DECEMBER 2013

 

FCV-Venlo timmert nadrukkelijk aan de weg
zondag 29 december 2013
FCV-Venlo meldde het de vorige week op de website. Het contract met trainer Leon Theuws was met een jaar verlengd. Alle partijen waren tevreden en Theuws zal tot en met het seizoen 2014/2015 werkzaam zijn voor de club uit ’t Ven. Alleen maar Hosannageluiden uit ’t Ven? Nou nee, de club kent een enorme ledengroei en de accommodatie dreigt tekort te schieten. Te weinig speelvelden en kleedkamers en kantine zijn node aan verbouwing toe. Een interview met trainer Leon Theuws, lees hier verder.

Trainersstaf VVV’03 volgend seizoen ongewijzigd
zaterdag 28 december 2013
Vandaag werd bekend dat de trainersstaf van VVV’03 het volgend seizoen ongewijzigd blijft hetgeen betekent dat John Buksak en Harold Derix verantwoordelijk blijven voor het eerste elftal en dat Henk Lammen aan het roer van het reserveteam blijft staan. Met 22 punten uit dertien duels bezetten de Venlonaren momenteel de zesde plaats in de vijfde klasse F. VVV’03 wil dit seizoen via een kampioenschap of via de nacompetitie promotie afdwingen. Dat liet Buksak eerder aan Sportinvenlo.nl weten.

IVO trekt succescoach Leon Daems aan
dinsdag 24 december 2013
IVO uit Velden heeft succescoach Leon Daems aangetrokken voor het volgend seizoen, dat heeft de club vandaag op haar website bekendgemaakt. Hij is de opvolger van de eerder ontslagen Huub Verheijden. Daems was van 2009 tot en met het vorig seizoen actief bij Sparta’18 uit Sevenum en wist met die ploeg tot twee keer toe te promoveren. Dit seizoen nam de in Roermond woonachtige en geboortige Meyelnaar een ‘sabbatical’. Het is nog maar de vraag of de coach het volgend seizoen met IVO in de tweede of derde klasse uitkomt. De Veldenaren bivakkeren na dertien duels met elf punten op de twaalfde plaats in de tweede klasse H.

VCH wint en er gloort weer hoop aan de horizon
maandag 23 december 2013
Zo kom je elf wedstrijden niet tot winst, zo win je twee partijen op rij. ‘Het kan verkeren’, zo opperde Bredero in de Gouden Eeuw al eens. Maar wel lekker natuurlijk zo vlak voor de winterstop.

VCH pakte gisteren in Swolgen in een gure en winderige ambiance drie uiterst belangrijke punten. Nadat de vorige week TSC’04 in eigen huis met 1-0 was verslagen, bond de ploeg van Wil Berden gisteren ook Sporting ST aan de zegekar, ook weer met minimaal verschil: 0-1. Het was bepaald geen hoogstaande partij. Twee ploegen die streden om aansluiting te behouden met de onderste laag van de middenmoot. In de eerste helft wist VCH twee goede kansen te creëren. Eerst was het Dave Steegh die knap weg draaide van zijn tegenstander en de bal voorlangs schoot en even later kopte Maikel Greskowiak de bal net over het doel. Het compacte spel van Sporting speelde een grote rol in deze wedstrijd waardoor van goed voetbal geen sprake was. Tien minuten na rust keerde Sporting-verdediger Tom Knoops een schot van Achraf M’Kaouar met beide handen en veroorzaakte daarmee een strafschop voor de ploeg uit De Boekend. Bas Joosten benutte het buitenkansje feilloos: 0-1. Daar waar een rode kaart voor Knoops op zijn plaats zou zijn geweest, gaf de arbiter slechts geel. Niet veel later had Salman Barari de 0-2 op zijn schoen maar hij miste jammerlijk. Het zou een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld zijn geweest. Tien minuten voor tijd kreeg Sporting nog een enorme kans op de gelijkmaker maar de bal vloog over het doel. De wedstrijd ging uit als een nachtkaars maar Wil Berden en zijn mannen bereikten het ultieme doel. Drie punten bijschrijven op het conto en nog slechts twee punten achterstand op de veilige tiende plek.

foto: Swift Velden

Ook Altior niet opgewassen tegen Swift
zondag 22 december 2013
Na zeven duels in de topklasse zijn de dames van Swift Velden nog steeds zonder puntverlies. Vandaag versloeg het in de eigen sporthal De Visgraaf laagvlieger Altior uit Heeswijk-Dinther met 19-13. Het was in Velden spannender dan de uitslag doet vermoeden. Lang hielden beide parijen gelijke tred. In de tweede helft speelden de gasten Swift zelfs even op achterstand. In de slotfase liep de ploeg van Jan Kooiman echter definitief weg van Altior. Swift gaat nu met veertien punten uit zeven duels gedecideerd aan kop. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de kruisfinales. Nummer vijf Rosolo heeft inmiddels al negen punten achterstand op de Veldense formatie. Ook het reserveteam wist te winnen. Thuis tegen Klimroos 2 uit Hoogeloon werd het 17-11.

FCV-Venlo en trainer Leon Theuws gaan een jaar langer met elkaar door
zaterdag 21 december 2013
Het contract zal pas tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 5 januari worden ondertekend, maar vast staat dat Leon Theuws (foto onder) ook het volgend seizoen aan het roer staat van de club uit ‘t Ven. FCV-Venlo dat het vorig seizoen onder leiding van Wil Berden via de nacompetitie naar de vierde klasse promoveerde, kende een stroeve start. Aan de eerste vier duels hield de formatie slechts een punt over maar herstel volgde weldra en FCV bezet nu een positie in de middenmoot. “FCV is een hechte club en ik voel me hier op mijn plaats”, stelt Theuws. “Ons doel dit seizoen is handhaving en we zijn goed op weg. We zouden de zaak halverwege evalueren. Dat is gebeurd. Alle partijen zijn tevreden, dus is besloten mijn verbintenis met een seizoen te verlengen.” Theuws heeft nu een contract dat hem tot en met het seizoen 2014-2015 aan de club bindt.

Herungerberg paradijs voor skate- en wielerliefhebbers
woensdag 18 december 2013
De skatebaan lag er al maar wordt opnieuw geasfalteerd, de BMX-baan is inmiddels gerealiseerd en het is wachten op de kapvergunning om ook de wielercrossbaan en een 730 meter lange wielerovaal aan te kunnen leggen. Daarnaast is het de bedoeling dat er ook een nieuwe skatepiste van tweehonderd meter wordt gerealiseerd. Skatevereniging Venlo, FCC De Plakpunters, TWC Noord-Limburg en TWC Olympia zullen in de toekomst intensief van de nieuwe faciliteit gebruikmaken. De verenigingen zijn ondergebracht in de stichting Wieler- en skateomgeving Herungerberg. Lees hier verder.

FCV-Venlo (nog) niet beloond voor het uitstekende spel, tegenstander loopt van het veld
zondag 15 december 2013
“Jammer”, zegt Leon Theuws, coach van FCV-Venlo, “we hadden vandaag drie punten bij kunnen schrijven en dan waren we op 18 punten gekomen. Dat zal normaal gesproken ook nog wel gebeuren alleen is het jammer dat het op deze manier moet gaan.”

FCV-Venlo speelde een meer dan puike pot tegen Ysselsteyn, wellicht de beste partij tot dusver (foto onder). Bij rust stond de ploeg van Leon Theuws op een 2-1 voorsprong hetgeen een matige afspiegeling was van de krachtsverhouding binnen het veld. Na rust liep de formatie soepeltjes uit naar 4-1 waarna de vlam in de pan sloeg. Wellicht geagiteerd door de drie snel gegeven gele kaarten net voor rust, stapte Ysselsteyn na een directe rode kaart van het veld. “De trainer van Ysselsteyn liep het veld op en haalde zijn spelers van het veld”, vertelt Theuws. “Ik heb nog geprobeerd hem terug te halen maar het mocht niet baten. Hij wilde een afkoelingsperiode van tien minuten om tot bedaren te komen. De scheidsrechter dacht daar heel anders over en staakte de partij. We waren vandaag uitstekend op dreef, speelden dominant en het tegendoelpunt van Ysselsteyn kwam uit de lucht vallen, een van richting veranderde vrije trap waardoor onze doelman kansloos was. Verder geen vuiltje aan de lucht. Ik denk dat wanneer we tegen de tien man van Ysselsteyn verder hadden gespeeld, we nog verder waren uitgelopen.” Promovendus FCV-Venlo doet het uitstekend in de vierde klasse. Na een aarzelende start begint de ploeg langzaam maar zeker op stoom te komen. Van degradatiezorgen is geen sprake, zeker niet nu Theuws zijn mannen aan het voetballen heeft gekregen. Theuws: “Dit is een goede groep waar nog veel rek inzit. Ik ben heel tevreden, niet alleen omdat we positief presteren maar omdat het binnen de club op alle niveaus goed gaat.” De Venlose doelpunten werden gescoord door Stan Theelen, Kevin Daemen, Guus de Grood en Paul Mestrum. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – Ysselsteyn.

VCH trekt na twaalf wedstrijden eindelijk aan het langste eind
zondag 15 december 2013
Het heeft even geduurd, twaalf wedstrijden om het precies uit te drukken, maar vandaag was het dan toch eindelijk zover. VCH kon de eerste zege op zijn conto bijschrijven. In De Boekend trok de ploeg van scheidend trainer Wil Berden tegen het TSC’04 van Grad Xhofleer met 1-0 nipt aan het langste eind (foto onder).

Na een kwartier in de tweede helft wist de Tegelse goalie een schot van Davy Steegh nog wel te pareren maar Dusty Joosten kopte de bal in de rebound tegen de touwen. Wat volgde was een voor VCH-fans zenuwslopend schouwspel. TSC’04 zette aan om de gelijkmaker te forceren, hetgeen leidde tot slordig spel met veel balverlies aan beide kanten. Beide partijen kregen ook nog de nodige mogelijkheden om tot scoren te komen. TSC’04 kreeg een groot aantal corners en zag een enorme pegel zelfs nog op de paal belanden. VCH hield uiteindelijk stand, ondanks het feit dat de scheidsrtechter eindeloos lang door liet spelen. Een verdiende zege? Dat wellicht niet maar daar malen ze in De Boekend niet om.

HBSV laat in Arcen onnodig punten liggen
zondag 15 december 2013
In de vierde klasse F heeft DEV-Arcen in eigen huis een zwaar bevochten gelijkspel tegen HBSV uit het vuur weten te slepen. De gasten uit Hout-Blerick waren duidelijk beter maar wisten dat niet in de score tot uitdrukking te brengen.

Na zes minuten zette Stan Hovens de ploeg van Rob Jacobs op voorsprong. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Bart Valckx de gelijkmaker voor de Arcenaren: 1-1. HBSV-trainer Rob Jacobs was na afloop natuurlijk teleurgesteld, zeker na de fraaie zege de vorige week op Kwiek Venlo. “Na een kwartiertje hadden we eigenlijk met 3 of 4-0 voor moeten staan. Maar we misten de kansen en dan ga je tegen jezelf voetballen. Daarna was het voetbal een beetje zoek. DEV knalde de bal gewoon naar voren. We hadden net zo goed zonder aanval of middenveld kunnen spelen. En als je zelf niet in staat bent om het balletje rond te spelen dan is dit het resultaat.” Kwiek Venlo won vandaag ternauwernood thuis met 2-1 van Sporting ST en liep, ook al omdat het duel tussen FCV-Venlo en Ysselsteyn werd gestaakt, uit naar een voorsprong van zes punten. Een gelopen koers? “Nou nee, dat geloof ik niet”, stelt de coach van HBSV, “ik denk dat tijdens de eerste twee, drie wedstrijden na de winterstop de kaarten worden geschud. Dan wordt alles een stuk duidelijker.”

VCH en trainer Wil Berden nemen na dit seizoen afscheid van elkaar
zondag 15 december 2013
VCH en coach Wil Berden hebben na goed overleg besloten niet met elkaar verder te gaan, hetgeen betekent dat Berden zijn taken na dit seizoen bij de club neerlegt. De coach ziet geen toekomstperspectief bij de club uit De Boekend. Hoewel de spelersgroep tijdens de voorbereidingen op sterkte was en er goede vooruitzichten waren, besloot een aantal spelers op de valreep elders te gaan spelen of in een lager team van VCH. Bovendien hebben dragende spelers als Dennis Steegh en Bas Joosten al te kennen gegeven na dit seizoen te stoppen of in een lager team te willen spelen. Berden was ook niet gecharmeerd van de lage opkomst tijdens de trainingen. “Ik vind het nog knap van Wil dat hij het zolang volhoudt”, laat voorzitter Ron Rommerskirchen desgevraagd weten. “Door de vele afmeldingen wordt er nog maar een keer per week getraind en dat kan alleen maar omdat de groep wordt aangevuld met een stuk of vijf A-spelers. Omdat er zo weinig wordt getraind, wordt je als groep niet beter. De resultaten vallen daardoor ook tegen. Allemaal factoren die ertoe hebben bijgedragen dat Wil Berden heeft besloten om er na dit seizoen mee te stoppen.” VCH bezet met vijf punten uit elf duels momenteel de elfde en voorlaatste plaats in de vierde klasse F. De achterstand op nummer tien, DEV-Arcen, bedraagt inmiddels zeven punten.

Veldense sneltrein dendert voort
zondag 15 december 2013
Op de dames van Swift Velden staat dit seizoen, zo lijkt het, geen maat. Vandaag bleek in Reusel ook Rosolo geen partij voor de formatie van Jan Kooiman. In de eerste helft kwam Rosolo nog wel even op een 3-2 voorsprong maar daarmee hadden de Reuselse dames hun kruit verschoten en kwamen ze in de rest van de partij nog slechts drie keer tot scoren. Na een 4-7 ruststand verpulverde Swift haar tegenstander en stond er na het laatste fluitsignaal 6-17 op het scorebord. Na zes duels heeft Swift nog geen enkel verliespunt. De enige ploeg die nog enigszins kan volgen is De Korfrakkers uit Erp dat op twee punten achterstand staat.

Zaalhockeyinterland Nederland-België
donderdag 12 december 2013
Het Nederlands zaalteam speelt zaterdag 14 december om 11.30u in Sporthal Ruben Kogeldans (Den Hulster) een oefenwedstrijd tegen het Belgisch team. Het Nederlands team staat onder leiding van Robin Rösch en Christian Kurtz die beiden actief zijn geweest bij VHC. Rösch als coach van dames 1, Kurtz als speler van heren 1. Het is een unieke gelegenheid om een topwedstrijd van dichtbij mee te maken en een mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe regel van ‘slechts’ vijf spelers. (bron: vhc)

VV Belfeldia en Tim Nabben verlengen contract
dinsdag 10 december 2013
VV Belfeldia en hoofdtrainer Tim Nabben (foto) hebben hun contract met één jaar verlengd. De 34-jarige coach uit Venlo is aan zijn tweede seizoen bezig bij de vierdeklasser uit Belfeld. Bestuur, spelersgroep én technische staf zijn zeer tevreden over de huidige samenwerking, waardoor verlenging een logisch gevolg is. Belfeldia kende na de degradatie het vorig seizoen een bijzonder stroeve start en verloor de eerste vier wedstrijden op rij. Daarna volgde een prima herstel, de ploeg staat nu op een negende plek in de vierde klasse F met veertien punten uit twaalf duels.

‘Dramapot’ met VCH als dramatische verliezer
maandag 9 december 2013
Het was niet veel soeps wat Ysselsteyn en VCH zondag de toeschouwers voorschotelden en kansen vielen er nauwelijks te noteren. VCH-coach Wil Berden liet in Dagblad De Limburger al optekenen dat het een dramapot was, niet om aan te zien. Nu is het niet zo erg wanneer je een dramapot speelt en je steekt de drie punten in de pocket. Inpakken en wegwezen. Maar dat zat er zondag domweg niet in. Ysselssteyn won verdiend met 2-0 en VCH kon inpakken en uithuilen.

Het verschil op de ranglijst was duidelijk. Ysselsteyn stond derde met 22 punten, VCH voorlaatste met vijf punten op de teller. Dat verschil was op het veld niet echt zichtbaar, hoewel Berden achteraf wel toegaf dat Ysselsteyn de terechte winnaar was. “Dat Ysselsteyn aan het langste eind trok was wel reëel, ze creëerden net iets meer dan wij”, aldus de coach van VCH. Na elf minuten kreeg VCH een eerste kans via een vrije trap van Dennis Steegh die net over werd gekopt door Davey Steegh. Na 36 minuten kregen de gastheren een eerste mogelijkheid. Uit een voorzet tikt de spits van Ysselsteyn net over. Ruststand: 0-0. In de tweede helft ging het flipperkastvoetbal vrolijk door. Totdat Frank Jespers na 63 minuten de score opende. Vervolgens raakte VCH-speler Kevin Litjens dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest verlaten. Omdat Berden inmiddels al drie wissels had toegepast, kwam VCH met tien man te staan. In het verdere verloop gebeurde er hoegenaamd niets meer, behalve dan dat de goalie van VCH in blessuretijd een strafschop veroorzaakte door onbesuisd uit te komen. De pingel werd benut door Boy Geerets die daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde. “Dit wordt een lastig karwei”, zei Berden na afloop. “Willen we ons handhaven, dan zal er toch echt uit een ander vaatje getapt moeten worden, de concurrentie pakt immers wel punten.”

VVV’03 boekt moeizame zege op RKDSO
zondag 8 december 2013
‘Aan zijn stand verplicht zijn’, het was het gezegde dat vooraf gold voor VVV’03 dat vandaag in het strijdperk trad tegen RKDSO. 03 was aan zijn stand verplicht om te winnen van de ploeg uit Lomm. RKDSO wist tot dusver slechts op een punt beslag te leggen en laat dat nu uitgerekend behaald zijn in de allereerste competitiewedstrijd tegen…VVV’03! In Lomm kwamen de mannen van John Buksak niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

En VVV’03 won vandaag, zij het met veel moeite. Na een 1-0 ruststand, werd het uiteindelijk 2-1 voor de Venlonaren (foto onder). In de eerste helft was de nummer laatst aardig in staat om de ploeg van John Buksak bij te benen. In een redelijk gelijkopgaande strijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde, wisten beide ploegen nauwelijks kansen te creëren. “Helaas kwamen we net voor rust door een individuele fout van ons op een 1-0 achterstand”, laat RKDSO-coach Rob Simons weten. “En wanneer je direct na rust door een leuke individuele actie van de rechtsbuiten van VVV’03 op een 2-0 achterstand komt, heb je tijd nodig om de klap te verwerken. Dat duurde zo’n twintig minuten en toen zijn we va banque gaan spelen. Door veel de lange bal te hanteren, kregen we ook de overhand.” Die overhand leidde uiteindelijk wel tot de aansluitingstreffer. Maarten Janssen schoot een vrije trap binnen waardoor er 2-1 op het scorebord stond. Verder kwam RKDSO echter niet. “We hebben VVV’03 aan het wankelen gebracht en er had zeker een punt ingezeten”, stelt Simons. Intussen bivakkeert de ploeg uit Lomm met slechts een punt uit elf duels op de allerlaatste plek in de vijfde klasse F op vier punten van Merselo dat echter een wedstrijd meer heeft gespeeld. Een kansloze missie? Simons: “We hebben een jonge ploeg met vier A-spelers in de basis. De oudste is 25 en dan mis je toch ervaring, Je hebt nu eenmaal ook jongens nodig die wat rust kunnen brengen. Vandaag misten we bovendien onze vaste keeper en een geschorste speler. Dat waren net jongens waaraan je qua coaching iets hebt. Ik beschouw dit seizoen als leerjaar waarin de spelers door kunnen groeien naar een hoger niveau. Twee jaar geleden werden we nog laatste in de zesde klasse. RKDSO moet over een jaar of vier een stabiele vijfdeklasser zijn. Dat kan want we beschikken ook over een uitstekende B-lichting.” Dan zal Rob Simons in elk geval niet meer aan het roer staan. Hij stopt na dit seizoen als hoofdtrainer. “Ik ben ook nog eens trainer van een meisjesteam van DSO en het wordt me allemaal wat te veel. Ik blijf natuurlijk wel actief binnen de club.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – RKDSO.

Kwiek Venlo verliest en ziet HBSV tot op vier punten naderen
zondag 8 december 2013
HBSV heeft de kans om de achterstand op Kwiek Venlo te verkleinen met beide handen aangegrepen. In een rechtstreeks duel wonnen de Hout-Blerickenaren in eigen huis met 4-1 van de ploeg van Ron Janssen (foto onder). Al na tien minuten stond het door doelpunten van Stan Canjels en Daan van Lare 2-0 voor de gastheren. HBSV was zeker het eerste half uur sterker dan Kwiek en even leek het erop dat HBSV op rozen zat toen de 3-0 werd gescoord. Het doelpunt werd echter afgekeurd. In plaats van 3-0 werd het even later 2-1 door een doelpunt van Paul Jans. Na rust waren de rollen omgedraaid. Kwiek was de bovenliggende partij en zette veel druk maar moest wel voortdurend waken voor gevaarlijke counters van HBSV. Toen Kwiek met een rode kaart werd geconfronteerd bleek het pleit beslecht. Twee minuten voor tijd loodste Stan Hovens zijn ploeg in veilige haven door de 3-1 te scoren. Ruim in blessuretijd was het Stan Canjels die voor de 4-1 zorgde. Door de zege staat HBSV nu gedeeld tweede met Ysselsteyn dat thuis met 2-0 te sterk was voor VCH. Beide ploegen hebben vier punten achterstand op Kwiek Venlo dat met 29 punten uit twaalf wedstrijden nog steeds aan kop gaat. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – Kwiek Venlo.

Venlosche Boys boekt zege in hectisch duel
zondag 8 december 2013
Venlosche Boys heeft op het eigen sportpark De Alde Wielerbaan een zwaarbevochten zege geboekt op ZSV (foto onder). Al in de derde minuut opende Paul Vullings de score voor de Venlosche Boys. Die stand zou tot de rust op het scorebord blijven staan. In de tweede helft kwamen de gasten sterk opzetten en de Boys kwamen steeds meer onder druk te staan. De gelijkmaker kon haast niet uitblijven. In de 65ste minuut scoorde ZSV dan ook de verdiende gelijkmaker. Er ontspon zich een hectisch duel waarbij de Deurnese coach wegens commentaar op de leiding werd weggezonden. Toch zou het Venlosche Boys zijn dat met de zege aan de haal zou gaan. Twee minuten voor tijd besliste Kevin Haumann het duel: 2-1. Door de zege deelt de ploeg van Roel Sloesen de derde plaats in de tweede klasse H met ZSV. Beide teams hebben 23 punten uit twaalf wedstrijden. Wilhelmina’08 gaat met 31 punten ongenaakbaar aan de leiding. Door een 2-4 zege bij nummer laatst HVV Helmond kreeg IVO weer wat lucht. De Veldenaren staan nu tiende met acht punten uit twaalf wedstrijden, drie meer dan Berghem Sport dat echter een duel minder heeft gespeeld. HVV Helmond is laatste met vier uit twaalf. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – ZSV.

Blerick verslaat SJVV en blijft in het spoor van koploper Rood Wit’62
zondag 8 december 2013
Blerick heeft vanmiddag de thuiswedstrijd tegen SJVV uit Deurne met 2-0 gewonnen en blijft hierdoor in het spoor van koploper Rood Wit’62. Beide treffers werden gemaakt door Marinho Vyent. Blerick was in de eerste helft heer en meester en de 2-0 voorsprong was meer dan verdiend. Promovendus SJVV, zonder topscorer Jeffrey van de Mortel, kon daar weinig tegenover stellen. In de zestigste minuut ontving Blerick aanvoerder Gary Roumimper zijn tweede gele kaart en vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Een zeer fel SJVV zette Blerick onder druk en vooral door het goede keeperswerk van Frank Decker in het SVB-doel kwam SJVV niet tot scoren. Blerick doet door deze overwinning goede zaken en sluit weer aan bij Rood Wit’62. Volgende week volgt het laatste duel voor de winterstop. De ploeg van Jay Driessen, die onlangs voor drie seizoenen bijtekende, gaat dan op bezoek bij het sterke Helden. (bron: sv blerick)

Hockeyheren Venlo sluiten veldseizoen in stijl af met fraaie zege
zondag 8 december 2013
De hockeyheren van Venlo hebben op De Herungerberg subtopper Berkel Enschot prima partij weten te bieden door met 3-2 te winnen (foto onder). Net voor rust kwam de ploeg van Peter Kloimstein via uitstekend werk van Florian Teichelkamp op een 1-0 voorsprong. Na rust bogen de Brabanders de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Met nog tien minuten te spelen toog Venlo ten aanval om alsnog de gelijkmaker te produceren. Dat lukte na een wervelende actie van Job Baeten die door Teichelkamp werd afgerond: 2-2. In de slotfase was het wederom Teichelkamp die wist te scoren. Dit keer uit een strafcorner: 3-2. Door dit resultaat handhaven de Venlonaren zich in het bovenste gedeelt van de middenmoot met 22 punten uit veertien wedstrijden. De dames van Venlo verloren met 2-1 in en van Heeze. Vanaf nu kunnen zowel de hockeyheren als -dames zich concentrerewn op het zaalseizoen.

Swift Velden bindt ook Be Quick aan de zegekar
zondag 8 december 2013
De korfbalsters van Swift uit Velden lijken niet te stuiten in de topklasse. Werden de eerste vier wedstrijden van de zaalcompetitie al gewonnen en was de ploeg van Jan Kooiman al de trotse koploper, vandaag bleek ook Be Quick niet in staat de Veldense dadendrang een halt toe te roepen. Swift, dat zonder de geblesseerde Marijn Geurts aantrad, won ook het vijfde duel: 14-12. Inge Geurts en Shenna Janssen waren ieder goed voor vier treffers. Door de zege leidt Swift nu in de topklasse met tien punten uit vijf wedstrijden. De Korfrakkers en DDW volgen op twee punten. Zondag staat de uitbeurt tegen Rosolo uit Reusel op het programma.

Heren HandbaL Venlo doen zichzelf tekort
zondag 8 december 2013
De heren van HandbaL Venlo hebben afgelopen weekend onnodig van Lions verloren. Met een zeer sterke dekking en daarachter een goed keepende Myron Smits wist de thuisploeg meer dan tien minuten geen tegendoelpunt te incasseren. Het probleem lag echter in de aanval. Goede kansen eindigden keer op keer op de keeper van de Lions. Uiteindelijk lukte het toch om een voorsprong te pakken van 7-3. Door het blijven missen van goede kansen wisten de Lions terug te komen in de wedstrijd met een 7-7 ruststand als gevolg. De tweede helft pakte Lions het initiatief. De ploeg wisten een klein gaatje te slaan waardoor Venlo in de achtervolging moest. Er waren wederom voldoende mogelijkheden om gelijk te komen maar wederom werden de honderd procent kansen gestopt door de sterk spelende keeper van de tegenstander. Waar Gilde BT HandbaL Venlo alles op alles zette om het tij te keren, konden de Lions de wedstrijd bekeken uitspelen naar een 16-21 eindstand. (bron: handbal venlo)


Tafeltennisheren van Veta Velden gedegradeerd
zondag 8 december 2013
VETA heeft de strijd tegen de degradatie verloren. Het hele najaarsseizoen streed VETA met Brunssum 4 om de laatste plaats. In de eerste wedstrijden nam Brussum een kleine voorsprong maar in de onderlinge confrontatie in Brussum wist VETA met een 7-3 overwinning de rollen om te draaien. Daarna bleef het verschil enkele wedstrijden licht in het voordeel van VETA, tot Brunssum drie wedstrijden voor het einde een paar punten meer pakte en de stand gelijk trok. De zeer belangrijke wedstrijd tussen VETA en Brunssum in Velden werd helaas door VETA jammerlijk verloren: 2-8. Met nog één wedstrijd te gaan, leek het achterhalen van Brunssum haast onmogelijk. Hiervoor had VETA in de laatste thuiswedstrijd tegen koploper Heerlen minstens met 6-4 moeten winnen en dan moest Brunssum ook nog eens nul punten halen tegen de nummer twee, Kluis uit Geleen. VETA wist Heerlen lang goed tegenstand te bieden, kwam ook af en toe een puntje voor maar verloor uiteindelijk met 4-6. Daarna moest VETA nog even afwachten wat de resultaten in de landelijke divisies waren. Als er geen of slechts één Limburgs team zou degraderen uit de landelijke divisies, zouden er beslissingswedstrijden volgen wie zich zou handhaven in de tweede klasse. Helaas voor VETA degradeerden er twee Limburgse teams uit de landelijke divisies, waardoor ook deze laatste strohalm niet geboden werd. VETA zal dus volgend seizoen weer in de derde klasse uitkomen. (bron: veta velden)

SV Blerick en Jay Driessen verlengen contract met drie jaar
woensdag 4 december 2013
Langzaam maar zeker begint de trainerscarousel op stoom te komen. Eerder werd al bekend dat HBSV het contract met Rob Jacobs met een jaar heeft verlengd en dat ook John Versleeuwen een jaar langer bij Spcl. Irene actief zal zijn, vandaag maakte voetbalvereniging SV Blerick op haar site bekend dat het bestuur en technische commissie samen met coach Jay Driessen hebben besloten het contract met maar liefst drie jaar te verlengen. “Beide partijen zijn bijzonder tevreden over de huidige samenwerking”, aldus voorzitter Paul Lenders. Driessen was het vorig seizoen nog werkzaam bij Venlosche Boys. Met Blerick, dat uitkomt in de derde klasse C, staat Driessen momenteel op een tweede plek. Afgelopen weekend leed de ploeg de eerste nederlaag van het seizoen. Rood Wit’62 bleek in Helmond met 1-0 te sterk.

John Versleeuwen verlengt contract bij Sportclub Irene
woensdag 4 december 2013
Het bestuur van Sportclub Irene heeft samen met hoofdtrainer John Versleeuwen (50) besloten ook na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Beiden zijn bijzonder tevreden over de huidige samenwerking, aldus voorzitter Tom Orval.

John begon seizoen 2012/2013 bij Sportclub Irene waar hij een sterk verjongde selectie aantrof. Ben Peters, bestuurslid voetbalzaken, vervolgt: “Na een moeilijke eerste seizoenshelft 2012 heeft Sportclub Irene zich toch weten te handhaven in de 3e klasse. Dit seizoen doen we mee in de middenmoot. Het bestuur van Sportclub Irene wilde een verdere samenwerking niet af laten hangen van een eventuele promotie of behoud 3e klasse. De inzet en enthousiasme waarmee John aan de slag is gegaan en het sterk verbeterde technisch spel zijn de belangrijkste redenen om zeker nog twee jaar door te gaan.” Versleeuwen zelf ziet tegelijkertijd een goede toekomst bij Sportclub Irene waar hij met een jonge, ambitieuze groep werkt met veel aankomend talent. Versleeuwen heeft een duidelijke visie en technisch inzicht, die goed aansluiten bij de ambities van Sportclub Irene. De Tegelse club wil een van de beste opleidingsclubs worden in de regio Noord-Limburg. Vorig jaar nog trainde hij de B1 junioren van VVV-Venlo/Helmond Sport. Dit jaar heeft John ook Sportclub Irene B1 onder zijn hoede. Sportclub Irene B1 komt uit in de 3e divisie landelijk. (bron & foto: website Spcl. Irene)

TSC’04 eindelijk weer eens goed voor driepunter
dinsdag 3 december 2013
De ploeg van trainer Grad Xhofleer heeft met een enorme portie werklust eindelijk weer eens drie punten aan zijn totaal toegevoegd. De laatste overwinning dateerde alweer van 27 oktober toen eveneens met het kleinst mogelijke verschil van Sporting ST werd gewonnen.

In de eerste tien minuten kwam TSC’04 fel uit de startblokken, maar na deze openingsperiode ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarbij de spelers van beide teams de grootst mogelijke moeite hadden zich staande te houden op het spekgladde veld. Kansen waren er in het eerste bedrijf voor beide teams maar beide doelmannen Patrick Faassen (TSC’04) en Mathijs Beelen (DEV-Arcen) hielden een onderlinge wedstrijd om man of the match te worden. Bij de grootste kans voor TSC’04 was een glansrol voor doelman Beelen niet nodig want het was Ferdi Janssen die een strafschop in de 32e minuut naast het doel van Arcen schoof waardoor de ruststand 0-0 bleef. In de 61e minuut waren het de gasten die fortuinlijk aan een voorsprong kwamen. Doelman Patrick Faassen gleed schlemielig uit op het spekgladde veld waardoor het voor Edvin Besic een koud kunstje was om de openingstreffer op het scorebord te brengen. Met Ken Turkenburg doorgeschoven naar de frontlinie ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker en in de 79e minuut was het Luc Janssen die met een mooi schot de ploegen weer op gelijke hoogte bracht. TSC’04 nam geen genoegen met een gelijkspel en ging in de laatste tien minuten nog vol voor de winst hetgeen in de 88e minuut leek te lukken maar een snoeihard schot van Ken Turkenburg sprong via de onderkant lat weer terug het veld in. Twee minuten later was daar dan toch de bevrijdende treffer. Levi Peeters werd in de diepte aangespeeld en oog in oog met doelman Beelen bleef Peeters uiterst koel en bezorgde TSC’04 de overwinning. (bron: TSC’04, foto: DEV-Arcen)

VCH zit in de hoek waar de klappen vallen
dinsdag 3 december 2013
Het is natuurlijk een cliché van vanjewelste maar VCH lijkt wel degelijk in de hoek te zitten waar de klappen vallen want weer waren de druiven zuur daar in Oostrum. Zelfs een terecht gegeven penalty kon VCH niet in het zadel helpen en trainer Wil Berden moest toezien hoe zijn ploeg opnieuw tegen een onverdiende nederlaag opliep.

Het was bepaald geen hoogstaande partij die de 22 acteurs het publiek voorschotelde. In de eerste twintig minuten golfde het spel op en neer met aan beide zijden veel balverlies. Van aantrekkelijk voetbal was dan ook nauwelijks sprake. Toch kreeg VCH na 23 minuten een strafschop toegekend. Achraf M’kaouar werd in de zestien aangetikt en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Een klusje voor Dennis Steegh. Helaas miste hij dit keer, de goalie van Oostrum pakte de bal uit de hoek. Zeven minuten later lag de bal aan de andere kant wel in het net. Zwak verdedigen zorgde ervoor dat de Oostrum-back de bal voor kon zetten en in de vijf meter stond goaltjesdief Chris Wildschut aan wie het presentje wel besteed was. Vrijstaand kopte hij de bal tegen de touwen: 1-0. Dat was ook de ruststand, teleurstellend natuurlijk omdat Oostrum in het eerste part slechts een mogelijkheid wist te creëren. De tweede helft was min of meer een kopie van de eerste. Rommelig en beide partijen leden opnieuw veel balverlies. Na een uur spelen, kreeg VCH een grote mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Boy Marijnissen kon over de rechterkant opstomen en kwam oog in oog met de Oostrumse keeper te staan. Hij miste echter en schoot de bal voorlangs. In de resterende tijd vielen er geen kansen meer te noteren, de wedstrijd bloedde dood en VCH keerde met lege handen huiswaarts. Natuurlijk heerste er teleurstelling in het VCH-kamp want stel je voor dat die pingel er was ingegaan, dan was de wedstrijd wellicht heel anders gelopen…om het verslagje ook maar eens met een cliché af te sluiten…

VVV’03 lijdt nederlaag en zakt af naar middenmoot
zondag 1 december 2013
Natuurlijk, VVV’03 coach John Buksak hoeft zijn ambities om met zijn ploeg promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen nog niet opzij te zetten, maar of dat via directe promotie gaat lukken is na de nederlaag van vandaag hoogst twijfelachtig. De achterstand op koploper GFC’33 is inmiddels tot tien punten opgelopen. Maar ook het vertoonde spel van vandaag voorspelt niet veel goeds wanneer het om promotie via de nacompetitie gaat. Tegen SV Lottum kwam VVV’03 tot twee keer toe op voorsprong en twee keer poetste Lottum de achterstand ook weer weg om vlak voor rust op een verdiende 2-3 voorsprong te komen want de ploeg van John Klaassens had het betere van het spel (foto onder). De Venlose goalie zag er zeker niet goed uit, daarbij wellicht gehinderd door de zeer laagstaande zon. In de tweede helft maakte Lottum het half dozijn vol en keerde met en 2-6 zege op zak terug naar het rozendorp. Met zestien punten uit elf wedstrijden mag 03 zich nu middenmoter in de vijfde klasse F noemen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – SV Lottum.

Blerick verliest topper van Rood Wit’62, VOS lijdt onnodig verlies
zondag 1 december 2013
Liet Blerick de vorige week al dure punten liggen door het gelijke spel in en tegen Budel, toen nota bene rode lantaarndrager, vandaag verloor de ploeg van Jay Driessen het topduel tegen Rood Wit’62. Op sportpark De Rijpel verloor Blerick met 1-0 van de de koploper waardoor de ploeg de achterstand op de Helmondenaren zag oplopen tot vijf punten. Boven VOS beginnen zich donkere wolken samen te pakken. Het ontslag van coach John Taihuttu, waardoor ook de spelers Gino en Didi Taihuttu vertrokken, heeft in elk geval niet voor een schokeffect zorggedragen want de formatie van assistentcoach Chris van Loo, die de honneurs tot de winterstop waar zal nemen, verloor opnieuw. Op eigen terrein verloor VOS met 1-2 (foto onder). Het is al de zesde nederlaag op rij voor de Venlonaren. VOS was vandaag overigens geenszins de mindere van de Weertenaren en verzuimde in de eerste helft na de gelijkmaker ook de 2-1 en zelfs 3-1 te scoren. In de tweede helft raakte de ploeg ook nog eens het houtwerk. Maar het doelpunt viel aan de andere kant: 1-2. Spcl. Irene verloor het uitduel tegen SC Helmondia met 5-3. Met twaalf uit elf staat de ploeg van John Versleeuwen nu negende, een plaatsje hoger dan VOS dat tien punten heeft.

Kwiek Venlo en HBSV boeken riante zeges
zondag 1 december 2013
Kwiek Venlo heeft in Maasbree geen spaan van MVC’19 heel gelaten. De ploeg van Ron Janssen rekende genadeloos af met een formatie die tot dusver dit seizoen slechts twee treffers tegen kreeg: 0-7. Ook HBSV scoorde er vrolijk op los. In Swolgen kreeg nummer laatst Sporting ST te maken met de dadendrang van de Hout-Blerickenaren. De mannen van Rob Jacobs, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, legde de tegenstander over de knie: 0-6. In de onderste regionen beginnen de zorgen van VCH langzaam maar zeker enstige vormen aan te nemen. Op nieuw wist de ploeg van Wil Berden niet te winnen. In en tegen Oostrum werd het 1-0 voor de thuisploeg. Na 23 minuten kreeg VCH een strafschop maar die werd gemist. Vier minuten later kopte Chris Wilschut (wie anders) de enige goal van de wedstrijd tegen de touwen. Ook DEV-Arcen valt terug. Na een redelijke start gaat het de laatste weken steeds moeizamer. Vandaag was TSC’04 in Tegelen met 2-1 te sterk voor de Arcenaren. Belfeldia verloor in en tegen Ysselsteyn met 4-1 en FCV-Venlo verloor met 2-1 bij SVEB. Kwiek Venlo gaat riant aan kop met 29 punten uit 11 duels. HBSV en Ysselsteyn volgen beide op zeven punten. Onderin heeft FCV-Venlo twaalf punten uit elf wedstrijden, gevolgd door Belfeldia dat elf punten heeft. DEV-Arcen heeft twee punten minder en staat tiende. VCH staat met vijf punten (uit tien) voorlaatste.

Dames Swift Velden ook te sterk voor Spes
zondag 1 december 2013
De korfbalsters van Swift Velden blijven uitstekend presteren in de zaalcompetitie. Werd de vorige week concurrent De Korfrakkers nog overtuigend verslagen, vandaag bleek provinciegenoot Spes uit Milsbeek een maatje te klein. De ploeg van Jan Kooiman won na een 11-6 ruststand met 17-15 waardoor Swift nu met acht punten uit vier duels aan kop gaat in de topklasse. Ook de reserves van beide teams kwamen tegen elkaar uit en ook dit keer trokken de dames uit Velden aan het langste eind, zij met met miniem verschil: 14-13.

HandbaL Venlo delft onderspit tegen DIOS
zondag 1 december 2013
In een fysieke wedstrijd hebben de heren van HandbaL Venlo het onderspit gedolven tegen DIOS. Nog altijd zonder Martijn van Nijf maar inmiddels met Peet Rongen weer op de bank na een zware enkelblessure waren de heren naar het verre Den Hoorn gereden. Na een twijfelachtige start met weinig doelpunten was het DIOS dat uitliep naar een voorsprong van 8-4. De dekking bij Venlo stond niet slecht maar in de aanval was er geen leider aanwezig en werden er te veel open kansen gemist. Dit verschil bleef tot aan de rust met een 12-8 tussenstand als gevolg. De tweede helft begon met een offensieve dekking aan de zijde van HandbaL Venlo. Hierdoor kwamen de ploeg weer terug in de wedstrijd en lag de wedstrijd weer open. Het was echter DIOS dat het heft in hand nam en uitliep naar 21-14. Voor Richard Curfs het moment om door te wisselen en Peet Rongen weer spelritme te geven. De winst kwam niet meer in zicht maar een aantal krachtige afstandsschoten van Rongen zorgde ervoor dat het gat toch kleiner werd. Eindstand 26-20. (bron: handbal venlo)