DECEMBER 2014

 

Winterstop, komkommertijd
zondag 28 december 2014
Wie zich helemaal te pletter verveelt tijdens deze winterstop, kan altijd nog wat oude interviewtjes met VVV-spelers die van 1995 tot pakweg 2010 zijn gemaakt lezen. Het gaat om interviews die zijn verschenen in het Zondagsnieuws,

HandbaL Venlo houdt punten in eigen huis
zaterdag 27 december 2014
HandbaL Venlo heeft vanavond twee belangrijke punten in eigen huis gehouden door met 27-25 van E&O te winnen. Door de zege stijgt de Venlose formatie naar de vijfde plek in de eredivisie met tien punten uit negen wedstrijden.

Belangrijk duel voor dames HandbaL Venlo
vrijdag 26 december 2014
Tussen de kerstdis en de champagne van oudejaarsavond zullen de dames van Gilde-BT/HandbaL Venlo toch nog even aan de bak moeten. Geen onbelangrijke wedstrijd zaterdag in sporthal Craneveld overigens.

VVV’03 beëindigt samenwerking met trainers
maandag 22 december 2014
Coaches John Buksak en Harold Derix en VVV’03 nemen na afloop van dit seizoen afscheid van elkaar. De samenwerking heeft drieënhalf jaar geduurd. Het bestuur van de club was van mening dat het tijd werd voor nieuwe gezichten voor de groep.

FCV-Venlo en Leon Theuws verlengen samenwerking
maandag 22 december 2014
FCV-Venlo en hoofdtrainer Leon Theuws gaan een jaar langer met elkaar door. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst zal Theuws een nieuwe overeenkomst tekenen…

Swift verliest topper van Be Quick
zondag 21 december 2014
Swift Velden is vandaag in sporthal De Geer in Geffen tegen Be Quick tegen de eerste nederlaag van de zaalcompetitie opgelopen. Het was een bijzonder aantrekkelijk affiche omdat vooraf beide ploegen hun zes partijen gewonnen hadden.

Weer geen punten voor Venlose Hockeyers
zaterdag 20 december 2014
De heren van Venlo hebben vandaag in Eindhoven opnieuw geen punten aan het conto toe weten te voegen. De wedstrijden tegen Groningen en Oranje Zwart gingen nipt verloren.
 
 
Blerick en Venlosche Boys in actie, Sloesen tekent bij
donderdag 18 december 2014
Dit weekend komen alleen de Venlosche Boys en Blerick in actie. Niet zo vreemd natuurlijk, het is tenslotte winterstop.
 
 
Rick Bonten nieuwe hoofdtrainer DEV-Arcen
maandag 15 december 2014
DEV-Arcen heeft Rick Bonten aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het volgend seizoen. Dat meldt de club op haar website.
 
 
 
Swift schiet De Horst af
zondag 14 december 2014
De korfbalsters van Swift Velden en Be Quick laten er geen twijfel over bestaan wie er in de topklasse heersen. Na zes duels gaan beide teams aan kop met de maximale score van twaalf punten.

 

Venlosche Boys lijdt geflatteerde nederlaag
zondag 14 december 2014
Door de nederlagen van Marvilde en Heeze en de 1-4 zege die ZSV vandaag in Venlo op Venlosche Boys behaalde, heeft de ploeg uit Zeilberg de koppositie in de tweede klasse H weer overgenomen. Hoewel er na negentig minuten 1-4 op het scorebord stond, was het voor de Brabanders niet zo gemakkelijk als de cijfers doen vermoeden. “De uitslag was uiterst geflatteerd”, laat Venlosche Boys coach Roel Sloesen weten. “In de eerste helft waren wij de betere ploeg maar ZSV komt op voorsprong. Net voor rust kwamen we terecht op gelijke hoogte. In de tweede helft gingen we nadrukkelijk op zoek naar de 2-1. We kregen ook wel kansen maar we wisten ze niet te benutten. Een gebrek dat ons een groot gedeelte van het seizoen al parten speelt. Toen wij niet scoorden, viel de goal dus aan de andere kant. We bleven sterker maar als dan ook nog de 1-3 valt, gaan de kopjes hangen en is het gebeurd.” Sloesen volgde de wedstrijd vanuit de kantine vanwege een kruisbandoperatie die hij afgelopen vrijdag onderging. Jeugdcoach Mimoun Akrom nam de honneurs op de bank waar. Eerder liet Sloesen aan sportinvenlo.nl al weten minimaal voor een vijfde plek te gaan. Daar staan de Boys nu negen punten vandaan. Trek er de drie punten vanaf die de ploeg vrijwel zeker gaat halen in het restant van het eerder gestaakte duel tegen SC Helmondia (dertien minuten een 2-0 voorsprong verdedigen tegen zeven man), dan blijven er op de teller nog steeds zes punten achterstand staan. “En dan kun je natuurlijk niet tevreden zijn”, stelt Sloesen. “We zitten in een zwaardere competitie dan het vorig seizoen met al die ploegen uit Eindhoven en omgeving. En nogmaals, we komen moeilijk tot scoren. We hebben er jongens bij die het vorig seizoen nog in de derde klasse voetbalden en jeugd die vanuit de A1 is gekomen. Die moeten bijschakelen. We hebben voldoende kwaliteit in huis en daarom ben ik ben ervan overtuigd dat het goed komt.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – ZSV. Uitslagen, stand & programma.

Geen punten voor Venlose hockeyers in Amsterdam
zaterdag 13 december 2014
De hockeyheren van Venlo hebben in Amsterdam tijdens de eerste ronde van de competitie in de hoofdklasse geen potten kunnen breken. De promovendus verloor beide duels. In de eerste helft van de wedstrijd tegen landskampioen Rotterdam kwamen de Venlonaren er in de eerste helft niet aan te pas: 1-4. In de tweede helft bood de ploeg beter partij en kwam nog terug tot 3-4. Toen was het kruit verschoten en kon Rotterdam verder uitlopen naar 3-5. Venlo probeerde het nog wel door de keeper in te wisselen voor een veldspeler maar dat sorteerde niet in het gewenste effect. Sterker nog, het was Rotterdam dat nog een keer wist te scoren, daarmee de eindstand bepalend op 3-6. De wedstrijd tegen Den Bosch kende een ruststand van 3-3 en ook in de tweede helft ging het gelijk op. Met nog drie minuten te spelen stond er 5-5 op het scorebord. Venlo scoorde niet meer, Den Bosch trof nog twee keer doel in de slotminuten. Eindstand 5-7 in het voordeel van de Brabanders. Zaterdag kan Venlo sportieve revanche nemen in het Indoorsportcentrum in Eindhoven. In poule A zijn dan Groningen en Oranje Zwart de tegenstanders. Een dag later speelt Venlo in Heerenveen tegen Rotterdam en HDM.

Verrassend puntverlies HandbaL Venlo
zondag 7 december 2014
De heren van HandbaL Venlo hebben de kans gemist verder op de concurrentie uit te lopen. Hekkensluiter Atomium’61 hield de Venlonaren verrassend op 21-21. Directe belager WHC verloor zaterdag thuis met 27-30 van HARO Rotterdam waardoor de ploeg van Richard Curfs nu na veertien wedstrijden met 23 punten op kop gaat, gevolgd door het trio WHC, HARO Rotterdam en DIOS met elk 19 punten. HandbaL Venlo stond na een kwartier in de eerste helft op een 3-8 voorsprong maar nog voor de pauze boog Atomium die achterstand om in een 12-11 voorsprong bij rust. In het eerste kwartier van de tweede helft misten de Rotterdammers nogal wat kansen waardoor de Venlonaren weer naar 15-18 konden uitlopen. Atomium kwam echter weer terug en twee minuten voor tijd stond het 20-20. In een zenuwslopende slotfase kwam de thuisploeg nog op een 21-20 voorsprong maar een benutte Venlose strafworp zorgde ervoor dat de koploper niet van de hekkensluiter verloor.

VOS wint van Blerick en staat tweede
zondag 7 december 2014
VOS heeft vandaag drie belangrijke punten uit Blerick meegenomen. De formatie van Jimmy Smits won met 1-2 van Blerick, wipt over de ploeg van John Taihuttu heen en deelt de tweede plek met SJVV op gepaste afstand van Mierlo Hout, de eerste tegenstander van VOS na de winterstop. VOS nam daarmee revanche voor de eerder geleden thuisnederlaag (3-5). Smits is verguld met de overwinning. “Het zijn van die momenten waar je van moet genieten. Als klein clubje winnen van een grote club als Blerick is niet niks. En het was verdiend ook, geen goede wedstrijd maar wel een echte derby.” Op een koud, nat en winderig sportpark ‘t Soarbrook zagen de verkleumde toeschouwers Blerick na 25 minuten de leiding nemen. Lennart Gerdes was de doelpuntenmaker. Tien minuten later was het door een vrije trap van Gino van Susteren weer gelijk. Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien maar daar dacht Ronnie van Rens heel anders over. Hij besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd: 1-2. Smits: “We kwamen de tweede helft heel goed uit de startblokken. We waren feller dan de tegenstander en we kregen goede kansen. Daarom vind ik dat we verdiend hebben gewonnen.” Smits hamert er al lange tijd op dat hetzelfde scenario als het vorig seizoen zich niet meer mag voor doen. Na een uitstekende start vocht VOS daarna een lange strijd tegen degradatie. Daar is de ploeg tot dusver met vlag en wimpel in geslaagd. “Ik heb tijdens de voorbespreking al gezegd dat ik heel tevreden ben”, zegt Smits. “We hebben een hecht en fanatiek team dat voor elkaar wil vechten. Deze winst is erg belangrijk voor ons. We nemen ruim afstand van de onderste regionen en we gaan met een lekker gevoel de winterstop in.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – VOS. Uitslagen, stand & programma.

HBSV niet te stuiten, grote nederlaag TSC’04
zondag 7 december 2014
HBSV lijkt in de vierde klasse E niet meer te stuiten. Thom Nieuwpoort bepaalde vandaag de eindstand tussen EMS en HBSV op 0-1 en daarmee boekten de Hout-Blerickenaren de zesde zege op rij. Daarin scoorde de ploeg 16 keer en kreeg het slechts een doelpuntje tegen. Alleen FCV-Venlo kwam de vorige week tegen de mannen van Rob Jacobs nog tot scoren. Stond de ploeg na zes wedstrijden nog voorlaatste in de vierde klasse E, nu is HBSV inmiddels naar derde plaats opgerukt. De heropstanding begon 26 oktober met een 3-0 zege op MVC’19, de ploeg die vandaag met maar liefst 0-6 op sportpark Bakenbos van het TSC’04 van Huub Verheijden won. FCV-Venlo herstelde zich van de 1-3 nederlaag de vorige week tegen HBSV. Het won bij Belfeldia met 1-3. Belfeld nam na twintig minuten door een doelpunt van Ward van Cleef nog wel de leiding maar door doelpunten van Tim Houben en Stan Theelen (2x) nam FCV de punten mee naar ‘t Ven. Omdat Panningen in en tegen Haelen niet verder dan een 1-1 gelijkspel kwam, versterkte MVC’19 de leiderspositie. De ploeg heeft 28 punten, drie meer dan Panningen. HBSV is derde met 21 punten, gevolgd door GFC’33, Belfeldia, FCV-Venlo en TSC’04. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd TSC’04 – MVC’19. Uitslagen, stand & programma.

Forse nederlaag VCH, VVV’03 nadert koploper
zondag 7 december 2014
VCH leed vandaag op het eigen sportpark Maassenhof opnieuw een zeer forse nederlaag. Na een 0-3 ruststand werd maar liefst met 0-10 van Kronenberg verloren. Toch zijn er lichtpuntjes aan de horizon te bespeuren want zowel de vorige week tegen Montagnards (1-5) als vandaag konden de jongelingen van coach Wiel Roox in de eerste helft aardig meekomen. Aanvallend kon de ploeg echter geen vuist maken. De ploeg trachtte druk op de tegenstander te zetten maar na slordig balverlies vielen er vaak grote gaten achter de verdediging waarvan de tegenstander kon profiteren. Toch liep VCH zeer ongelukkig averij op omdat de drie doelpunten die de ploeg van Roox voor rust moest incasseren ongelukkig tot stand kwamen. Twee keer leek het er verdacht veel op dat Kronenberg uit buitenspelpositie scoorde en een keer was de bal over de zijlijn maar de scheidsrechter liet door spelen waardoor Kronenberg wederom tot scoren kwam. Na de thee was er echter geen houden meer aan en liep Kronenberg vlotjes uit naar een 0-10 zege. “Je wordt er niet vrolijk van”, laat Roox weten. “We hebben al een zeer jeugdige ploeg maar wanneer je dan ook nog eens met veel schorsingen en blessures te maken krijgt en je moet teruggrijpen op tweedejaars B-spelers, dan kom je fysiek enorm te kort. En we hebben ook te maken met jongens die steeds op andere posities moeten spelen. Zo kunnen we nooit eens in dezelfde samenstelling spelen en dat breekt ons steeds op. Ik wil graag dat de linies kort op elkaar spelen, dat er wordt doorgedekt en dat spelers de juiste keuzes maken maar er zit door die omstandigheden geen rust in het team. Daarom ben ik ook blij met de winterstop.” Toch gloort er enige hoop aan de horizon. Het ziet ernaar uit dat twee spelers van het inmiddels opgeheven tweede team van SV Blerick tijdens de winterstop bij VCH aansluiten en dat er een Rotterdammer die derde klasse heeft gespeeld ook in De Boekend neer zal strijken. Roox werkt met zijn team ook naarstig aan discipline, iets waar het bij de club in het verleden nogal eens aan ontbrak. Wie tegenwoordig dinsdag- of vrijdagavond traingen bezoekt, zal steeds een grote groep enthousiaste spelers aan het werk zien. “En de basis moet beter”, zegt Roox. “Dat begint al bij de jeugd. We werken veel aan functionele techniek, zaken als passing of balaannames. Ik ben naar VCH gekomen om daar aan te werken. Jeugd is tenslotte de toekomst van de club. We hebben er veel nieuwe jeugdleden bij gekregen en dan moet je daar direct mee beginnen.” Roox tekende deze week een contract dat hem anderhalf jaar aan de Blerickse club bindt. VCH bedong een eenzijdige optie voor nog een seizoen. “Dat hebben we gedaan omdat we Wiel graag iets nieuws willen laten opbouwen”, stelt voorzitter Ron Rommerskirchen, “en daar wilden we hem alle tijd voor geven. We hebben veel vertrouwen in Wiel.” Roox echter wilde niet langer dan voor anderhalf jaar tekenen. Roox: “En dan zien we wel verder. Ik heb enkele voorwaardes gesteld om hier als hoofdcoach te werken. Ik wil regels, ik wil discipline en ik wil een tweede elftal. We hebben er wel een maar daar spelen jongens in die in het eerste hebben gevoetbald. We hebben gewoon een buffer nodig, een tweede waar we uit kunnen putten zodat we niet steeds naar A-jeugd hoeven terug te grijpen. Wellicht dat er twee jongens die in het eerste hebben gespeeld, terugkeren. Maar wat mij betreft dan wel voorgoed. Niet dat ze na een maand weer zeggen dat ze lager willen spelen. Dat accepteren we niet meer. Ik heb ook getekend omdat ik bij deze club perspectief zie. Het is hier prettig werken met mensen die er zelf ook voor willen gaan. Er komt goede jeugd aan en iedereen hier is bereid om met z’n allen iets neer te zetten en daar ook iets voor te doen.” In dezelfde klasse deed het VVV’03 van John Buksak en Harold Derix uitstekende zaken. Door zelf met 1-7 bij SV United te winnen en door het 0-0 gelijke spel van Montagnards in en tegen SV Lottum is 03 de koploper uit Bergen tot op een luttel punt genaderd (29 om 28 punten uit 12 duels). United wist een half uur lang stand te houden maar toen was het ook uit met het verzet. Oguz Buyukbas zorgde voor de 0-1 en nog voor de thee scoorden Yusuf Gungor en Dimitris Touratzidis waardoor er een 0-3 ruststand op het scorebord stond. In het tweede bedrijf waren het Dimitris Touratzidis (3x) en Onur Polat die het net wisten te vinden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – Kronenberg. Uitslagen, stand & programma.

Spcl. Irene verder met huidige trainers
zaterdag 6 december 2014
Het trainerstrio Ferdie Heijmans, Theo van den Berg en Rob Peters zal ook het volgend seizoen aan het roer staan van derdeklasser Spcl. Irene. Heijmans die aan het eind van het vorig seizoen als interim-trainer optrad voor de zieke John Versleeuwen wist zijn zwalkende ploeg te behouden voor de derde klasse door de finale van de nacompetitie met 4-1 van MVC’19 te winnen. Dit seizoen is de jeugdige formatie uit Tegelen een stabiele middenmoter. Het trio moet de basis leggen voor het doel dat het bestuur van de club wil realiseren: handhaven dit seizoen, het volgend seizoen op zijn minst de top drie halen en binnen drie jaar een stabiele tweedeklasser worden.

Restant Venlosche Boys – SC Helmondia 21 december
vrijdag 5 december 2014
Het restant van het 2 november gestaakte duel tussen Venlosche Boys en SC Helmondia wordt 21 december vanaf 14.30 uur op de Alde Wielerbaan gespeeld. De wedstrijd werd gestaakt bij een 2-0 stand voor Venlosche Boys. Helmondia stapte van het veld nadat de ploeg vier rode kaarten op zak had, althans dat was de lezing van de scheidsrechter. Helmondia ging daar niet mee akkoord en werd ook door de KNVB vrijgesproken. Er zullen nog dertien minuten worden gespeeld en het duel zal worden hervat met een doeltrap voor Venlosche Boys. 21 december is een voorstel van de KNVB, na onderling overleg mogen de ploegen ook op een andere datum de wedstrijd voortzetten.

Wiel Roox per 1 januari 2015 in dienst van VCH, IVO en Leon Daems verlengen
woensdag 3 december 2014
Huub Vercoulen en Eugene Bedaux vormden vanaf het begin van dit seizoen het trainersduo dat de selectie van VCH zou gaan begeleiden. Tevens kwam Wiel Roox over van SV Blerick om de techniektrainingen voor de D,E en F-jeugd te verzorgen. Destijds werd met hem besproken dat de mogelijkheid aanwezig zou zijn dat hij samen met Huub Vercoulen het eerste elftal onder zijn hoede zou nemen wanneer daar aanleiding toe zou zijn. Dit gebeurde nadat hoofdcoach Eugene Bedaux zijn taken om gezondheidsredenen moest neerleggen. Vanaf oktober 2014 nam Roox zijn taken over. Omdat VCH graag met Wiel Roox verder wil, heeft het bestuur in overleg met Roox besloten dat hij per 1 januari 2015 officieel in dienst van VCH treedt voor een periode van anderhalf jaar. VCH heeft verder een eenzijdige optie bedongen voor het seizoen 2016-2017. Ook zal Wiel Roox in die periode de techniektrainingen voor de jongste jeugd blijven verzorgen. Ook werd bekend dat IVO en Leon Daems de samenwerking met een jaar verlengen. IVO verkeert momenteel in zwaar weer. De degradant staat momenteel op een voorlaatste plek in de derde klasse C.

HandbaL Venlo viert op uitgebreide schaal 50-jarig bestaan
dinsdag 2 december 2014
Het volgend jaar bestaat HandbaL Venlo een halve eeuw en de vereniging gaat dit op uitgebreide schaal vieren. Op nieuwjaarsdag zal de aftrap plaatsvinden met een verlengde nieuwjaarsreceptie die twee uur langer duurt dan normaal. Bovendien treedt er een artiest op en ook de jeugd komt ruimschoots aan haar trekken. 20 en 21 juni staat er een jubileumweekend voor leden en familie op het programma en 12 september houdt HandbaL Venlo een reünie voor alle leden en oud-leden. Voor die gelegenheid wordt er een speciale website gemaakt die binnenkort online gaat. Via die site kunnen leden en oud-leden zich voor de reünie aanmelden. Ook wil HandbaL Venlo het volgend jaar een groot internationaal toernooi organiseren. De data daarvan zijn nog niet bekend. HandbaL Venlo werd in 1965 opgericht door een aantal ontevreden leden van de eerste Venlose handbalvereniging Athene’56. Oorspronkelijk heette de nieuwe vereniging L’Oreal, genoemd naar het bekende cosmeticamerk maar op verzoek van het merk werd de naam veranderd in Loreal. In 2012 veranderde de club opnieuw van naam: HandbaL Venlo. De hoofdletter L in HandbaL refereert aan de oude naam Loreal. Zo hoopte de club meer sponsors binnen te halen en het was de bedoeling dat de nieuwe naam gecombineerd werd met een sponsornaam. Dat gebeurde ook want officieel heet de vereniging tegenwoordig Gilde-BT/HandbaL Venlo. De heren van de club gaan momenteel aan kop in de eerste divisie. De dames spelen in de eredivisie. De ploeg behaalde het kampioenschap in de eerste divisie in 1980 en 2011 (foto boven) en promoveerde in 2009 ook al eens via de nacompetitie naar het hoogste platform.