APRIL 2012

 

TSC’04 laat dure punten liggen
zondag 29 april 2012
TSC’04 is er in eigen huis niet in geslaagd het kampioenschap binnen te halen. Sterker nog, de ploeg van Grad Xhofleer verspeelde twee kostbare punten in de strijd om het kampioenschap door met 1-1 gelijk te spelen tegen FCV-Venlo. Even verderop in Venlo-Zuid deed DEV-Arcen het aanzienlijk beter. De equipe van Maurice Houben deed wat het moest doen, winnen van Quick Boys: 1-4. Door deze resultaten staan beide ploegen nu met hetzelfde aantal punten op kop in de vijfde klasse E. TSC heeft een beter doelsaldo (+32 om +27). TSC besluit de competitie met een uitbeurt tegen Bieslo, DEV Arcen neemt het zondag thuis op tegen Resia. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd TSC’04 – FCV-Venlo.

Handhaving lonkt voor VVV’03, doek valt voor Venlo
zondag 29 april 2012
VVV’03 blijft opvallend goed presteren onder het trainersduo John Buksak (foto) en Harold Derix. De ploeg won vandaag verrassend met 0-1 bij de nummer drie VCH. Uit de laatste vijf duels puurden de Venlonaren elf punten en daarmee zijn de geelzwarten nu ook Egchel op de ranglijst voorbij gestreefd. Uit de vierde klasse F degraderen de nummers elf en twaalf, de nummer tien speelt degradatiewedstrijden. Door het 2-2 gelijke spel van Venlo thuis tegen Melderslo is het doek voor de ploeg uit Venlo-Noord definitief gevallen. VVV’03 heeft nu 17 punten uit 21 wedstrijden. Egchel staat met 15 punten voorlaatste. Die ploeg speelt aanstaande zondag de laatste competitiewedstrijd thuis tegen kampioen Sparta’18. 03 speelt dan thuis tegen het inmiddels veilige Leunen.

Hockeydames Venlo verslaan Concordia: 3-1. Klik hier voor foto’s (later meer).
zondag 29 april 2012

Loreal verliest maar behoudt kans op promotie
donderdag 26 april 2012
De mannen van Loreal hebben vandaag een 35-29 nederlaag in Heemskerk tegen DVC geleden. Desondanks behoudt de ploeg een kans om promotiewedstrijden tegen de nummer voorlaatst uit de eredivisie te spelen omdat Tachos bij DIOS verzuimde om te winnen: 22-22. Tachos heeft nu acht punten uit vijf wedstrijden, gevolgd door Loreal dat twee punten minder heeft. Loreal moet nu zondag in Waalwijk met minstens vier doelpunten verschil van Tachos winnen om promotieduels tegen AHV Swift af te dwingen. De wedstrijd begint om 13.00 uur.

Venlosche Boys lijdt smadelijke nederlaag
zondag 22 april 2012
Venlosche Boys is in Vierlingsbeek tegen Volharding tegen een smadelijke 5-1 nederlaag opgelopen. Het kostte de Venlonaren de koppositie in de tweede klasse H. Die werd overgenomen door Wittenhorst dat thuis met 3-0 van Veritas won. De Boys startten nog voortvarend met twee opgelegde kansen voor Jerry Schlüter in de eerste twee minuten. Hij schoot voorlangs en stuitte op de keeper. Daarna trok Volharding de wedstrijd naar zich toe en ontspon zich er een duel dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. In de 40ste minuut opende Marvin Chirinho de score voor Volharding. In de 68ste minuut scoorde Erik Oudenhove de gelijkmaker nadat de bal eerder tegen de lat was gekopt. Drie minuten later keken de Boys weer tegen een achterstand aan door een treffer van Vincent Buijssen. Dezelfde Buijssen scoorde ook nog eens in de 79ste en laatste minuut. Een minuut eerder had Stef Gramser al de 4-1 laten aantekenen. Venlosche Boys en Wittenhorst delen nu met 49 punten uit 25 wedstrijden de koppositie. Wittenhorst heeft echter een beter doelsaldo.

TSC’04 en DEV-Arcen verwikkeld in spannende strijd
zondag 22 april 2012
Ook in de vijfde klasse E blijft het ongemeen spannend. Het Tegelse TSC’04 en DEV-Arcen geven elkaar geen duimbreed toe. Beide ploegen wonnen vandaag overtuigend. DEV thuis tegen EWC met 6-1 en TSC’04 op bezoek bij SV United met 0-3 waardoor de ploeg van Grad Xhofleer haar twee punten voorsprong in tact hield. TSC speelt nog thuis tegen FCV-Venlo en op de laatste speeldag uit tegen Bieslo. DEV-Arcen neemt het de volgende week zondag in Venlo op tegen Quick Boys en besluit de competitie in eigen huis met een duel tegen Bieslo.

 

VC Velden sluit seizoen in stijl af
zaterdag 21 april 2012
De dames van VC Velden hebben het seizoen waardig afgesloten. De ploeg won in eigen huis overtuigend van degradatiekandidat Sarto: 4-0. Een verdiende en overtuigende overwinning, zo liet coach André Kuijpers bij Omroep Venlo weten. “We zijn alleen in de tweede set in de problemen geweest. Dat was te wijten aan het gemak waarmee we de eerste set wonnen. Het werd 25-12 en er sloop concentratieverlies in de ploeg. Gelukkig wisten we ons toch te herstellen door enkele goede servicebeurten. De derde en vierde set werden weer gemakkelijk gewonnen.” VC Velden sloot het seizoen af op een zevende plek met 56 punten. Meer zat er voor de Veldense ploeg niet in. “Onze doelstelling was handhaving”, stelt Kuijpers, “en daarin zijn we geslaagd. Het team ontwikkelt zich goed en er zit volgens mij nog meer in. We hebben aan het begin van de competitie jonge speelsters moeten inpassen. Zij moeten mentaal nog sterker worden en daar is tijd voor nodig.”

Heren Loreal hebben promotie nog in eigen hand
zaterdag 21 april 2012
Door een 28-24 zege op DIOS en het gelijkspel van Tachos tegen DVC, hebben de heren van Loreal promotie naar de eredivisie nog steeds in eigen hand. De ploeg van Rob van Bokhoven heeft nu een punt achterstand op Tachos. Met de uitwedstrijden tegen DVC en Tachos nog voor de boeg kan Loreal door twee keer te winnen nog steeds een promotieduel tegen de nummer voorlaatst uit de eredivisie afdwingen. Donderdag staat het duel met DVC op het programma, zondag volgt de wedstrijd tegen Tachos in Waalwijk. Loreal behaalde vandaag een eenvoudige zege op DIOS. Bij rust leidde de Venlose formatie met 14-11. “De zege is geen moment in gevaar geweest”, liet Van Bokhoven bij Omroep Venlo weten. “DIOS had duidelijk moeite met onze verdedigingsvorm. De overwinning had hoger kunnen uitvallen wanneer we meer van omschakelmomenten gebruik hadden gemaakt. Het is een lang seizoen geweest en je zag dat het beste er wel van af was.”

Vrouwen VVV behalen verdienstelijk gelijkspel
vrijdag 20 april 2012
VVV heeft in eigen huis de nummer twee van de eredivisie FC Twente een punt afgesnoept. De Enschedese dames kwamen in Venlo niet verder dan 1-1. Tien minuten voor tijd opende Melissa Evers de score voor VVV. Vijf minuten later trok Anne Bosveld de stand weer gelijk. VVV bezet nu met dertien punten uit vijftien wedstrijden de zesde plaats voor FC Zwolle dat negen punten heeft maar ook een wedstrijd minder heeft gespeeld.

VVV-Venlo doet bod op Danny Hoesen
donderdag 19 april 2012
VVV heeft een bod gedaan op Danny Hoesen, de speler die nu uitkomt voor Fortuna Sittard maar eigendom is van het Engelse Fulham. Dat meldde directeur Hans Soentjens vandaag bij het L1-programma De Aftrap. “Er zijn inmiddels contacten met de speler geweest en er ligt een bod bij Fulham. We wachten op antwoord”, aldus Soentjens.

Foto: Invaller Gijs Hagens scoort de gelijkmaker voor Wittenhorst

Venlosche Boys en Wittenhorst delen punten na enerverend duel
zondag 15 april 2012
In een enerverende wedstrijd hebben Venlosche Boys en Wittenhort de punten gedeeld: 1-1. Al in de zevende minuut kwam Venlosche Boys aan de leiding door een doelpunt van Jos Driessen. Er ontspon zich een spectaculair duel met legio kansen voor beide ploegen. Voor rust werd er echter niet meer gescoord. De tweede helft was een stuk rommeliger maar daarom niet minder spannend. Naarmate de wedstrijd vorderde, drong Wittenhorst steeds meer aan. In de 83ste minuut kwam de ploeg van Richard Kleuskens dan ook verdiend op gelijke hoogte na een fraaie stift van Gijs Hagens. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter voorkwam dat Wittenhorst met de winst aan de haal ging. Luttele minuten voor het eindsignaal verzuimde de arbiter een speler van de Boys rood te geven nadat hij de doorgebroken Gijs Hagens opzichtig onderuit haalde en zo voorkwam dat Hagens alleen voor de keeper verscheen. Daarmee behoudt Venlosche Boys met nog drie wedstrijden te gaan een voorsprong van drie punten op Wittenhorst. Volgende week wacht de ploeg van Jay Driessen een moeilijke klus bij Volharding in Vierlingsbeek.

Va-banque
Wittenhorst-coach Richard Kleuskens had vooraf voor een punt getekend. Achteraf had er wat hem betreft meer ingezeten. “We hadden hier kunnen winnen”, vertelt Kleuskens. “We zijn niet goed begonnen en hadden na een kwartier al met 2-0 achter kunnen staan. Daarna pikten we het goed op en het spel ging in een hoog tempo op en neer. In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat ze sneller de diepte moesten zoeken en dat ze er op het middenveld feller op moesten zitten. Dat ging in de tweede helft beter, hoewel ik niet helemaal tevreden was. In de slotfase heb ik mijn aanvoerder eruit gehaald en Gijs Hagens ingebracht. We zijn va-banque gaan spelen en dat heeft goed uitgepakt. Gijs scoorde via een mooie stift en het had allemaal nog veel mooier kunnen worden wanneer de scheidsrechter een overtreding op Gijs niet over het hoofd had gezien. Dat was gewoon een rode kaart en wanneer Gijs gewoon door had kunnen gaan, was het 1-2 geworden. De scheids heeft na afloop ook zijn excusus aangeboden. De volgende week moeten de Boys naar Volharding, de ploeg in vorm. Ik moet nog zien of ze daar winnen. Ik ben ervan overtuigd dat als wij uit de drie resterende wedstrijden negen punten halen, we kampioen worden.” Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – Wittenhorst.

Spanning terug in vijfde klasse E
zondag 15 april 2012
DEV-Arcen deed in Tegelen wat het moest doen om de titelkansen in tact te houden. De Arcenaren wonnen met 1-3 van koploper TSC’04. Door die zege staat DEV nu twee punten achter op de ploeg van Grad Xhofleer. De rol van de subtop is nagenoeg uitgespeeld. SV Oostrum en FCV-Venlo volgen met nog drie competitierondes te spelen op acht punten. Voor DEV-Arcen scoorden Bart Valckx twee keer en een doelpunt kwam op naam van Dieuwe Geurts. Michel van Oijen nam de Tegelse treffer voor zijn rekening.

Venlose darters hengelen eerste punt binnen
zaterdag 14 april 2012
Dart Team Venlo heeft vandaag in eigen huis het eerste punt van de competitie behaald tegen Havenzicht: 5-5. Het gelijke spel is waarschijnlijk alleen nog van statistisch belang want met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg van voorman Dave Proosten (foto) een achterstand van acht punten op zowel Havenzicht als Amb. St. Jansteen. Daardoor lijkt degradatie onafwendbaar. Dart Team Venlo speelt al sinds de oprichting van de Super League onafgebroken in de hoogste Nederlandse dartklasse.

Vrouwen VVV-Venlo behalen knappe overwinning
vrijdag 13 april 2012
De vrouwen van VVV blijven uitstekend presteren. Haalde de ploeg van Rick de Rooij afgelopen maandag nog de finale van de beker door FC Twente na strafschoppen te verslaan, vandaag was SC Heerenveen in eigen huis niet opgewassen tegen de Venlose dadendrang: 1-3. VVV heeft nu met twaalf punten zowel Heerenveen als FC Utrecht in het vizier. Beide ploegen delen de vierde plaats, hebben veertien punten maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Daniëlle van de Donk scoorde vanavond twee keer, het derde doelpunt kwam op naam van Jeslynn Kuijpers.

Open dag Skatevereniging Venlo
donderdag 12 april 2012
Skatevereniging Venlo houdt aanstaande vrijdag 13 april een open dag. Er worden skateclinics gegeven en leden van de vereniging geven demonstraties. Ook voor de jeugd is er van alles te doen. De kids kunnen deelnemen aan een stempeltochtje, streethockey of een wedstrijdje. De Skatevereniging Venlo werd in 2007 opgericht en resideert op de oude atletiekbaan van Scopias aan de Louisenburgweg op de Groote Heide in Venlo. De vereniging telt een honderdtal leden. De sport kan er op een recreatieve manier worden bedreven maar leden kunnen ook aan officiële wedstrijden deelnemen. De open dag begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.

Venlosche Boys wint afgetekend, concurrentie laat punten liggen
maandag 9 april 2012
Venlosche Boys heeft vandaag prima zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse H. De ploeg rekende na een zwakke eerste helft, resoluut af met SSS’18 uit Overloon: 5-1. De naaste belagers lieten punten liggen. Wittenhorst kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen Achates en zowel Wilhelmina’08 (bij Veritas) en Heeswijk (bij Mierlo Hout) leden een verrassend verlies. De ploeg van Jay Driessen gaat nu met 48 punten uit 22 wedstrijden aan kop, gevolgd door Wittenhorst met 45 punten, Wilhelmina’08 met 38 punten en Heeswijk met 37 punten (uit 20 wedstrijden). In dezelfde klasse bleek Blerick niet in staat om opnieuw voor een verrassing te zorgen. Zaterdag won de ploeg nog met 5-1 van Mierlo Hout. Vandaag was Margriet een maatje te groot: 3-0. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd Venlosche Boys – SSS’18.

In de derde klasse C lijkt de strijd om het kampioenschap gestreden. Na het 0-2 verlies zaterdag in eigen huis tegen koploper ZSV, verloor IVO vandaag andermaal. Dit keer was de ploeg niet opgewassen tegen MMC Weert. IVO verloor in Weert met 3-2. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft IVO nu een achterstand van acht punten op ZSV.

IVO verliest topper tegen ZSV en loopt koppositie mis
zaterdag 7 april 2012
IVO Velden is er niet in geslaagd de koppositie in de derde klasse C over te nemen. De ploeg van Rob Jacobs verloor in eigen huis met 0-2 van lijstaanvoerder ZSV uit Zeilberg. De eindstand was bij rust al bereikt. Op basis van de eerste helft was de zege verdiend voor de gasten. Doordat MMC Weert bij Budel met 2-0 verloor, behoudt IVO de tweede plaats met nu vijf punten achterstand op ZSV dat 44 punten heeft en zes punten voorsprong op Weert. Maandag speelt IVO de uitwedstrijd tegen MMC Weert. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd IVO – ZSV.

RKSV Venlo en Quick Boys lijken op fusie af te stevenen.
vrijdag 6 april 2012
Het heeft er alle schijn van dat Venlo het volgend seizoen een amateurclub minder binnen de gemeentelijke grenzen heeft. RKSV Venlo is min of meer te verstaan gegeven dat ze naar sportpark Hagerhof in Venlo Zuid moet verhuizen. De vereniging telt slechts een honderdtal leden, geen jeugd en met een sportpark dat de gemeente 30 tot 35.000 euro per jaar aan onderhoud kost, staan die kosten niet in verhouding tot het aantal leden.

En met die ontwikkeling zijn ze in Venlo Noord bepaald niet blij. De vereniging heeft de financiële zaken netjes op orde en het voetbal leeft er nog altijd. Toch beseft penningmeester Frits Roulaux van RKSV Venlo ook wel dat er per speler per seizoen honderden euro’s bij moeten om het sportpark te handhaven en dat het om overheidsgeld gaat. “We doen dit zeker niet uit vrije wil. Natuurlijk snappen we ook wel dat een club als Venlo geld kost en we snappen ook wel dat de gemeente moet bezuinigen. Ons punt is dat we gewoon voor het blok worden gezet, dat we dus geen keuze hebben en dat we het idee hebben dat we ook moeten fuseren omdat het financieel slecht gaat met Quick Boys.” Hoe er invulling wordt gegeven aan de bestaande situatie is nog niet geheel duidelijk. Het meest voor de hand liggende scenario is dat beide verenigingen fuseren. Daar gaat Roulaux ook van uit. “Er hebben inmiddels zes of zeven moeizame gesprekken met Quick Boys plaatsgevonden en voorlopig neem ik aan dat er een nieuwe club komt met een nieuwe naam, nieuwe clubkleuren en een nieuw bestuur.” Inmiddels heeft RKSV Venlo een referendum onder haar leden gehouden. Daaruit kwam voort dat het vierde en derde elftal bereid waren naar Quick Boys te gaan. Ook een meerderheid van het tweede elftal bleek daartoe bereid. Bij het eerste team heerste verdeeldheid. “Veel van die jongens hebben negatieve ervaringen met Quick”, stelt Roulaux.

Ledenvergaderingen
“En we moeten ons natuurlijk ook realiseren dat spelers van het eerste van Venlo zich geconfronteerd zien met grotere concurrentie wanneer het tot een fusie komt”, zegt Henri Ebersen, verenigingsadviseur en sportcoördinator van de gemeente Venlo. “Zij zien hun basisplaats in het geding komen. Naar mijn mening verlopen de onderhandelingen overigens voorspoedig. De teneur is inderdaad dat we het sportpark in Venlo Noord na dit seizoen sluiten, maar er is nog niks helemaal zeker. Natuurlijk wil de gemeente kosten besparen maar ze wil ook een sterke vereniging midden in een woonwijk als Venlo Zuid. Ik zou me ook zo voor kunnen stellen dat RKSV Venlo als vereniging naar sportpark Hagerhof verhuist. Twee verenigingen op een locatie. AC Milan en Inter doen dat ook in San Siro.” Eind april wordt meer duidelijk. Dan vinden bij beide verenigingen ledenvergaderingen plaats.

Sparta’18 verovert titel in 4F
zondag 1 april 2012
Door zelf met 1-3 bij VCH te winnen, door de 1-3 nederlaag van VOS in eigen huis tegen HBSV (foto onder) en omdat MVC’19 bij Leunen niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel, heeft Sparta’18 in de vierde klasse F de titel voor zich opgeëist. In de eerste helft kwam een sterk spelend VCH in De Boekend nog wel op een voorsprong, in de tweede helft stelde een fel Sparta’18 orde op zaken en wist drie maal te scoren, waarvan een keer uit een penalty. Met 46 punten uit 18 wedstrijden is de ploeg uit Sevenum nu onbereikbaar voor de concurrentie. In dezelfde klasse behaalde VVV’03 een nuttige 4-2 overwinning op Ysselsteyn waardoor ’03 aansluiting heeft gekregen met de andere degradatiekandidaten. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd VCH – Sparta’18. Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd VOS – HBSV.

Hockeydames Blerick verliezen in eigen huis van Drunen: 0-1
zondag 1 april 2012
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.