AUGUSTUS/SEPTEMBER 2012

 

Enorme mol terroriseert complex VHC

 

VVV’03 – Quick Boys/Venlo gestaakt na molest scheidsrechter
zondag 30 september 2012
De wedstrijd in de vijfde klasse F tussen VVV’03 en Quick Boys/Venlo is twintig minuten voor tijd gestaakt nadat een speler van VVV’03 de scheidsrechter een klap in het gezicht had gegeven. Quick Boys/Venlo leidde op dat moment met 0-3. “Een speler van ons kreeg een rode kaart omdat de scheidsrechter van mening was dat hij een doorgebroken speler had neergelegd”, vertelt VVV’03-trainer John Buksak. “Tot onze verbijstering haalde de speler direct uit naar de scheids. Of de kaart nu terecht was of niet, hij had gewoon zijn handen thuis moeten houden. Ik weet niet wat hem mankeerde, het is normaal een rustige jongen. Het is niet goed te praten en we hebben hem direct geroyeerd.” Overigens had VVV’03 vanmiddag niets in te brengen tegen de ploeg uit Venlo Zuid. Quick miste in de eerste helft talloze kansen terwijl 03 daar niets tegenover stelde. Dat het bij rust slechts 0-2 stond was meer geluk dan wijsheid. Buksak: “We wisten dat we een moeilijke middag tegemoet gingen. Quick heeft enkele spelers die op eerste klasseniveau mee kunnen. En dat maakt in de vijfde klasse het verschil.”

VOS wint topper, VCH en HBSV rukken op
zondag 30 september 2012
Door een ruime 0-5 overwinning bij Sportclub Irene en de verrassende nederlaagd die IVO thuis tegen FC Oda leed, heeft Blerick de koppositie in de derde klasse C overgenomen. Blerick gaat aan de leiding met dertien punten uit vijf wedstrijden. IVO volgt op een punt. In de vierde klasse F deed VOS uitstekende zaken. De ploeg van John Taihuttu won vandaag de topper tegen Ysselsteyn met 4-0. Door een 1-2 overwinning bij Sporting ST staat HBSV nu tweede op vijf punten van koploper VOS. De ploeg deelt die positie met VCH dat thuis DEV-Arcen met 5-3 opzij zette (foto boven). Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd VCH – DEV-Arcen.

Grote groep Venlonaren loopt Zeeuwse marathon
zondag 30 september 2012
Het is zonder enige twijfel de zwaarste marathon van ons land. De wedstrijd kent niet de massaliteit van de marathons van Rotterdam of Berlijn en evenmin is het een stratenparcours, maar de Zeeuwse marathon voert de deelnemers over stranden, duinen en er moeten zelfs trappen worden beklommen. Een groep van 35 atleten van atletiekvereniging Lopersgroep ALV gaat die uitdaging op 6 oktober aan. Lees hier verder.

Arnold Xhofleer kopt voor VOS de 0-5 tegen de touwen.TSC’04 geen partij voor koploper VOS, VCH verslaat Ysselsteyn
zondag 23 september 2012
Promovendus TSC’04 is er in de vierde klasse F niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen. De ploeg van Grad Xhofleer was de competitie sterk van start gegaan. Uit de eerste drie wedstrijden werden zeven punten behaald. Tegen koploper VOS ging het faliekant mis. Voor eigen publiek werden de Tegelenaren compleet weggespeeld. Bij rust stond het al 0-3. Uiteindelijk werd het 0-5. De Venlose doelpunten kwamen op naam van Yusuf Gungor, Gino Taihuttu (2x), Umut Ardanhanli en Arnold Xhofleer. Medekoploper Ysselsteyn verloor in eigen huis met 1-5 van VCH. “Een meer dan verdiende overwinning op de verrassende koploper. Ysselsteyn dat tot dusver slechts een doelpunt had ge├»ncasseerd, kreeg er vandaag vijf om de oren en dat was niet eens geflatteerd. VCH was voetballend heer en meester zonder zelf echt groots te spelen”, laat trainer Ger Verheijen op de website van VCH weten. “We verzuimden echter de vele kansen doeltreffend af te maken waardoor de teller slechts bleef steken op vijf. Een prima opsteker voor de komende wedstrijd tegen DEV-Arcen.” VOS gaat nu alleen op kop met twaalf punten uit vier wedstrijden. Doelsaldo: 16-4. Klik hier voor enkele foto’s van de wedstrijd TSC’04 – VOS.

Wisselend succes voor Venlose hockeyclubs
zondag 23 september 2012
De heren en dames van Venlo hebben vandaag uitstekende zaken gedaan. Beide teams wonnen. De dames met 1-2 bij nieuwkomer Goirle en de heren thuis met 2-0 tegen MOP. Voor de Venlose hocheyheren scoorden Teun Gubbels en Max Traa. De ploeg is nu opgeschoven naar de tweede plaats in de eerste klasse C met negen punten uit vier wedstrijden, een punt achter koploper Eindhoven. De Tegelse vrouwen kwamen op eigen terrein niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Oss. De heren van Tegelen hebben hekkesluiter Parkstad Limburg aan de eerste punten geholpen. Na een 2-2 ruststand, verloor de ploeg op eigen veld uiteindelijk met 4-5. De heren van Blerick kregen thuis met dezelfde cijfers klop van Uden. Ook daar werd het 4-5. De dames van Blerick deelden thuis de punten gezusterlijk met Uden: 2-2. Klik hier voor enkele foto’s van de ontmoeting tussen de heren van Tegelen en Parkstad Limburg.

 

Rugbyers Wallaby’s lijden eerste nederlaag
zondag 23 september 2012
Na twee eclatante overwinningen op Dukes en Elephants werden de Wallaby’s vandaag op een eerste nederlaag getracteerd. Op sportpark Maassenhof werden de Venlose rugbyers met 7-54 weggespeeld door het Eindhovense RCE/PSV. Klik hier voor enkele foto’s van deze wedstrijd.

 

IVO handhaaft koppositie, VCH en TSC’04 delen punten
zondag 16 september 2012
Door een 4-2 zege in de stadsderby tegen Belfeldia heeft IVO Velden de koppositie in de derde klasse C behouden (foto boven). De Veldense ploeg heeft na drie wedstrijden negen punten. Blerick dat thuis met 5-3 van Rood Wit’62 won, heeft twee punten achterstand op IVO. Promovendus Belfeldia wist tot dusver nog geen enkel punt te vergaren en staat voorlaatste. In De Boekend stond een tweede stadsderby op het programma. VCH kruiste de degens met nieuwkomer TSC’04 (foto onder). De ploegen hielden elkaar na een rommelige partij, door een zo mogelijk nog rommeliger leidende arbiter Philipsen, in evenwicht: 2-2. TSC’04 staat nu derde in de vierde klasse F met zeven punten uit drie duels. VCH staat achtste en heeft vier punten.

Inschrijving Berden Voorjaarsloop 2013 geopend
zondag 16 september 2012
De achtste editie van de Berden Voorjaarsloop staat 3 maart 2013 op het programma. Het vorig jaar namen circa 2.100 deelnemers verdeeld over verschillende afstanden deel aan het evenement. Dit keer heeft de organisatie besloten een maximum aantal van 2.500 inschrijvingen toe te laten. Lees verder…

Dames VHC boeken eerste overwinning
zondag 16 september 2012
Op een zonnig Herungerpark hebben de dames van VHC hun eerste zege gepakt. Het nog puntloze HOD uit Valkenswaard werd met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Beide doelpunten kwamen op naam van Lotte Verdellen. Een voor rust, een erna. Met vier punten uit drie wedstrijden bezetten de dames nu een plek in de midddenmoot van de eerste klasse. Ook de heren van de Venlose hockeyclub wisten te winnen. In Eindhoven werd het tegen EMHC 0-2. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd VHC – HOD.

Korfbalsters Swift Velden delven onderspit tegen concurrent Spes
zondag 16 september 2012
De dames van Swift zijn er vandaag niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. De bezoeksters uit Milsbeek trokken aan het langste eind: 11-13. Een kwartier voor tijd leidde Swift nog met 11-10. De Veldense ploeg staat nu derde in de topklasse met vier punten uit drie wedstrijden. De Korfrakkers, dat thuis met 15-8 van Rosolo won, en Spes voeren nu samen de ranglijst aan. Beide ploegen pakten de volle winst uit de eerste drie partijen. De volgende week zondag neemt Swift het in Heeswijk-Dinther op tegen Altior.

Hockeycompetitie draait weer op volle toeren
zondag 9 september 2012
De dames en heren van Venlo en de dames van Tegelen startten de vorige week al met de hockeycompetitie. Dit weekend was het de beurt aan de vaandelteams van HC Blerick. De dames begonnen met een verdienstelijk 2-2 gelijkspel thuis tegen Maastricht, de heren versloegen het bezoekende Horst met 3-1 (foto). In Tegelen werkten de plaatselijke club en Venlo een heuse stadsderby af. Tegelen zegevierde met 2-0. De heren van Venlo verloren thuis van titelkandidaat MEP: 1-3. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd Blerick – Horst.

Wallaby’s verpletteren Elephants
zondag 9 september 2012
Rugbyclub EVRC the Wallaby’s is de competitie meer dan voortvarend van start gegaan. De Venlonaren verpletterden in eigen huis in de derde klasse zuidoost het Eindhovense The Elephants met 24-0. Daarmee is de ploeg na de eerste speelronde geen koploper want in dezelfde klasse won Bredase RC met maar liefst 106-0 van RC Betuwe.

VCH verslaat Melderslo na onterechte penalty
zondag 2 september 2012
Door een onterecht gegeven penalty in de slotminuut is VCH er in geslaagd de eerste zege in de competitie naar zich toe te trekken. Een gelijkspel had de krachtsverhoudingen beter weergegeven. Na een gelijkopgaande strijd stond het bij rust 1-1. Na rust nam VCH de leiding maar Melderslo wist op gelijke hoogte te komen. In de laatste minuut bokste de keeper van Melderslo de bal voor een inkomende tegenstander weg. De scheidsrechter zag er een strafschop in die feilloos door Danny Steeghs werd benut: 3-2. Overigens laste scheidsrechter Schuurs om onduidelijke redenen twee drinkpauzes in. Veel warmer dan een graad of 23 zal het niet geweest zijn. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd. Klik hier voor de resultaten van de Venlose amateurverenigingen.

Danny Steeghs benut de strafschop en bezorgt VCH de zege

VCH lijdt bekernederlaag tegen Helden
zaterdag 25 augustus 2012
VCH is er in de Boekend niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen. In de derde ronde van de bekercompetitie verloor de ploeg met 3-5 van tweedeklasser Helden. Eerder wist het team van Ger Verheijen in Velden derdeklasser IVO nog op 2-2 te houden en won het thuis met 4-1 van RKMSV. Bij rust leidden de Heldenaren met 0-1 door een enorme blunder in de Blerickse defensie. Na rust uitte zich het krachtverschil steeds meer. Helden liep via 1-3 tenslotte uit naar een verdiende 3-5 overwinning. Klik hier voor de resultaten van alle Venlose clubs.

Lopersgroep ALV viert jubileum met organisatie van de oude Molendijkcross
zondag 19 augustus 2012
We schrijven 1987. In de bossen van de Ravenvennen komen trimmers en joggers elkaar regelmatig tegen. Een groet hier, een praatje daar en al spoedig ontstaat het idee met een groepje te lopen. Met elkaar lopen is tenslotte een stuk leuker dan alleen door bos en over heide te jakkeren. Het zou de aanzet vormen tot de oprichting van Lopersgroep Arcen, Lomm en Velden. De vereniging viert dit jaar het 25-jarig jubileum. Lees verder…
 

Hora Run-Bike-Run 2012