AUGUSTUS 2011

 

‘VVV’03 moet plezier uitstralen, maar ook gedrevenheid, professionaliteit en discipline’
zaterdag 27 augustus 2011
Het ging niet goed daar op de berg bij VVV’03. De traditierijke vereniging verloor wat van haar goede reputatie in de jaren 2004 tot 2008. Daar wordt nu naarstig aan gewerkt. Er moet weer plezier worden beleefd aan het spelletje en om dat doel te bewerkstelligen heeft de club zich weten te verzekeren van de diensten van oud-spelers. Een gesprek met voorzitter Jos van Kleef. Lees verder…

FC Twente maat te groot voor VVV
zaterdag 27 augustus 2011
VVV-Venlo is er niet in geslaagd het uitstekende resultaat tegen Ajax een goed vervolg te geven. De ploeg van Glen de Boeck werd in Enschede volledig overrompeld door een gretig FC Twente. Hadden de Venlonaren al gehoopt dat Twente de vermoeienissen van woensdag in het met 3-1 verloren duel tegen Benfica nog in de benen zouden hebben, dan werd die hoop al na twee minuten de grond in geboord.

In een aantrekkelijke eerste helft moest VVV zich beperken tot het tegenhouden van de Twentese aanvalsgoven. Dat lukte niet want al na twee minuten was het raak. Uit een voorzet van Ola John scoorde Bryan Ruiz simpel met het hoofd. In de elfde minuut kreeg Luuk de Jong een niet te missen kans aangeboden door wederom John. De Jong kopte echter voorlangs. Weer drie minuten later kreeg Twente weer een opgelegde kans. De kopbal van Marc Janko werd fraai gepareerd door Dennis Gentenaar. Na ruim twintig minuten glipte Ahmed Musa op links door de Twentse verdediging. Linssen werd verrast en raakte de bal niet vol. Het was het eerste kansje voor de ploeg van De Boeck. VVV zwijnde korte tijd later toen Andrea Mei John in het strafschopgebied onderuit haalde. Arbiter Van Hulten zag er geen strafschop in. Een minuut later scoorde VVV verrassend. Wie anders dan Musa ontdeed zich van Tim Cornelissen en schoof de bal beheerst binnen. Lang mocht VVV niet van het doelpunt genieten want een minuut na de Venlose treffer herstelde Twente de orde via een bekeken kopballetje van Janko waarvan De Jong dankbaar profiteerde: 2-1. Op het half uur was het Janko zelf die de 3-1 aantekende. Op aangeven van Ruiz scoorde de Oostenrijker simpel.

Schiettent
In het tweede bedrijf veranderde de Grolsch Veste in een heuse schiettent. VVV kwam er helemaal niet meer aan te pas en Twente schiep zich kans op kans. Paal, lat, Gentenaar en veel geluk aan Venlose kant stonden de ontketende Twentenaren in de weg. Na twintig minuten in de tweede helft was het gebeurd met het geluk van VVV. Met een mooi hakballetje bediende Janko De Jong die snoeihard uithaalde. Twente kreeg volop gelegenheid verder uit te lopen maar de ploeg uit Enschede verprutste de mooiste kansen. Behoudens een kans van Linssen die de bal na een uitval net naast schoot, was VVV in de tweede helft nauwelijks op de helft van de tegenstander te vinden. Met de 4-1 nederlaang mochten de Venlonaren hun handjes dichtknijpen.

Volop bekerstrijd bij de amateurs
dinsdag 23 augustus 2011
In de bekerstrijd zijn de amateurclubs al volop met elkaar in de slag. De meest opmerkelijke uitslag kwam uit de wedstrijd VOS-Belfeldia die door de Venlonaren met 9-7 (!!!) werd gewonnen. VCH verloor verrassend bij het een klasse lager uitkomende Quick Boys: 2-1 (foto). Minder goed nieuws kwam er uit de wedstrijd VVV’03 tegen Spcl. Irene. Dat duel moest na veertig minuten worden gestaakt vanwege een ernstige blessure van Mohammed Meziani van Spcl. Irene die met een ambulance afgevoerd moest worden. Na overleg met scheidsrechter en tegenstander werd besloten de wedstrijd te staken.

VVV verrast met gelijkspel tegen landskampioen Ajax
zondag 21 augustus 2011
VVV-Venlo heeft in het eigen Seacon stadion De Koel voor een verrassing gezorgd door Ajax op 2-2 te houden. Er had meer ingezeten voor de Venlonaren die na een uur spelen een 2-0 voorsprong in handen hadden, maar binnen een minuut scoorde Ajax twee keer tegen.

In een bloedhete Koel beperkte VVV zich in de eerste helft tot verdedigen. De landskampioen kreeg via Christian Eriksen, Kolbeinn Sigthorsson, Derk Boerrigter en Toby Alderweireld enkele goede kansen om op voorsprong te komen. VVV moest het doen met wat speldenprikken van Robert Cullen en Ahmed Musa, veruit de gevaarlijkste man bij de Venlonaren. Twee minuten na rust ontplofte De Koel. Musa tikte een wippertje van Michael Uchebo binnen. Na een uur was het wederom Musa die met een bekeken punter doelman Kenneth Vermeer verschalkte: 2-0. Dennis Gentenaar moest daarna twee keer ingrijpen op inzetten van Sigthorsson. In de 69ste minuut moest de Venlose sluitpost echter capituleren voor een schot van Theo Janssen. Een minuut later stond er weer een gelijke stand op het scorebord door een blunder van Maya Yoshida die de bal slordig verspeelde aan Alderweireld. Sigthorsson profiteerde: 2-2. Ajax bleef aandringen maar slaagde er niet in de winst naar zich toe te trekken. Het zou ook niet verdiend zijn geweest.

             Trainer Jerry Taihuttu aan het werk met de selectie van VVV’03

Nog twee weken…
vrijdag 19 augustus 2011
…En het amateurvoetbal gaat van start. Er wordt al volop getraind en de eerste bekerwedstrijden staan voor de deur. Nogal wat trainers zien die wedstrijden als oefenpotjes. Handig, hoef je zelf geen tegenstanders te regelen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat geldt zeker voor VVV’03 uit Venlo. De club degradeerde het afgelopen seizoen kansloos met 22 nederlagen uit evenveel duels naar de vierde klasse. Toch malen ze daar op de Berg niet zo heel erg om. ’03’ stelt prioriteiten en die houden in dat de club bezig is met een herstructurering binnen alle geledingen. Neemt niet weg dat de selectie tijdens de training vandaag vol aan de bak moest onder leiding van de nieuwe trainer Jerry Taihuttu. De volgende week meer over VVV’03.

Machteloos VVV lijdt kansloze nederlaag in Arnhem
zaterdag 13 augustus 2011
Een onthutsend zwak VVV-Venlo is in Arnhem tegen Vitesse tegen een kansloze 4-0 nederlaag opgelopen. Net als tegen Utrecht leden de Venlonaren veel balverlies en kon het voorin geen potten breken.

Vitesse ging voortvarend van start. Al na drie minuten moest doelman Dennis Gentenaar vol aan de bak na een geweldig schot van Wilfried Bony. Een minuut later haalde Barry Maguire na een corner de bal van de lijn. In de vierde minuut was het wel raak. Op aangeven van Bony scoorde Marco van Ginkel. VVV kwam er niet aan te pas. De onmacht van de Venlonaren werd gekenmerkt door Marcel Meeuwis die een voorzet van Julian Jenner in de veertiende minuut achter de eigen doelman kopte: 2-0. De defensie van VVV bleef onder druk staan, mede doordat de Venlonaren voorin geen vuist konden maken en de ploeg, net als tegen Utrecht, veel en snel balverlies leed. Vooral Emenike had het moeilijk tegen Giorgi Chanturia, bovendien grossierde de Nigeriaan in foutieve passes. Met veel kunst- en vliegwerk en nog meer geluk wist het machteloze VVV de schade tot rust beperkt te houden al had het (wederom) het nodige geluk dat Bony een fraaie soloactie dwars door het hart van de Venlose verdediging niet naar behoren afrondde.

Onzichtbaar
In de tweede helft verscheen VVV in het veld met Michael Uchebo (foto) voor Barry Maguire. Het zette niet veel zoden aan de dijk want Vitesse ging vrolijk door met aanvallen. In de vijftigste minuut was het weer raak. Na weer onnodig balverlies sneden de Arnhemmers met speels gemak door de Venlose defensie en was het Bony die de 3-0 voor zijn rekening nam. In de 65ste minuut loste Niels Fleuren de hopeloos falende Emenike af. Intussen deed Vitesse wat het wilde en bleven Uchebo, Yanic Wildschut en Bryan Linssen voorin onzichtbaar. Een kwartier voor tijd creerde VVV zowaar een kans. Uit een voorzet van Robert Cullen kopte Uchebo net naast. Een minuut later keerde Vitesse-doelman Marko Meerits een inzet van Linssen, weer op aangeven van Cullen. In de tachtigste minuut verving Soufiane Dadda Wildschut. Vijf minuten voor tijd moest Gentenaar redding brengen na een ziedend afstandschot van Davy Pröpper. Een minuut later trof Chanturia toch doel. Hij knalde via de paal prachtig binnen: 4-0. Het maakte een einde aan de lijdensweg van de ploeg van Glen de Boeck die zich ernstig zorgen moet maken over het verdere verloop van het nog prille seizoen.

VVV pakt punt in draak van een wedstrijd

zaterdag 6 augustus 2011
VVV-Venlo heeft een punt overgehouden aan het openingsduel tegen FC Utrecht. Het was een bloedeloze vertoning waarin beide ploegen zeer slordig speelden en veel balverlies leden.

In de eerste helft viel er weinig tot niets te beleven in De Koel. VVV wist twee kansjes te creëren via Cullen en Wildschut. In de 43ste minuut miste Bolderwijn voor Utrecht na een hakje van Demouge die overigens net daarvoor een overtreding op Mei beging. In de tweede helft zette Utrecht meer druk op de verdediging van de Venlonaren waardoor de ploeg uit de Domstad een veldoverwicht creëerde. Dat resulteerde in de 60ste minuut in een kans voor Bolderwijn die echter ver naast schoot. Zes minuten later kwamen Rogier Molhoek en Michael Uchebo in het veld voor Quin Kruijsen en Yanic Wildschut. Vijf minuten later mocht Molhoek alweer vertrekken na een onbesuisde charge op Asare. VVV had op dat tijdstip met 1-0 voor kunnen staan na een vrije trap van Bryan Linssen die ontaardde in een heuse scrimmage voor het doel van Michel Vorm die ternauwernood redding kon brengen.

Verdediging
Tien minuten voor het einde vond er ook aan de andere kant een scrimmage plaats. Dennis Gentenaar redde maar net of misschien ook niet want het was niet duidelijk of de bal wel of niet achter de doellijn was geweest. Een minuut later kreeg VVV de grootste kans van de wedstrijd. Uchebo zette Linssen vrij voor doel. Deze wist Vorm niet te verschalken en schoot ver naast. VVV hanteerde een 4-4-2 systeem,dat niet uit de verf kwam. Het middenveld miste overtuiging en creativiteit, zeker Barry Maguire speelde een belabberde wedstrijd. Bovendien had Utrecht niks te duchten van de flanken. Trainer Glen de Boeck zal echter redelijk tevreden zijn geweest over de verdediging waarin Andrea Mei een gedegen partij speelde.

Inschrijving Venloop 2012 geopend
maandag 1 augustus 2011
Vanaf vandaag kunnen liefhebbers en wedstrijdlopers zich inschrijven voor alle afstanden van de Venloop. De halve marathon van 2012 heeft een speciaal tintje want er zal worden gestreden om het Nederlands kampioenschap. De organisatie benadrukt dat de het raadzaam is zo snel mogelijk voor de tien kilometer loop in te schrijven omdat dit jaar de loop enkele weken van tevoren al vol zat. Inschrijven kan hier.