APRIL 2014

 

HandbaL Venlo en William Gommans niet verder met elkaar
dinsdag 29 april 2014
Ondanks dat er in de reguliere competitie van de eredivisie door de dames-handbalsters van HandbaL Venlo nog nooit zoveel punten werden behaald, miste de ploeg van trainer/coach William Gommans op één punt de kampioenspoule. Handhaving werd vervolgens in een spannende wedstrijd, op de laatste speeldag in Den Haag, tegen Hellas uiteindelijk wel bereikt. Na evaluatie blijkt echter dat na een jaar de chemie tussen spelersgroep en trainer niet meer optimaal is om de samenwerking voort te zetten in het nieuwe seizoen. In goed overleg is dan ook tussen de vereniging en trainer overeengekomen het contract niet te verlengen. De trainingen zullen, tot er een opvolger is gevonden, verzorgd worden door assistent trainer Sander Barents. (bron: handbalstartpunt.nl)

Ricky van de Heuvel kopt de 2-1 binnen

VOS verslaat MULO en handhaaft zich
zondag 27 april 2014
VOS heeft op eigen terrein haar plekje in de derde klasse C veiliggesteld. De ploeg van Jimmy Smits deed dat op eigen kracht door met 4-2 van MULO te winnen (foto boven), daarmee het lot van de Helmondenaren bezegelend want door de nederlaag degradeert MULO. Toch ging het niet allemaal van een leien dakje. De eerste twintig minuten van het duel werd beheerst door de Helmondse ploeg en dat kwam tot uitdrukking door de 0-1 voorsprong die MULO nam, overigens een eigen doelpunt van VOS. Daarna nam VOS het heft in handen hetgeen in de gelijkmaker via Danny Kraus even voor rust resulteerde. Na rust leek er voor VOS al snel geen vuiltje meer aan de lucht toen Ricky van de Heuvel vallend de bal achter de Helmondse doelman kopte: 2-1. Toch was het daarmee niet gedaan. MULO zette nog eens aan en wist via Jeremy Lammers de gelijkmaker te scoren. Even zag het ernaar uit dat MULO door zou drukken. De ploeg creëerde een fors veldoverwicht en schiep zich ook de nodige kansen. Door de druk ontstond er veel ruimte achter de verdediging van MULO. Daar profiteerde Giliano Lieveld halverwege de tweede helft dankbaar van. Hij soleerde bijzonder fraai door de Helmondse verdediging en rondde bekwaam af: 3-2. Dat Danny Kraus namens VOS net voor tijd ook de 4-2 nog op het scorebord bracht, was alleen leuk voor de statistieken en sneu voor MULO dat meer had verdiend. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – MULO.

Venlosche Boys kan titelaspiraties vergeten
zondag 27 april 2014
Hoewel Venlosche Boys theoretisch de titel in de tweede klasse H nog zou kunnen veroveren, lijkt dat in de praktijk vrijwel onmogelijk, zeker na de verdiende nederlaag vandaag in de thuiswedstrijd tegen concurrent NWC. Met nog twee duels te gaan, heeft de formatie van Roel Sloesen nu vijf punten achterstand op koploper Wilhelmina’08 dat vandaag verrassend op eigen terrein met 1-4 van het Vierlingsbeekse Volharding verloor. Op slag van rust kwam NWC op een verdiende 0-1 voorsprong door een treffer van Itay Blaycher. De Astenaren hadden voordien enkele riante kansen gemist. Diep in de tweede helft maakten Martijn Mulder en Mark Halma het karwei af voor NWC in een partij die een verdiende winnaar kende. Wilhelmina’08 gaat nu met 51 punten uit 24 wedstrijden aan kop, gevolgd door NWC en ZSV met elk 48 punten. Venlosche Boys, dat uit de laatste drie duels slechts een punt wist te vergaren, is vierde met 46 punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – NWC.

Swift revancheert zich voor de enige nederlaag tot dusver
zondag 27 april 2014
De dames van Swift Velden hebben vandaag op eigen terrein na een 7-7 ruststand met 11-8 gewonnen van De Korfrakkers uit Erp. De dames namen daarmee revanche op de ploeg die er tot dusver als enige in slaagde Swift een nederlaag toe te brengen. Eerder werd het in Erp 15-12 voor De Korfrakkers. Door de winst is de formatie van Jan Kooiman onbereikbaar geworden voor de concurrentie en winnaar van de reguliere competitie in de topklasse. Met nog twee duels te gaan, heeft Swift 22 punten uit 12 wedstrijden. Be Quick staat op gepaste afstand tweede met 17 punten. 11 mei spelen de Veldense dames de thuiswedstrijd tegen Spes, een week later wordt in Hooge Mierde het laatste duel tegen DDW afgewerkt.

VHC tekent bezwaar aan tegen aantasting Sportpark Herungerberg
donderdag 24 april 2014
In een uitgebreide brief hebben de Venlose Hockey Club en de Stichting Hockeysport Venlo bij het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Venlo bezwaar aangetekend tegen de ontwikkelingen welke op dit moment plaatsvinden op het Sportpark Herungerberg. Deze activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van een wieler- en skatecircuit.

Het bezwaar richt zich op het plaatsen van het hekwerk aan het clubgebouw en de inperking van de mogelijkheden die het overige hekwerk veroorzaakt. Ook ervaart de club het kappen van één hectare bos als ernstige aantasting van de omgeving. Voorts verwacht VHC grote parkeerproblemen bij wieler- en skate-evenementen. In het bezwaar heeft de club tevens gewezen op de gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen doordat de wieler- en skatebanen erg dicht achter de hockeydoelen worden gerealiseerd. Tevens doet deze bebouwing het, ook door de Gemeente Venlo gewenste, open karakter van het Sportpark geen goed. In het schrijven spreekt VHC de verbazing uit dat de kap- en bouwactiviteiten reeds zijn gestart zonder dat de hiervoor benodigde vergunning definitief is. De brief is ondertekend door voorzitter Geert Göbbels. (bron VHC)

Spcl. Irene verliest degradatieduel, gelijkspel voor VVV’03
zaterdag 19 april 2014
Twee inhaalwedstrijden in het amateurvoetbal vanavond waar Venlose clubs bij waren betrokken. In de derde klasse C verloor Spcl. Irene het belangrijke degradatieduel in en tegen Helden met 1-0 waardoor de ploeg van John Versleeuwen nu is afgezakt naar de voorlaatste plaats met negentien punten uit twintig wedstrijden. De volgende week zondag staat er voor de Tegelenaren wederom een cruciaal duel op het programma. Irene gaat dan op bezoek bij Baarlo dat slechts drie punten meer heeft. In de vijfde klasse F kwam VVV’03 op het eigen sportpark Herungerberg niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Melderslo. Belangrijk puntenverlies in de strijd om het behalen van de nacompetitie. Na drie minuten bracht Boy Derks de Venlonaren aan de leiding. Lang beleefde 03 geen plezier aan de voorsprong want vier minuten later bracht Bart Theeuwen Melderslo weer langszij. Vijf minuten voor de thee was het Brian Zwiggelaar die de ploeg van John Buksak aan een 2-1 voorsprong hielp. Die voorsprong werd vijf minuten na rust weer teniet gedaan door Jeroen Kallen: 2-2.

Stoeltjes van sporthal Craneveld te koop
vrijdag 18 april 2014
HandbaL Venlo verpatst de stoeltjes van thuishonk sporthal Craneveld. Niet dat de kopers de stoeltjes uit het beton mogen rukken en mee naar huis nemen, nee het is een symbolische actie om de kas te spekken. Niets mis mee overigens want ook sportverenigingen zien zich geconfronteerd met teruglopende inkomsten, mede door minder subsidies, hogere huren van accommodaties of onderhoudskosten die uit eigen zak moeten worden betaald. Iedereen kan een stoeltje kopen. Leden, sponsoren of andere belangstellenden. Een stoeltje kost 30 euro, exclusief btw en zonder opdruk. Man- of vrouwlief ook mee? Dan kun je er ook twee kopen tegen een gereduceerd tarief: 50 euro. Kijk hier voor meer informatie.

VCH gedegradeerd na doelpuntloos gelijkspel tegen FCV-Venlo
zondag 13 april 2014
Met nog twee duels te gaan, is vandaag het doek voor VCH gevallen. De ploeg moest winnen om degradatie nog te kunnen ontlopen, maar dat gebeurde niet. Uitgerekend tegen FCV-Venlo, de formatie waarmee Wil Berden het vorig seizoen via de nacompetitie wist te promoveren, zette hem dit keer de voet dwars. In een rommelige pot waarin beide ploegen zich de nodige kansen wisten te scheppen, bleef het uiteindelijk 0-0 (foto boven). Door dit resultaat mag VCH het het volgend seizoen in de vijfde klasse proberen en dat zal nog niet gemakkelijk worden want een groot aantal spelers gaat op een lager niveau spelen waardoor de nieuwbakken trainers Huub Vercoulen en Eugene Bedaux het volgend seizoen een hoop ervaring zullen missen en veel jeugdspelers zullen moeten inzetten. DEV-Arcen en SV Oostrum speelden in Arcen met 0-0 tegen elkaar gelijk waardoor beide ploegen zich veilig hebben gespeeld. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – FCV-Venlo. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd DEV-Arcen – SV Oostrum.

Blerick wint maar mist kampioenschap
zondag 13 april 2014
Blerick is er in de derde klasse C niet in geslaagd het Helmondse Rood Wit’62 van het kampioenschap af te houden. Hoewel Blerick zelf thuis met 4-1 van SV Budel won (foto boven), was dat niet voldoende. Ook Rood Wit won thuis met 3-1 van Mierlo Hout en werd daardoor onbereikbaar voor de mannen van Jay Driessen. Door klungelig uitverdedigen kwam Blerick op een 0-1 achterstand maar het kwam nog voor rust door een gelukkige treffer van Robert Willemse op gelijke hoogte. Na rust zorgden Marinho Vyent, Dave Elmir en Appie Boulhri voor de 4-1 overwinning. Blerick kan zich nu op de nacompetitie voorbereiden. In dezelfde klasse drukte VOS Spcl. Irene dieper in de zorgen. In Tegelen verloor de formatie van John Versleeuwen met 1-4 van de Venlonaren. Jeffrey Bohmers (2x), Rody van de Heuvel en Mike Steegh waren verantwoordelijk voor de Venlose doelpuntenproductie, voor Irene wist Carlo Thielen het net te vinden. Beide ploegen zijn nog niet veilig. Irene staat negende met 19 punten uit 19 duels, VOS is zevende met 22 punten uit 20 wedstrijden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – SV Budel.

Hockeyheren Blerick heroveren koppositie
zondag 13 april 2014
De hockeyheren van Blerick hebben vandaag in eigen huis prima zaken gedaan. Verloor het de vorige week de koppositie aan Basko nadat de ploeg van Ruud Kleuskens in eigen huis met 3-4 van Boxmeer verloor, vandaag was het precies andersom. Blerick won met 6-3 van Meerssen terwijl Basko met 3-2 verloor bij…Boxmeer! Blerick gaat nu weer aan de leiding in de derde klasse E met 46 punten uit achttien wedstrijden. Basko volgt op een punt. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Meerssen.

VVV’03 boekt belangrijke zege op Leunen
zondag 6 april 2014
Kampioen van de vijfde klasse F kan de ploeg niet meer worden, maar de nacompetitie halen zit er wel in, zeker na de prima 3-0 overwinning van VVV’03 vandaag thuis tegen Leunen (foto boven). In de eerste helft ging de strijd nog gelijk op, zonder dat beide ploegen grote kansen wisten te creëren, al moest de doelman van 03 wel ingrijpen na foutief uitverdedigen door het centrum van de VVV’03 defensie. Net voor rust kwam de ploeg van John Buksak aan de leiding door een doelpunt van Goran Stojiljkovic. Na rust maakten Brian Zwiggelaar en nogmaals Goran Stojiljkovic het karwei vakkundig af. “Jammer dat we zoveel kansen hebben laten liggen”, laat 03-coach Buksak weten. “We hadden met 5 of 6-0 kunnen winnen. Leunen is een ploeg die met veel man achter de bal speelt en defensief sterk is. Wanneer ze op voorsprong komen, is het lastig terug te komen, komen ze achter dan hebben ze moeite om om te schakelen. Dat zag je ook na de 2-0. Achterin moesten ze risico’s gaan nemen en werd het daar een grote gatenkaas.” Door de zege staat VVV’03 nu ‘virtueel’ derde. De ploeg heeft 32 punten uit 18 wedstrijden, drie punten minder dan Leunen en Lottum die de derde plaats delen. Beide ploegen hebben echter een duel meer gespeeld dan VVV’03. De volgende week gaan de mannen van Buksak in Wellerlooi op bezoek bij Resia, een wedstrijd die gewonnen moet worden om plaatsing voor de nacompetitie te bewerkstelligen. “En laten we eerlijk zijn”, zegt Buksak, “ik zeg niet dat het gemakkelijk wordt, maar dat soort wedstrijden moet je natuurlijk winnen, wil je bovenin blijven meedraaien.” Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – Leunen.

VOS wint van Helden, doelpuntloos gelijkspel Blerick
zondag 6 april 2014
In de derde klasse C heeft VOS zichzelf een uitstekende dienst bewezen door na een 2-1 ruststand met 4-2 van mede-degradatiekandidaat Helden te winnen (foto boven). Met deze nederlaag kwam Helden nog goed weg want VOS bleek vandaag een meester in het missen van kansen. Door de driepunter stijgt de Venlose formatie naar de gedeelde zevende plek met negentien punten uit even zoveel wedstrijden. Ook Budel en Spcl. Irene, dat in Weert met 4-1 van FC Oda verloor, hebben negentien punten. Irene heeft een duel minder gespeeld. Zondag staat het belangrijke duel tussen Spcl. Irene en VOS op het programma. In Helmond kwam Blerick niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen SC Helmondia. Omdat Rood Wit’62 uit bij MULO ook met 0-0 gelijkspeelde, blijft de kloof tussen koploper Rood Wit en achtervolger Blerick met nog drie competitierondes te gaan, zeven punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – Helden.

Verrassend verlies Venlosche Boys tegen IVO
zondag 6 april 2014
Venlosche Boys heeft in de tweede klasse H verzuimd zich alleen aan kop te nestelen door zeer verrassend met 0-2 van laagvlieger IVO te verliezen (foto boven). Op de Alde Wielerbaan werd het 0-2 voor de Veldenaren. Bas Broekaart bracht IVO na 37 minuten op voorsprong en een kwartier voor tijd besliste Siebe Munten het duel: 0-2. Het verlies was des te pijnlijker omdat de concurrentie ook verlies leed. Wilhelmina’08 verloor met 1-0 bij Erp en ZSV verloor thuis met 1-3 van EVVC. Ook NWC liet punten liggen. De ploeg kwam op bezoek bij Sittard niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Venlosche Boys en Wilhelmina’08 gaan samen op kop met ieder 45 punten. De ploeg van Roel Sloesen had daar 22 wedstrijden voor nodig, de Weertenaren twee duels minder. NWC en ZSV volgen op drie punten. IVO blijft ondanks de zege twaalfde met negentien punten uit 21 wedstrijden, drie minder dan Sittard dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – IVO.

Kwiek Venlo kampioen, VCH zo goed als gedegradeerd
zondag 6 april 2014
Drie duels voor het einde van de competitie heeft Kwiek Venlo het kampioenschap in de vierde klasse F gepakt. De ploeg van Ron Janssen gold vooraf als titelkandidaat nummer 1 en maakte die favorietenrol ook meer dan waar. Kwiek moest vandaag zelf winnen en HBSV moest in Ysselsteyn verliezen om het kampioenschap binnen te hengelen, hetgeen ook geschiedde. Kwiek won met 0-2 bij Oostrum door twee doelpunten van clubtopscorer Paul Jans en HBSV liet de punten in Ysselsteyn achter: 1-0. Voor VCH lijkt het pleit beslecht. De ploeg van Wil Berden verloor op het eigen sportpark Maassenhof met 0-2 van Sporting ST (foto boven), een ploeg nota bene die tot dusver geen enkele partij in winst wist om te zetten. In de eerste helft kwam de formatie uit Swolgen via een fraaie vrije trap op een 0-1 voorsprong. Na rust viel er weinig tot niets te genieten. VCH wist zich geen enkele kans te creëren en de gasten deden het al niet veel beter, zij het dat de ploeg een kwartier voor tijd na een snelle uitval de 0-2 op het scorebord wist te krijgen. Met nog slechts drie wedstrijden te gaan, heeft VCH nu acht punten minder dan Belfeldia, DEV-Arcen en SV Oostrum dat ook nog een duel minder heeft gespeeld. Een nederlaag of gelijkspel de volgende week thuis tegen FCV-Venlo en degradatie is voor VCH een feit. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – Sporting ST.

Hockeyers Venlo lijden nederlaag tegen koploper EMHC, Blerick lijstaanvoerder af
zondag 6 april 2014
De hockeyheren van Venlo hebben in eigen huis een onverdiende 3-4 nederlaag tegen koploper EMHC geleden. De Eindhovenaren waren niet beter maar sprongen een stuk effectiever met de kansen om. Na tien minuten nam Venlo door een doelpunt van Tim Schäfer de leiding. Twaalf minuten later kwam EMHC via een strafcorner op gelijke hoogte. Wiebe Mulders en Florian Teichelkamp zorgden daarna nog twee keer voor een Venlose voorsprong maar tot twee keer toe wist EMHC op gelijke hoogte te komen. Een snel uitgevoerde vrije slag nekte de formatie van Peter Kloimstein uiteindelijk. In de derde klasse E verloren de heren van Blerick enigszins verrassend het thuisduel van nummer drie Boxmeer. De koploper moest met 3-4 de zijn meerdere erkennen in de Brabanders. Door de nederlaag is Blerick lijstaanvoerder af. Basko won in Wijchen met 1-5 en gaat nu met 45 uit 17 aan de leiding. De equipe van Ruud Kleuskens volgt op twee punten. Er zijn nog vijf competitierondes te gaan.

Dames van Swift Velden hakken concurrent Be Quick in de pan
zondag 6 april 2014
Een topper die nooit een topper zou worden, zelfs geen wedstrijd want Be Quick had vandaag in Velden totaal niets in te brengen tegen de korfbaldames van Swift. In een bijzonder eenzijdige partij werd het 17-6 voor de equipe van Jan Kooiman. Door de zege verstevigen de Veldense dames hun koppositie. Swift heeft zestien punten uit negen wedstrijden, Be Quick volgt op drie punten en heeft een wedstrijd meer gespeeld en De Korfrakkers staat derde met tien uit acht. Zondag reizen de dames af naar Hapert om het daar tegen hekkensluiter VVO op te nemen.

Dames HandbaL Venlo handhaven zich in de eredivisie
zaterdag 5 april 2014
De dames van HandbaL Venlo hebben zich door een 24-26 zege in Den Haag tegen Hellas weten te handhaven op het hoogste platform. Daarvoor had de ploeg minimaal een gelijkspel nodig. Venlo keek in de eerste helft voortdurend tegen een achterstand aan maar wist de rust toch met een gelijke 13-13 stand te bereiken. In het tweede part namen de Venlose dames na zeven minuten een 13-16 oorsprong maar zag die weer verloren gaan: 18-18 met nog twaalf minuten te spelen. In een bijzonder spannende eindfase kwam de ploeg van William Gommas met nog negen minuten op de klok op een 20-22 voorsprong en het pleit leek beslecht in Venloos voordeel. Nog even kwam Hellas terug tot 22-23 maar daarna besliste Venlo de wedstrijd defintief door verder uit te lopen naar 22-25 om tenslotte met 24-26 aan het langste eind te trekken. Daarmee was handhaving in de eredivisie een feit.