APRIL 2013

 

IVO verslaat Baarlo maar ziet koploper Sparta’18 ook winnen
zondag 28 april 2013
In de derde klasse C maakte Sparta’18 geen fout door eenvoudig met 3-0 van de nummer laatst Merefeldia te winnen. Bij een gelijkspel tussen IVO en Baarlo zouden de Sevenummers de kampioensvlag kunnen hijsen maar zover kwam het niet want de Veldenaren beslisten het duel tegen Baarlo in eigen voordeel: 2-0 (foto boven). Pal voor rust zette Joep Sijbers de Veldenaren op voorsprong. Na rust verdubbelde IVO de marge door een eigen Baarloos doelpunt. Door dit resultaat heeft Sparta’18 de volgende week in Panningen voldoende aan een punt om zich kampioen te mogen noemen. IVO moet hopen op een misstap van Sparta en zelf bij, wederom, Merefeldia winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. IVO heeft met nog slechts een duel te gaan drie punten achterstand op Sparta. Blerick won met 1-4 bij het reeds gedegradeerde Belfeldia en Irene verloor nipt met 2-1 bij SV Budel. Panningen en Irene delen nu de negende plaats met elk 25 punten uit 21 wedstrijden. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – Baarlo.

Foto: Jeu Lücker

VOS pakt titel in jubileumjaar en promoveert naar de derde klasse
zondag 28 april 2013
VOS viert dit jaar het honderdjarig jubileum en dat moet worden gevierd. Met de titel in de vierde klasse F, wel te verstaan. De zwartwitten lieten hun fans twee weken lang in onzekerheid maar dit weekend was het dan toch raak. Verloor de ploeg van John Taihuttu, die vandaag zelf door ziekte niet bij de partij aanwezig was, twee weken geleden nog met 3-4 op eigen terrein van HBSV en de vorige week met 2-1 bij Sporting ST, vandaag werd het benodigde puntje binnengehaald en de kroon op een fantastisch seizoen gezet. Op eigen veld werd Leunen nipt met 2-1 verslagen (foto boven). Achteraf had VOS zich zelfs een nederlaag kunnen permitteren omdat TSC’04 op eigen veld punten verspeelde tegen SVEB: 1-1. Door het gelijke spel van TSC wipte VCH, dat met 1-3 bij MVC’19 won, over de Tegelenaren heen naar de tweede plek, achter…VOS! Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – Leunen.

Foto: Jeu Lücker

Quick Boys/Venlo mag zich opmaken voor een kampioensfeestje, VVV’03 veilig
zondag 28 april 2013
Door op de Herungerberg na een 0-0 ruststand met 2-0 van koploper Kronenberg te winnen (foto onder), heeft VVV’03 niet alleen zichzelf een enorme dienst bewezen maar ook de club die enkele kilometers verderop in Venlo Zuid tegen Meterik aan de bak moest om de kampioenskansen te behouden. Quick Boys/Venlo maakte geen fout en versloeg Meterik gedecideerd met 5-1 (foto boven). Een punt de volgende week bij SVOC’01 volstaat voor de ploeg van Ron Janssen om promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen. VVV’03 is door de zege nu veilig. Coach John Buksak zag beide doelpunten in de tweede helft vallen. Onur Polat zorgde een kwartier voor tijd voor de eerste treffer en Boy Derks loodste 03 via een strafschop net voor tijd in veilige haven. Quick staat met nog een wedstrijd in de vijfde klasse F te gaan op de eerste plek met drie punten voorsprong op Kronenberg en heeft bovendien een veel beter doelsaldo dan de concurrent. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – Kronenberg. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Quick Boys/Venlo – Meterik.

Swift zet grote stap richting kruisfinale
zondag 28 april 2013
Swift Velden heeft het bereiken van de kruisfinale weer geheel in eigen hand. Op eigen veld wonnen de Veldense dames met 15-11 van hekkensluiter SVSH uit Someren (foto onder). Bij rust stond de ploeg met 9-6 voor. Die drie doelpunten verschil werden in de eerste minuten van de wedstrijd al gemaakt. Door de zege passeert Swift Altior op de ranglijst. De ploeg uit Heeswijk-Dinther verloor thuis kansloos met 7-15 van Rosolo uit Reusel. Swift staat nu vierde in de topklasse met twaalf punten uit twaalf wedstrijden, een punt meer dan Altior. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de kruisfinale. Over twee weken (8 mei) gaat de ploeg van Jan Kooiman in Erp op bezoek bij De Korfrakkers dat de koppositie deelt met Rosolo en Spes. De drie teams hebben negentien punten. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Klik hier voor enkele foto’s van de wedstrijd Swift Velden – SVSH.

Hockeyheren Venlo blijven goed presteren, dames boeken ook winst
zondag 28 april 2013
De hockeyheren van Venlo hebben zich vandaag op de tweede plaats van de eerste klasse C weten te handhaven. De ploeg van coach Peter Kloimstein deed wat het aan haar stand verplicht was en won met 3-1 van nummer voorlaatst Goirle (foto onder). Floris van de Ven (2x) en Thijs van Haren zorgden voor de Venlose doelpuntenproductie. Venlo gaat de volgende week op bezoek bij het sterke Helmond en moet zich proberen te plaatsen voor de play-offs. Met nog twee wedstrijdrondes te gaan heeft Venlo nu een achterstand van vijftien punten op koploper en kampioen Zwart-Wit uit Breda dat met 7-0 de vloer aanveegde met Gemert. Ook de dames van Venlo bleven vandaag in de eerste klasse C aan de goede kant van de score. In Heeze won Venlo met 2-3 van de plaatselijke trots. Lotte Verdellen, Danique Cabooter en Joell Bense tekenden voor de doelpunten. In dezelfde klasse verloor Tegelen met 3-0 van koploper MEP. In de derde klasse D wonnen de heren van Blerick met 4-1 van Tegelen waardoor de ploeg op de tweede plaats blijft staan op ruime afstand van koploper Uden. Twee weken geleden wisten de dames van Blerick voor de eerste keer een wedstrijd in winst om te zetten door Geel-Zwart met 3-1 te verslaan. Vandaag voegde de ploeg weer een puntje aan haar conto toe door met 2-2 thuis tegen EMHC gelijk te spelen. Het sterkere Blerick gaf een 2-0 voorsprong uit handen. Ondanks het goede spel van de laatste weken blijven de Blerickse dames op de laatste plaats van de tweede klasse C staan met zeven punten uit negentien duels. Klik hier voor enkele foto’s van de wedstrijd VHC – Goirle.

Pakt VOS eindelijk de verdiende titel in de vierde klasse F?
zaterdag 27 april 2013
John Taihuttu en de zijnen gaan morgen voor de derde keer op jacht naar het kampioenschap in de vierde klasse F. Twee weken geleden mislukte de missie van VOS om een puntje binnen te sprokkelen en zo het kampioenschap binnen te halen door thuis tegen HBSV te verliezen. De vorige week lukte het weer niet door het 2-1 verlies in Swolgen bij Sporting ST. Morgen een hernieuwde kans op eigen terrein. ‘n Puntje tegen laagvlieger Leunen volstaat. Sterker nog, elk winstpunt voor VOS of elk verliespunt voor de enig overgebleven concurrent TSC’04 in de laatste twee wedstrijden van het seizoen volstaat voor VOS om het kampioenschap binnen te hengelen. Wanneer VOS zich in de luren laat leggen door Leunen en TSC’04 wint thuis gewoon van SVEB, dan wacht amateurvoetballiefhebbend Venlo nog een laatste heet weekendje voetbal. In de laatste competitieronde moet VOS in de Boekend op bezoek bij VCH en TSC’04 ontmoet in Hout-Blerick HBSV dat twee weken geleden VOS de eerste nederlaag van het seizoen toebracht. Vier Venlose clubs die elkaar op de laatste wedstrijddag ontmoeten. Pikant detail: bij een kampioenschap van VOS, neemt VCH de eerste periodetitel van de equipe van John Taihttu over. Met andere woorden, wie houdt van wie en wie heeft een hekel aan wie. Wie wordt de kampioen van de vierde klasse F?

Hoogvliegers ontmoeten laagvliegers in de vijfde klasse F
zaterdag 27 april 2013
In de strijd om het kampioenschap stuiten morgen de koplopers Quick Boys/Venlo en Kronenberg op de nummers laatst en voorlaatst van de vijfde klasse F, Meterik en VVV’03. Quick ontvangt Meterik, 03 krijgt Kronenberg op bezoek. Beide ploegen moeten winnen om in de race om het kampioenschap te blijven en zo promotie te bewerkstelligen. Op voorhand lijkt het karwei voor Quick lastig omdat hekkensluiter Meterik hoe dan ook moet winnen om degradatie te ontlopen en dus tot de laatste snik zal vechten. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan lijkt VVV’03 redelijk veilig omdat het vijf punten voorsprong heeft op Meterik en alleen nummer laatst zal degraderen. De ploeg van Rick Bonten zal er dus alles aan gelegen zijn om Quick een hak te zetten om het vege lijf nog te redden. Maar ook Kronenberg zal het op de Herungerberg tegen 03 niet echt gemakkelijk krijgen, immers de ploeg van John Buksak weet zich bij winst verzekerd van nog een seizoen in de vijfde klasse. Mochten zowel Quick Boys/Venlo als Kronenberg morgen winnen, dan wacht de ploeg van Quick-coach Ron Janssen de volgende week zondag de zware taak om bij het sterke SVOC’01 te winnen. Kronenberg speelt dan thuis tegen Merselo. Mocht Meterik bij Quick voor een stunt zorgen en 03 zou thuis van Kronenberg verliezen, dan moet 03 zich de volgende week zondag in Lottum veilig zien te spelen. Mochten, zouden en lijken…de bal is rond en het gras lijkt wel groen…

Lot Belfeldia na verlies tegen Helmondia bezegeld
donderdag 25 april 2013
Na een verblijf van een seizoen in de derde klasse C, moet Belfeldia alweer een stapje terug doen. De ploeg promoveerde het vorig seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse na in de finale SHH met 0-1 te hebben verslagen. Het plezier was van korte duur. Vandaag had de ploeg van Tim Nabben in eigen huis moeten winnen van SC Helmondia om nog uitzicht te behouden op de nacompetitie waarin de ploeg zich eventueel nog had kunnen handhaven. Dat gebeurde echter niet. Na een dubbelblanke ruststand bezegelde Osvaldo Diaz het lot van de Belfeldenaren door tot twee maal toe te scoren: 0-2. Daardoor is met nog slechts twee duels te spelen het op de tiende plek staande Rood Wit’62 onbereikbaar geworden. Het volgend seizoen mag Belfeldia het weer in de vierde klasse proberen.

Foto: Jeu Lücker

Venlosche Boys lijkt veilig, opnieuw stunt Spcl. Irene
zondag 21 april 2013
Het heeft er alle schijn van dat Venlosche Boys zich vandaag veilig heeft gespeeld in de tweede klasse H. De ploeg van Jay Driessen versloeg op de eigen Alde Wielerbaan na een 1-0 ruststand Prinses Irene met 3-2 (foto boven). De Venlose doelpunten werden gescoord door Thomas de Jong, Paul van Liempd en Jerry Schluter. Venlosche Boys neemt na de zege de achtste positie met 29 punten uit 23 wedstrijden in. In de derde klasse C versloeg Irene in eigen huis topper IVO met 2-1. De Veldenaren kwamen via Willem Heijnen in de eerste helft nog wel op voorsprong maar na de thee bogen Sofian Boulayounne en Toby Colbers de achterstand voor Irene om in een 2-1 zege. In de strijd om de derde periode gaat Irene met vijftien uit vijf riant aan kop. Belfeldia zag zich door een 3-1 nederlaag bij Rood Wit’62 dieper in de zorgen gedrukt. De ploeg staat nu met zestien punten uit negentien wedstrijden op de voorlaatste plek, drie punten meer dan hekkensluiter Merefeldia en acht punten achterstand op Rood Wit’62 dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Aan kop gaat Sparta’18 met 39 uit twintig. IVO staat derde op drie punten van de koploper. Blerick verloor in eigen huis met 0-1 van Budel en staat vijfde met 31 uit twintig. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Prinses Irene.

VOS redt het weer niet, TSC’04 profiteert
zondag 21 april 2013
En weer ging het mis. Was de vorige week HBSV de spelbreker door VOS op eigen terrein met 3-4 te verslaan, vandaag deed Sporting ST het nog eens dunnetjes over (foto boven). Slechts een punt had de ploeg van John Taihuttu in Swolgen tegen de nummer voorlaatst Sporting ST nodig om zich kampioen van de vierde klasse F te mogen noemen. En wederom lukte het niet. VOS verloor met 2-1 en mag de champagne nog even in de koelkast zetten. De volgende week mag de ploeg het thuis tegen Leunen nog eens proberen. In Arcen profiteerde de nummer twee TSC’04 volop van de nederlaag van VOS en won afgetekend met 0-5 (foto onder). TSC houdt de druk op de ketel. VOS gaat met 46 punten aan kop, gevolgd door TSC met 40 punten op de teller. VCH, dat met 0-1 bij Leunen won, is derde met een puntje minder dan de Tegelenaren. TSC ontvangt de volgende week SVEB. Met nog slechts twee wedstrijden voor de boeg behoudt de ploeg van Grad Xhofleer de theoretische kans VOS nog te achterhalen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Sporting ST – VOS. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd DEV-Arcen – TSC’04.

Quick Boys/Venlo en Kronenberg geven elkaar geen duimbreed toe
zondag 21 april 2013
In de vijfde klasse F gaat de strijd tussen Quick Boys/Venlo en Kronenberg onverminderd voort. Beide ploegen maakten vandaag geen fout. Kronenberg won thuis met 3-1 van SV Lottum, terwijl de Venlonaren in Meerlo geen spaan heel lieten van SV United: 0-7. Door de resultaten blijven beide ploegen gebroederlijk aan kop staan met elk 38 punten uit achttien wedstrijden. Onderin deed VVV’03 meer dan goede zaken (foto onder). 03 won met 2-3 bij stadgenoot FCV-Venlo terwijl concurrent Meterik thuis tegen America niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Het pleit lijkt nu wel voor Meterik beslecht. Met nog slechts twee duels te gaan heeft de ploeg van John Buksak een voorsprong van vijf punten op nummer laatst Meterik. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – VVV’03.

Foto: Jeu Lücker

Swift mag nog steeds hopen op een plek in de kruisfinale
zondag 21 april 2013
Swift heeft de laatste strohalm om deelname aan de kruisfinale af te dwingen met beide handen aangegrepen. Het ging weliswaar zeer moeizaam maar de belangrijke twee punten werden in eigen huis gehouden. Altior uit Heeswijk-Dinther stond op een vierde plek, een plaats die recht geeft op deelname aan de kruisfinale. De ploeg had drie punten voorsprong op Swift. Er moest dus gewonnen worden anders was de kans op plaatsing nagenoeg verkeken. En dus deden de Veldense dames dat, al ging het zeer moeizaam. In een gelijkopgaande wedstrijd stond Swift bij rust met 6-5 voor. Aan het einde van de rit stond er 10-9 op het scorebord. Door de zege nadert de ploeg van Jan Kooiman Altior tot op een punt. Altior heeft elf punten uit evenzoveel duels, Swift heeft er tien. Er zijn nog drie duels te gaan. De volgende week neemt Swift het thuis op tegen SVSH.

Nieuwe rubriek: sportret
zondag 21 april 2013
Binnenkort presenteren we onze nieuwe rubriek ‘Sportret’. Daarin laten we sporters, bestuurders, trainers, vrijwilligers, websitebouwers, jubilarissen of fanatieke fans aan het woord. Sportret wordt geflankeerd door een foto die we komen maken. Ken je iemand in je omgeving die daarvoor in aanmerking komt, laat het ons weten via het contactformulier in het navigatiemenu!


VCH grijpt naast periodetitel, coach Verheijen geïrriteerd door optreden Oostrum
donderdag 18 april 2013
In De Boekend is VCH er niet in geslaagd de tweede periode voor zich op te eisen. Het eerder door een armbreuk van VCH-keeper Ramon Janssen gestaakte duel tegen Oostrum startte in de twintigste minuut. In het restant van de eerste helft had VCH weliswaar een duidelijk veldoverwicht, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet.

“Een probleem waar we de laatste tijd mee te kampen hebben”, legt VCH-coach Ger Verheijen uit. “Tot aan de zestien gaat het goed maar het vervolg laat te wensen over. We creëren te weinig kansen en kansen die we krijgen, maken we niet af.” Omdat Oostrum niet bij machte was voorin een vuist te maken, stapten beide ploegen met een 0-0 stand van het veld om thee te drinken. In de tweede helft voerde VCH de druk op en een Blericks doelpunt hing in de lucht. Dat kwam er na een kwartier toen Maikel Greskowiak zijn half mislukte inzet verkeerd beoordeeld zag door de Oostrumse goalie: 1-0. Vreemd genoeg gaf de ploeg van Ger Verheijen de wedstrijd na het doelpunt volledig uit handen. Zes minuten na de openingstreffer schoot Oostrum de bal over een leeg Blerickse doel. Vijf minuten later was het wel raak toen de equipe van Wim de Roy via een kopbal van Kees Gommans op gelijke hoogte kwam. Verheijen: “Ik vind niet dat we de grip op het duel na ons doelpunt verloren. We hoopten dat onze tegenstander opportunistischer zou gaan spelen waardoor er meer ruimte zou ontstaan. In plaats daarvan werd het allemaal wat onrustiger en hectischer, mede ook door de wissels bij Oostrum.” Na de 1-1 ontspon zich een spannende maar rommelige eindfase met wisselende kansen. Sjors Burm was dichtbij een treffer na een voorzet die bijna het Oostrumse doel in dwarrelde en Kevin Litjes schoot rakelings naast. Aan de andere kant miste Chris Wildschut voor Oostrum een kans voor open doel na een rebound via de Blerickse doelman. Eindstand: 1-1. Een gemiste kans voor VCH en teleurstelling derhalve bij Verheijen. “Het zou niet goed zijn als ik niet teleurgesteld zou zijn”, zegt Verheijen. “Maar waar ik vooral teleurgesteld over ben, is de houding van enkele Oostrummers. Commentaar op de leiding, op mij, allerlei vreemde opmerkingen. Een rare en overdreven drive die ik niet thuis kon brengen, ook al niet omdat ze zich kennelijk niet realiseerden waarom de wedstrijd herstart moest worden. Dat was toch de zware blessure van onze doelman. Een optreden dat wellicht werd ondersteund door TSC’04? Ik kan me niet aan die indruk onttrekken.” VCH kan nog steeds deelname aan de nacompetitie bewerkstelligen. Wanneer VOS de titel verovert, neemt VCH automatisch de eerste periode van VOS over. Verheijen: “Ik had het liever op eigen kracht gedaan. Toch moet je je afvragen of wij wel iets in de derde klasse te zoeken hebben, ik denk het niet. Sommige jongens laten te weinig zien, halen niet het niveau dat ze zouden moeten aankunnen.” Door dit resultaat pakt TSC’04 de tweede periode in de vierde klasse F. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – SV Oostrum.

Foto: Jeu Lücker

Stuivertje wisselen in de derde klasse C
zondag 14 april 2013
Het blijft stuivertje wisselen in de derde klasse C. Nam IVO de vorige week de leiding over van Baarlo, dit weekend pakte Sparta’18 de koppositie door doelpuntloos gelijk te spelen bij Baarlo. IVO verloor enigszins verrassend thuis met 1-2 van Blerick dat langzaam maar zeker de aansluiting met de top terug aan het vinden is (foto boven). Spcl. Irene blijft de laatste weken uitstekend presteren. Vandaag was de Tegelse ploeg met 2-3 te sterk voor hekkensluiter Merefeldia waardoor de ploeg zich verwijdert van de degradatiezone. Daarin is Belfeldia inmiddels hopeloos verzeild geraakt. In eigen huis verloor de ploeg met 1-3 van Panningen dat de punten ook goed kon gebruiken. Sparta en IVO gaan nu aan kop met ieder 36 punten. Oda en Baarlo volgen met respectievelijk 35 en 34 punten. Blerick is vijfde met 31 punten. Onderin heeft Irene 22 punten, Belfeldia is voorlaatste met zestien punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd IVO – Blerick.

Foto: Jeu Lücker

VOS strijkt voorlopig kampioensvlag door verrassende nederlaag tegen HBSV
zondag 14 april 2013
In de vierde klasse F verzuimde VOS vandaag het kampioenschap te pakken door na een 0-2 ruststand uiteindelijk met 3-4 van HBSV te verliezen. Het was de eerste nederlaag voor John Taihuttu (foto boven) en zijn mannen. Nog geen man overboord want een overwinning de volgende week bij Sporting ST volstaat om alsnog de kampioensvlag te hijsen. TSC’04 en VCH profiteerden van de misstap van VOS door te doen wat ze moesten doen: winnen. TSC deed dat overtuigend door op eigen terrein gedecideerd met 5-0 met Ysselsteyn af te rekenen. De Tegelse doelpunten werden gescoord door Michel v. Oijen (2x), Moreno Timp, Ruud Kessels en Maikel Smeets. Minder overtuigend kwam de zege van VCH op Sporting ST tot stand (foto onder). Na een gezapige eerste helft die met 0-0 werd afgesloten, besliste Jeffrey Böhmers de wedstrijd kort na rust met de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. De top vier in de vierde klasse F bestaat uit louter Venlose ploegen. VOS leidt met 46 punten uit negentien wedtrijden. TSC heeft 37 punten, VCH 39 (uit achttien) en HBSV is vierde met 33 punten. DEV-Arcen verloor met 2-1 in Oostrum en staat negende met 22 uit negentien. Aanstaande donderdag wacht voor VCH een belangrijk duel. Op sportpark Maassenhof kan de ploeg van Ger Verheijen de tweede periode binnenslepen door van Oostrum te winnen. De wedstrijd werd eerder gestaakt na een armbreuk van doelman Ramon Janssen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VCH – Sporting ST. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – HBSV.

Quick Boys/Venlo lijdt pijnlijke nederlaag bij America
zondag 14 april 2013
In de vijfde klasse F leed Quick Boys/Venlo een pijnlijke en totaal onverwachte nederlaag bij America. De ploeg van Ron Janssen verloor met 2-1 waardoor Quick de koppositie nu moet delen met Kronenberg dat thuis tegen SV United ook al niet verder kwam dan een teleurstellende 0-0. Met nog drie wedstrijden te spelen hebben zowel Quick Boys/Venlo als Kronenberg 35 punten uit zeventien wedstrijden. Het doelsaldo van Quick is echter aanmerkelijk beter (66-24 om 41-30). FCV-Venlo staat door de 1-2 winst bij SV Lottum op een derde plek met 28 punten uit zeventien duels.

Hockeymannen Blerick rukken op naar tweede plaats, eerste zege dames
zondag 14 april 2013
De mannen van Blerick hebben vandaag uitstekende zaken gedaan. De ploeg van Ruud Kleuskens versloeg op het eigen sportpark Maassenhof concurrent Basko nipt met 3-2 (foto boven). Bij rust keek Blerick nog tegen een 1-2 achterstand aan. Door de zege staat Blerick nu op de tweede plaats in de derde klasse D op vijf punten van koploper Uden dat vandaag de vloer aanveegde met Peel en Maas (15-1!). De dames van Blerick zorgden voor een complete verrassing en proefden voor het eerst dit seizoen het zoet der overwinning (foto onder). Middenmoter Geel-Zwart werd na een 2-0 ruststand met 3-1 verslagen. Ook de mannen van Venlo boekten winst. Na een zeer matige eerste helft stelde de ploeg van Peter Kloimstein in de tweede helft orde op zaken tegen nummer laatst Gemert. Florian Teichelkamp (2x), Floris van de Ven, Teun Gubbels en Thijs van Haren waren verantwoordelijk voor de Venlose productie: 5-0. Door de zege blijft Venlo tweede in de eerste klasse C op respectabele afstand van koploper Zwart-Wit uit Breda. Klik hier voor foto’s van de wedstrijden Blerick – Basko en Blerick – Geel-Zwart.

Kruisfinale ver weg voor dames Swift na nederlaag tegen Spes
zondag 14 april 2013
De hervatting van de veldcompetitie verloopt bepaald niet goed voor de dames van Swift. Tot dusver leed de ploeg in de topklasse louter nederlagen. Werd er eerder al van Be Quick en Rosolo verloren, vandaag bleek Spes in Milsbeek ook te sterk. De Veldense dames verloren met 10-5. Om de kruisfinale nog te kunnen halen, is de wedstrijd van aanstaande zondag van cruciaal belang. De ploeg van coach Jan Kooiman treedt dan thuis aan tegen Altior dat met elf punten uit tien wedstrijden vierde staat. Swift is vijfde met acht punten en zal dus moeten winnen.

Hockeymannen Blerick en Venlo presteren uitstekend
zaterdag 13 april 2013
Voor de mannen van HC Blerick (foto) staat er morgen in de derde klasse D een uiterst belangrijk duel op het programma. De ploeg van coach Ruud Kleuskens ontvangt op sportpark Maassenhof Basko, nummer twee op de ranglijst. De tegenstander uit Veldhoven heeft met nog zeven duels te gaan slechts een punt voorsprong op Blerick. Mocht de thuisploeg morgen winnen, dan springt het over Basko heen naar de tweede plek die uiteindelijk recht geeft op directe promotie naar de tweede klasse. Eerder verloor Blerick de uitwedstrijd tegen Basko met 2-1. De mannen van Venlo kruisen morgen de degens met Gemert dat met slechts zeven punten uit zeventien wedstrijden op de laatste plaats in de eerste klasse C staat. Makkie voor Venlo, zo lijkt het want de ploeg van Peter Kloimstein is de laatste weken in uitstekende doen en is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats. “De vorige week zijn we tegen een veel te fysieke tegenstander eenvoudig overeind gebleven en kregen we het nog onnodig lastig in de laatste minuten door een gele kaart”, laat Kloimstein op de site van Venlo weten. “Gemert moet een keer punten gaan halen en zullen alles op alles zetten. VHC gaat in ieder geval voor de volle winst.”

VVV’03 wint cruciaal degradatieduel
donderdag 11 april 2013
In de strijd tegen degradatie heeft VVV’03 vanavond op de Herungerberg in de vijfde klasse F een kostbare zege geboekt op hekkensluiter Meterik. Na een 1-0 voorsprong bij rust maakte de ploeg van John Buksak het karwei in de tweede helft vakkundig af: 3-0. 03 was zowel in de eerste als de tweede helft de bovenliggende partij en de zege was dan ook meer dan verdiend, zo liet ook Meterik-coach Rick Bonten aan zijn collega van 03 na afloop van het duel weten. Meterik had nauwelijks iets in te brengen. Toch ging het dit seizoen al vaker mis. Goed spelen en toch de punten laten liggen, beaamt ook VVV’03-coach John Buksak. “We komen moeilijk tot scoren. Soms lopen we als een kip zonder kop te voetballen. Spelers realiseren zich af en toe niet dat bij voetbal ook denkwerk komt kijken. Ook vandaag in de eerste helft. Meterik kwam er niet aan te pas. Gelukkig scoren we vrij snel de 1-0 maar we hadden het natuurlijk in de eerste helft al af moeten maken. Je loopt dan onnodig risico´s door een ongelukkige penalty die je tegen krijgt of een bal uit een corner die verkeerd valt waardoor je de tegenstander weer in het zadel helpt.” Ook in de tweede helft kon Meterik geen vuist maken en hoewel de ploeg wel druk probeerde te zetten, bleef 03 oppermachtig. Volgens Buksak lijken de kaarten in de vijfde klasse F geschud en kan 03 zich opmaken voor een langer verblijf in de vijfde klasse. “Daar ga ik wel vanuit ja”, zegt Buksak. “We staan zes punten voor. Dat betekent dat Meterik minimaal nog twee wedstrijden moet winnen. Daar wens ik ze veel succes mee. En vergeet niet dat wij dan alles zouden moeten verliezen. Niet dat we er nu met de pet naar gaan gooien. Morgen trainen we gewoon weer lekker.” De Venlose doelpunten werden gescoord door Onur Polat, Luc Rayer en Jesse Lemmen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VVV’03 – Meterik.

Venlosche Boys alsnog in degradatiegevaar
zondag 7 april 2013
Door de nederlaag van vandaag dreigt Venlosche Boys in de tweede klasse H alsnog in de degradatieproblemen te geraken. De ploeg van Jay Driessen verloor op de eigen Alde Wielerbaan na een 0-0 ruststand met 1-2 van het Vierlingsbeekse Volharding (foto boven). Paul van Liempd tekende voor de enige Venlose treffer. De Boys hebben 25 punten uit 21 wedstrijden en bezetten daarmee een negende plaats op de ranglijst met slechts vier punten voorsprong op de nummer voorlaatst Mierlo Hout dat ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Volharding.

Foto: Jeu Lücker

Irene verslaat lijstaanvoerder, IVO pakt alsnog kopposite
zondag 7 april 2013
Driemaal is scheepsrecht, luidt het gezegde. Na twee eerder mislukte pogingen van IVO om de koppositie in de derde klasse C van Baarlo over te nemen, lukte het vandaag wel. Baarlo verloor met 1-0 bij Spcl. Irene en IVO won overtuigend met 0-5 bij Rood Wit’62 door doelpunten van Joep Sijbers (3x), Tom Verhaegh en Willem Heijnen. Het blijft erg spannend aan kop van de derde klasse C. IVO gaat aan de leiding met 36 uit achttien. Sparta’18 en FC Oda volgen op slechts een punt. Baarlo zakte door de nederlaag naar de vierde plek en heeft 33 punten. Blerick dat met 3-1 thuis van hekkensluiter Merefeldia won (foto boven) heeft 28 punten. Spcl. Irene deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. Door de winst van vandaag staat Irene nu negende met 19 punten, gevolgd door Belfeldia dat drie punten minder heeft en in Weert met 1-0 van Oda verloor. De Belfeldenaren hebben echter een wedstrijd minder gespeeld dan Irene. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Merefeldia.

Foto: Jeu Lücker

VOS op titelkoers, VVV’03 op ram(p)koers
zondag 7 april 2013
Het verhaal is eenvoudig. Wanneer VOS aanstaande zondag thuis van HBSV wint, mogen de mannen van John Taihuttu de kampioensvlag hijsen en de promotie naar de derde klasse vieren. VOS maakte zoals te doen gebruikelijk geen fout. SVEB werd aan de zegekar gebonden: 1-2. VCH verloor vandaag verrassend met 2-0 bij HBSV (foto boven). Hoewel, zo verrassend was dat ook weer niet want eerder verloor VCH op eigen terrein ook al met 1-5 van de Hout-Blerickenaren. TSC’04 nam de tweede plek van VCH over door in Maasbree met 1-2 van MVC’19 te winnen. DEV-Arcen versloeg in eigen huis nummer laatst Melderslo met 2-1. VOS gaat met 46 uit achttien aan kop. TSC’04 is tweede met twaalf punten achterstand. VCH heeft 32 punten maar een duel minder gespeeld dan de nummers een en twee. HBSV staat met dertig punten vijfde, DEV is zevende met 22 punten. In de vijfde klasse F deed Quick Boys/Venlo wat het moest doen: winnen om zich Kronenberg van het lijf te houden. En dat deed de ploeg van Ron Janssen met verve door Resia met 6-2 aan de kant te schuiven. Bittere noodzaak want ook Kronenberg won. In ‘t Ven werd nummer drie FCV-Venlo met 1-2 verslagen. VVV’03 raakt door de 2-0 nederlaag bij SVOC’01 steeds verder in het slop. Doordat America een punt bij SV United uit het vuur sleepte, kijkt de ploeg van John Buksak met nog vier wedstrijden te spelen tegen een achterstand van zeven punten aan op het op de negende plaats staande America. Quick gaat met 35 punten uit zestien gespeelde duels aan kop, gevolgd door Kronenberg dat een punt minder heeft. FCV staat gedeeld derde met SVOC. Beide ploegen hebben 25 punten. FCV had daar echter een wedstrijd meer voor nodig. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV – VCH.

Dames Venlo verliezen topper, dames Blerick maatje te klein voor Oedenrode
zondag 7 april 2013
De dames van Venlo zijn er in de eerste klasse C niet in geslaagd koploper MEP uit Boxtel een hak te zetten (foto boven). De ploeg verloor in eigen huis met 0-1. Het enige doelpunt viel in de eerste helft door een gelukkige strafcorner van de Boxtelse dames. In dezelfde klasse wonnen de Tegelse dames thuis met 2-1 van HOD waardoor Tegelen nu met 33 uit zestien vierde staat, een plek hoger dan Venlo dat dertig punten heeft. De Venlose heren kwamen wel tot winst. In Weert won de ploeg van Peter Kloimstein met 2-3 door doelpunten van Tim Schrödter, Florian Teichelkamp en Job Baeten. Door de zege zijn de Venlonaren opgeklommen naar de tweede plaats in de eerste klasse C op gepaste afstand van de gedoodverfde kampioen Zwart Wit uit Breda. De heren van Tegelen kwamen opnieuw niet tot winst. Op sportpark Vrijenbroek verloor de ploeg nipt van Horst: 0-1. Door de nederlaag blijft Tegelen voorlaatste in de derde klasse D met elf punten uit veertien duels. Zowel de dames als de heren hadden vandaag een thuiswedstrijd op het programma staan. In de derde klasse D wonnen de Blerickse heren op het eigen sportpark Maassenhof met 5-2 van Son. De ploeg blijft zeer verdienstelijk met 34 punten uit vijftien wedstrijden derde achter koploper Uden (39 punten) en nummer twee Basko (36 punten). De dames van Blerick brachten het er beduidend minder goed vanaf (foto onder). De hekkensluiter verloor na een 1-3 achterstand bij rust uiteindelijk met maar liefst 1-7 van de nummer twee in de tweede klasse C, Oedenrode. Door het verlies blijft de equipe van coach Mart Engels troosteloos onderaan bungelen met slechts twee winstpunten uit vijftien ontmoetingen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Venlo – MEP. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Oedenrode.

HandbaL Venlo krijgt pak slaag in Dalfsen
zaterdag 6 april 2013
De dames van HandbaL Venlo hebben in Dalfsen tegen titelpretendent nummer een de verwachte nederlaag geleden. Een kwartier wist de ploeg van Gino Smits de landskampioen nog aardig bij te benen: 9-8. Nog voor rust liep Dalfsen echter weg naar 21-10. Na rust was het pleit snel beslecht en rekenden de Overijsselse dames via 31-13 en 42-19 uiteindelijk overtuigend af met de Venlose dames: 47-22. Door de nederlaag staat HandbaL Venlo met nog twee wedstrijden te gaan met zeven punten uit acht wedstrijden op een vijfde plek in de kampioenspoule. Zaterdag ontvangt de Venlose ploeg in de eigen sporthal Craneveld Quintus. Aanvang 20.00 uur. Overigens werd afgelopen vrijdag bekend dat William Gommans vanaf het volgend seizoen als hoofdcoach van het eerste damesteam zal optreden. Hij volgt daarmee Gino Smits op die zijn werkzaamheden als trainer niet met zijn werk bleek te kunnen combineren. In het verleden was Gommans al eerder werkzaam bij het voormalige Loreal als trainer van het eerste herenteam. De afgelopen twee seizoenen was Gommans trainer van het eerste herenteam van BEVO.

KNVB stelt datum uitspelen van de gestaakte wedstrijd VCH – Oostrum vast
woensdag 3 april 2013
De KNVB heeft een nieuwe speeldatum vastgesteld voor het uitspelen van de gestaakte wedstrijd VCH – SV Oostrum. Nadat na twintig minuten VCH-goalie Ramon Janssen (foto) in botsing was gekomen met Oostrum-speler Chris Wilschut en daarbij zijn arm op enkele plaatsen brak, besloot arbiter Hardstaffe na overleg met beide trainers het duel te staken. De stand op dat moment was 0-0. De doelman maakte na een half jaar zijn rentree na een polsbreuk. Donderdag 18 april wordt het duel op sportpark Maassenhof hervat na het inbrengen van een andere keeper. Aanvang 19.00 uur. Bij winst gaat de tweede periodetitel naar VCH. Mocht VCH gelijkspelen of verliezen, gaat TSC’04 uit Tegelen met de titel aan de haal.

Koplopers morsen punten in 3C
maandag 1 april 2013
De spanning in de derde klasse C neemt met de week toe, zowel in de top als onderin is er nog niks beslist. De top vier wist vandaag niet te winnen. Koploper Baarlo en Sparta’18 verloren en FC Oda kwam bij Irene niet verder dan een gelijkspel. IVO verzuimde opnieuw de koppositie van Baarlo over te nemen omdat het in eigen huis twee punten tegen SV Budel liet liggen. Onderin verloor Belfeldia de uitwedstrijd tegen nummer laatst Merefeldia met 2-0 terwijl Irene thuis een kostbaar punt tegen FC Oda pakte. Baarlo en IVO delen de koppositie met elk 33 punten uit zeventien wedstrijden, Sparta’18 en FC Oda volgen op een punt. Onderin is het ook razend spannend. Belfeldia, Spcl. Irene en Panningen (3-1 verlies bij Blerick, foto boven) hebben ieder zestien punten. Irene heeft een wedstrijd meer gespeeld. Merefeldia is laatste met dertien uit zestien. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd Blerick – Panningen.

Armbreuk keeper VCH: wedstrijd gestaakt
maandag 1 april 2013
De wedstrijd tussen VCH en Oostrum in de vierde klasse F is na twintig minuten bij een 0-0 stand gestaakt nadat een speler van Oostrum in botsing kwam met keeper Ramon Janssen van VCH waarbij de laatste zijn arm op meerdere plaatsen brak. Bij winst had de ploeg uit De Boekend de tweede periode voor zich opgeëist. Wanneer het duel wordt uitgespeeld, is nog niet bekend. Voor VOS lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht. De ploeg van John Taihuttu won thuis eenvoudig van hekkensluiter Melderslo: 5-1. DEV-Arcen hield aan het bezoekje aan sportpark Schansheide een puntje over (foto boven). HBSV en de equipe van Maurice Houben hielden elkaar in evenwicht: 1-1. VOS gaat met 43 uit zeventien aan de leiding. VCH blijft tweede met 32 uit zestien. TSC’04 heeft na de 0-1 zege bij Leunen 31 punten en staat derde. HBSV staat vijfde met 27 uit zeventien. In de vijfde klasse F was Kronenberg zo vriendelijk thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen laagvlieger America waardoor Quick Boys/Venlo ondanks de 1-1 remise bij FCV-Venlo de leiding wist te behouden (foto onder). Voor VVV’03 begint het er duister uit te zien. De ploeg van John Buksak verloor in eigen huis met 0-1 van Merselo. Met 32 punten uit vijftien wedstrijden gaat Quick nog steeds aan kop. Kronenberg volgt op een punt, FCV-Venlo is derde met 25 punten. VVV’03 blijft voorlaatste met twaalf uit vijftien. De kloof met nummer tien, America, is inmiddels gegroeid tot zes punten. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd HBSV- DEV-Arcen. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd VOS – Melderslo. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd FCV-Venlo – Quick Boys/Venlo.

Foto: Jeu Lücker

Swift Velden niet opgewassen tegen Rosolo
maandag 1 april 2013
De dames van Swift zijn de hervatting van de veldcompetitie beroerd van start gegaan. De Veldense ploeg kwam in Reusel al snel op een 4-0 achterstand en bij rust stond het 6-3 voor Rosolo. Ook in de tweede helft had Swift geen antwoord op de sterke Reuselse verdediging en uiteindelijk werd Swift op een duidelijke 12-6 nederlaag getracteerd. Met acht punten uit evenveel wedstrijden staat Swift nu op een vijfde plaats in de topklasse. Er was ook goed nieuws voor Jan Kooiman en de zijnen. Marijn Geurts werd door de KNKV als een van de genomineerden voor de award Beste Speelster van de topklasse uitgeroepen. Dezelfde eer valt Anouk Bergmans te beurt. Zij is genomineerd als Beste Aanvalster. Zondag 7 april staat het thuisduel tegen Be Quick op het programma.