FEBRUARI 2013

 

Internationaal sterk veld tijdens achtste Venloop
donderdag 28 februari 2013
Er staat bij de Weir Minerals Venloop zowel bij de mannen als de vrouwen een sterk Nederlands atletenveld aan de start. Voor het tweede jaar op rij worden in Venlo de Nederlands kampioenschappen halve marathon gehouden. Racedirector Carel van Nisselroy, ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het samenstellen van het topveld, heeft met Patrick Stitzinger en Andrea Deelstra de titelverdedigers gecontracteerd. Lees verder…

Dit weekeinde geen amateurvoetbal
zaterdag 23 februari 2013
De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal van zondag 24 februari afgelast. Aanleiding voor deze algehele afgelasting zijn de huidige en de te verwachten weersomstandigheden. De afgelasting geldt voor het gehele district zuid II categorie A en B.

Laatste weekend inschrijven Berden Voorjaarsloop, definitief geen na-inschrijving
vrijdag 22 februari 2013
Zondag 24 februari om exact 24.00 uur sluit de inschrijving voor de Berden Voorjaarsloop 2013. Waar vorig jaar nog een beperkte na-inschrijving plaatsvond, heeft de organisatie van het evenement besloten hier voor de editie 2013 vanaf te zien. Het loopevenement stevent deze editie af op een nieuw deelnemersrecord. Het totaal aantal deelnemers is nog niet te voorspellen. De teller staat nu op 1.920 deelnemers. Echter de ervaring leert dat met name het laatste weekeinde nog veel mensen de keuze maken om mee te doen. Zij laten dit afhangen van eventueel blessureleed, de weersvoorspellingen en de mogelijkheid na sluiting toch nog via na-inschrijving deel te nemen. Voor wat betreft de na-inschrijving wil de organisatie duidelijkheid verschaffen. Deze zal er niet komen. 
Venlosche Boys uitgebekerd na 1-6 nederlaag
donderdag 21 februari 2013
Venlosche Boys is in de achtste finale van de KNVB-beker uitgeschakeld door Venray dat de rol van favoriet overtuigend waargemaakte. Op de Alde Wielerbaan bleek de hoofdklasser een maatje te groot voor de in de tweede klasse uitkomende ploeg van Jay Driessen. Na een kwartier opende Maik Michiels de score voor Venray, op het half uur verdubbelde Bas Joosten de voorsprong. Dat was tevens de ruststand. In de eerste minuut van de tweede helft besliste Venray de wedstrijd. Het was wederom Bas Joosten die scoorde: 0-3. Vier minuten later wist Etienne Verhofstad de Boys nog wel op 1-3 te brengen maar daarna liep Venray via Sander Lenders, nogmaals Bas Joosten en Tom Van Bergen vlotjes uit naar een royale 1-6 overwinning.

Jeugd van internationale topclubs naar de regio Venlo
donderdag 21 februari 2013
In de maanden mei en juni vindt er in Venlo en omgeving weer een groot aantal jeugdtoernooien plaats. Naast VVV-Venlo/Helmond Sport, de nationale topclubs en Limburgse bvo’s zullen internationale toppers als AC Milan, Tottenham Hotspur, Fulham en Borussia Dortmund naar de diverse locaties in de regio afreizen. 85% van het totaal aantal deelnemers is reeds ingevuld en geeft een Europese variatie op topniveau. VVV-Venlo is toernooipartner van deze prestigieuze internationale Top-toernooien. Het Top C (O.15)-toernooi van Venlosche Boys gaat dit jaar uit financiële overwegingen niet door. De plannen zijn om in 2014 een doorstart te maken in een andere leeftijdscategorie. Klik hier voor een overzicht.

VCH-clubicoon Jan van Rooij overleden
dinsdag 19 februari 2013
Mister-VCH, zoals Jan van Rooij ook wel genoemd werd, is zaterdag op 79-jarige leeftijd overleden. Van Rooij vervulde decennia lang een belangrijke rol binnen de club. Tijdens zijn actieve periode verdedigde hij het doel van het eerste elftal waarna hij een aantal jaren als grensrechter fungeerde bij het eerste elftal van de club. Van 1955 tot 1996 zat Van Rooij in het bestuur, waarvan 26 jaar als secretaris. Vanaf 1980 voorzag hij leden en bezoekers van sportpark Maasenhof van een drankje en een hapje in de kantine. Van Rooij was in 1965 ook één van de initiatiefnemers voor de oprichting van de veteranenafdeling en was daarvan sinds de oprichting voorzitter. Voor zijn vele verdiensten voor de vereniging werd Van Rooij een aantal keer in het zonnetje gezet. In 1982 werd hij tot erelid benoemd, drie jaar later tijdens het veertigjarig jubileumfeest ontving hij de gouden waarderingsspeld van de KNVB, in 2005 bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de veteranenafdeling werd hij tot Lid in de Orde van Oranje Nassau benoemd en in 2010 bij gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de veteranenafdeling werd Van Rooij erevoorzitter van de veteranen. Binnen de vereniging strijden jaarlijks de diverse teams nog steeds om de Jan van Rooij-schaal.

Wallabys doet goede zaken in strijd tegen degradatie
zondag 17 februari 2013
Rugbyvereniging The Wallabys heeft vandaag op het eigen sportpark Maassenhof Emma RC uit Dordrecht gedecideerd verslagen. De Venlonaren wonnen het kelderduel met 51-0. Door de zege steekt Wallabys Emma op de ranglijst van de derde klasse zuidoost voorbij. De ploeg van Jes Greenwood staat nu zevende met twintig punten uit twaalf duels, evenveel als Emma dat echter een wedstrijd meer gespeeld heeft. De volgende week zondag staat het uitduel tegen de nummer drie Octopus uit Uden op het programma. Klik hier voor meer foto´s van de wedstrijd Wallabys – Emma RC.

Aanmelden via twitter voor de Vlaaienrun in Belfeld
zondag 17 februari 2013
Loopsport is populair. Zeker in Venlo en omstreken waar grote wedstrijden als de Venloop jaarlijks op het programma staan. Je kunt je op die wedstrijd voorbereiden door deel te nemen aan de Berden Voorjaarsloop of een van de vele andere wedstrijden. Je kunt ook bij een van de plaatselijke atletiekverenigingen trainen, met een groep of alleen. Maar het kan ook wat eigentijdser: via twitter. Lees verder…

Kansloze nederlaag dames HandbaL Venlo
zaterdag 16 februari 2013
Vooraf was, gezien de krachtsverhoudingen, niet gerekend op een goede afloop van het thuisduel tegen landskampioen en koploper Dalfsen. Maar de nederlaag viel wel heel hoog uit. De dames van HandbaL Venlo verloren in de eigen sporthal Craneveld met maar liefst 24-46, na een 9-23 ruststand. Door de nederlaag staan de ploeg van de vertrekkende coach Gino Smits nu laatste in de kampioenspoule met een punt uit twee wedstrijden.

IVO Velden aan kop in Fair Play Topper
zaterdag 16 februari 2013
Halverwege de competitie gaat IVO uit Velden aan kop in de Flair Play Topper, een van de belangrijkste pijlers van het beleid en de activiteiten van Scheidsrechtersvereniging Venlo e.o. Door de jaarlijkse uitreiking van de FairPlayTopper gaan de vereniging ervoor om sportiviteit zichtbaar te maken en te belonen. Alle eerste elftallen veldvoetbal die vallen binnen het gebied van de SVO van de hoofdklasse t/m de zesde klasse nemen deel aan deze competitie, waarbij zo weinig mogelijk kaarten halen tijdens alle competitiewedstrijden de basis is om voor deze unieke prijs in aanmerking te komen. De stand aan kop:
1- IVO Velden
2- DEV-Arcen
3- Koninslust
4- Grashoek
5- HBSV

Start to Run informatieavond bij Scopias
donderdag 14 februari 2013
De landelijke actie Start to Run gaat 9 maart weer van start. Voor die tijd houdt Scopias een informatieavond in de kantine van de atletiekvereniging. Woensdag 27 februari vanaf 20.00 uur kunnen belangstellenden er terecht om zich volledig te laten voorlichten over de cursus Start to Run.

Wie nog twijfelt aan deelname, wie niet precies weet wat Start to Run inhoudt of wie niet zeker is of de cursus wel geschikt voor hem of haar is, krijgt tijdens de avond de benodigde informatie. Ook wordt de bezoeker in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Zaterdag 9 maart vanaf 9.30 uur start de nieuwe cursus weer op Sportpark Vrijenbroek in Venlo. De organisatie is als vanouds weer in handen van Scopias Atletiek. Beginnende lopers krijgen zes zaterdagen looptraining onder deskundige begeleiding. Ook is er één begeleide training in de week. Verder krijgen deelnemers voor een eventuele derde training huiswerk mee. Tijdens iedere training is er ruimte voor theorie-items zoals gezonde voeding, juiste kleding, blessurepreventie en goed schoeisel. Start to Run is al jaren dé manier voor beginnende lopers om daadwerkelijk de stap richting loopsport te zetten. Op een laagdrempelige manier maakt de sporter kennis met het lopen in zijn eigen omgeving. Na deze zesweekse cursus biedt Scopias de Start to Run deelnemers een acht tot twaalf weken durende cursus Continue to Run aan, veelal onder leiding van dezelfde trainers. Deze Continue to Run houdt in dat de startende loper instroomt binnen de normale groepen van Scopias maar nog een tijd lang een aangepast programma volgt zodat een geleidelijke overgang naar de reguliere trainingen van de Scopias-groepen mogelijk is. De trainingen starten zaterdag 9 maart. Voor meer informatie en aanmelden klik hier. Voor meer informatie over atletiekvereniging Scopias klik hier. Voor specifieke informatie over Start to Run bij Scopias kunt u ook contact opnemen met Karina Ramakers van Scopias Atletiek, tel: (077) 475 30 54.

Gino Smits neemt afscheid van HandbaL Venlo
dinsdag 12 februari 2013
Coach Gino Smits van het eerste damesteam van HandbaL Venlo dat uitkomt in de eredivisie heeft aangegeven na dit seizoen te vertrekken bij de Venlose club. Onder zijn leiding behaalde de ploeg dit seizoen de kampioenspoule waarin wordt gestreden om het landskampioenschap. De uit Geleen afkomstige coach verlaat de club met ‘pijn in het hart’ maar laat ook weten reistijden lastig te kunnen combineren met zijn werk aan het CIOS. Smits is bezig aan het tweede seizoen bij HandbaL Venlo.

HandbaL Venlo trekt in Wognum aan het kortste eind tegen SEW
zaterdag 9 februari 2013
HandbaL Venlo is in de kampioenspoule gestart met een nederlaag tegen SEW. Eerder werd de wedstrijd tegen VOC uitgesteld vanwege Europacupverplichtingen van de Amsterdamse club. In de reguliere competitie verloor de ploeg van Gino Smits nog met minmaal verschil van SEW. Destijds werd het in Wognum 30-29. Dit keer was het verschil groter: 35-29. Via 3-3 en 8-8 keken de Venlose dames, mede doordat de ploeg slordig met de kansen omsprong, bij rust toch tegen een 18-15 achterstand aan. Na de hervatting liep SEW uit naar 27-21 om uiteindelijk met 35-29 te winnen.

Venlosche Boys redt het thuis niet tegen NWC
zondag 3 februari 2013
Venlosche Boys is er niet in geslaagd de punten tegen NWC in eigen huis te houden. Op het kunstgrasveld van de Alde Wielerbaan verloor de ploeg van Jay Driessen met 0-1 van de gasten uit Asten. Die stand stond al na een kwartier op het scorebord. Martijn Mulder schreef het doelpunt op zijn naam. Met achttien punten uit dertien duels bezet Venlosche Boys nu de vijfde plek in de tweede klasse H. De duels tussen Melderslo en VCH in de vierde klasse F en RKDSO tegen Fiducia in de zesde klasse D werden afgelast.