DECEMBER 2012

 

Venlosche Boys verslaat het Nederlands elftal en ADO Den Haag
zaterdag 29 december 2012
Het waren niet de minsten die de website vrouwenvoetbalnieuws.nl had genomineerd om verkozen te worden tot coach vrouwenvoetbal 2012. Enkele namen? Roger Reijners, bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, Sarina Wiegman, trainster van landskampioen en bekerwinnaar ADO Den Haag en Rick de Rooij, voormalig trainer van de vrouwen van VVV-Venlo. De coryfeeën haalden het niet. Wie het wel is geworden? Marc Knops van de Venlosche Boys! Lees verder…

Leon Theuws naar FCV-Venlo, Tim Nabben verlengt bij Belfeldia
donderdag 27 december 2012
FCV-Venlo heeft deze week overeenstemming bereikt met Leon Theuws over een eenjarige verbintenis, dat meldt de website van de club uit ‘t Ven vandaag. De oefenmeester gaat per 1 juli 2013 bij de club aan de slag. Hij vervangt de naar VCH vertrekkende Wil Berden. Theuws is nu nog hoofdcoach van SV Blerick. Met achttien punten uit twaalf duels staat FCV momenteel op de derde positie in de vijfde klasse F. Belfeldia en Tim Nabben hebben besloten het eenjarige contract met een jaar te verlengen. Nabben nam begin dit seizoen het roer over van Gé de Renett die zijn ploeg via de nacompetitie naar de derde klasse loodste. Met veertien uit twaalf nemen de Belfeldenaren de negende positie in de derde klasse C in.

Swift Velden lijdt derde nederlaag op rij
zondag 23 december 2012
De dames van Swift zijn er vandaag niet in geslaagd een halt toe te roepen aan een negatieve reeks. De ploeg verloor vandaag in Erp met 18-14 van De Korfrakkers. Na drie minuten keek Swift al tegen een 2-0 achterstand aan. Na een 7-2 tussenstand vocht de ploeg zich terug naar 7-5 maar kon niet voorkomen dat De Korfrakkers de rust met een 10-8 voorsprong ingingen. In de tweede helft kreeg Swift drie strafworpen, maar het mocht niet baten. In een gelijkopgaande strijd dolf Swift Velden uiteindelijk het onderspit: 18-14. Door het verlies is het team van Peter Kooiman inmiddels met zeven punten uit zeven wedstrijden tot in de middenmoot terug gezakt. De Korfrakkers en Spes voeren de ranglijst aan met elf punten uit zeven duels.

Belangrijke overwinning voor dames HandbaL Venlo
zaterdag 22 december 2012
HandbaL Venlo heeft vanavond in eigen zaal een belangrijke overwinning geboekt op Aalsmeer. Na een 15-15 ruststand wist de ploeg van Gino Smeets in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het werd uiteindelijk 28-25 voor HandbaL Venlo. Door de zege staan de Venlonaren nu op acht punten uit dertien wedstrijden op de achtste plek in de eredivisie met nog maar twee punten achterstand op E&O en Aalsmeer (dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld). De zesde plaats die recht geeft op het spelen van play-offs is nu weer in zicht.

Wil Berden naar VCH, Jay Driessen naar Blerick
vrijdag 21 december 2012
VCH heeft Wil Berden (foto) als coach voor het seizoen 2013/2014 aangetrokken. Berden, die een eenjarige verbintenis zal ondertekenen, volgt Ger Verheijen op die het na een seizoen voor gezien houdt. Berden is bezig aan zijn derde seizoen bij FCV-Venlo en voorheen actief bij Quick Boys. Ook was Berden als speler actief voor VCH, het Vierlingsbeekse Volharding en VVV-Venlo. Met twintig punten uit elf wedstrijden bezet VCH momenteel de vierde plaats in de vierde klasse F. De ploeg uit De Boekend heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de top drie. Eerder deze week werd bekend dat Jay Driessen een eenjarig contract met een optie voor nog een jaar bij Blerick heeft getekend. De oefenmeester is nu nog bij Venlosche Boys werkzaam.

Marc Knops van Venlosche Boys uitgeroepen tot coach van het jaar 2012
maandag 17 december 2012
Marc Knops is op zijn verjaardag winnaar geworden van de poll-vraag en is gekozen door het publiek als ‘coach van het jaar 2012’. De poll werd opgezet door de website vrouwenvoetbalnieuws.nl. De coach van Venlosche Boys kreeg liefst 876 stemmen. Gideon van Ligten van VIOD kreeg 707 stemmen, ook een geweldige prestatie. In totaal deden er 1.989 mensen mee! Marc: “Dit is de mooiste waardering van de speelsters die ik mij kan bedenken.” Lees hier verder.

Trainer Jan Kooiman en Swift Velden verlengen contract
maandag 17 december 2012
Dat meldt vandaag de website van de club. De vorige week heeft er een positief gesprek plaatsgevonden met trainer Jan Kooiman over contractverlenging. In het gesprek kwam naar voren dat beide partijen er graag één jaar aan vast wilden plakken. Gisteren vlak voor de wedstrijd tegen Rosolo werd door voorzitter Twan Janssen bekend gemaakt, dat het lopende contract inderdaad is verlengd tot en met het seizoen 2013-2014. Beide partijen toonden zich zeer tevreden met deze overeenkomst.

Venlosche Boys eenvoudig naar achtste finales van de beker
zondag 16 december 2012
Venlosche Boys heeft zich vandaag in de derde ronde van de bekerstrijd niet laten verrassen door het een klasse lager uitkomende FC Oda. Op de Alde Wielerbaan trokken de Venlonaren royaal aan het langste eind: 6-1. Al na een minuut opende Paul ven Liempd de score voor de thuisploeg. Een kwartier later verdubbelde Luuk van Veggel de score. Net voor rust kwamen de Weertenaren via een doelpunt van Tom Zanders terug in de strijd. In de tweede helft walste de ploeg van Jay Driessen over de koploper van de derde klasse C heen. Benji Nunumete (2x), Jerry Schlüter en David Kalokoh zorgden voor de 6-1 eindstand.

Swift Velden krijgt flink pak slaag in eigen huis
zondag 16 december 2012
De dames van Swift hebben in de eigen sporthal De Visgraaf een stevige nederlaag geleden. Na een 8-13 ruststand verloren de Veldense dames de wedstrijd uiteindelijk met 12-20 van Rosolo uit Reusel. Het was de tweede nederlaag op rij. De vorige week verloor de ploeg van Peter Kooiman de uitwedstrijd tegen Be Quick met 14-13. Door het gelijkspel tussen De Korfrakkers en Be Quick, gaat Spes uit Milsbeek nu met tien punten uit zes wedstrijden alleen aan de leiding. De ploeg won in Nistelrode met 11-17 van Altior. De Korfrakkers en Be Quick delen de tweede plek met ieder negen punten. Door de nederlaag is Swift met zeven punten uit zes wedstrijden weggezakt naar de vijfde plaats in de topklasse. Aanstaande zondag staat er voor Swift een uitwedstrijd in Erp tegen De Korfrakkers op het programma. Aanvang 14.45 uur.

Dames HandbaL Venlo verliezen, heren spelen gelijk
zaterdag 15 december 2012
De dames van HandbaL Venlo hebben vandaag belangrijke punten laten liggen. De Venlonaren verloren in Emmen met 29-28 van E&O. Bij rust keek de ploeg van Gino Smits tegen een 19-12 achterstand aan. Door de nederlaag lijkt een plaatsje in de play-offs verder weg dan ooit. HandbaL Venlo neemt nu de achtste positie in de eredivisie in met zes punten uit twaalf wedstrijden. E&O staat op de begeerde zesde plek die recht geeft op het spelen van play-offs. De ploeg heeft tien punten uit dertien wedstrijden. Ook de heren van HandbaL venlo wisten dit weekend niet te winnen. De ploeg wist in Houten een 12-14 voorsprong bij rust niet te consolideren. Het werd uiteindelijk 24-24.

Swift verliest en duikelt naar vierde plaats
zondag 9 december 2012
Stonden de dames van Swift Velden gisteren nog fier aan de leiding in de topklasse met een punt voorsprong op De Korfrakkers, Be Quick en Spes, vandaag zijn de rollen omgedraaid. Door een nipte 14-13 nederlaag bij Be Quick in Geffen moet het team van Peter Kooiman de drie ploegen nu voor zich dulden. Zowel Korfrakkers als Spes wisten hun wedstrijden in winst om te zetten. De nederlaag was mede te wijten aan het grote aantal gemiste kansen van de Veldense dames.

Huub Verheijden volgt Rob Jacobs op bij IVO
zaterdag 8 december 2012
Voetbalvereniging IVO uit Velden heeft Huub Verheijden aangesteld als trainer voor het volgend seizoen. Dat maakte de club vandaag op haar website bekend. De uit Tegelen afkomstige coach vervangt Rob Jacobs die na drie seizoenen te kennen heeft gegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Jacobs tekende onlangs een verbintenis bij HBSV uit Hout-Blerick. Verheijden startte zijn loopbaan als trainer bij Spcl. Irene waar hij het tweede team onder zijn hoede had. Daarna was hij werkzaam bij RKDSO, Wanssum, Venlosche Boys en VV Hebes. Momenteel is hij hoofdcoach van Swalmen. Die ploeg staat met negentien punten uit twaalf duels op een vierde plek in de derde klasse B.

Dames HandbaL Venlo verliezen in Den Haag
zaterdag 8 december 2012
De dames van HandbaL Venlo zijn er in Den Haag tegen Hellas niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen. Na een 16-10 ruststand verloor de ploeg van Gino Smits, na Hellas in de tweede helft nog tot op een doelpunt te zijn genaderd, uiteindelijk toch met 26-20. Door de nederlaag deelt HandbaL venlo nu de zevende plaats in de eredivisie met Kwebbel/E&O en V&L. De drie ploegen hebben elk zes punten. V&L heeft echter twee wedstrijden meer gespeeld.

 


Roel Sloesen nieuwe hoofdcoach Venlosche Boys
dinsdag 4 december 2012
Het hoofdbestuur heeft gisterenavond besloten om met ingang van het volgend seizoen Roel Sloesen aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer van Venlosche Boys. Sloesen heeft de benodigde trainersdiploma’s behaald in nauwe samenwerking met de club. Hij heeft verschillende jeugdalftallen binnen de vereniging gecoacht en is momenteel succesvol trainer van het tweede elftal. Een belangrijk deel van de huidige selectiespelers ondersteunt de benoeming van Roel van harte, wetende dat Roel vakkundigheid combineert met een duidelijke visie op voetbal en daarnaast veel oog heeft voor de individuele ontwikkeling van spelers. Sloesen volgt Jay Driessen op die vier seizoenen als trainer werkzaam is geweest. (bron: Venlosche Boys)

Dit weekend geen amateurvoetbal
dinsdag 4 december 2012
De KNVB heeft besloten alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor het komende weekeinde af te gelasten. Dit ter nagedachtenis aan grensrechter Richard Nieuwenhuizen die afgelopen zondag door drie spelers van Nieuw Sloten werd mishandeld tijdens een wedstrijd tussen B-teams van Nieuw Sloten en Buitenboys. Nieuwenhuizen bezweek maandag aan zijn verwondingen. De wedstrijden in het betaald voetbal gaan gewoon door. Wel wordt er voor de wedstrijden een minuut stilte gehouden en dragen zowel spelers als arbitrage rouwbanden.

Venlosche Boys verslaat Margriet, Belfeldia en Irene verrassen
zondag 2 december 2012
Venlosche Boys heeft vandaag in de tweede klasse H een degelijke en verdiende 4-1 overwinning behaald op Margriet uit Oss. Bij rust leidde de formatie van Jay Driessen al met 2-0, mede door een fabelachtig doelpunt van Joey Kohlen. Door de zege delen de Venlonaren nu de derde plek op de ranglijst met SSS’18 met achttien punten uit twaalf wedstrijden. Beide ploegen staan op respectabele afstand van koploper SVC2000 dat 27 punten heeft en de nummer twee, DESO dat met een wedstrijd minder gespeeld 26 punten heeft vergaard. Klik hier voor foto’s van Venlosche Boys – Margriet.

In de derde klasse C deden laagvliegers Belfeldia en Spcl. Irene van zich spreken. Irene won in Helmond verrassend met 1-2 van het sterke Helmondia en Belfeldia versloeg in eigen huis Baarlo dat de laatste weken sterk op dreef was met 2-1 door doelpunten van Sjoerd Boots en Bert Smeets. In dezelfde klasse deed ook IVO van zich spreken, in negatieve zin. In Sevenum leden de Veldenaren een kansloze nederlaag tegen Sparta’18: 7-1 (foto onder). Blerick verloor in Weert met 2-0 bij koploper FC Oda. Zowel IVO als Blerick lijken te zijn afgehaakt in de strijd om de titel. IVO staat derde met 22 uit twaalf, Blerick twee plaatsen lager met 19 uit twaalf. FC Oda gaat aan de leiding met met 28 punten. Klik hier voor foto’s van Sparta’18 – IVO.

Foto: Jeu Lücker

In de vierde klasse F liet lijstaanvoerder VOS in Maasbree enigszins verrassend twee punten liggen bij MVC’19: 2-2 (foto onder). Maar de ‘concurrentie’ was ook zo beleefd punten te morsen. TSC’04 kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Sporting ST en Ysselsteyn verloor zelfs. HBSV, de ploeg van scheidend trainer Ronald Heger, won met 1-3. DEV-Arcen speelde in het eigen sportpark De Hondskamp met 2-2 gelijk tegen SVEB. Het duel Melderslo – VCH werd afgelast. Met dertig punten uit twaalf wedstrijden gaat VOS nog steeds riant aan de leding. TSC’04 staat tweede met 23 punten, VCH heeft twintig punten maar ook een duel minder gespeeld. Klik hier voor foto’s van MVC’19 – VOS.

Foto: Jeu Lücker

In de vijfde klasse F verloor FCV-Venlo in America bij de plaatselijke trots met 4-0. Daarmee stak de ploeg uit ‘t Ven stadgenoot VVV’03, dat verdienstelijk met 1-1 bij de nummer drie SV United gelijkspeelde, bepaald geen helpend handje toe. Door de zege komt America op gelijke hoogte met de ploeg van John Buksak. America en VVV’03 staan nu voorlaatste met tien punten uit elf wedstrijden. Koploper Quick Boys/Venlo had vandaag vrijaf maar zal met genoegen hebben gezien dat achtervolger Kronenberg in Wellerlooi tegen Resia niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Quick gaat aan kop met 27 punten uit tien duels. Kronenberg volgt op drie punten maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld.

Swift Velden pakt koppositie in topklasse
zondag 2 december 2012
De dames van Swift Velden hebben in Diessen een verdiende maar moeizame overwinning geboekt op DSV: 14-18. Door de zege en de 11-10 nederlaag van koploper De Korfrakkers bij Spes, gaat de formatie van Peter Kooiman nu aan de leiding in de topklasse. Swift heeft zeven punten uit vier duels. De Veldenaren worden op de voet gevolgd door Spes, De Korfrakkers en Be Quick met ieder zes punten. De volgende week staat er een topper op het programma. Dan ontmoeten in Nuland Be Quick en Swift Velden elkaar. Aanvang 14.45 uur.