de vierde klasse F, gevolgd door HBSV dat negen punten minder heeft maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Ysselsteyn, dat met 0-5 bij hekkensluiter Sporting ST won, is derde met 28 uit veertien. Onderaan heeft Sporting twee punten uit veertien ontmoetingen, VCH is voorlaatste met vijftien uit twaalf. Belfeldia en DEV-Arcen hebben respectievelijk veertien en zeventien punten uit zestien duels. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – FCV-Venlo.

Swift Velden sluit competitie alsnog af met koppositie
zondag 23 februari 2014
De korfbalsters van Swift hebben op de valreep de eerste plek in de topklasse teruggepakt. Door een 14-20 zege bij Altior in Heeswijk-Dinther en het 12-12 gelijke spel van De Korfrakkers bij DDW zijn de ploegen uit Velden en Erp met 24 punten uit veertien wedstrijden samen op de eerste plaats geëindigd. Swift heeft echter een beter doelsaldo. Over twee weken vinden in Reuver de kruisfinales plaats. Swift stuit dan op DDW, De Korfrakkers neemt het op tegen Spes uit Milsbeek.

Dames HandbaL Venlo starten slecht in degradatiepoule
zondag 23 februari 2014
HandbaL Venlo is de strijd tegen degradatie beroerd begonnen. De ploeg van William Gommans leed in Geleen na een 10-8 achterstand bij rust een 20-17 nederlaag tegen V&L. Na tien minuten stond er 5-2 op het scorebord waarna de Venlonaren twee zevenmeters misten. Toch kwam Venlo nog terug tot 7-6. Na een 10-8 russtand, liep V&L in het tweede part via 15-10 en 17-13 uit naar een 19-14 voorsprong zes minuten voor tijd, een achterstand die HandbaL Venlo niet meer goed wist te maken. Na een wedstrijd in de degradatiepoule, gaat Hellas met zes punten aan kop, gevolgd door V&L dat vier punten heeft. HandbaL Venlo is voorlaatste met drie punten en Fiqas Aalsmeer sluit het rijtje met een punt. Nummer laatst degradeert en nummer voorlaatst speelt promotie/degradatiewedstrijden.

Glaszuivere topper op de Alde Wielerbaan: Venlosche Boys – Wilhelmina’08
vrijdag 21 februari 2014
Zondag staat in de tweede klasse H de topper tussen Venlosche Boys en Wilhelmina’08 op het programma. De Boys doen het meer dan uitstekend na de winterstop met zeges op Berghem Sport, Prinses Irene, HVV Helmond (11-0!) en een onverwacht 1-1 gelijkspel bij het laaggeklasseerde Erp, waardoor de ploeg van Roel Sloesen verzuimde de koppositie over te nemen.

En Wilhelmina’08? Die ploeg speelde na de winterstop slechts een enkel duel, afgelopen zondag thuis tegen koploper ZSV werd het 1-1. Venlosche Boys – Wilhelmina’08 is ook een duel tussen twee gemakkelijk scorende spitsen: medetopscoorder in de tweede klasse Rick Polman met vijftien doelpunten op zijn conto versus Twan Hendricks die al twaalf keer het vijandelijk net wist te vinden. De stand in de tweede klasse H wekt nogal wat verwarring door het aantal wedstrijden dat de toppers hebben gespeeld. ZSV en Venlosche Boys delen de koppositie met elk 36 punten uit zeventien wedstrijden. Wilhelmina heeft 32 punten op de teller maar ook drie duels minder gespeeld dan beide koplopers. Heeswijk heeft ook 32 punten maar dan weer uit zeventien duels en het Astense NWC heeft 31 punten maar dan uit vijftien wedstrijden. Alles is dus nog mogelijk. In de strijd om de tweede periode gaat Venlosche Boys met twintig uit negen aan de leiding en de enige ploeg die de Venlonaren nog kan bedreigen is NWC dat zestien punten uit zeven duels heeft. Nog meer statistieken? Welaan, het vorig seizoen ontmoetten beide ploegen elkaar ook twee keer, het spreekt. In mei van het vorig jaar won Wilhelmina in Venlo met 2-3 en drie maanden eerder was de formatie van Stefan Saelmans in eigen huis met 4-0 te sterk. Maar statistieken en het verleden tellen niet. Roel Sloesen contra Stefan Saelmans, waarbij overigens opgemerkt dient te worden dat de eerste een seizoen heeft bijgetekend en de ander na afloop van dit seizoen na ‘n jaartje weer afzwaait bij de Weertenaren. Maar dat telt ook niet, wat dan wel telt? Wie maakt zondag de meeste doelpunten!

Jos Nonnekes kiest voor nieuwe uitdaging en verlaat THC
dinsdag 18 februari 2014
Jos Nonnekes verlaat na afloop van het lopende seizoen de Tegelse Hockeyclub. Nonnekes was vier jaar als trainer actief voor het eerste damesteam en wist van de ploeg een stabiele eersteklasser te maken. De scheidend trainer is op zoek naar een nieuwe uitdaging en ook voor het bestuur van de Tegelse club is het een goed moment een nieuwe trainer voor de groep te krijgen. Het bestuur is inmiddels op zoek naar een geschikte vervanger voor het volgend seizoen. Met achttien punten uit dertien wedstrijden mag THC zich een goede middenmoter in de eerste klasse B noemen.

VOS slaat belangrijke slag in eigen huis
zondag 16 februari 2014
VOS heeft vandaag op het eigen kunstgrasveld een belangrijke zege geboekt (foto boven). Mededegradatiekandidaat SV Budel werd met 3-2 opzij gezet. Op slag van rust kwam VOS via Danny Kraus op een 1-0 voorsprong. Na een kwartier in de tweede helft kwam Budel door een doelpunt van Jasper Beerten op gelijke hoogte. Gino van Susteren zette de Venlonaren voor een tweede keer op voorsprong waarna Bas van Dooren vier minuten voor tijd zijn ploeg weer naast VOS bracht. Net voor het laatste fluitsignaal loodste Jeffrey Böhmers zijn mannen door een benutte penalty in veilige haven: 3-2. Door deze winst en het 1-2 verlies van Spcl. Irene thuis tegen SJVV is de Venlose ploeg Irene nu gepasseerd op de ranglijst. VOS deelt nu de achtste plaats met Baarlo en Budel met zestien punten uit veertien wedstrijden, Baarlo heeft overigens een wedstrijd minder gespeeld. Aan kop maakte Blerick geen fout in Helmond. De formatie won met 0-3 van MULO en nadert koploper Rood Wit’62 tot op vier punten. De Helmondenaren hebben echter een duel minder gespeeld. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – SV Budel.

Kwiek Venlo maakt geen fout, DEV-Arcen morst punten
zondag 16 februari 2014
In de vierde klasse F werd de helft van de wedstrijden afgelast. Koploper Kwiek Venlo kwam wel in actie en deed wat het moest doen. In Belfeld werd Belfeldia met overtuigende cijfers verslagen: 1-5 (foto boven). Voor Kwiek Venlo scoorden Chris van de Kamp, Paul Jans (2x), Toon Kraus en Nieky Janssen. Brian Reihs redde drie minuten voor tijd de eer voor Belfeldia. Ook de wedstrijd tussen DEV-Arcen en Sporting ST op sportpark De Hondskamp ging gewoon door. De Arcenaren zullen weinig plezier aan de partij hebben beleefd (foto onder). De fusieclub uit Swolgen had tot dusver slechts een schamel puntje weten te verzamelen. Vandaag verdubbelde die ploeg die score door met 1-1 gelijk te spelen tegen DEV in een gezapige wedstrijd met weinig doelrijpe kansen voor beide ploegen. Die stand was bij rust al bereikt. In Broekhuizenvorst won TSC’04 met 2-3 van SVEB. Kwiek gaat aan kop met 38 punten uit vijftien wedstrijden. HBSV heeft negen punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Onderin hebben Belfeldia en DEV-Arcen elk veertien punten uit vijftien wedstrijden, VCH staat voorlaatste met veertien uit veertien en Sporting ST sluit de rij met twee uit dertien. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd DEV-Arcen – Sporting ST. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Belfeldia – Kwiek Venlo.

Swift te sterk voor Rosolo
zondag 16 februari 2014
Na twee gelijke spelen en een nederlaaag hebben de dames van Swift vandaag weer eens het zoet van de overwinning mogen proeven. Rosolo was in sporthal De Visgraaf het slachtoffer en werd met 18-16 verslagen. Omdat De Korfrakkers thuis met 22-10 van degradant De Peelkorf won, moeten de Veldense dames de ploeg uit Erp nog steeds voor zich dulden in de topklasse. De volgende week staat de laatste ronde van van de reguliere competitie op het programma. Swift is te gast bij Altior en De Korfrakkers spelen uit bij DDW. Swift heeft een punt achterstand op de club uit Erp. Overigens zijn de vier kruisfinalisten inmiddels bekend: Swift (Velden), De Korfrakkers (Erp), Spes (Milsbeek) en DDW (Hooge Mierde).

HandbaL Venlo plaatst zich niet voor kampioenspoule
zondag 16 februari 2014
De dames van HandbaL Venlo zijn er in Emmen niet in geslaagd de kampioenspoule te bereiken, daarvoor was een zege op E&O noodzakelijk. De ploeg van William Gommans kwam echter niet verder dan een 21-21 gelijkspel. Na een 10-9 achterstand bij rust, keken de Venlose handbalsters vrijwel de hele tweede helft tegen een achterstand van twee of drie doelpunten aan. Met nog vier minuten op het scorebord stond het 21-19 voor de dames uit Emmen. HandbaL Venlo wist de stand nog wel gelijk te trekken maar verder dan de 21-21 kwam de ploeg niet. De heren speelden zich gisteravond in Rotterdam veilig. Concurrent Haro werd na een 11-11 ruststand uiteindelijk met 25-30 verslagen.

Wandelen voor het goede doel?
vrijdag 14 februari 2014
Arcen Events organiseert in samenwerking met Thermaalbad Arcen en Reumafonds Nederland op zondag 6 juli en zondag 10 augustus een leuke wandeltocht van 15 en 25 kilometer door de natuur van Arcen. Wij hebben een afspraak gemaakt met het Reumafonds over de donaties aan het fonds. Lees hier verder.

Dames HandbaL Venlo in kwartfinales beker
dinsdag 11 februari 2014
HandbaL Venlo heeft zich in Borne in sporthal ’t Wooldrik tegen Borhave door een nipte 24-25 overwinning ternauwernood weten te plaatsen voor de kwartfinales van de beker. Borhave dat een divisie lager uitkomt was niet van plan de Venlose eredivisionist vrije toegang tot de volgende ronde te verlenen en weerde zich kranig. De wedstrijd kende een spannend scoreverloop. Na een kwartier stond er 8-5 voor de ploeg uit Borne op het scorebord en bij rust keek Venlo nog steeds tegen een achterstand aan: 14-13. In de tien eerste minuten van het tweede part liep Borhave weer uit naar een 19-15 voorsprong, vooraleer Venlo orde op zaken zette. De ploeg van William Gommans boog de achterstand binnen vijf minuten om in een 19-20 voorsprong en gaf die voorsprong niet meer uit handen: 24-25.

Hotel-Restaurant De Maasparel en DEV-Arcen sluiten sponsorovereenkomst
dinsdag 11 februari 2014
Hotel-Restaurant De Maasparel en Voetbalvereniging DEV-Arcen hebben een overeenkomst met betrekking tot kledingsponsoring voor het eerste elftal van de Arcense voerbalvereniging gesloten. De hoofdmacht van DEV-Arcen wordt dit voorjaar in het nieuw gestoken en zal de komende drie jaar de naam en het logo van De Maasparel gaan voeren. Hoteleigenaar Ger Peters (links op de foto) sprak naar voorzitter Herman Valckx van DEV-Arcen de intentie uit dat het niet bij drie jaar hoeft te blijven, maar bij tevredenheid uit kan groeien tot een langdurige verbintenis. Deze gelegenheid wordt door DEV-Arcen benut om meteen een vernieuwde kleurstelling en aangepast ontwerp voor de tenues te lanceren. Binnen enkele jaren zullen alle seniorenteams van DEV-Arcen de vernieuwde huisstijl overnemen.

foto: DEV-Arcen

Swift Velden raakt ongeslagen status kwijt
zondag 9 februari 2014
Swift lijkt van slag nadat de ploeg zich 19 januari kwalificeerde voor de kruisfinales. Twee weken geleden leden de dames het eerste puntverlies tegen De Korfrakkers en de vorige week kwam de formatie van Jan Kooiman ook niet verder dan een gelijkspel tegen Rosolo. Vandaag ging het andermaal mis en verloor de ploeg zelfs haar ongeslagen status. In Geffen was laagvlieger Be Quick veel te sterk: 20-13. Swift leek ongeïnspireerd, zat niet in de wedstrijd en liep het hele duel achter de feiten aan. Be Quick nam halverwege de eerste helft een voorsprong van vier doelpunten en stond die tot de rust niet meer af: 9-5. In de tweede helft bleek Be Quick een stuk effectiever in het benutten van de kansen dan de Veldense opponent waardoor de ploeg van Jan Kooiman uiteindelijk aan het kortste eind trok en met 20-13 verloor. Er staan nog twee speelrondes in de reguliere competitie op het programma. Zondag ontvangt Swift in eigen hal Rosolo uit Reusel en een week later is Altior gastheer in Heeswijk-Dinther.

HBSV neemt voorschot op tweede periode
zondag 9 februari 2014
HBSV heeft de thuiswedstrijd tegen Belfeldia in een 3-0 zege om weten te zetten waardoor de ploeg in de tweede periode nagenoeg onbereikbaar voor de concurrentie is geworden (foto boven).

De overwinning was zeker op basis van de tweede helft verdiend. In de eerste helft was HBSV veel in balbezit maar wist zich geen kansen te scheppen. “En dan mogen we nog blij zijn dat Belfeldia niet profiteerde van twee slordigheden in onze defensie”, vertelt HBSV-trainer Rob Jacobs. Na een 0-0 ruststand bouwden de Hout-Blerickenaren in de tweede helft een duidelijk veldoverwicht op. De formatie was echter wel slordig en gehaast aan de bal maar creëerde toch een aantal kansen. “Dat had natuurlijk alles te maken met het uitvallen van Marouane Elmalki met een jukbeenbreuk”, laat Jacobs weten, “daarom moesten we aan het begin van de tweede helft wat improviseren. Maar ik moet zeggen dat zijn vervanger Stan Hovens het perfect heeft opgepakt. Ik twijfelde of ik hem moest laten spelen en hij begon dan ook op de bank.” Zeven minuten na rust zette Moreno Walda zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor tijd bezegelde Stan Hovens het lot van Belfeldia: 2-0. De 3-0 van Stan Canjels was alleen maar goed voor de statistieken. Jacobs was na afloop van het duel een tevreden man. Hij miste een aantal spelers en had met zijn mannen tijdens de winterstop weinig kunnen doen omdat er niet op de velden getraind mocht worden. Jacobs: “Dat was wel lastig ja. Zeker de eerste week was dramatisch en het verbod werd steeds verlengd. Je moet op zoek naar zalen en je traint wat langs de kant van een trainingsveld maar dat was het dan ook wel. We hebben vandaag een klein voorschot genomen op de periodetitel die ons bijna niet meer kan ontgaan. Bovendien hebben we in de tweede helft niets weggegeven en drie keer gescoord en dan moet je tevreden zijn.” Door de zege blijft HBSV tweede met zes punten achterstand op koploper Kwiek Venlo dat thuis na een 2-0 voorsprong bij rust met 5-1 met DEV-Arcen afrekende (foto onder). Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – Belfeldia. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Kwiek Venlo – DEV-Arcen.

Zaalhockeyheren van Venlo promoveren naar de hoofdklasse
zondag 9 februari 2014
De hockeyheren van Venlo zijn er in Rotterdam in geslaagd de hoofdklasse te bereiken. In de eerste wedstrijd moest de ploeg van Peter Kloimstein tegen Pinoké nog genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Venlo kwam op een 2-0 voorsprong en miste zelfs een strafbal. Pinoké sloeg echter terug, scoorde vier minuten voor tijd de 2-1 en op de valreep uit een strafbal ook nog de 2-2. In de tweede wedstrijd tegen Klein Zwitserland kwam Venlo via een doelpunt van Floris van de Ven met 1-0 voor waarna KZ de gelijkmaker wist te scoren. Wederom was het Van de Ven die Venlo aan de leiding bracht maar nog voor rust kwam KZ op gelijke hoogte. Vlak na rust scoorde KZ de 2-3. Enkele minuten voor tijd kwam Venlo weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Max Höper waarna luttele seconden voor tijd Christopher Brill de 4-3 winst voor Venlo veilig stelde. Het derde duel tegen Rood-Wit wist Venlo ook in in zijn voordeel te beslissen. Het werd 4-2 door Venlose doelpunten van Floris van de Ven (2x), Florian Teichelkamp en Job Baeten. Daarmee was promotie een feit. Manager Robert Bouten was na afloop natuurlijk een gelukkig man. “Het was een lastige dag maar we hebben een fantastisch resultaat geboekt”, liet Bouten aan L1 weten. “De eerste wedstrijd tegen Pinoké hadden we met 6 of 7-0 moeten winnen. We misten een strafbal en verschillende strafcorners maar het bleef bij 2-2. De tweede wedstrijd tegen KZ wonnen we met uitstekend spel en de derde wedstrijd speelden we voortreffelijk hockey met steun van de vele supporters die mee waren gekomen. Het is goed voor het Zuid Nederlands zaalhockey en specifiek voor het Limburgse zaalhockey dat er weer een Limburgse club in de hoogste klasse uitkomt.” Pinoké promoveerde samen met Venlo naar de hoofdklasse. Beide ploegen hadden evenveel punten, het doelsaldo was gelijk en het onderlinge treffen eindigde ook al in een gelijkspel.

foto: vhc venlo

Handbalteams Venlo boeken winst en lijden verlies
zaterdag 8 februari 2014
De vaandelteams van HandbaL Venlo hebben zaterdagavond in eigen hal aan hun ontmoetingen met de koplopers van hun divisies een zege overgehouden. De dames verloren na een 8-18 ruststand kansloos met 17-35 van Dalfsen. Desondanks blijft de ploeg uitzicht houden op een plek in de kampioenspoule waarin de zes best geplaatste ploegen gaan spelen om het landskampioenschap. SEW staat op een vijfde plek met zeventien punten uit zeventien wedstrijden, gevolgd door E&O met zestien punten, Hellas met vijftien en Venlo met veertien punten. Hellas gaat zaterdag op bezoek bij Quintus en SEW ontvangt VOC uit Amsterdam. Een dag later speelt HandbaL Venlo een cruciale uitduel tegen E&O. De heren van HandbaL Venlo deden uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Thuis werd verrassend met 25-20 van koploper Houten gewonnen. De ploeg van Richard Curfs leidde na een kwartier met 8-4 en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Na een 13-10 ruststand en een 21-17 voorsprong tien minuten voor tijd, werd het uiteindelijk 25-20. Door de zege heeft Venlo nu dertien punten uit 22 wedstrijden en staat daarmee op een twaalfde plek in de eerste divisie A.

Trainer Huub Verheijden ziet lang gekoesterde wens uitkomen
zaterdag 8 februari 2014
Met de ondertekening van een éénjarige verbintenis met TSC’04 gaat een lang gekoesterde wens van Huub Verheijden in vervulling om het trainerschap te mogen uitoefenen bij TSC’04. Huub Verheijden, al meer dan 25 jaar lid van TSC’04 en tot op heden nog steeds lid van Sjtamtaofel ‘t 5e, begon zijn trainerscarrière bij de A1 van Tiglieja maar verbleef de meeste tijd als trainer bij Sportclub Irene.

Hij behaalde daar diverse kampioenschappen met het tweede elftal en de A1 en loodste in het seizoen 2003-2004 de hoofdmacht van Sportclub Irene, inmiddels afgezakt naar de derde klasse, via de nacompetitie weer terug naar de vierde klasse, waardoor de openingswedstrijd op Sportpark Bakenbos en heuse Tegelse derby werd. Verder was trainer Huub Verheijden, onder meer, werkzaam bij RKDSO waarmee hij in het seizoen ’98-’99 promoveerde naar de derde klasse, Wanssum, Hebes en Swalmen. Minder prettige herinneringen heeft hij overgehouden aan de Venlose Boys waarmee hij in het seizoen 2001-2002 degradeerde naar de derde klasse en aan IVO waar hij in november op non-actief werd gezet door tegenvallende resultaten. Verheijden ziet het als een enorme uitdaging om van TSC’04 een stabiele derdeklasser te maken. Met de huidige technische staf, spelersgroep en de mogelijke versterkingen uit de jeugd moet dit volgens Verheijden mogelijk zijn. (tekst & foto: TSC’04)

Hockeyheren Venlo gaan voor promotie naar de hoofdklasse
vrijdag 7 februari 2014
De heren van VHC kunnen zondag in Rotterdam promotie naar de hoofdklasse realiseren. De ploeg van Peter Kloimstein dient dan achtereenvolgens af te rekenen met Pinoké, Klein Zwitserland en Rood-Wit. De nummers een en twee promoveren. “Het is mooi om weer eens tegen teams uit het westen en spelers die je op tv ziet te spelen”, laat VHC-speler Teun Gubbels aan L1 weten. “Ik denk dat we een goede kans op promotie maken, daarvoor zouden we minimaal twee keer moeten winnen. We zullen er volle bak tegenaan gaan.” Ook aanvoerder Floris van de Ven is redelijk optimistisch over de kansen van zijn ploeg. “Wanneer we zo spelen als in de finale van het Zuid Nederlands kampioenschap tegen EMHC maken we zeker een kans.” Klik hier voor de reportage van L1.

Venlosche Boys schrijft historie: Helmond met 11-0 van het veld geblazen
zondag 2 februari 2014
Er werd vandaag historie geschreven op de Alde Wielerbaan in Venlo. Nog nooit wist een vaandelteam van de Venlosche Boys met zulke hoge cijfers van een tegenstander te winnen: 11-0. HVV Helmond was het slachtoffer en daar zag het na een helft voetballen eigenlijk allerminst naar uit. De ploeg van Roel Sloesen leidde weliswaar door doelpunten van Paul Vullings na een kwartier en Rick Polman, op slag van rust via een strafschop, met 2-0 maar dat er nog negen treffers zouden volgen, lag niet echt voor de hand. Na tien minuten in de tweede helft benutte Luke van Veggel opnieuw een strafschop en bracht zijn ploeg daarmee op 3-0. Daarna was het prijsschieten geblazen, ook al omdat de Helmondse aanvoerder Tim Smits compleet gedesillusioneerd van het veld was gelopen, coach Ronald Tielemans al drie keer had gewisseld en dus geen nieuwe speler in kon brengen en er ook nog eens een Helmondse speler geblesseerd was geraakt waardoor Helmond met negen man kwam te staan. Luke van Veggel scoorde nog eens drie keer waardoor zijn totale productie op vier kwam. Luuk van de Ven (2x), Simon Iheme, Fouad Boulayoune en Sjors Boots voerden de score tot dramatische proporties op. Medekoploper ZSV won ook. Erp werd thuis met 2-0 verslagen waardoor beide ploegen nu 35 punten uit zestien duels hebben. De topper tussen NWC Asten en Wilhelmina’08 werd afgelast en de top van de ranglijst geeft een vertekend beeld. De Boys en ZSV leidden weliswaar maar Wilhelmina’08 heeft vier punten minder maar ook drie wedstrijden minder gespeeld. IVO hield Heeswijk in eigen huis op 2-2. De Veldenaren kwamen in de tweede helft via Willem Heijnen en Joep Sijbers nog wel op een 2-0 voorsprong maar kon die niet vasthouden. Wouter van Dijke en Danny Aarts tekenden voor de Heeswijkse tegentreffers.

Swift laat punt in Milsbeek liggen
zondag 2 februari 2014
Swift heeft bij Spes het tweede punt van het seizoen laten liggen. In Milsbeek kwamen de dames uit Velden na een 8-7 achterstand bij rust niet verder dan een 15-15 gelijkspel. Omdat De Korfrakkers thuis met 17-12 van Rosolo won, is de ploeg uit Erp koploper Swift Velden nu tot op een punt genaderd. Beide ploegen hebben zich inmiddels voor de kruisfinales geplaatst. Zondag gaat Swift op bezoek bij Be Quick.

Dames HandbaL Venlo sluiten aan bij Hellas en SEW
zaterdag 1 februari 2014
HandbaL Venlo heeft vanavond in en tegen Aalsmeer beslag weten te leggen op twee belangrijke punten. De formatie van William Gommans bleef met 21-29 aan de goede kant van de score en maakt daardoor nog steeds kans op deelname aan de kampioensgroep waaraan de zes best geplaatste teams uit de eredivisie deelnemen. Omdat zowel Hellas als SEW hun partijen verloren, blijven beide ploegen steken op ieder vijftien punten uit zestien wedstrijden en delen de vijfde en zesde plek. Door de winst van Venlo komt die ploeg nu op veertien punten uit zestien wedstrijden. Ook E&O won waardoor ook deze ploeg nu veertien punten heeft. Volop spanning derhalve wanneer het gaat om plaatsing voor de kampioenspoule. Zaterdag ontmoet Venlo in sporthal Craneveld koploper Dalfsen, HandbaL Venlo besluit de reguliere competitie met een waarschijnlijk cruciale uitwedstrijd tegen directe concurrent E&O.

Bouwplannen: FCV-Venlo houdt leden op de hoogte van laatste ontwikkelingen
zaterdag 1 februari 2014
FCV-Venlo houdt 10 februari vanaf 20.00 uur een bijeenkomst tijdens welke leden bijgepraat wordt over de verbouwing van de accommodatie en de mogelijkheden voor leden om hier een bijdrage aan te leveren. De aanwezigen krijgen een toelichting op de tekeningen en plannen en worden ingelicht over zaken als tijdlijnen van de verbouwing, begroting, financiering en de stand van zaken ten aanzien van de eventuele aanleg van een kunstgrasveld. Zoals bekend is FCV-Venlo een snel groeiende vereniging die te kampen heeft met een te kort aan velden. “Omdat het ledental van FCV zo snel groeit, hebben we enige moeite om alles gestroomlijnd te laten verlopen en dat staat de verdere ontwikkeling van de club een beetje in de weg”, liet hoofdtrainer Leon Theuws eerder al aan sportinvenlo.nl weten. “Wanneer er zoveel wedstrijden moeten worden gespeeld, komt dat de kwaliteit van de velden niet ten goede. Wellicht dat het een idee is om het trainingsveld te vervangen door een speelveld of nog beter door een kunstgrasveld.” De Venlose politiek schijnt niet onwelwillend tegenover dit idee te staan, zo bleek tijdens een politiek sportdebat met de lijsttrekkers van de Venlose politieke partijen dat 28 januari in het Nedinsco-gebouw werd gehouden. CDA, Lokale Democraten, Venlokaal en VVD onderschrijven de waarde van een vereniging in de wijk ‘t Ven en willen dit ook faciliteren. Toch rees ook de vraag of de aanleg van een kunstgrasveld wel past binnen het lokale sportbeleid of dat clubs dienen te clusteren qua velden.